מתחת ל-30: ארוחות זולות ומעולות בדיזנגוף והסביבה

כריך אמסטרדמי, מחווה ישראלית לפילי צ'יז סטייק, תבשילים משביעים ואפילו מנה של אייל שני - בשביל לאכול טוב לא צריך לרוקן את הכיס. הכירו את "אתגר ה-30", פרויקט מיוחד למציאת המנות הטובות והזולות בעיר, והפעם באזור דיזנגוף

גיל גוטקין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גיל גוטקין, עכבר העיר

לפעמים נדמה לנו שכל מה שיש למרכז העיר להציע הוא מסעדות יקרות ומפונפנות, שכל ארוחה באחת מהן תרוקן לנו את הכיס ותגרור קצת אחרי שכרון העיכול, גם ביקורת עצמית קשה. אבל כשבוחנים את העניין רוחבית ועומקית, מגלים שגם במקומות הכי נכונים, עילאיים ומתנשאים מחירית בעיר, אפשר למצוא מפלט טעים, הוגן והגיוני ביחס לעלות מול תמורה. כדי להוכיח שאפשר גם אחרת, פונה השבוע צפונה אל עבר אחד המתחמים המטויילים ביותר בעיר: דיזנגוף סנטר בואכה קינג ג'ורג', בוגרשוב ושלמה המלך. שם, מלבד לבזבז כסף על מיני דברים שעושים נעים בנשמה, צריך לדאוג שגם הבטן תהיה מרוצה. 

» »

מתוך היצע לא קטן ואף מבלבל, בחרנו את בתי האוכל האהובים עלינו במיוחד, מינוס סניפי מזון מהיר או מזונות שעונים להגדרה "ג'אנק". במקומם עשינו כבוד לקרניבורים, צמחונים, מתנשאי חך וחובבי אוכל אותנטי שעושה שמח בנשמה, שיוכלו למצוא את הדבר הטעים הבא בפחות מ-30 שקלים.

כמו בהולנד, עם יתרונות הלבנט: ביאטריס

ביאטריס היא מעדניה הולנדית וותיקה שקצת נחבאת מהעין ושוכנת על הפינה של קינג ג'ורג' ורש"י, אבל כזו ששווה להגיע אליה במיוחד. בחנות הקטנה תוכלו למצוא כמעט כל סוג של מאכל שיעורר בכם געגועים לטיול ההוא באמסטרדם, החל ממתקים וסטורפ-וואפל ועד לגבינות, דגים כבושים ואפילו מיונז, כמו שרק ההולנדים יודעים להכין.מה אוכלים: כריך דייגים (25 שקלים). בביאטריס יודעים לנצל היטב את המוצרים שהם מוכרים, ויכינו לכם כריכים נהדרים מכל מוצרי המעדניה. אנחנו ממליצים ללכת על השילוב ההולנדי הקלאסי של מטיאס עם שמנת חמוצה, שקשה עד בלתי אפשרי לנצח אותו. בתוך לחמניית בגט גדולה ופציחה ימרחו לכם שכבה נאה של חמאה הולנדית, ומעליה יסדרו בשורות פרוסות ורדרדות של מטיאס משובח, עגבניות טריות, בצל סגול ושמנת חמוצה טובה. תכלס, הכי אמסטרדם שיש.מה עוד: אם דגים כבושים הם פחות הקטע שלכם, תוכלו לקבל כריך גבינות עמוס בכל טוב, ואפילו כזה עם כמה נקניקים משובחים שמתחבאים בויטרינה, ויספקו בקלות חוויה הולנדית אמיתית.

- רש"י 19, פינת קינג ג'ורג' 22

השילוב הכי אמסטרדמי שיש. כריך הולנדי בביאטריס (צילום: גיל גוטקין)

תבשילים מעולים וגעגועים להודו: מרקט

במסעדת מרקט הקטנה אך שוקקת החיים, עומדים במסדר מעורר תיאבון סירים על גבי סירים של מרקים מהבילים ותבשילים מסוגים שונים, שיזכירו לכולם את הבית של אמא, עם טוויסט קטן של בריאות והמון טריות, כולל המון אופציות צמחוניות וטבעוניות, ומפתות לא פחות מאלו הבשריות. התפריט עונתי ומשתנה, ובכל ביקור תוכלו למצוא מנה חדשה או שתיים שמגיעות עם או בלי אורז, כדי שלא ישעמם. הצוות חייכני ונעים, וגם ירשה לכם לפתוח את המכסים כדי לרחרח לפני שמחליטים.

