פסח 2019: מסעדות דרכים מומלצות

בשר ברמת הגולן, פוד טראק בצוק מנרה, תפריט טבעוני במחירים נגישים וארוחת ניגובים כמו בימי המקרא - בחול המועד הקרוב לוקחים את המשפחה לטייל ולא מוותרים על ארוחה טובה על הדרך

יוליה פריליק ניב, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בראנץ' במסעדת אל באבור
מטיילים על בטן מלאה. מסעדת אל באבורצילום: בועז לביא
יוליה פריליק ניב, עכבר העיר

האם אתם חלק ממשפחה שבה עוצרים לאכול בדרך לטיול או דווקא ממשפחה שבה עוצרים לטייל בדרך למסעדה? לא שאנחנו חלילה שופטים, כל משפחה ומה שטוב לה - מיטיבי לכת ומיטיבי לסת אהובים באותה מידה. אנחנו בכל מקרה באנו לעזור לכם לבחור אופציות קולינריות טובות בדרכים, במיוחד סביב חופשת פסח הנעימה לטיול ולנופש. כדי להתחשב במקפידים, הפעם חיפשנו יותר המלצות עם בשר. ליטרלי. מסעדות מצפון ועד דרום, בלי כמעט אף מילה על תל אביב.

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

אל פואבלו

במיקום בו פעלה במשך שנים מסעדת הבשרים הכשרה זיגל בכפר האמנים אניעם בדרום רמת הגולן, קם בר האוכל המקסיקני "אל פואבלו", במרכזו המבורגרים, טורטיות וקסדיות. המהפך הגדול כרוך בראש ובראשונה בהסרתה של הכשרות ובפתיחתו של מקום שמגיש מנות בשר דשנות, כשהן נושאות על גבן גם גבינות טובות, אם צריך. כפר האמנים עצמו ורמת הגולן, כולל החרמון, מושכים אליהם מטיילים רבים בעונת האביב וגם בקיץ, ומה טוב כשאפשר לשדך לטיול גם עצירה לטורטייה, המבורגר קלאסי או מושחת עם תוספות כמו ביצת עין, גבינה כחולה או גוואקמולה, נאצ'וס, בוריטוס ופיוז'ן מזרח-תיכוני-מקסיקני בדמות סינייה קסדייה. 

אל פואבלו - כפר האמנים אניעם, רמת הגולן 

ספייריבס טלה במסעדה זיגל
בשרים מהמעשנת. ספייריבס טלה במסעדת זיגלצילום: יהודה צרפתי

בית הצייד

בית הצייד - Hunter house - מסעדה חדשה ודי שונה בנוף המסעדות בצפון, שוכנת ביישוב ג'יש (גוש חלב), ליד צפת וראש פינה וקרוב למסלולי טיול רבים. המסעדה מציעה נתחי בשר ענקיים צלויים על אש גלויה באסכלה ועל בולי עץ טבעיים בגריל הולנדי שממוקם במרכז המסעדה. בתפריט תמצאו נתחי בשר לא שגרתיים כמו טומהוק, פרייב ריב, פורטהאוס, סטייק טיבון ועוד וגם "החשודים הקבועים" בהם פילה, אנטריקוט, סינטה ושייטל מיושנים במקרר שקוף בכניסה למסעדה, מוצגים לבחירה. יש גם סלטים, צ'וריסוס תוצרת עצמית, תוספות וקינוחים. שימו לב, המקום ספון עץ ומעוטר בחפצים כמו ראש אייל, רובים, כובע צייד, משקפת, ואלמנטים נוספים מעולם הציד. 

Hunter house (בית הצייד) - בכניסה לגי'ש (גוש חלב), ליד בניין המועצה 

נתח בשר במסעדת בית הצייד
דגש על בשרים מרשימים ולא שגרתיים. בית הציידצילום: אפיק גבאי

פינגווין

אחת המסעדות הוותיקות בארץ עדיין קיימת והיא נמצאת בנהריה, קרוב לאטרקציות רבות כמו ראש הנקרה, אכזיב והגליל המערבי. לפני כמעט 80 שנה הקימו הוגו אופנהיימר ובנו ארנסט את פינגווין, קיוסק גזוז, שהפך לבית קפה-מסעדה, עם מנות נוסטלגיות בסגנון אירופאי שגם ילדים אוהבים, בהן שניצל וינאי, פסטה נפוליטנה, לזניה, בלינצ'ס פטריות, ושטרודל תפוחים המוגש עם גלידה וקצפת. הזדמנות לטעום גם פיסת נוסטלגיה ולספר לילדים מהי חלוציות. 

