אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אל וסינו: השכן שאתם חייבים להכיר

ראשונות שכיף לחלוק, עיקריות מקוריות וחנות יין בקומת מרתף שתשמח כל לבב אנוש. בר היין התל אביבי הופך כל ארוחה לכיף גדול מבלי להכביד על הכיס  

תגובות

אם בר היין אל וסינו ("שכן" בספרדית) היה באמת השכן שלכם, הוא היה אחד שתמיד נעים לבוא לבקר אצלו, לשבת לארוחה טובה עם כוס יין טובה לא פחות, ולהרגיש כמעט כאילו נשארתם בבית. באל וסינו בתל אביב העיצוב החמים ומלא המוטיבים מעץ, שכוללים גם לא מעט חביות יין, מרגיש חמים ונעים, ויחד עם זאת מעוצב בקפידה. המוזיקה הספרדית, שמתנגנת בדיוק בווליום הנכון, תעזור לכם מיד להיכנס אל האווירה. אפשר לבחור אם לשבת באחד השולחנות הגבוהים והרומנטיים, על הבר רחב הידיים, באחד מהשולחנות הגדולים יותר במפלס העליון, ואפילו בשולחן אבירים גדול וקבוצתי בקומת המרתף.

עוד לפני האוכל, מציעים לכם באל וסינו קונפסט יין ייחודי. בקומת המרתף שוכנת לה חנות יין, שבה מגוון גדול של בקבוקים שרק הולך ומתרחב. בחנות תמצאו למעלה מ-100 בקבוקים, שיספקו את חשקיו של כל חובב יין, וגם כאלה שפחות מבינים ויוכלו לקבל עזרה בבחירה מהצוות הידען. קופצים אל החנות, או מזמינים יין בעזרת המלצרית ומשלמים עליו את מחיר החנות בתוספת 35 שקלים לבקבוק היין הראשון, ו-25 שקלים החל מהשני. אין עוד הרבה הצעות משתלמות כאלה, שהופכות את שתיית היין לצד הארוחה לכיף גדול ולא מכביד על הכיס.

אחרי שבחרנו את היין, אפשר לעבור סוף כל סוף לאוכל. בין אם החלטתם לחלוק את האוכל, ובין אם כל אחד דואג לעצמו, תתקשו לבחור מתוך התפריט המסקרן שיצר השף עידן אבני. התיאורים המשעשעים לצד כל מנה יהפכו את הבחירה למורכבת אפילו יותר.

אם תבחרו לפתוח את הארוחה עם החציל (39 שקלים), תגיע אל השולחן מנה יפיפיה באמת של חציל שרוף נהדר מוקף בקרם של טחינה אדמדמה ומצוינת. מנה שכיף לאכול עם הלחם המצוין שמגיע לצידה, וכזו שתשכיח מכם מנות דומות ובנאליות שטעמתם בעבר. פלאפל הכרובית (34 שקלים) הוא עוד מנה מצוינת. הוא עשוי להיראות כמו פלאפל שגרתי, אבל בתוך כל כדור עגלגל מתחבא קרם כרובית ופרמז'ן, שמשתלב בצורה מושלמת עם הפריכות הכיפית של החלק החיצוני. שניהם מקבלים עקצוץ קל מהיוגורט שבו הם נחים ויוצרים את הביס המושלם. הביס המושלם. פלאפל כרובית (צילום: גיל גוטקין)עוד ניסינו את פולנטת התירס עם אספרגוס ומחית כמהין (33 שקלים), כנראה נכתיר כמנה המנחמת האולטימטיבית, וסלט רחוב סיציליאני (42 שקלים) צבעוני ומלא מרקמים שיספק את מנת הירקות היומית, ויצליח לחרוג מהמוכר בזכות צ'יפס זוקיני פריך וממכר. המנחמת האולטימטיבית. פולנטת תירס עם אספרגוס ומחית כמהין (צילום: גיל גוטקין)כשמגיע הזמן לעבור למנות העיקריות, אל תוותרו על נתח בקר עסיסי (מחיר משתנה לפי הנתח). בין אם הקצב ישלח באותו יום נתח קצבים, או אולי סינטה, תגיע כל הכבודה על מגש עץ גדול, יחד עם ירקות שורש צלויים, מח עצם עסיסי ומושחת, ורוטב מצומצם של יין אדום. מגש שיספק את צרכיו של כל קרניבור אמיתי.

גם מנה פשוטה לכאורה כמו המבורגר, זוכה כאן לטיפול חגיגי (29 שקלים ליחיד או 52 לזוג) ומקבלת תוספות מקוריות של פטריות עם יין האדום ואגוזים, שמחמיאים בצורה מדויקת לבשר האונטריב העסיסי.כשהבטן כבר כמעט מתפקעת, קשה בכל זאת לוותר על קינוח, וחובבי השוקולד יתקשו לסרב לסופלה "ולרונה של פעם" (32 שקלים), שמגיע לוהט אל השולחן, עם פנים שוקולדי במיוחד ולצידו גלידת וניל מצוינת וקראבל פריך. ההרפתקנים יוכלו לבחור את קינוח בהפתעה (מחיר משתנה לפי הקינוח) - פרץ התרגשות או שיגעון יצירתיות של השף לאותו יום ויזכו להפתעה אמיתית ומתוקה. כשכבר תהיו בטוחים שאין לכם יותר מקום, תקבלו לפני החשבון שוט קטן ואכיל משוקולד, מלא באייריש קרים מתקתק, שישלח אתכם היישר אל שנת לילה נהדרת, מבושמים מיין ומלטפים את הבטן.עם שכנים כאלה, באמת ששווה לצאת מהבית כדי לבקר אותם מדי פעם. גם כי חשוב לשמור על שכנות טובה, וגם כי הכיף אצלם אף פעם לא נגמר. תשאירו לו מקום. קינוח בהפתעה (צילום: גיל גוטקין)אל וסינו - אבן גבירול 192, תל אביב

*#