פאלומר של קבוצת "מחניודה" היא המסעדה הטובה ביותר בלונדון

החמימות הישראלית עשתה את שלה - מסעדת פאלומר בבעלותו של השף אסף גרניט זכתה במקום הראשון בתחרות על תואר המסעדה הטובה ביותר בלונדון של מגזין GQ

יוליה ניקנקין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יוליה ניקנקין, עכבר העיר

רק שנה עברה מאז שפתח השף אסף גרניט את מסעדתו בלונדון, והיא כבר מסעירה את עולם הקולינריה הבריטי. פאלומר של קבוצת "מחניודה" הישראלית זכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר, בתחרות מזון ומשקאות של מגזין GQ המקומי. הבחירה נעשתה בהצבעה שנפתחה לקהל קוראי מגזין הגברים עוד באוקטובר, ועל ידי פאנל שופטים שהורכב ממסעדנים מפורסמים, שפים מוכרים ויזמים בתחום הקולינריה.

הזוכה הגדולה. סלמון בפלומר (צילום: יח"צ)

אך השמחה לא מגיעה רק מכיוון לונדון - עוד לפני שהצליחה פלומר לעקוף מסעדות יוקרה נחשבות ומכוכבות, זכתה המסעדה לשבחים ממבקרים מכל רחבי אירופה. המטבח הפתוח, היחס האישי והחמים והצוות האנרגטי, שבאופן מפתיע לא צורח בחזק כמו במחניודה, המיסו את ליבם של האנגלים המאופקים.

ממיסה את לב האנגלים. פלומר (צילום: יח"צ)

חומוס ושאר מנות מהמזרח התיכון הן לא עניין מיוחד בבירה האנגלית הודות להמוני המהגרים שחיים בה. אך השילובים היצירתיים וערבוב המאכלים שכבר הספיקו לשגרה אצלנו בארץ, דוגמת קובה עם שרימפס, חומוס עם תמנון, טאג'ין בטן חזיר ואויסטרים בשמן אריסה מפתיעים את האומה שהתרגלה לנקניקיות ופירה. אם תרצו לטעום את המנה הפופולרית ביותר בתפריט, כנראה שלא תצטרכו לטוס כלכך רחוק - הפולנטה האגדית של מחניודה זוכה לשבחים מכל הסועדים. ואם בכל זאת תתעקשו לבדוק את הנציגה הישראלית המומלצת במדריך מישלן, כדאי שתזכרו להזמין מקום לפחות חודשיים מראש.

» פאלומר - לכל הפרטים

שילובים מפתיעים. קובנה בפלומר (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