פינגווין - הגעתון 31, נהריה

נקניקיות של מסעדת פינגווין
פיסת נוסטלגיה. פינגוויןצילום: אמיר ירחי

אנגוס

אנגוס היא רשת של מסעדות בשרים המגודלים בארץ בסטנדרטים בינלאומיים המתבססים על תו תקן השומר על תנאי גידול אופטימליים והומניים, עד כמה שאפשר, מה שאומר גם בשר טרי. כדי להעניק מענה למשפחות בדרכים/בטיול הרשת פתחה גם את אנגוסרי - רשת בסגנון מזון מהיר עם מנות נגישות גם לילדים ובשירות עצמי. בתפריט יש שיפודים, סטייקים מנתחים שונים, המבורגרים בהרכבי בשר שונים, שניצלים, קבבים, שווארמת עגל, תוספות, סלטים ועוד. 

אנגוס - צומת מגדל כביש 90 מתחם ויתנייה (טבריה); אנגוס - דיר אל אסד, קניון דבאח דיר אל אסד; אנגוסרי - הארבעה 20 תל אביב; רק אנגוסרי - עין המפרץ

אסאדו של מסעדת אנגוס
טרי ואיכותי. אנגוסצילום: אנטולי מיכאלו

כביש 90 

על כביש 90, במתחם צומת מחניים, פועלת מסעדת כביש 90 הכיפית שמגישה המבורגרים וצ'יפס טעים על מגשי מתכת מלבניים באווירה משפחתית נעימה ומקבלת. לצד ההמבורגרים מבשר טרי, הנקניקיות, הסלופי ג'ו והצ'יפס בטטה האגדי תוכלו להזמין גם בירה של מבשלות בוטיק. אפשר לבחור במסלול של המבורגר בלבד או בארוחה. במקום יש משחקי חברה, צעצועים לילדים ואווירה לא מחייבת מדי. מה גם שאין תחושה של "מלכודת תיירים מהמרכז" וזה כבר טוב. 

כביש 90 - מתחם צומת מחניים

המבורגר של מסעדת כביש 90
המבורגר וכיף חיים. מסעדת כביש 90צילום: עדי פרץ

רוטנברג 

אזור עמק המעיינות משופע בעיקר במקורות מים ופחות באופציות קולינריות טובות למטיילים. בולטת מעל כולן היא מסעדת רוטנברג הוותיקה ששומרת על יציבות שנים ארוכות. החצר, הנוף והמרחבים רק מוסיפים לחוויה. החודש אפילו משיקים במסעדה תפריט חדש, הכולל מנות המושפעות מהאזור, וגם מעבר הירדן, כמו מנסף בדואי, קבב שאמי, נזיד עדשים עם חצילים, יוגורט וסומאק, טחול טלה ממולא בעשבים שלוקטו בעמקים וקינוח של גבינה ויערת דבש בזעתר.

רוטנברג - חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר)

שולחן אוכל במסעדת רוטנברג
מתחדשת בתפריט מרענן. רוטנברגצילום: אפיק גבאי

פיצה פרסקה

אפשר שתפספסו בטעות את פיצה "פרסקה" של הפיציולו יוני אברהם והיא פנינה קולינרית אמיתית שראויה להפוך לאבן דרך, בדרך לכנרת, בחזרה ממנה, או כיעד להגיע אליו במיוחד. זו ללא עוררין אחת הפיצריות הנפוליטניות הטובות בארץ , נאפית בשיטה מסורתית 'ממש כמו בנאפולי': פריכה ופציחה מחד אך גמישת בצק ונוזלית מאידך, כך שהיא נאכלת בסכין ומזלג. בנוסף, כמו כדי לפנות לרציניים בלבד (ולא כדי להקשות) מגיעה כאן הפיצה בגודל אחד, בעיגולים אישיים ולא במשולשים, ויוצאת עם עלי בזיליקום מעליה דרך קבע. הפיצות נאפות כאן בטאבון אבן שנבנה במיוחד על ידי דור שלישי לבוני טאבונים מנאפולי ואפילו את העץ המשמש להסקתו מייבאים מאירופה. מידה זהה של הקפדה ותשומת לב לפרטים תמצאו גם בחומרי הגלם, שהם כנראה האיכותיים ביותר שניתן לייבא, ובכל שלב בתהליך ההכנה, מההתפחה הארוכה, דרך בזיקת שמן הזית על הבצק בתנועה מהירה ועד האפייה הקצרה בחום גבוה. בשורה התחתונה, יש כאן פיצה לא פחות ממושלמת, וכזו ששווה לנסוע עד קיבוץ מסדה בשבילה, על אחת כמה וכמה כזו ששווה לעבור דרכה. אל תהססו לשדך לארוחה גם כוס פרוסקו תוסס או אפרול שפריץ להשלמת החוויה האיטלקית, כל עוד יש נהג תורן או חדר מוזמן במלונית סמוכה, כמובן.

