ניסוי וטעימה: בתי האוכל הכי מיוחדים בסביבה

מטבח אתיופי טבעוני, לחמנייה מאודה מהטיול ההוא בסין, קוקילידה בהרכבה עצמית מבוססת תשוקות וקובנה ששווה כל קלוריה - בפעם הבאה שתחפשו קצת עניין לבלוטות הפעם, נסו אחד מבתי האוכל הכי מיוחדים, מפתיעים ויצירתיים בסביבה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

משרות התשע עד חמש מכלות את כולנו לאט. כדי להצליח בכל זאת לשמור על שפיות, פנקו את עצמכם בימי חופש רנדומליים, אותם תנצלו כדי להספיק ליהנות כמו שצריך: מסעות שופינג , סרטים בקולנוע וכמובן חיפוש אחר החוויה הקולנרית שתצליח לרגש את החך.

» איפה תאכלו את ארוחות הבוקר הטובות בעיר?» ארוחות זולות ומעולות בפחות מ-30 שקלים

בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. אם כבר בזבזתם דלק, נסעתם לעיר הגדולה, מצאתם חנייה, ופתחתם את הארנק במטרה לענג את הגוף, הנפש והבטן, למה שלא תפתיעו את עצמכם בבחירה מקורית - כזאת שעד עכשיו לא הכרתם, או שהכרתם ועדיין לא הספקתם לנסות. לכן, כדי להפוך את היום הזה למשמעותי אפילו יותר, הכנו עבורכם את הרשימה המושלמת לכל המקומות הכי מעניינים, מיוחדים ומפתיעים שיהיה שווה לבקר בהם ביום החופש בתל אביב וגם מחוצה לה. כל אחד מהם מספק חוויה שחורגת בקלות מגבול הבנאל, וגם מבטיח לא לקרוע את הכיס.

הטעמים המסתוריים של המטבח האתיופי: טנאת

המסעדה האתיופית הקטנה מרחוב צ'לנוב אמנם לא ממש חדשה, אבל לא הרבה מכירים אותה ואת האוכל המיוחד המוגש בה. ארבעה וקצת שולחנות, ארבעה פריטים בתפריט, ואינסוף חיוכים מחכים לכם במסעדה הייחודית הזו, ששווה להגיע לאיזור רק עבורה. התפריט הקטן והטבעוני יכיר לכם את המטבח האתיופי במיטבו העשיר בטעמים לא מוכרים, שבטוח יעשו לכם חגיגה בפה.

מה אוכלים: אינג'ירה ביינתו זוגית (42 שקלים) - על האינג'ירה הענקית, שהיא הפיתה האתיופית שאולי תזכיר לכם קצת גרסה חמצמצה של הלחוח התימני, ועשויה מקמח טף, יונחו עבורכם ארבעה תבשילים מסורתיים, כולם מעניינים ומיוחדים. קצת אחרי שתתרשמו מהיצירה המוגשת לשולחן, שנראית כמו פלטת צבעים מרהיבה, תוכלו לטעום תבשיל עלי סלק עשיר, תבשיל של ירקות שורש שיחמם אתכם, שירו- מעין תבשיל חומוס מתובל בתערובת ייחודית שלא טעמתם כמוהה, ותבשיל עדשים מצוין, יחד עם סלט ירקות טרי וזילוף של טחינה גולמית. את המנה הזו אוכלים עם הידיים, באמצעות קריעת חתיכות אינג'ירה ואיסוף התבשילים - ממש כמו תנועת ניגוב החומוס המסורתית. מה עוד: אפשר גם לאכול את תבשיל הפול האתיופי שמגיע בתוך אינג'ירה מגולגלת (25 שקלים) או לשתות אחד מהשייקים הטבעיים שנסחטים במקום מפירות (15 שקלים). האמיצים יוכלו גם לנסות את הט'גי (15 שקלים), שיכר אתיופי מסורתי שמוכן במקום.טנאת - צ'לנוב 27, תל אביב

פלטת הצבעים הכי יפה שתטעמו. אינג'ירה ביינתו זוגית בטנאת (צילום: יעל רייף)

