אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניסוי וטעימה: בתי האוכל הכי מיוחדים בסביבה

מטבח אתיופי טבעוני, לחמנייה מאודה מהטיול ההוא בסין, קוקילידה בהרכבה עצמית מבוססת תשוקות וקובנה ששווה כל קלוריה - בפעם הבאה שתחפשו קצת עניין לבלוטות הפעם, נסו אחד מבתי האוכל הכי מיוחדים, מפתיעים ויצירתיים בסביבה

תגובות

משרות התשע עד חמש מכלות את כולנו לאט. כדי להצליח בכל זאת לשמור על שפיות, פנקו את עצמכם בימי חופש רנדומליים, אותם תנצלו כדי להספיק ליהנות כמו שצריך: מסעות שופינג , סרטים בקולנוע וכמובן חיפוש אחר החוויה הקולנרית שתצליח לרגש את החך.

» איפה תאכלו את ארוחות הבוקר הטובות בעיר?» ארוחות זולות ומעולות בפחות מ-30 שקלים

בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. אם כבר בזבזתם דלק, נסעתם לעיר הגדולה, מצאתם חנייה, ופתחתם את הארנק במטרה לענג את הגוף, הנפש והבטן, למה שלא תפתיעו את עצמכם בבחירה מקורית - כזאת שעד עכשיו לא הכרתם, או שהכרתם ועדיין לא הספקתם לנסות. לכן, כדי להפוך את היום הזה למשמעותי אפילו יותר, הכנו עבורכם את הרשימה המושלמת לכל המקומות הכי מעניינים, מיוחדים ומפתיעים שיהיה שווה לבקר בהם ביום החופש בתל אביב וגם מחוצה לה. כל אחד מהם מספק חוויה שחורגת בקלות מגבול הבנאל, וגם מבטיח לא לקרוע את הכיס.

הטעמים המסתוריים של המטבח האתיופי: טנאת

המסעדה האתיופית הקטנה מרחוב צ'לנוב אמנם לא ממש חדשה, אבל לא הרבה מכירים אותה ואת האוכל המיוחד המוגש בה. ארבעה וקצת שולחנות, ארבעה פריטים בתפריט, ואינסוף חיוכים מחכים לכם במסעדה הייחודית הזו, ששווה להגיע לאיזור רק עבורה. התפריט הקטן והטבעוני יכיר לכם את המטבח האתיופי במיטבו העשיר בטעמים לא מוכרים, שבטוח יעשו לכם חגיגה בפה.

פלטת הצבעים הכי יפה שתטעמו. אינג'ירה ביינתו זוגית בטנאת (צילום: יעל רייף)

כל התאוות מתאחדות תחת קורת גג עוגייתית ופריכה. קוקיז (צילום: גיל גוטקין)

היכרות צמודה עם אלוהי הפחמימות התימניות: הסאלוף

פחמימות. בואו נדבר עליהן רגע. פחמימות יכולות להפוך כל יום למאושר ושמח, ואין הרבה אנשים שיגידו להן לא. במאפיית הסאלוף שממוקמת ממש בכניסה לשוק התקווה אפשר לאכול (וגם לקנות הביתה) את כל המבחר העצום של הפחמימות התימניות שאתם יכולים להעלות על הדעת, עם המון תוספות כיפיות, שגרתיות יותר ופחות. תוסיפו לכיף הזה אווירה שמחה וצוהלת שכוללת מוזיקה משמחת שכולם מצטרפים אליה בשירה, המון אלכוהול לא יקר וצ'ייסרים של אוזו שזורמים כמים, מחירים שישאירו לכם עוד מספיק כסף בארנק לסיבוב קניות בשוק התקווה הכיפי - וקיבלתם את הבילוי המושלם ליום החופש.

מה אוכלים: המאפייה אמנם נקראת על שם פיתת הסאלוף הטעימה, אבל אנחנו מכוונים אתכם היישר אל הקובנה (20 שקלים) שמגיעה רכה כמו ענן ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה יחד עם הרסק הטרי ושני סוגי הסחוג שיעשו לכם שמח. המלוואח (20 שקלים) המושחת, שאין בשום מקום אחד שדומה לו,  גם הוא מומלץ בחום ומתפרק לעשרות שכבות פריכות וטעימות, שישכיחו מכם כל צרה (אך יתנקמו בכם קלורית בפראות).מה עוד: מיטיבי הלסת יוכלו להתפנק עם קומבינצית לחוח  (28 שקלים), שכוללת פיתת לחוח גדולה עמוסה בפרוסות עגבניה, ביצים, פסטו והמון זעתר. זה אולי נשמע קצת מוזר, אבל אנחנו מבטיחים לכם שלא טעמתם משהו דומה בשום מקום אחר.