פיצה פרסקה - קיבוץ מסדה, עמק הירדן. 

פיצה פרסקה בקיבוץ מסדה
פיצה פרסקה בקיבוץ מסדהצילום: עדן רפפורט

אלבאבור, אום אל פאחם ויקנעם

כבר שנים שהשף חוסאם עבאס שומר על יציבות קולינרית במסעדות שלו. עבאס מגיש בשני הסניפים של אלבאבור אוכל ערבי מסורתי. לא מדובר במסעדה מזרחית-ערבית מהסוג של חומוס-צ'יפס-סלט, אלא במסעדת שף. תוכלו ללקק את האצבעות אחרי צלעות טלה עשויות היטב, לאכול עלי גפן מגולגלים ומהודקים, לאכול סלט מירקות בלאדי טריים, ליהנות ממנות המבושלות ביוגורט כבשים, באביב - שזה עכשיו - תוכלו ליהנות משפע של תבשילים וסלטים מעשבי בר עונתיים ועוד. באלבאבור השיקו לאחרונה בראנץ' בשישי-שבת ב-70 שקלים לסועד (בשישי 14:00-9:00 ובשבת 13:00-9:00), פתרון מעולה למשפחות, גם ברמת התמחור. אם אתם ממהרים תוכלו לאכול בדוכן השווארמה של אלבאבור מול המסעדה-האם על כביש 70. 

אלבאבור - אום אל פחם (כביש ראשי); אלבאבור - יקנעם, מרכז מסחרי כוכב

עיג'ה כרובית של אל באבור
יש גם בראנץ' מצוין. עיג'ה כרובית של אל באבורצילום: בועז לביא

רוברטה וינצ'י

רוברטה וינצ'י היא מסעדה איטלקית בסגנון כפרי בכרכור שבאחרונה חבר אל שורותיה השף עידו פיינר, מי שפעל בעבר כסו שף של מסעדת "מול ים" וכן כשף של מסעדת גאריג לצד איש היין אורי כפתורי. כאן הוא נותן לפיצות ולפסטות הרבה תשומת לב ומשדך אליהן חומרי גלם בעונתם, מה שבא לידי ביטוי בתורו במנות כמו ברוסקטה של חובזה ומעליה גילופים של אבן יוגורט; שוק טלה מפורק על ריזוטו של ירוקים; פיצה ריקוטה עם קייל מתובל, גאודה מיושנת ופרמזן; ריקוליני סרדינים, לימון וצ'ילי או אורקטייטה של ברווזים. 

רוברטה וינצ'י - אחוזה 43 , פרדס חנה-כרכור 

מנה של רוברטה וינצ'י
מטבח מגוון. רוברטה וינצ'יצילום: אבנר אלקרס

זויה גריל בר

במיקום מעולה על כביש החוף  (יש גישה טובה גם לנוסעים לצפון וגם לדרום) ממוקמת מסעדת הגריל והבשרים הנתנייתית זויה, שמציעה לסועדים תפריט בשרים, דגים טריים, סלטים ואירוח לא מכופתר. על הגריל נצלות מנות דגים ובשר כמו קבב, צלעות טלה, מעורב ירושלמי, עראיס, אנטרקוט, פרגיות ומוגשות לצד מבחר סלטים שמוכן במקום. יש גם מנות מיינסטרים לכל המשפחה כמו חומוס, שקשוקה, קובה ותבשילים. 

זויה גריל בר - תחנת דלק השחר, כביש 2 (לכיוון דרום), נתניה

עראייס של מסעדת זויה
על הדרך מבלי להתפשר. עראיס של זויהצילום: נופר בוגנים

רשת לודנס אקספרס

בשרים זה יופי אבל יש יותר ויותר משפחות ובהן מבוגרים וגם ילדים שנוטים לבחור בצמחונות ובטבעונות. לודנס היא רשת המזון המהיר הטבעוני הראשונה בישראל המציעה מקבילות טבעוניות למנות אהובות כמו שווארמה, המבורגר, מוקפץ, בוריטוס, נקניקיות מחלבון אפונה ועוד. היתרון הנוסף מלבד הגיוון הוא המחיר - מנה עיקרית עולה 25 שקלים בלבד ומנה ראשונה נמכרת ב-15 שקלים. יש גם תבשילים, מרקים, סלטים, שייקים ועוד. לרשת יש כיום ארבעה סניפים - חיפה, רעננה, פתח תקווה ותל אביב והם מנגישים חוויה קולינרית בלי תחושת פשרה, כי זה קצת מבאס לשבת במסעדת בשרים או דגים ולהיות היחיד/ה שמבקש/ת את המנה הטבעונית האחת בלבד (בדרך כלל) שיש בתפריט. (יש לבדוק מראש שעות פתיחה במהלך פסח).  