מה אוכלים: תבשיל הודי עם אורז מלא (27 שקלים). תבשיל העדשים והבטטה הטבעוני בקארי, מוגש על צלחת עמוסה באורז מלא מצוין, וישביע גם את האדם הרעב ביקום. הוא מצליח להיות שילוב מצוין של חמים ומנחם עם קלילות יחסית שלא תרדים אתכם להמשך היום כמו שתבשילים כאלה בדרך כלל עושים. אולי זה הרוטב המצוין והפיקנטי שלא נכנע לעודף הקארי הקלישאתי שהרבה תבשילים כאלה נופלים אליו, אולי זה חלב הקוקוס שהופך אותו לנעים במיוחד, ואולי זה השילוב המצוין של עדשים רכות ואורז - התוצר הסופי עושה היטב את העבודה וגורם לבלוטות הטעם לקפץ בשמחה.מה עוד: אם תת היבשת ההודית היא לא כוס התה שלכם, תוכלו להתנחם בזרועותיו של התבשיל המרוקאי עם השעועית הירוקה ברוטב העגבניות, באלו של הקוסקוס הביתי עם מרק הירקות, או אולי בתבשיל האסייתי עם הירקות המוקפצים, שמוגש עם עוף, רוסטביף או טופו. - קינג ג'ורג' 31, תל אביב

רוטב מצוין שלא נכנע לעודף הקארי הקלישאתי. תבשיל הודי במרקט (צילום: גיל גוטקין)

בזכות נקניקיית הגורמה: פורט 19

יש סיכוי טוב שאת הנקניקיות המצוינות של השרקוטייר אלן טלמור כבר יצא לכם לאכול בלא מעט מסעדות בעיר, להן הוא מספק סוגים שונים של המאכל הנגיס. תשכחו מנקניקית עוף או בקר - הנקניקיות של טלמור מיוחדות במינן ורחוקות שנות אור מהנקניקייה התעשייתית שמוכרת לכולנו. בפורט 19 טלמור עובר לקדמת הבמה, ומוכר בעצמו את כל המגוון הרחב שהוא מייצר בעבודת יד, בתוך לחמנייה טרייה של מאפית מרגוזה עם חרדל וכרוב כבוש, והכי חשוב - בלי הרבה בלאגן מסביב, בדיוק כמו שנקניקיה בלחמניה צריכה להיות. המקום קטן, אבל ויטרינת הנקניקיות מפתה במיוחד ותגרום לכם להתלבט ארוכות לגבי ההזמנה.מה אוכלים: נקניקיה סיציליאנית בלחמניה (28 שקלים). אחרי לבטים ארוכים בחרנו בסיציליאנית כנקניקיה המנצחת את כולן. מדובר בנקניקיית עגל עם עגבניות מיובשות, צלפים, צימוקים והמון עשבי תיבול, שמגיעה עסיסית ומפוצצת בטעמים. השילוב של כרוב טרי ופריך עם הכרוב הכבוש והרך היה מושלם, ונגיעה קטנה של רוטב הסרירצ'ה שמחכה על כל שולחן תוסיף עוקץ נהדר, שיגרום לכם לשכוח כל נקניקיה חסרת טעם שרדפה אתכם בילדותכם הרחוקה.מה עוד: אם אתם כמונו, תתקשו מאוד לבחור בין נקניקיה בדואית מבקר וכבש עם בהרט, סומק ושקדים לנקניקיית בורוורס במקר עם גרגירי כוסברה, הל, יין אדום ורוטב וורצ'סטר. מי שמעדיף את הבשר שלו בצורה קצת אחרת, יוכל להנות מהמבורגר ספרדי מפתיע עם פפריקה מעושנת וטעמים עזים וכועסים לפרקים, בקטע הטוב של ההגדרה.- שלמה המלך 2 , תל אביב

תגרום לכם לשכוח את הנקניקיות מהילדות. נקניקיה בפורט 19 (צילום: גיל גוטקין)

