${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עודף מ-75 שקלים: יינות אדומים מומלצים לחג

בין אם אתם טיפוס של יינות קלילים ורגועים או של יינות שמסעירים את החיך, הכנו לכם מדריך כלכלי ליינות מומלצים ובמחירים סבירים שתוכלו למצוא לקראת החג

תגובות

על היין: הזוכה הגדול בתחרות best value ליינות אדומים עד 50 שקלים, הוא יין שהופק מ-100% ענבי שיראז ועבר תקופת התיישנות קצרה יחסית בחביות עץ אלון.

מה חשבנו עליו: בעוד שלא מעט יינות מסוג שיראז היו כבדים ואגרסיביים בריח ובעיקר בטעם, דווקא זה היה בעל ריח עדין וטעם שמשאיר אחריו שובל ארוך של טעמים מתפתחים: קצת וניל, קצת פירות אדומים ואפילו קצת שוקולד. בקיצור, לעזאזל התחכום, זה ה-יין למנגל הקרוב שלכם.

המחיר: 25 שקלים במבצעי פסח. רוצו לקנות.

הר חרמון אינדיגו 2013 של יקב רמת הגולן

על היין: גם אינדיגו שייך לסדרה החדשה של רמת הגולן שיצאה לקראת החג. הוא מורכב מענבים שגדלו באזורים הקרירים של רמת הגולן ומשילוב של זני קברנה סוביניון וסירה, שגרמו לכך שלא תוכלו להתעלם מהצבע העמוק שלו.

מה חשבנו עליו: יין מאתגר (בניגוד לידידותיות שהבטיחו עליו) ומאוד לא מתחנף, שלחלק מהטועמים היה קשה להתחבר אליו. אחרי כמה דקות בכוס נפתחו מעט הטעמים וגילינו שהוא עשוי לשמש כמשענת מנחמת כשאתם בשלב מתקדם של ארוחת החג והבשר מאיים לחנוק אתכם.

המחיר: 45 שקלים.זולים ומשתלמים. הר חרמון אינדיגו 2013 ושיראז 2012  (צילום: יח"צ)

מרלו  2012וקברנה סוביניון 2012 של יקב תשבי

על היינות: עשוי מ-100% ענבי מרלו שגדלים באזור זיכרון יעקב ונבצרו בשיא בשלותם. זהו גם אחד היינות הבודדים ברשימה שלא עברו תהליך יישון בחביות ועל כן גם מוגדר כטבעוני למהדרין. הקברנה סוביניון עשוי אף הוא מ-100% ענבי קברנה שנבצרו בשיא בשלותם ובדומה למרלו אף הוא לא עבר יישון בחביות.

מה חשבנו על היין? אמנם הריח שלו לא הבטיח הרבה וכנ"ל צבעו הבורדו-חום, אבל בגזרת הטעם סיפק המרלו יין מתקתק, אלכוהולי יחסית, עם קצוות של פלפל שחור ותבלינים. היינו מלווים איתו ארוחת בשרים עם לא מעט מנות מעושנות. לעומתו, הקברנה התגלה כיין חביב, קליל ועשבוני יחסית ומתאים לארוחות עשירות בתבלינים.

המחיר: 45 שקלים.

על היין: הנגב עולה על מפת אזורי היקבים שכדאי לשים אליהם לב, ובמיוחד ליקב רמת נגב. במקרה הנוכחי, נגב 2012 מורכב בחציו מענבי קברנה סוביניון מאזור כרם ניצנה, ובחציו האחר מתחלק בין 30% ענבי שיראז (סירה) ו- 20% ענבי קברנה פרנק מכרם חלוצה. התוצאה מפתיעה.

מה חשבנו עליו: אם צריכים אישור לכך שאזור גידול הענבים והכרמים משפיע על טעם היין, נגב 2012 הוא ההוכחה הטובה לכך. מדובר באחת ההפתעות המרשימות בטעימת היינות - יין מצוין לארוחת חג (ובכלל נראה שיתאים ללא מעט מנות עיקריות בגלל אופיו) בזכות טעמיו החמאתיים והפריכים, ויחד עם זאת שורה עליו איזו קלילות שלפעמים כל כך חסרה ביין אדום.

המחיר: 59 שקלים ששווים כל שקל.

