אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניב גלבוע: "המשימה הגדולה שלי זה לתפוס שרלטנים"

עם 5 שנות ניסיון בביקורת מסעדות, מינוס 15 קילו פלוס רייטינג מטורף ואלפי חברים בפייסבוק, ניב גלבוע החליט להזמין את כל הצופים הסקרנים לאכול איתו. בסדרת מפגשים חדשה הוא מציע ארוחת טעימות עם סיפורים מאחורי הקלעים של עולם הקולינריה המקומי

תגובות

אם יש משהו שמעצבן את ניב גלבוע זה שמנסים לעבוד עליו. "המשימה הכי גדולה שלי זה לתפוס שרלטנים. מטריף אותי שמנסים למכור לי משהו בתפריט ואחר כך מגיע לשולחן משהו אחר לגמרי", הוא מסביר בראיון טלפוני. "לא מזמן הייתי במסעדה שהגישו בה מנה ראשונה, והסבירו לי שיש בה קציפת כבד אווז או משהו בסגנון. כשטעמתי הרגשתי שמדובר בכבד עוף, אז קראתי למלצרית, שקצת גמגמה ובסוף הודתה שהם עשו טעות ומדובר ב'שילוב של כבדים'. מבחינתי עשיתי פה שירות לאנשים, כי המנה הזאת עולה הרבה כסף ואני לא מוכן שיעבדו עליי. אני מרגיש שאני מייצג את כל הסועדים שרואים אותי בטלוויזיה, ואת העוקבים שלי בפייסבוק ולא רוצים שירמו אותם".

» השף התל אביבי שהתאהב בחיפה» הקטר הקולינרי החדש של באר שבע» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב

היה משהו שאמרת בביקורת והתחרטת עליו?"בעיקר התחרטתי כשנתתי ציונים גבוהים מדי (צוחק)".רוב מבקרי המסעדות מגיעים בלי שהשף בכלל יודע שהם מגיעים, ואתה נכנס עם מצלמה – זה לא משפיע על איכות האוכל שאתה מקבל?"אני חושב ששף לא מוכשר, שמשתמש לא פרודוקטים לא טובים, לא יכול לשנות שום דבר ב-24 שעות. אנחנו מודיעים למסעדה בבוקר או לכל היותר יום קודם שאנחנו באים, ובזמן הזה השף לא יילך ללמוד שיעורי בישול חדשים, לא יחליף ספקי אוכל ולא יהפוך את התפריט – אז אני לא דואג. הדבר היחיד שיכול להשתנות הוא השירות, אבל מנסיוני הרב ראיתי שגם כשהמסעדה יכולה לעשות מאמץ בתחום, זה לא תמיד קורה. כבר נפלתי על המלצרים הכי פלגמטים".

סודות עולם הקולינריה. מנה בקיטשן מרקט, שם ייערך המפגש הראשון (צילום: יח"צ)החברים של ניב

ואכן הרבה קילומטראז' עשתה הקיבה של גלבוע במצוד שלו אחר שרלטנים. כבר 5 שנים שהוא מגיש את ביקורת המסעדות במסגרת "לילה כלכלי" בערוץ 10, במקביל להגשת תכניות חדשות שונות, תפקידי עריכה וכתבות שטח. את השיחה אנחנו עורכים כשהוא בדרך לנמל תל אביב, לפגישה עם יוסי שטרית, שף מסעדת קיטשן מרקט. שטרית הוא השף הראשון שהרים את הכפפה במיזם החדש של גלבוע, שמזמין את כל מי שמעוניין לסעוד איתו ארוחת טעימות, לשתות יין טוב ולשמוע הרצאה על אוכל וביקורת מסעדות. "כבר הרבה זמן שאנחנו נפגשים יחד חברים, ושוכרים חדר פרטי במסעדה", הוא מספר. "יש לי שני פרלמנטים כאלה, כשבכל מפגש מישהו אחר נותן הרצאה. כבר הרבה זמן מבקשים ממני לשמוע על מאחורי הקלעים של עולם הקולינריה – סקס, סמים וירידות על אייל שני (צוחק). היות שאני כבר מרצה על הנושאים הללו בכל הארץ, החלטתי לשלב את זה עם ארוחה, סרטונים ולעשות ערב פאן". אין התנגשות בין ביקורת על מסעדה ביום אחד ושיתוף פעולה עסקי איתה ביום אחר?"מבחינתי האתיקה היא מעל הכל, ולכן החלטתי לפנות למסעדה שאין לי איתה שום קשר - לא ברמה החברית ולא כזו שעשיתי עליה ביקורת או שאני מתכוון לבקר אותה. הם לא חייבים לי כלום ואני לא חייב להם כלום. יחד עם זאת היה לי חשוב שזה יהיה שף מעולה, ויוסי שטרית ישב בדיוק על המשבצת הזאת. על 'קיטשן מרקט' עשיתי ביקורת לפני 3 שנים ואין לי כוונה לחזור אליה. הודעתי ליוסי שגם אם הוא ישנה את כל התפריט שלו ויפתח את המסעדה לביקורות, אני לא אגיע. אני מאוד מעריך אותו ויחד בנינו תפריט של שבע מנות, חלקן פורצות דרך, בחרנו יינות שילכו איתן, כשהמגבלה שלי הייתה שכל סועד לא ישלם יותר מ-350 שקלים לכל הארוחה".יש לאנשים קושי להפריד בין מגיש החדשות המעונב והרציני למבקר הציני?"אני חושב שכבר אין קושי. ביקורת המסעדות מקבלת לפעמים יותר רייטינג מהדברים החדשותיים שאני עושה, כולל חיקוי בארץ נהדרת. עיתונאים רציניים שאני מאוד מכבד, כולל טומי לפיד, עשו ביקורות אוכל במקביל לעבודה שלהם. מבחינתי אין בעיה לעשות ביקורת ואחר כך לצאת לכתבה רצינית מאוד של 17 דקות לאושרת קוטלר על הבנק הערבי. במקביל אני עושה סדרת כתבות של מסעות קולינריים – כל פעם באזור אחר, מצפון עד דרום. אנחנו גם מתכננים סיור כזה לרשות הפלסטינית אבל עוד לא השגנו את המימון".לביטוח?"דווקא ביטוח כבר יש, אבל עכשיו צריך רכב ממוגן".