הקוקילידה שתגשים כל פנטזיה מתוקה: קוקיז מי לא אוהב קוקילידה? כנראה שאין אדם כזה בכל הפלנטה, ואם יש, אז שיחזור בו מיד. השילוב המנצח של גלידה קרירה ושתי עוגיות רכות ועשירות הוא פינוק שאף בר דעת לא יכול לעמוד בפניו - צעיר או מבוגר. בקוקיז לוקחים את הרעיון צעד קדימה, ומציעים קוקילידה ענקית שכל כולה מורכבת מבחירות אישיות והרכבה שעובדת על חשקים. בשלב ראשון בוחרים שתי עוגיות מתוך מבחר גדול ומפתה של עוגיות מעניינות, דוגמת עוגית אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן, עוגית שוקולד צ'יפס, עוגיית קרמל ושקדים ועוד. בשלב הבא בוחרים את הכוכב התורן והגלידתי שישכון ביניהן ויהפוך את העניין לקוקילידה כהלכתה. חגיגה לגדולים ולקטנים  כבר אמרנו?מה אוכלים: קוקיז (18 שקלים). המנה שסביבה נבנה כל המקום. אנחנו ממליצים לבחור שתי עוגיות שונות בשביל הגיוון, ללכת על גלידה שאוהבים, להצטייד בהרבה מפיות ולצאת למשימת הליקוק. כמה פשוט, ככה כיפי.מה עוד: אפשר גם לקנות הביתה גלידה במשקל, שמגיעה יחד עם חבילת עוגיות להרכבה עצמית. ככה הכיף לא ייגמר גם כשתצאו מהמתחם המתוק.קוקיז -  דיזנגוף 116, תל אביב

כל התאוות מתאחדות תחת קורת גג עוגייתית ופריכה. קוקיז (צילום: גיל גוטקין)

היכרות צמודה עם אלוהי הפחמימות התימניות: הסאלוף

פחמימות. בואו נדבר עליהן רגע. פחמימות יכולות להפוך כל יום למאושר ושמח, ואין הרבה אנשים שיגידו להן לא. במאפיית הסאלוף שממוקמת ממש בכניסה לשוק התקווה אפשר לאכול (וגם לקנות הביתה) את כל המבחר העצום של הפחמימות התימניות שאתם יכולים להעלות על הדעת, עם המון תוספות כיפיות, שגרתיות יותר ופחות. תוסיפו לכיף הזה אווירה שמחה וצוהלת שכוללת מוזיקה משמחת שכולם מצטרפים אליה בשירה, המון אלכוהול לא יקר וצ'ייסרים של אוזו שזורמים כמים, מחירים שישאירו לכם עוד מספיק כסף בארנק לסיבוב קניות בשוק התקווה הכיפי - וקיבלתם את הבילוי המושלם ליום החופש.

מה אוכלים: המאפייה אמנם נקראת על שם פיתת הסאלוף הטעימה, אבל אנחנו מכוונים אתכם היישר אל הקובנה (20 שקלים) שמגיעה רכה כמו ענן ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה יחד עם הרסק הטרי ושני סוגי הסחוג שיעשו לכם שמח. המלוואח (20 שקלים) המושחת, שאין בשום מקום אחד שדומה לו,  גם הוא מומלץ בחום ומתפרק לעשרות שכבות פריכות וטעימות, שישכיחו מכם כל צרה (אך יתנקמו בכם קלורית בפראות).מה עוד: מיטיבי הלסת יוכלו להתפנק עם קומבינצית לחוח  (28 שקלים), שכוללת פיתת לחוח גדולה עמוסה בפרוסות עגבניה, ביצים, פסטו והמון זעתר. זה אולי נשמע קצת מוזר, אבל אנחנו מבטיחים לכם שלא טעמתם משהו דומה בשום מקום אחר.