לודנס - נתנזון 22, חיפה; לודנס - אחוזה 91, רעננה; לודנס הסיבים 9, פתח תקווה; לודנס - אלוף אלברט מנדלר 18, שרונה, תל אביב

המבורגר טבעוני של לודנס
מהיר, טבעוני ונגיש במחיר. המבורגר של לודנסצילום: באדיבות המקום

רק בשר

לרגל החג משיקים ברשת רק בשר את מסלול קרניבורצ'יק - ארוחה לילדים שאוהבים בשר. לא עוד שניצלונים תעשייתיים לדור הצעיר כי אם נתח בשר עסיסי בדיוק כמו למבוגרים. לרשת ארבעה סניפים - סלמה בתל אביב, רמת החיל בתל אביב, חיפה וראשון לציון - והסועדים הצעירים יוכלו לבחור קבב, אנטריקוט או סינטה, תוספת של צ'יפס או תפוחי אדמה ושתייה ב-56 שקלים. 

רק בשר - סלמה 19 רק בשר - ראול ולנברג 14, תל אביב; רק בשר - בן-גוריון 15, חיפה; רק בשר - שמוטקין 10, א.ת מזרח ראשון לציון

ארוחת קרניבורצ'יק של רשת רק בשר
לילדים קרניבורצ'יקים. רק בשרצילום: ערן מרמר

אנג'ליקה

ירושלים היא אתגר קולינרי בפסח, חלק מהמסעדות סוגרות שעריהן לגמרי וחלק אחר עובר לפורמט מצומצם. מסעדת השף הירושלמית אנג'ליקה מציעה קולינריה משובחת גם בחול המועד פסח עם מגוון מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים כשרים לפסח ללא חשש קטניות וללא שרויה. יש מרקים, פטה כבד עוף, טונה צרובה, סביצ'ה סלמון וטונה עם אבוקדו, דגים ובשרים בליווי ירקות כמו חזה אווז צרוב על פירה כמהין, קרם גזר, צ'יפס קייל, אבקת סלק ורוטב דובדבני אמרנה או אנטריקוט עם פירה, ברולה של מח עצם ורוטב יין וכך הלאה. 

אנג'ליקה - וושינגטון 4, ירושלים

קינוח של מסעדת אנג'ליקה
פיין ירושלמי. קינוח מגנום של מסעדת אנג'ליקהצילום: דור כהן

מסעדת הצדף

מסעדת הצדף הוותיקה בראשון לציון מציעה מיקום טוב בדרך (קרוב לים ולנתיבי איילון) ותפריט מגוון עם מנות כיפיות לשרינג כמו סרדינים מחותנים, קרפצ'ו פילה בקר, סלט שרימפס, ריזוטו שחור, פילה לברק ביוגורט וגבינת עיזים, פילה דניס גליל עם חצי מנה של שרימפס, ברבוניות מטוגנות, מנות של שרימפס, קלמרי ומולים בסגנונות שונים ובמחירים הגיוניים. יש גם גזרת בשרים עם מגוון סטייקים ומנות ילדים. 

שרימפס של מסעדת הצדף
ותיקה ומשפחתית. שרימפס במסעדת הצדףצילום: באדיבות המקום

הצדף -  שדרות משה דיין פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון

אידי בחוף

אידי הוא כבר מוסד קולינרי ותיק ומוערך בכל הנוגע לדגים ולפירות ים. הגרסה של אידי בחוף נגישה ומתאימה למשפחות, ועל הנוף והבריזה לא צריך להכביר במילים. המסעדה שוכנת הכי קרוב למים, ממש על קו החוף של טיילת אשדוד, ויש אפשרות להרכיב ארוחה שלמה או לנשנש כל מיני, למשל הרינג ואיקרה, סלט יווני, סביצ'ה ופופ שרימפס לצד דגים שלמים מטוגנים, על הגריל או בתנור, בהם דניס, סלמון, בורי, מוסר, לברק ולוקוס לצד פירות ים טריים. יש גם פיצות, פסטות ומנות בשר, וכמובן מניפת סלטים בפנכות קטנות שאיתן "פותחים שולחן", פיש אנד צ'יפס ומגוון מנות מקוריות המזוהות עם היד המקצועית של אידי. 

