הנקודות השחורות: מה מבשלים עם פרג

הפרג, חומר גלם עדין לטיפול אך מרגש, מתאים גם כרכיב ברוטב לניוקי או בסלט פרגית. דנה מלמד בעקבות הנקודות השחורות, חמושה במתכוני פרג לפאי, עוגיות ושתי מנות עיקריות

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פרג
צילום: דרימזטיים

מאז ומתמיד היה הפרג האח החורג והזנוח של הכלנית. בסך הכל מדובר הרי בשני פרחים מאד דומים, שרק ילדים מהסוג שמסתובב בשדות עם מגדיר פרחים יודע להבדיל ביניהם. והנה, הכלנית קיבלה תואר של פרח מוגן ואילו הפרג הוכרז כפרח פארש, וזאת למרות מבחר החומרים הנרקוטים שניתן להפיק ממנו. ועדיין לא אמרנו מילה על מתכונים - משתלב בניוקי בטטה, גונב את ההצגה בסלט חזה עוף וממתיק את עוגיות הטחינה. ראו בזה אפליה מתקנת.

» פורים 2020
» אוזני המן - לכל המתכונים
» מסיבות פורים 2020

בכל המתכונים, כדאי להשתמש בפרג טחון טרי ולא לסמוך על הפרג שמחכה, מי יודע ממתי, על המדף ברשתות השיווק. פרג טחון ניתן להשיג בשווקים, בחנויות טבע או בחנויות תבלינים. את הפרג יש לשמור במקרר עד לשימוש ומעל שבוע יש לאפסן במקפיא שם הוא ישרוד מספר חודשים.

ניוקי בטטה ופרג בחמאת מרווה, שקדים ופיקורינו

מצרכים:

לניוקי:

2 בטטות בגודל בינוני
2 כוסות מלח גס
1 חלמון
1/2 כוס קמח (לעיתים צריך מעט יותר)
מלח

לרוטב:

50 גר' חמאה
50 גר' שקדים שלמים
2 עלי מרווה
2 כפות פרג
50 גר' גבינת פקורינו מגוררת

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום מקסימלי. משטחים את המלח הגס על תבנית ומניחים עליו את הבטטות. צולים במדף העליון עד שהקליפה משחירה והבטטות מתרככות. מקלפים ומועכים.

2. מוסיפים מלח, קמח וחלמון ומעבדים לבצק אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.

3. מרתיחים מים עם מלח בסיר.

4. מקמחים משטח עבודה ויוצרים מהבצק נקניק ארוך וצר. חותכים בעזרת סכין פיסות של 2 ס"מ.

5. ממיסים במחבת את החמאה ומזהיבים את השקדים.

6. מבשלים את הניוקי במים הרותחים ובינתיים, מוסיפים למחבת פרג ועלי מרווה. כשהניוקי צפים, מעבירים למחבת ומקפיצים קלות בחמאה.

7. מעבירים לצלחות הגשה, מגררים מעל פקורינו ומגישים.

סלט חזה עוף בפרג ותפוזים

מצרכים:

200 גרם חזה עוף פרוס לנתחונים
2 כפות שמן זית
1 כפית דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף פרג
מיץ מתפוז אחד
תפוז פרוס עם הקליפה
חופן עלי רוקט
100 גרם צנוברים
קוביות חלומי מטוגנות (לא חובה)

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, פרג מלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים עד שכל הנתחים עטופים בתערובת.

2. מחממים מחבת היטב וצולים את נתחי העוף עד להזהבה מכל הצדדים.

3. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים למחבת מיץ ופרוסות של תפוזים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים למחבת את נתחי העוף והצנוברים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ-2 דקות.

4. מערבבים בקערה עם עלי רוקט ואם רוצים מוסיפים חלומי.

עוגיות פרג וטחינה

מצרכים:

1 כוס טחינה
2 ו-1/2 כוסות קמח
1/2 כוס שקדים טחונים
3 כפות פרג טחון טרי 
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה קמח עם שקדים טחונים ופרג.

2. מקציפים חמאה וסוכר.

3. מוסיפים לתערובת החמאה וניל, סילאן וטחינה וממשיכים להקציף.

4. מוסיפים את תערובת הקמח, הפרג והשקדים.

5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

6. יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.

7. אופים כעשר דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות. יש לעוגיות האלה נטייה להישרף מהר כך שכדאי לבדוק כעבור שבע דקות מה מצבן.

פאי פרג ואגסים

מצרכים:

לבצק:

230 גרם (2 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למילוי פרג:

250 גרם פרג טחון
1 כוס חלב
4\3 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
4-5  אגסים מקולפים ופרוסים דק
2 כפות סוכר
קורט קינמון
קונפיטורת אגסים, תפוחים או שזיפים להברשה

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מקררים כשעתיים לפחות.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מרפדים תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ או 12 תבניות אישיות בבצק, מהדקים היטב לשוליים ולדפנות. שומרים במקרר עד המילוי.

3. מכינים את מלית הפרג: שמים בסיר חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה. מערבבים על להבה נמוכה עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרג, מנמיכים את הלהבה ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים ומערבבים.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את קלתית הבצק בתערובת הפרג, ומסדרים מעל את פרוסות האגסים.

 5. זורים סוכר וקינמון ואופים כ-35 דקות. מצננים היטב.

6. לסיום ממיסים במיקרו או בסיר קטן 2 כפות קונפיטורה עם כפית מים ומברישים את האגסים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