מאפיית הסאלוף - התקווה 1, תל אביב

היכרות נעימה וממכרת עם משמני המטבח התימני. הסאלוף (צילום: גיל גוטקין)

כל פלאי בוכרה בתוך כיסון אחד: חנן מרגילן

יש מסעדות שאפשר לחלוף על פניהן עשרות פעמים מבלי לשים אליהן לב. חנן מרגילו היא אחת כזו. המיקום הצנוע שלה בשכונת שפירא לא מבטיח הרבה, וגם העיצוב שיזרוק אתכם אל שנות ה-80 לא ממש מבשר טובות, אבל ברגע שתקבלו את האוכל הבוכרי הנהדר, או קצת מהבשר שארתור הגרילמן מכין במיומנות, תוכלו לשכוח מהכל ולתהות איך זה שעוד לא אכלתם כאן עד עכשיו, ומתי הפעם הבאה שבה תגיעו שוב.מה אוכלים: כמעט כל האוכל כאן יעשה לכם שמח אם תתאפקו מלהזמין את הסלטים הסטנדרטיים, אבל אנחנו מאוהבים בשתי מנות ספציפיות שאף ביקור במסעדה לא שלם בלעדיהן. לכיסוני המנטו (5 שקלים לאחד) אפשר לקרוא הדים סאם הבוכרי. את מלית בשר הכבש השמנמן והטעים עוטף בצק עדין במיוחד, ויחד הם הופכים לביס המושלם. אל תזמינו רק אחד אם יש יותר מסועד אחד, כי הם נגמרים מהר. אחרי המנטו שבו על קערה מהבילה של מרק דושפרה (28 שקלים). אם הציר העשיר שהוא אחד הטובים בעיר לא ישמח לכם את היום, יעשו את זה הכיסונים הקטנים והרבים מספור שצפים במרק והופכים אותו לארוחה מושלמת וכיפית.

מה עוד: אם נשאר לכם עוד מקום, שווה לנסות את הפלוב (25 שקלים לקטן או 40 שקלים לגדול) שהוא האורז הבוכרי שמתבשל עם בשר כבש וגזר, או להזמין את אחד הבשרים מהגריל. הכי טעימים: הקבב המצוין (18 שקלים לשיפוד) ושקדי העגל שמשלבים בין רכות שמנמנה לפריכות מהצריבה (30 שקלים לשיפוד).חנן מרגילן - מסילת ישרים 15, תל אביב

שילוב מושלם בין בצק עדין לבשר כבש שמנמן. מנטו בחנן מרגילן (צילום: גיל גוטקין)

הטוויסט הכי מעניין שתפגשו למאכל המוכר: כנאפה נגה כנאפה הוא אחד ממאכלי התאווה האהובים עלינו. השילוב בין אטריות הקדאיף הדקיקות והפריכות, גבינת העיזים הרכה וסירופ הסוכר המתוק במידה, מושלם בעינינו וגורם לנו לחזור ולפקוד את המאכל הפריך-נימוח הזה בתדירות גבוהה מדי. בכנאפה נגה לוקח דני פיליפס, הבעלים הבריטי, את התענוג הזה לגבהים חדשים וממציא סוגי כנאפה שונים ומשונים, כמו שרק בריטי שנדלק על מאכל מקומי שכזה יכול לעשות. כל אחת מהמנות מוכנה רק אחרי שמזמינים, ויוצאת מהתנור שזופה, מדוייקת ומזמינה. בין אם חשקה נפשכם לקנח בכנאפה מתוקה, ובין אם חשבתם על כנאפה מלוחה שתספק לכם ארוחה של ממש, בכנאפה נגה תמצאו את מבוקשכם, והוא תמיד יגיע בין שתי שכבות של אטריות קדאיף פריכות.מה אוכלים: כנאפה תרד-פטה (39 שקלים+6 שקלים לתוספת ביצת עין). זה אולי נשמע מוזר, אבל חכו עד שתטעמו. המשמעות של הבחירה הנכונה הזו היא כנאפה במילוי תרד וגבינת פטה רכה ונעימה, שמתובלת במעט שום וסומק. מעל אטריות הקדאיף המוזהבות מונחת ביצת עין עם חלמון רך ונוזלי, שצובע את כל המנה בצהוב קרמי ומפנק. השילוב המושלם בין האטריות הפריכות למילוי הרך, מרגיש כאילו מדובר בכנאפה בעלת היסטוריה ושורשים עמוקים, שתמיד היתה פה איתנו. לצד הכנאפה מוגש סלט של כרוב, פטרוזיליה וגרעיני חמניה שמתובל בחמיצות עדינה, והופך את המנה לארוחה שלמה וכיפית.מה עוד: ברור שחייבים לקנח עם כנאפה מתוקה (25 שקלים), שגם אותה אפשר לגוון עם תוספות מקוריות למדי כמו חלווה או פיסטוק. ויש גם כנאפה טבעונית וטעימה לא פחות, לכל הנמנעים ממוצרי חלב.

