טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הנקודות השחורות: דנה מבשלת עם פרג

הפרג, חומר גלם עדין לטיפול אך מרגש, מתאים גם כרכיב ברוטב לניוקי או בסלט פרגית. דנה מלמד בעקבות הנקודות השחורות, חמושה במתכוני פרג לפאי, עוגיות ושתי מנות עיקריות

תגובות

מאז ומתמיד היה הפרג האח החורג והזנוח של הכלנית. בסך הכל מדובר הרי בשני פרחים מאד דומים, שרק ילדים מהסוג שמסתובב בשדות עם מגדיר פרחים יודע להבדיל ביניהם. והנה, הכלנית קיבלה תואר של פרח מוגן ואילו הפרג הוכרז כפרח פארש, וזאת למרות מבחר החומרים הנרקוטים שניתן להפיק ממנו. ועדיין לא אמרנו מילה על מתכונים - משתלב בניוקי בטטה, גונב את ההצגה בסלט חזה עוף וממתיק את עוגיות הטחינה. ראו בזה אפליה מתקנת.

» פורים 2015» תחפושות לפורים» אוזני המן - לכל המתכונים» מסיבות פורים 2015

לניוקי:2 בטטות בגודל בינוני2 כוסות מלח גס1 חלמון1/2 כוס קמח (לעיתים צריך מעט יותר)מלח

לרוטב:50 גר' חמאה50 גר' שקדים שלמים2 עלי מרווה2 כפות פרג50 גר' גבינת פקורינו מגוררת

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום מקסימלי. משטחים את המלח הגס על תבנית ומניחים עליו את הבטטות. צולים במדף העליון עד שהקליפה משחירה והבטטות מתרככות. מקלפים ומועכים.2. מוסיפים מלח, קמח וחלמון ומעבדים לבצק אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.3. מרתיחים מים עם מלח בסיר.4. מקמחים משטח עבודה ויוצרים מהבצק נקניק ארוך וצר. חותכים בעזרת סכין פיסות של 2 ס"מ.5. ממיסים במחבת את החמאה ומזהיבים את השקדים. 6. מבשלים את הניוקי במים הרותחים ובינתיים, מוסיפים למחבת פרג ועלי מרווה. כשהניוקי צפים, מעבירים למחבת ומקפיצים קלות בחמאה.7. מעבירים לצלחות הגשה, מגררים מעל פקורינו ומגישים.» ניוקי בטטה ופרג בחמאת מרווה, שקדים ופיקורינו - גרסת ההדפסה

ניוקי בטטה עם רוטב פרג, שקדים וגבינת פקוריני (צילום: דנה מלמד)

סלט חזה עוף בפרג ותפוזים מצרכים:

200 גרם חזה עוף פרוס לנתחונים2 כפות שמן זית1 כפית דבשמלח פלפל שחור גרוס1 כף פרגמיץ מתפוז אחדתפוז פרוס עם הקליפהחופן עלי רוקט100 גרם צנובריםקוביות חלומי מטוגנות (לא חובה).

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, פרג מלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים עד שכל הנתחים עטופים בתערובת. 2. מחממים מחבת היטב וצולים את נתחי העוף עד להזהבה מכל הצדדים.3. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים למחבת מיץ ופרוסות של תפוזים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים למחבת את נתחי העוף והצנוברים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית  כ-2 דקות.4. מערבבים בקערה עם עלי רוקט ואם רוצים מוסיפים חלומי.» סלט חזה עוף בפרג ותפוזים - גרסת ההדפסה

התחפשו לפורים. סלט עם נתחוני עוף (צילום: דנה מלמד)עוגיות פרג וטחינה

מצרכים:

1 כוס טחינה2 ו-1/2 כוסות קמח 1/2 כוס שקדים טחונים3 כפות פרג טחון טרי 3/4 כוס סוכר1/4 כוס סילאן1 כפית תמצית וניל200 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה קמח עם שקדים טחונים ופרג.2. מקציפים חמאה וסוכר.3. מוסיפים לתערובת החמאה וניל, סילאן וטחינה וממשיכים להקציף.4. מוסיפים את תערובת הקמח, הפרג והשקדים.5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.6. יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.7. אופים כעשר דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות. יש לעוגיות האלה נטייה להישרף מהר כך שכדאי לבדוק כעבור שבע דקות מה מצבן.» עוגיות פרג וטחינה - מתכון להדפסה

בצק עוגיות הפרג נכנס לתנור (צילום: דנה מלמד)

לבצק:230 גרם (2 כוסות) קמח100 גרם (1/2 כוס) סוכר200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות1 ביצה

למילוי פרג:250 גרם פרג טחון1 כוס חלב 4\3 כוס סוכר 50 גרם חמאה1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים1 כפית קליפת לימון מגוררת4-5  אגסים מקולפים ופרוסים דק2 כפות סוכרקורט קינמוןקונפיטורת אגסים, תפוחים או שזיפים להברשה

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מקררים כשעתיים לפחות.2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מרפדים תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ או 12 תבניות אישיות בבצק, מהדקים היטב לשוליים ולדפנות. שומרים במקרר עד המילוי.3. מכינים את מלית הפרג: שמים בסיר חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה. מערבבים על להבה נמוכה עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרג, מנמיכים את הלהבה ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים ומערבבים. 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את קלתית הבצק בתערובת הפרג, ומסדרים מעל את פרוסות האגסים. 5. זורים סוכר וקינמון ואופים כ-35 דקות. מצננים היטב.6. לסיום ממיסים במיקרו או בסיר קטן 2 כפות קונפיטורה עם כפית מים ומברישים את האגסים.» פאי פרג ואגסים - גרסת ההדפסה

בניחוח שקדים. פאי פרג ואגסים (צילום: דנה מלמד)

*#