כל מה שאפשר להטמין בפיתה: מזנון הסניף השני כרונולוגית של רשת המזנונים של אייל שני הוא הסניף האהוב עלינו. הוא מרווח ונעים יותר מאחיו הבוגר באבן גבירול, ומאפשר ישיבה נעימה לאורך זמן, ולא סתם זלילה של פיתה על הדרך. גם התפריט שלה מגוון ומעניין יותר, ובכלל מרגיש כאן הרבה יותר מסעדתי וכיפי.מה אוכלים: לבן בפיתה (29 שקלים). מי לא שמע על הכרובית של אייל שני? אותה "כרובית התינוקת שנמסה בתוך עליה" הפכה לליבם של עשרות דיונים ופארודיות, אבל כל מי שבאמת טועם אותה מבין שבאמת יש בה איזשהו קסם שקשה להסביר, אבל קל לשבח ומייד אחר כך לפנטז על הפעם הבאה. כשמערבבים אותה עם תערובת מופלאה לא פחות של טחינה מעולה, שמן זית, עגבניות ופלפל חריף, ודוחסים את הכל לפיתה שהיא בהחלט הטובה והרכה בעיר, מקבלים את אחת המנות הטעימות ביותר שאנחנו יכולים לדמיין, וכזו שגם הקרניבור הגדול ביותר יהיה חייב להודות שאולי אוכל טבעוני זה לא דבר כזה נורא. בזמן שאתם מחכים לפיתה, שווה לגשת אל הפינה החינמית המזמינה עם הסלטים וה"שורות", ולנשנש מהן. זה חלק גדול מהכיף בארוחה שם, ומשמש סתימה מעולה לרעב ראשוני שמצטבר בדפנות הבטן עד שההזמנה מוכנה.מה עוד: כמעט כל אחת מהפיתות במזנון יספקו לכם ארוחה מהנה במיוחד, אבל אנחנו מחבבים במיוחד את פיתת שיפוד הים האדום עמוסת הקלמארי והרוטב הממכר. ועל הדרך, אל תוותרו על הגלידה בפיתה בשביל הקינוח, ולו רק כדי להשתעשע מהגימיק הטעים והזול.- קינג ג'ורג' 30, תל אביב

הדרך לגן עדן רצופה בכרוביות של אייל שני. פיתה לבנה במזנון (צילום: גיל גוטקין)

כריכים אמריקאים בבגט ישראלי: ניו דלי

מחוץ לבניין הסנטר הענק, נפתחה לא מזמן סנדוויצ'ית ניו דלי שמספקת לעוברים ולשבים חוויות כריכים אמריקאית למדי, במחירים שלא ישברו חשבון הבנק. לנו המעדנייה מזכירה שילוב די מוצלח ונוסטלגי בין סאבווי לבורגר ראנץ', אבל בדרך הכי טובה שאפשר. העסק הולך כך: בוחרים את סוג הבשר, ורק אז מרכיבים את הכריך בדלפק תוך כדי בחירה בין המון סוגי תוספות, ירקות ורטבים. והכי חשוב, יש גם צ'יפס זיג זג. כן, בדיוק כמו אז.מה אוכלים: פילדלפיה סטייק סנדוויץ' (30 שקלים). אנחנו לא מכירים מישהו שלא יצליח לשבוע מהכריך העצום, שעמוס בהמון פרוסות דקות של בשר בקר צלוי. תוסיפו בפנים קצת ירקות בשביל העסיסיות, ואל תוותרו על רוטב צ'ימיצ'ורי וחרדל, וקיבלתם כריך ארוחת הצהריים אמריקאי אולטימטיבי ומפנק במיוחד. מה עוד: אם הגעגועים לרשת סאבווי חזקים מנשוא, תוכלו להרגיע אותם עם אחד מכריכי הנקניק שמוכרים במקום, ויש אפילו כריך קבב טבעוני למי שמתנזר ממוצרים מן החי. והנה הזווית בריאותית: את כל הכריכים אפשר גם לקבל בלחמניה נטולת גלוטן. - ליד שער 7, דיזינגוף סנטר, תל אביב געגועים לסאבווי. כריך בניו דלי (צילום: גיל גוטקין)