מסעדת אידי בחוף
מוסד של פירות ים. אידי בחוףצילום: אבי רוקח

אידי בחוף - אוניון 1, חוף הגולשים, אשדוד

מוזה ערד

אזור ערד לא מבטיח מגוון רחב של אופציות קולינריות. יש כמה בשלנים ביתיים וכמה בתי קפה, חלקם רשתיים, אבל המוסד הקולינרי הכי מוכר בסביבה הוא מוזה - בר מסעדה שקיים כבר משנת 1985 והפך מוקד משיכה עבור תושבי האזור ומטיילים בדרכם לאילת או לים המלח. המקום ספון עץ ומעוטר צעיפי כדורגל על כל חלקה טובה. התפריט מגוון מאוד - בשרים על האש, פיצות, פסטות, סלטים, כריכים, מרק, מנות טבעוניות, מוקפצים בסגנון אסיאתי ועוד ועוד, וכל זה מוגש לצד מגוון בירות. בשעות הלילה הופכת מוזה לפאב שוקק עם אווירה שמחה. 

מוזה ערד
פאב שוקק באווירה שמחה. מוזה בערדצילום: טל גליק

מוזה - כביש 31, מתחם תחנת הדלק אלון, בכניסה לערד

פונדק נאות סמדר

בית קפה ומסעדה צמחונית על אם הדרך בין מצפה רמון לאילת, כשהדגש הוא על תוצרת טרייה, אורגנית ברובה, שמקורה בקיבוץ נאות סמדר הסמוך. הכל טרי, טעים ורענן, בדיוק מה שצריך בתום טיול במדבר או בדרך לאילת או ממנה. בפונדק מוגשות ארוחות צמחוניות בסגנון ביתי עם פרודוקטים כמו גבינות עיזים, ירקות, זיתים, תבשילים צמחוניים, חומוס, מיצים, גלידה מחלב עיזים מתוצרת עצמית ועוד. אורחי הפונדק, המרגיש כמו פונדק דרכים אמיתי, מוזמנים להתרווח בפנים, בחלל הממוזג, או לשבת בגן בצל העצים.

פונדק נאות סמדר
חוויה צמחונית בדרום. פונדק נאות סמדרצילום: באדיבות המקום

פונדק נאות סמדר - צומת שיזפון על כביש 40

חאן המלך שלמה, פארק תמנע

אם בחרתם לטייל בפארק תמנע או בסביבה תוכלו לערוך בסיום המסלול ארוחת ניגובים בסגנון מקראי. בתוך מבנה ייחודי, שהוקם בצמוד לאגם המלאכותי בליבו של פארק תמנע, מוגשת ארוחת ניגובים (מגש ועליו שלל ממרחים וסלטים מתחלפים ומגוונים), ארוחות קלות, משקאות חמים וקלים, גלידות ועוד. 

ארוחת ניגובים בחאן המלך שלמה
מנגבים באווירה מקראית. חאן המלך שלמהצילום: פארק תמנע

חאן המלך שלמה - פארק תמנע

כפות תמרים, קיבוץ אילות

פסע מאילת עתירת המסעדות, נמצאת מסעדת כפות תמרים הכשרה הצופה למפרץ אילת, נופי הערבה והעיר עקבה שבירדן. מדובר במסעדה גדולה ורחבה המגישה ארוחות בוקר עשירות בסגנון של מלון (ב-45 שקלים לאדם בבופה) וארוחות צהריים (60 שקלים למבוגר ו-42 שקלים לילד למנה עיקרית ותוספות וסלטים חופשי). בערבי שישי מגישים כאן ארוחות ערב שישי עשירות (99 שקלים למבוגר, 69 שקלים לילד, אף הן בסגנון בופה מגוון). כך אחד יצליח ללקט לעצמו מה לאכול וכמה, פתרון מעולה למשפחות מטיילים ונופשות. המסעדה נמצאת בסמוך לפארק הצפרות וחוות דרך התבלינים והים, בריכות האידוי ולהקת הפלמינגו ושמורת מסיב אילת. אגב, אפשר גם לקחת אוכל לדרך ולערוך פיקניק בשטח. 

כפות תמרים קיבוץ אילות
מול נוף הערבה. מסעדת כפות תמריםצילום: באדיבות יח"צ

כפות תמרים - קיבוץ אילות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