כנאפה נגה - רוחמה 8, תל אביב

דבר נהדר קורה כשמוציאים את הכנאפה המסורתית מהקשרה (צילום: גיל גוטקין)

זיכרונות חריפים מהטיול ההוא לסין: לונג סנג

עבור רוב הישראלים, כשמדובר על אוכל סיני, הדברים הראשונים שקופצים להם מסתכמים במרק תירס עמוס נטיפי ביצים, אגרול ברוטב אדום זרחני, ועוף בתפוזים שהגיע היישר משנות ה-80. את כל אלו אפשר למצוא במסעדת לונג סנג הותיקה מאלנבי, אבל כדאי ושווה לדלג עליהם, ולהזמין מנות מהתפריט השחור, הכתוב באנגלית ובסינית. אם תצליחו להבין לפחות חצי ממנו, תגלו מנות טעימות הרבה יותר, מעניינות, וסיניות על אמת. את המסעדה מנהלים זוג סינים ותיקים, ורוב הסיכויים שאם תגיעו ביום חופש או בחירות, תמצאו גם את הילדים שלהם מתרוצצים במסעדה או משחקים באייפד באחת הפינות. המשפחתיות הסינית הקולנית, אגב, היא חלק גדול מהקסם של המקום ומהחוויה החו"לית החזקה.מה אוכלים: פלפלים חריפים ממולאים בשרימפס ובשר לבן (78 שקלים). הפלפלים האלה הם אחת ממנות התאווה הטובות בכל העיר, והשילוב בין חריפות הפלפלים, הרוטב העשיר והמיוחד והבשר העסיסי, הוא משהו שלא טעמתם בשום מקום אחר. זו אמנם מנה לאמיצים, אבל שווה לשרוף בשבילה חלק ניכר מבלוטות הטעם.

מה עוד: פקין דאק (94 שקלים). לצערנו עוד אי אפשר למצוא בארץ פקין דאק כהלכתו, אבל הגרסה של לונג סנג היא הכי קרובה למקור שמצאנו, והיא מורכבת מכמות גדולה של בשר ברווז עסיסי עם עור פריך למדי, פנקיקיים סיניים דקיקים, ירקות חתוכים ורוטב סויה סמיך לחווית "הרכב זאת בעצמך". המנה תספיק בקלות גם לזוג, ואם אתם בעניין של ברווז, אל תתנו לעצמכם לפספס את התענוג הזה.לונג סנג - אלנבי 15, תל אביב

הכי קרוב שתמצאו למקור. פקין דק בלונג סנג (צילום: גיל גוטקין)