חומוס שמשמח לבב אנוש: הקוסם

יש מי שיקרא למקום של אריאל הקוסם פלאפליה, אבל בעצם מדובר בהרבה יותר מזה, והתור שמשתרך שם לאורך הרחוב כמעט בכל שעה של היום מצביע על כך יותר טוב מכל כתבה. אצל אריאל תוכלו גם לשבת לאכול תבשילים מצוינים בצלחת, ולטעום את החצילים הכי טובים שאנחנו מכירים. בין אם באתם לאכול משהו זריז בפיתה, ובין אם לשבת ולפתוח שולחן עמוס בכל טוב, החיוכים הרבים והשירות המהיר שהצוות הגדול מספק, יזכירו לכם שלא מדובר בסתם עוד דוכן של פלאפל, אלא בנקודת עצירה משמעותית לרעבים.מה אוכלים: חומוס גרגרים (29 שקלים). רבות נכתב ודובר על הבוריק המופלא של הקוסם, וגם אנחנו נפלנו בקסמיו, אבל מי שרוצה באמת לשבוע בפחות מ-30 שקלים, כדאי שיתרכז בצלחת החומוס הכי טובה שאפשר להשיג במרכז העיר. את החומוס מכינים פה שבע פעמים ביום, ולכן הוא תמיד יהיה חמים וטרי, והוא מגיע בלוויות הפיתות הנהדרות והרכות של הקוסם, כולל אופציה לפיתה מחיטה מלאה. גם הפינוקים בצד יזכירו לכם שפה האוכל תמיד משודרג, כך שחוץ מהבצל והחמוצים ההכרחיים יש גם פלפל חריף מצוין, שום קונפי ממכר, ורוטב לימוני שיקפיץ כל ניגוב וניגוב.מה עוד: את הבוריק כבר הזכרנו, וגם את החצילים המופלאים, אבל לא הרבה מכירים את מנת החריימה עוף הנהדרת, שמשלבת רוטב עגבניות פיקנטי עם נתחי עוף צלויים בדיוק במידה, שמיד תעלה אצלכם את השאלה איך לא חשבו על זה קודם? - שלמה המלך 1, תל אביב

מכינים אותו שבע פעמים ביום, ומכאן הטריות שאין שני לה. חומוס בקוסם (צילום: גיל גוטקין)

מנת דגל נטולת מתחרים: קבב קבב

המסעדונת הקטנה של איתן אווזים קצת חבויה בקצהו של רחוב בוגרשוב, אבל לחובבי ה"על האש" שווה לחפש אותה במיוחד. במבט ראשון היא תזכיר לכם פלאפליה כמו אלו שאפשר למצוא בכל רחוב כמעט, אבל מבט קטן בתפריט יגרום לכם להבין שפה מתרכזים בבשר על האש על כל סוגיו, בפיתה, בלאפה, בבגט או בצלחת, למרות שגם מקומם של הפלאפל, הסביח וחביתת הירק לא נפקד. מה אוכלים: קבב בקר בפיתה (28 שקלים). המגוון אמנם גדול, אבל אנחנו ממליצים להיצמד אל המנה הנושאת אם שם המקום " קבב קבב". אם תצמדו לכללים, התוצאה תהיה 180 גרם של קבבים עגלגלים ואווריריים שממלאים פיתה מצוינת עם חומוס, טחינה וקצת צ'יפס. הקציצות טעימות במיוחד ולא מתובלות בהגזמה, כי אין צורך להחביא את טעמו של הבשר הטוב. כבר אחרי הביס הראשון, הפיתה של קבב קבב תזכיר לכם שלא צריך הרבה כדי לייצר את הפיתה המושלמת.מה עוד: אם חזה עוף, שניצל, מעורב ירושלמי או המבורגר לא יעשו לכם את זה, תשמחו לגלות שאפשר להזמין גם סטייקים שלמים בצלחת, שיספקו כל קרניבור שמתעורר בו הרעב המסוכן באזור הזה של העיר.- בוגרשוב 57, תל אביב

בשר טוב, מרקם אוורירי ותוצאה מרשימה. מנת הדגל בקבב קבב (צילום: גיל גוטקין)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