אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החזרה לחמץ: אורן בקר מכין שבקייה למימונה

אחרי שבוע ללא קמח וגלוטן, הגיע הזמן לחזור לשגרה. שף קונדיטור אורן בקר מכין עוגיות שבקייה מתוקות למימונה

תגובות
 סופגניות ספינג', עוגיות שבקייה מטוגנות, עוגיות יויו, סיגרים במילוי שקדים, עוגת תמרים ועוגת סולת
אסף קרלה

הגענו לימים האחרונים של חג הפסח. מתחילים להרגיש את אווירת הקיץ באוויר, והמוני ישראלים מתכוננים לחגיגות המימונה. למרות שלא נולדתי למשפחה מרוקאית, תמיד אהבתי מאוד את אווירת המימונה - הרגעים שלפני ובמיוחד את ערב המימונה עצמו. אני מאוד אוהב את המוזיקה המרוקאית, הלבוש המסורתי, את המאפים והמתוקים, ואת השיתוף והלבביות שגורם לכולם להרגיש בבית (ולא משנה באיזה בית), ומעולם לא פספסתי את חגיגות המימונה.

» מתכונים נוספים למימונה
» מופלטה של רפי כהן

לאחרונה, העברתי קורס קונדיטוריה לקבוצת נשים מקסימות ומדהימות מדרום הארץ. הקורס נמשך כשלושה חודשים אבל אחד השיעורים הוקדש להכנת מתוקים אותנטיים ובו הן דווקא אלה שלימדו אותי את כל רזי ההכנה, מ-א' ועד ת'. למדתי להכין שבקייה , עוגיות יויו ואת כל מתוקי הפירות המסוכרים. ותשמעו לי, לטגן נכון מופלטות - זה שיעור מעלף לכל דבר ועניין.אז אחרי שבוע שכולו ללא קמח וגלוטן, אין כמו לפתוח מחדש את האביב עם מימונה צבעונית ושמחה, עם שלל מתוקים שמחים והרבה חיוכים. מאחל לכולם אביב וקיץ שמחים וכמובן, "תרבחו ותסעדו".

שבקייה מצרכים לבצק:

600 גר' קמח
180 גר' חמאה או מרגרינה מומסות
1 כוס מים חמים
שמן קנולה לטיגון עמוק

לסירופ:

2 כוסות מים
3.5 כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס דבש
1 כוס מיץ לימון סחוט
שומשום

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח והחמאה, יוצקים את המים מים פושרים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ונעים.

2. מרדדים את הבצק למלבן דק בעובי 2 מ"מ וחותכים לריבועים בגודל של כ- 10-12 ס"מ.

3. חותכים כל ריבוע בצק ל-8 רצועות באמצעות גלגלת משוננת, אבל משאירים אותן מחוברות. החתכים צריכים להיות מקבילים ובמרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה. מקפלים כל ריבוע מחורץ לשניים, וקולעים את הרצועות: מכניסים אותן בשתי וערב. העניין הוא להכניס רצועה לתוך חברתה.

4. מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר והמים בסיר על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והתערובת מקבלת גוון שקוף, ואז מגבירים את האש עד לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה כ-5 דקות, עד שהסירופ הופך סמיך.

5. מכבים את האש, מוסיפים את הדבש והלימון, ומניחים בצד עד שיתקרר.

6. מכינים סיר עם שמן קנולה לטיגון עמוק.

7. על-מנת לקבל את הצורה האחידה והעגולה של העוגיות, יש להשתמש בטבעת מתכת, רינג, או אפילו פחית של קופסת שימורים פתוחה משני הצדדים, רק חשוב להניח את הטבעת בתוך סיר השמן לפני החימום.

8. מחממים את השמן, ומניחים את הבצק בתוך הטבעת. מנענעים קצת במזלג, כדי שהרצועות לא יידבקו, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

9. מוציאים את הרינג בעזרת מלקחיים ומניחים את השבקייה על גבי מגש מחורר, על מנת שהשמן ינזול.

 10. אחרי שיצאו מטיגון, טובלים את השבקיות החמות בסירופ בעזרת כף מחוררת. במידה והשבקיות או הסירופ התקררו מדי, פשוט מחממים את הסירופ שוב.

11. מוציאים ומניחים על מגש. מפזרים שומשום ומגישים.

כתבות שאולי פספסתם

*#