לחמנייה במרקם אוויר: המסעדה הסינית בנווה שאנן 26 אזור נווה שאנן הוא סוג של תעלומה עבור רוב הישראלים, ועבור חלק מהתל אביבים. השכונה העמוסה בזרים היא סוג של גן עדן קולינארי להרפתקנים, וטיול לשם יכול להיות חוויה מרתקת וטעימה, ובכלל לא מעוררת חשש כמו שאולי נדמה במחשבה סטריאוטיפית ראשונה. התחנה האהובה עלינו באזור המדרחוב היא המסעדה הסינית הקטנה וחסרת השם, אותה תזהו לפי תמונות האוכל שתלויות על הקירות, ומקרר השתיה שנמצא ממש בכניסה. לא הוד ולא הדר יש בה, אבל אם אוכל סיני מצוין וזול הוא מה שחיפשתם, הגעתם בדיוק למקום הנכון.מה אוכלים: באו סיני ממולא בשר (8 שקלים). גם אם נדמה לכם שכבר טעמתם בארץ לחמניות מאודות טעימות, חכו עד שתטעמו את הדבר האוורירי הזה. שמונת השקלים ירכשו עבורם לחמניה ענקית ואוורירית כמו ענן, ממולאת בתערובת בשר בקר מתובלת בחמשת התבלינים, שתזכיר לכל מי שיצא לו לטייל בסין, חוויה אותנטית במיטבה. מדובר באחת ממנות הרחוב הטעימות בעיר, וללא ספק הזולה שבהן, היות שזבכות גודלה והמילוי הנדיב, היא מהווה כמעט ארוחה שלמה בפני עצמה. לא הרבה יודעים זאת, אבל לצמחונים יש גרסה משלהם עם מיני ירקות ונבטים.מה עוד: התפריט במקום די מצומצם, אבל אל תוותרו גם על צלחת כיסוני גיוזה (30 שקלים לכ-20 יחידות), ובמילים אחרות, כיסונים קטנים ומבושלים, שכיף לנשנש עם הרוטב החריף שמגיע איתם. גם מרק האטריות והבשר (35 שקלים) הוא תענוג אמיתי, עם אטריות שמכינים במקום ושנשאבות אל הפה בהמון רעש והנאה.המסעדה הסינית - נווה שאנן 26, תל אביב

מבחוץ ענן אוורירי, מבפנים מנה בשרית משביעה. באו בנווה שאנן (צילום: גיל גוטקין)חובבי הבצק התאחדו: דלאל הקונדיטוריה אין הרבה דברים כיפיים יותר מאשר סיבוב בנווה צדק ואווירת החו"ל שהיא משרה ביום חופש או בטלה, ועל אחת כמה וכמה שאוחזים ביד במאפה חמאתי ומושחת מהקונדיטוריה של דלאל. בקונדיטוריה של ענר צלאל תמצאו את המאפים, שלא מעט יכנו אותם "הטובים בעיר", ואין ספק שלאחרים הם יזכירו את החופשה בפריז, גם אם הם מעולם לא יצאו לכזו. אפשר גם לשבת בקונדיטוריה הנעימה אם רוצים קצת מפלט מהשמש הקופחת, ולהתפנק על קפה ומאפה של יום חופש.מה אוכלים: דייניש פסטוק שוקולד (15 שקלים). מכל מאפי הבוקר המפתים, הדייניש הזה הוא האהוב עלינו. יש בו את השילוב המושלם בין בצק חמאתי עם עשרות שכבות פריכות, ומלית מאוזנת ומדויקת שחובקת שוקולד עם קרם פיסטוק. אין יותר שחיתות מזה.מה עוד: אם זה ביקורכם הראשון, אל תוותרו על הקרואסון הקלאסי (12 שקלים) או על זה עם השקדים (15 שקלים). ואם חשקה נפשכם דווקא בפינוק מלוח, קרואסון הבשמל ופטריות (22 שקלים) או קיש הבצל הפריך (26 שקלים) יספקו עבורכם חוויה מושלמת.דלאל הקונדיטוריה - כל ישראל חברים 7, תל אביב

גם הם לא דומים לאחיהם הפשוטים. קרואסונים בדלאל הקונדיטוריה (צילום: רותם מימון)

כל מה שלא ידעתם או ציפיתם מכריך: הסנדוויץ' אם נדמה לכם שכריכים הם דבר משעמם שכבר לא יכול להפתיע אתכם, אתם חייבים לעצמכם קפיצה אל מזללת הכריכים הנהדרת הזו בנחלת בנימין. כמעט ואף אחד מהכריכים בתפריט הוא לא הכריך הסטנדרטי שכולם מכירים, וחוץ מעשרת ומשהו הכריכים הקבועים במקום, יש ספיישלים יומיים משתנים שיילחמו על המקום בבטן שלכם בגבורה.מה אוכלים: כריך אוממי (36 שקלים) הוא כריך חביתה שלא יזכיר לכם אף כריך חביתה שאכלתם בעבר. אל הביצה המקושקשת והעשירה מצטרפים פה פטריות מוקפצות, סיליקורניה (שנקראת פה אספרגוס ים) וממרח פרמז'ן,ושהשילוב בין כולם יוצר פצצת טעם ואוממי שאי אפשר לעמוד בפניו. סמכו עלינו, זה הרבה יותר טעים ומעניין ממה שזה אולי נשמע.מה עוד: קרואסון סביח (28 שקלים) הוא אופציה טעימה לא פחות, עם מילוי קלאסי של סביח בקרואסון צרפתי עשיר. חובבי פירות הים חייבים לנסות את כריך פירות הים (48 שקלים) שמכיל שרימפס וקלמרי מוקפצים ברוטב מעגבניות, זיתים ופסטו, ואליהם מצטרפות פרוסות של תפוצ'יפס פריך, שמפתיע בכל ביס.הסנדוויץ' - נחלת בנימין 59, תל אביב