מאפיית הסאלוף - התקווה 1, תל אביב

היכרות נעימה וממכרת עם משמני המטבח התימני. הסאלוף (צילום: גיל גוטקין)

כל פלאי בוכרה בתוך כיסון אחד: חנן מרגילן

יש מסעדות שאפשר לחלוף על פניהן עשרות פעמים מבלי לשים אליהן לב. חנן מרגילו היא אחת כזו. המיקום הצנוע שלה בשכונת שפירא לא מבטיח הרבה, וגם העיצוב שיזרוק אתכם אל שנות ה-80 לא ממש מבשר טובות, אבל ברגע שתקבלו את האוכל הבוכרי הנהדר, או קצת מהבשר שארתור הגרילמן מכין במיומנות, תוכלו לשכוח מהכל ולתהות איך זה שעוד לא אכלתם כאן עד עכשיו, ומתי הפעם הבאה שבה תגיעו שוב.מה אוכלים: כמעט כל האוכל כאן יעשה לכם שמח אם תתאפקו מלהזמין את הסלטים הסטנדרטיים, אבל אנחנו מאוהבים בשתי מנות ספציפיות שאף ביקור במסעדה לא שלם בלעדיהן. לכיסוני המנטו (5 שקלים לאחד) אפשר לקרוא הדים סאם הבוכרי. את מלית בשר הכבש השמנמן והטעים עוטף בצק עדין במיוחד, ויחד הם הופכים לביס המושלם. אל תזמינו רק אחד אם יש יותר מסועד אחד, כי הם נגמרים מהר. אחרי המנטו שבו על קערה מהבילה של מרק דושפרה (28 שקלים). אם הציר העשיר שהוא אחד הטובים בעיר לא ישמח לכם את היום, יעשו את זה הכיסונים הקטנים והרבים מספור שצפים במרק והופכים אותו לארוחה מושלמת וכיפית.

שילוב מושלם בין בצק עדין לבשר כבש שמנמן. מנטו בחנן מרגילן (צילום: גיל גוטקין)

הטוויסט הכי מעניין שתפגשו למאכל המוכר: כנאפה נגה כנאפה הוא אחד ממאכלי התאווה האהובים עלינו. השילוב בין אטריות הקדאיף הדקיקות והפריכות, גבינת העיזים הרכה וסירופ הסוכר המתוק במידה, מושלם בעינינו וגורם לנו לחזור ולפקוד את המאכל הפריך-נימוח הזה בתדירות גבוהה מדי. בכנאפה נגה לוקח דני פיליפס, הבעלים הבריטי, את התענוג הזה לגבהים חדשים וממציא סוגי כנאפה שונים ומשונים, כמו שרק בריטי שנדלק על מאכל מקומי שכזה יכול לעשות. כל אחת מהמנות מוכנה רק אחרי שמזמינים, ויוצאת מהתנור שזופה, מדוייקת ומזמינה. בין אם חשקה נפשכם לקנח בכנאפה מתוקה, ובין אם חשבתם על כנאפה מלוחה שתספק לכם ארוחה של ממש, בכנאפה נגה תמצאו את מבוקשכם, והוא תמיד יגיע בין שתי שכבות של אטריות קדאיף פריכות.מה אוכלים: כנאפה תרד-פטה (39 שקלים+6 שקלים לתוספת ביצת עין). זה אולי נשמע מוזר, אבל חכו עד שתטעמו. המשמעות של הבחירה הנכונה הזו היא כנאפה במילוי תרד וגבינת פטה רכה ונעימה, שמתובלת במעט שום וסומק. מעל אטריות הקדאיף המוזהבות מונחת ביצת עין עם חלמון רך ונוזלי, שצובע את כל המנה בצהוב קרמי ומפנק. השילוב המושלם בין האטריות הפריכות למילוי הרך, מרגיש כאילו מדובר בכנאפה בעלת היסטוריה ושורשים עמוקים, שתמיד היתה פה איתנו. לצד הכנאפה מוגש סלט של כרוב, פטרוזיליה וגרעיני חמניה שמתובל בחמיצות עדינה, והופך את המנה לארוחה שלמה וכיפית.מה עוד: ברור שחייבים לקנח עם כנאפה מתוקה (25 שקלים), שגם אותה אפשר לגוון עם תוספות מקוריות למדי כמו חלווה או פיסטוק. ויש גם כנאפה טבעונית וטעימה לא פחות, לכל הנמנעים ממוצרי חלב.