"בנינו תפריט של שבע מנות, חלקן פורצות דרך" ניב גלבוע ושף יוסי שטריתהתלונה שהפכה לפינה

הרומן של גלבוע עם ביקורות המסעדות התחיל בכלל כבדיחה. "ישבתי עם אורי רוזן, אז סמנכ"ל חדשות 10", הוא נזכר. "הלכנו לצהריים במסעדת טאטי (ממוקמת מתחת לאולפני חדשות 10 בגבעתיים. ט.ל.), ועל כל דבר שהמלצרית הביאה הערתי לה, כולל על כוס המים שהגיעה במקום עם מים מינרליים עם מים מהברז. באיזשהו שלב אורי אמר לי – 'אתה יודע מה, צריך לעשות מזה פינה'. מאז זה מחזיק כבר 5 שנים".חוץ מטרטור מלצריות, מה ידעת על אוכל?"תמיד אהבתי לאכול במסעדות, ובשנים שקדמו לביקורות אני חושב שאכלתי באופן שיטתי כמעט בכל מסעדות כוכבי המישלן בצרפת. זאת הייתה תקופה טובה (צוחק). אבל אני לא מתיימר להיות שף. אדרבא, אני מייצג את הסועד-צופה שיושב בבית ורוצה לדעת מה כדאי לו לאכול".מה השאלות הכי נפוצות ששואלים אותך?"תמיד מבקשים שאמליץ איפה כדאי לאכול, וגם על מנות ספציפיות. יוסי שטרית סיפר לי למשל שאחרי הביקורת שלי ב'קיטשן מרקט' המסעדה הייתה מפוצצת במשך 3 חודשים, והוא היה בבעיה גדולה כי כולם ביקשו את שתי המנות שהמלצתי עליהן – מרק כרובית ואיזו מנת דג. בסוף הדג הזה אזל במלאי באזור תל אביב. במיזם הנוכחי הכרחתי אותו להכין את מרק הכרובית שוב".  כשעושים ביקורות, לא משנה על איזה תחום, לאורך זמן, לפעמים התחביב הכי גדול הופך לעבודה או לשגרה. זה קרה גם לך?"שואלים אותי הרבה, גם אנשים ברחוב שאני לא מכיר – 'איך יכול להיות שאתה לא נותן לאף אחד 9?'. האמת היא שאני אוכל הרבה בחו"ל, עושה סיורים קולינריים וקשה מאוד לרגש אותי, בעיקר בסצנה שבה כולם מחקים אחד את השני. הנה לפני כמה שנים היה אחד ששם פרח אמנון ותמר על איזה מנה, ומאז אין מנה שאתה מצליח להתחמק מהפרחים האיומים האלה. אז קשה לרגש אותי. אני גם מגיע לביקורת אחרי שאכלתי – אחרת, כשרעבים הכל טעים".

"הודעתי ליוסי שגם אם הוא ישנה את התפריט, אני לא אגיע". מנה בקיטשן מרקט (צילום: יח"צ)מה אתה הכי אוהב לאכול?"הכל, באמת הכל". השמועה אומרת שכבר לא, כי הורדת 14 קילו"האמת שזה כבר 15 קילו! החוכמה היא לשמור, לעשות ספורט, אני רץ כמעט כל בוקר 5 קילומטר. ואז אפשר לאכול (צוחק)".

החברים של ניב גלבוע – המפגשים יחלו בראשון, 12.4, בקיטשן מרקט בתל אביב. לאחר מכאן יערכו 2 מפגשים נוספים במסעדה, ב-19.4, וב-26.4. הרשמה בטלפון: 03-5446669 או דרך האתר:https://www.tixwise.co.il/he/nivfriends » רוצים לזכות בכרטיס זוגי לארוחת הטעימות בהשתתפות ניב גלבוע? ענו על השאלה שבסוף הכתבה ותוכלו לזכות. ניתן להשתתף בפעילות עד לתאריך ה- 16.4.

*#