מאירים את חומרי הגלם באור חדש. כריך אוממי בסנדוויץ' (צילומים גיל גוטקין ודן פרץ)

מחוץ לתל אביב

פריז פינת פתח תקווה: טוצ'קה

אם חשבתם שרק בתל אביב תוכלו למצוא מאפים צרפתיים מצטיינים, מאפיית טוצ'קה הצעירה תפתיע אתכם במגוון הרחב והעשיר שהיא מציגה, שלא היה מבייש לא מעט מאפיות פריזאיות מתנשאות. בין אם תחליטו ללכת על מחלקת הלחם, שבה מכין האופה ארז גרעיני מבחר גדול לחמי מחמצת מסוגים שונים, או על מחלקת הפטיסרי של עדן אלקובי, שמייצרת מאפי בוקר מתוקים, מוסים, טארטים ואקלרים משובבי נפש, מובטחת לכם הנאה מושחתת וחמאתית.מה אוכלים: טוצ'קה פטל (14 שקלים) הוא מאפה בסגנון קואין אמאן, שעשוי מבצק קרואסון שאפוי לגובה, וממולא קרם פטיסייר ופטל. אם המילוי המעולה לא יעשה את מאושרים, יעשה את זה הבצק החמאתי והעשיר, שהופך בגרסה הזו לפריך במיוחד.מה עוד: גם קרואסון השקדים (14 שקלים) של טוצ'קה יעשה לכם את היום עם קרם השקדים העשיר שבו, ואם כבר הגעתם ביום שלישי, אל תוותרו על הלחם המיוחד של אותו היום, לחם הקימל (20 שקלים), עם בצק המחמצת המיוחד שלו.טוצ'קה - דרך יצחק רבים 6 פתח תקווה

מאפיות צרפתיות עלולות לקנא. מיני מתוקים בטוצ'קה (צילום: אוריאל קרנגל ודרור כץ)

איטלקית שחובה להכיר: טאנטי באצ'י אם אתם מנצלים את יום החופש לטיול בצפון הארץ, אתם חייבים לעצמכם עצירה במסעדה האיטלקית הקטנה והמשפחתית בטבעון. מיקומה במרכז מסחרי פצפון ומנומנם, לא מבטיח אמנם טובות, אבל מיד כשתיכנסו לשם ותביטו במטבח הפתוח, ריח הבצק הטרי יכה בכם, ולא תרצו לעזוב. בין אם תבחרו לאכול פיצות מתנור האבן, פסטות טריות שמכינים במקום או את אחד הקינוחים המעולים, תזכו להכיר את אחת האיטלקיות הטובות והצנועות הקיימות בארץ.מה אוכלים: קשה מאוד לבחור, אבל מנת הרביולי ארטישוק (68 שקלים) שמגיעה עם ארטישוק קלוי ופרמז'ן ברוטב של שום ושמן זית, היא אחת האהובות עלינו, והיא מורכבת מכיסוני פסטה מושלמים במילון מעושן של ארטישוקים ורוטב קליל ועתיר שום, שקשה להפסיק לאכול ממנו גם אחרי שמתמלאים.מה עוד: אם חשקה נפשכם בפיצה, אל תוותרו על פיצה דל פיירו (74 שקלים). מדובר בפיצה לבנה שמגיעה עם ממרח שום אפוי, פפרוני, פיסטוקים, צנוברים, קישואים ופרמז'ן. ההנאה מובטחת. בגזרת הקינוחים מככב טארט אגסים ושקדים (36 שקלים), עם בצק חמאתי ופריך במיוחד, ומלית שקדים רכה כמו כרית.טאנטי באצ'י - שקדים 35, קריית טבעון