כנאפה נגה - רוחמה 8, תל אביב

דבר נהדר קורה כשמוציאים את הכנאפה המסורתית מהקשרה (צילום: גיל גוטקין)

זיכרונות חריפים מהטיול ההוא לסין: לונג סנג

עבור רוב הישראלים, כשמדובר על אוכל סיני, הדברים הראשונים שקופצים להם מסתכמים במרק תירס עמוס נטיפי ביצים, אגרול ברוטב אדום זרחני, ועוף בתפוזים שהגיע היישר משנות ה-80. את כל אלו אפשר למצוא במסעדת לונג סנג הותיקה מאלנבי, אבל כדאי ושווה לדלג עליהם, ולהזמין מנות מהתפריט השחור, הכתוב באנגלית ובסינית. אם תצליחו להבין לפחות חצי ממנו, תגלו מנות טעימות הרבה יותר, מעניינות, וסיניות על אמת. את המסעדה מנהלים זוג סינים ותיקים, ורוב הסיכויים שאם תגיעו ביום חופש או בחירות, תמצאו גם את הילדים שלהם מתרוצצים במסעדה או משחקים באייפד באחת הפינות. המשפחתיות הסינית הקולנית, אגב, היא חלק גדול מהקסם של המקום ומהחוויה החו"לית החזקה.מה אוכלים: פלפלים חריפים ממולאים בשרימפס ובשר לבן (78 שקלים). הפלפלים האלה הם אחת ממנות התאווה הטובות בכל העיר, והשילוב בין חריפות הפלפלים, הרוטב העשיר והמיוחד והבשר העסיסי, הוא משהו שלא טעמתם בשום מקום אחר. זו אמנם מנה לאמיצים, אבל שווה לשרוף בשבילה חלק ניכר מבלוטות הטעם.

הכי קרוב שתמצאו למקור. פקין דק בלונג סנג (צילום: גיל גוטקין)

גם הם לא דומים לאחיהם הפשוטים. קרואסונים בדלאל הקונדיטוריה (צילום: רותם מימון)

מאירים את חומרי הגלם באור חדש. כריך אוממי בסנדוויץ' (צילומים גיל גוטקין ודן פרץ)

מחוץ לתל אביב

אם חשבתם שרק בתל אביב תוכלו למצוא מאפים צרפתיים מצטיינים, מאפיית טוצ'קה הצעירה תפתיע אתכם במגוון הרחב והעשיר שהיא מציגה, שלא היה מבייש לא מעט מאפיות פריזאיות מתנשאות. בין אם תחליטו ללכת על מחלקת הלחם, שבה מכין האופה ארז גרעיני מבחר גדול לחמי מחמצת מסוגים שונים, או על מחלקת הפטיסרי של עדן אלקובי, שמייצרת מאפי בוקר מתוקים, מוסים, טארטים ואקלרים משובבי נפש, מובטחת לכם הנאה מושחתת וחמאתית.מה אוכלים: טוצ'קה פטל (14 שקלים) הוא מאפה בסגנון קואין אמאן, שעשוי מבצק קרואסון שאפוי לגובה, וממולא קרם פטיסייר ופטל. אם המילוי המעולה לא יעשה את מאושרים, יעשה את זה הבצק החמאתי והעשיר, שהופך בגרסה הזו לפריך במיוחד.מה עוד: גם קרואסון השקדים (14 שקלים) של טוצ'קה יעשה לכם את היום עם קרם השקדים העשיר שבו, ואם כבר הגעתם ביום שלישי, אל תוותרו על הלחם המיוחד של אותו היום, לחם הקימל (20 שקלים), עם בצק המחמצת המיוחד שלו.טוצ'קה - דרך יצחק רבים 6 פתח תקווה

מאפיות צרפתיות עלולות לקנא. מיני מתוקים בטוצ'קה (צילום: אוריאל קרנגל ודרור כץ)

כמעט כולם מכירים את הסביח המצוין של עובד, ואת ההצגה הארוכה שכרוכה בהזמנתו, אבל למי יש זמן להגיע עד גבעתיים בשבילו? אין זמן? תמצאו זמן! יום החופש הוא הזדמנות מצוינת לעמוד בתור המסודר להפליא, ולהגיע בסופו אל הדלפק, שם תישאלו שאלות מעגת ה"לבצל, לחמצץ, לפטרל או לחמס, וכמה כמה יצא בדרבי". יש אנשים שיגידו שיש מנות סביח יותר טובות משל עובד, אבל כל אחד חייב לעצמו לפחות ביקור אחד בדוכן, כדי לחוות את ההצגה ולהתרשם ממבחר שיאי צריכת החציל התלויים על הקיר.

מה אוכלים: פיתה עם סביח (19 שקלים), כמובן. אין הרבה מתחרים לחצילים הטעימים ונטולי כל שמץ של מרירות של עובד, ואנחנו ממליצים לכם לענות על שאלת החיצול בלפחות "כבד", כדי לזכות בכמה שיותר מהם. אם אתם אמיצים במיוחד או סתם חובבי חצילים, לכו על מסיבי-אגרסיבי, ותזכו לערימת חצילים שלא היתה מביישת שתי מנות סביח.מה עוד: עוד חצי פיתה עם סביח, כי קשה להפסיק אחרי אחת.מזנון עובד - סירקין 7, גבעתיים

*#