טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא על הטופו לבדו: מתכונים טבעוניים ליום העצמאות

אפשר ליהנות גם בלי מוצרים מן החי, כפי שמוכיחים המתכונים הטבעוניים ליום העצמאות שמציעה מסעדת משק ברזילי. אז חממו את המנגל וצאו לדרך

תגובות

» יום העצמאות - כל הפרטים» מסיבות יום העצמאות 2015» איפה אוכלים ביום העצמאות?» על האש: מתכונים ליום העצמאות» במות בידור ביום העצמאות» טיולים ליום העצמאות 2015

ירקות שורש על ענף רוזמרין מצרכים:1 קולורבי1 זוקיני ירוק1 זוקיני צהוב1 פלפל אדום1 פלפל צהוב15 עגבניות שרי10 פטריות שמפניון קטנות10 ענפי רוזמרין עבים וגדולים3 כפות שמן זית1/2 כפית פלפל שחור גרוס1 כפית מלח גסאופן ההכנה:1. מנקים את העלים בחלקם התחתון של ענפי הרוזמרין, ומשאירים את העלים בחצי העליון של הגבעול, כדי להפוך את הגבעולים למעין "שיפוד". 2. חותכים את הקולורבי, הזוקיני והפלפלים לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים עגבניות שרי שלמות ופטריות, ומתבלים בשמן זית, פלפל ומלח.3. משחילים את הירקות על ענפי הרוזמרין ומניחים על האש לצליה קלה, כך שהירקות ישארו קראנצ'ים אך לא ישרפו מידי.

כדורי ירקות פריזיאן ברוטב חמוץ מתוק מצרכים:1 סלק1 קולורביסלסלת עגבניות שרי1 זוקיני ירוק1 זוקיני כתום2 כפות שמן זית1/2 כפית מלחפלפל שחור גס

לרוטב חמוץ מתוק:3 כפות סויה4 כפות חומץ5 כפות סוכר1/2 כוס מים2 כפות רסק1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:1. קורצים מהירקות כדורים קטנים בעזרת כף פריזיאן . 2. את הכדורים מכניסים לסלסלת ברזל, או לכל כלי אחר שאפשר לשים המנגל. מוסיפים שמן זית, מלח פלפל, מערבבים ושמים על האש.3. במקביל מכינים את הרוטב החמוץ מתוק: מחממים בסיר את כל הרכיבים למעט הקורנפלור. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד, מוסיפים לאט לאט לסיר ומערבבים עד שמסמיך.4. כשהירקות מוכנים, מורידים אותם מהאש ומוזגים עליהם את הרוטב. כדורים חמוץ-מתוק. פריזיאן ירקות של משק ברזילי (צילום: דניאל לילה)סטייק פורטובלו בפסטו עשבים מצרכים:10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות3 כפות שמן זיתמלח גס ופלפל שחור

לפסטו:צרור בזיליקום100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים1/3 כוס שמן זית1 שן שום1 מיץ מלימון אחדכפית מלחאופן ההכנה:1. מערבבים בקערה את הפטריות עם שמן זית, מלח ופלפל. צולים על המנגל למשך כ-5 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומניחים על מגש לצינון.2. מכינים את הפסטו: מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום, לימון ומלח. טוחנים בפולסים תוך כדי זילוף שמן הזית, עד לקבלת מרקם אחיד.3. מורחים מעט פסטו על כל פטריה ומגישים. ההמבורגר של הטבע. סטייק פורטובלו בפסטו עשבים (צילום: דניאל לילה)

תפוחי עץ על הגריל

מצרכים:4 תפוחי עץ כף סילאןמעט קינמוןאופן ההכנה:1. עוטפים כל תפוח עץ בנייר כסף, ומניחים על רשת הגריל ל-10 דקות.2. מורידים את התפוחים מהאש, מסירים את נייר הכסף, ומטפטפים מעל כל תפוח מעט סילאן וקינמון. מגישים.קינוח לסוף הארוחה. תפוחי עץ על האש (צילום: דניאל לילה)

*#