אחת האיטלקיות הטובות הקיימות בארץ. ניוקי סגול וטארט אגסים (צילום: גיל גוטקין)קפיצה קטנה לתאילנד: איוטאיה במיקום כמעט בלתי אפשרי, בתוך תחנת דלק בקצה אזור התעשיה של הוד השרון, מתחבאת לה מסעדה תאילנדית טעימה ואותנטית. אם העיצוב העמוס ומסכי הטלויזיה שמקרינים קליפים תאילנדים משעשעים לא יזרקו אתכם אל הטיול ההוא בתאילנד, האוכל החריף והמצוין, יחד עם השירות החייכני, יעשו את העבודה מיידית. מה אוכלים: התפריט נרחב, וכולל המון קלאסיקות תאילנדיות, אבל המנה האהובה עלינו היא הקלמארי המטוגן (60 שקלים), שישכיח מכם כל קלאמרי מטוגן אחר שאכלתם בעשרות מסעדות בארץ. אין שני לציפוי הקשיח והמיוחד שעוטף אותו, והתיבול עמוס השום והפלפל השחור ממכר כל כך, שמיד תזמינו מנה נוספת, ללא קשר לרמת השובע בגוף.מה עוד: סלט הלאב בקר טחון (55 שקלים) חריף יותר מכמעט כל מנה אחרת שאתם מכירים, אבל הוא שווה את המאמץ לצלוח אותו. הוא מורכב מפיסות דקות של בשר מתובל עם המון בצל וכוסברה, מעליו פירורי אורז קלוי שמוסיפים פריכות וטעם נהדר ולצידם רצועות כרוב, שעוזרות להילחם קצת בחריפות ובדמעות. אל תוותרו גם על הטאי רוטי (35 שקלים) לקינוח, כי מדובר בגרסה הכי טעימה שאכלנו בארץ, והכי קרובה לגרסא בארץ המקור.איוטאיה - מבוא קדם 12, הוד השרון

חריפות שמגיעה עד תאילנד, אבל שווה כל ביס. ספרינג רול באיוטאיה (צילום: גיל גוטקין)קלאסיקה מנצחת וחצילית: הסביח של עובד

כמעט כולם מכירים את הסביח המצוין של עובד, ואת ההצגה הארוכה שכרוכה בהזמנתו, אבל למי יש זמן להגיע עד גבעתיים בשבילו? אין זמן? תמצאו זמן! יום החופש הוא הזדמנות מצוינת לעמוד בתור המסודר להפליא, ולהגיע בסופו אל הדלפק, שם תישאלו שאלות מעגת ה"לבצל, לחמצץ, לפטרל או לחמס, וכמה כמה יצא בדרבי". יש אנשים שיגידו שיש מנות סביח יותר טובות משל עובד, אבל כל אחד חייב לעצמו לפחות ביקור אחד בדוכן, כדי לחוות את ההצגה ולהתרשם ממבחר שיאי צריכת החציל התלויים על הקיר.

מה אוכלים: פיתה עם סביח (19 שקלים), כמובן. אין הרבה מתחרים לחצילים הטעימים ונטולי כל שמץ של מרירות של עובד, ואנחנו ממליצים לכם לענות על שאלת החיצול בלפחות "כבד", כדי לזכות בכמה שיותר מהם. אם אתם אמיצים במיוחד או סתם חובבי חצילים, לכו על מסיבי-אגרסיבי, ותזכו לערימת חצילים שלא היתה מביישת שתי מנות סביח.מה עוד: עוד חצי פיתה עם סביח, כי קשה להפסיק אחרי אחת.מזנון עובד - סירקין 7, גבעתיים

חוויה שמשלבת טקסיות, לקסיקון וסביח נהדר. הסביח של עובד (צילום: רותם מימון)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