נגב מסדרת קדש ברנע של רמת נגב ומרלו וקברנה סוביניון של תשבי (צילום: יח"צ)

על היין: אדמה עשוי מ-100% ענבי קברנה סוביניון שגדלו באדמת הטרה רוסה העשירה במינרלים של עמק קדש שבגליל העליון. כל זה לא היה חשוב לציון אלמלא היה מדובר פה ביין שמתכתב ארוכות עם אותה אדמה.

מה חשבנו עליו: יש לו ריחות של קברנה טיפוסי, עם טעמים פירותיים וקצת מתקתקים, ששומרים על אלגנטיות מרשימה לאורך כל הטעימה. העושר והטעמים הטובים סימנו אותו כאחד היינות הידידותיים ברשימה, שיצליח לבלוט גם בארוחה אינטימית וגם במסיבת יום הולדת מרובת משתתפים.

המחיר: 59 שקלים (או במבצעי החג – 2 ב-100 שקלים).

על היין: סדרת גליל עליון של רקאנטי באה להנגיש את כרמי האיכות של היקב שלרוב מתומחרים גבוה ומאופיינים בפירותיות עשירה. היין הנוכחי קיבל משנה טעמים בזכות יישון בחבית אלון צרפתי ואמריקאי.

מה חשבנו עליו: אהבנו את צבעו הסגול ואת ריחו המעושן, אדמתי ואפילו מעט טחוב,. חשנו בטעמי ווניל ופלפל שחור, ואפילו את הכובד היחסי שלו חיבבנו מאוד. אם יורשה לנו להוסיף: הנשים בטעימה ציינו כי זהו יין שיתחבב מאוד על גברים בארוחות עם הרבה אוכל חריף ומתובל.

המחיר: 62 שקלים.אדמה, קברנה סוביניון של תבור וקברנה סוביניון של רקאנטי (צילום: יח"צ, בועז לביא)

על היין: כשמו כן הוא - יין אדום שהגיע מחבל טוסקנה שבאיטליה (אל דאגה, מדובר ביין כשר לפסח), עשוי 100% ענבי סנג'ובזה, אחד מהזנים הנפוצים שם, מה שמבטיח יין אדום פירותי ומאוד לא כבד.

מה חשבנו עליו: באופן מפתיע ליין היה ריח עדין, אך דווקא הטעם שלו התגלה כאגרסיבי בתחילה ונדרשו לו כמה דקות בכוס על מנת להתאזן, אז גם יכולנו להבחין בטעמים עדינים של תות. יין אידיאלי לארוחה גדושה במנות.

המחיר: 65 שקלים.

ג'נס קברנה סוביניון של יקב הברון הרצוג

על היין: יקב הברון הרצוג (הכשר) מקליפורניה מתגאה בתשעה דורות של הכנת יין ובבחירת הענבים האיכותיים יותר שבמדינה. הקברנה ג'נס מופק מענבי קברנה סובניון שגדלים בחוף המרכזי של קליפורניה.

מה חשבנו על היין: את הים של קליפורניה לא הרגשנו, אבל בהחלט הורגש ריח נעים של יער גשום, וטעם מתוק שהתלוותה אליו עשבוניות נעימה וקלילה. יין לא מתוחכם שנועד לאנשים שלא ממש מתים על יין.

המחיר: 65 שקלים.

טרה מלבק 2012 של טפרברג

על היין: המלבק של טפרברג מגיע מאזור הרי יהודה כשהוא מכיל 100% ענבי מלבק שנבחרו בקפידה, ואחרי שעבר תהליך מיצוי של 24 שעות ששחרר החוצה ארומות וצבע עדין.

מה חשבנו עליו: אפשר לומר שזה כמו להביא את הדיסק החדש של שלומי שבן לדודה שלך. גם אם זה לא מדבר אליה, היא מבינה שמדובר בטעם מיוחד ומתוחכם ואפילו מעריכה את ההשקעה. זהו יין מלבק טיפוסי וכיפי שהיינו שותים עם החבר'ה בערב מעושן משהו. אהבנו את הקלילות שמתאימה לימים שהולכים ומתחממים ואת הסיומת הזאת שרק המלבק יכול להציע.

המחיר: 69 שקלים.טרה מלבק של טפרברג וג'נס קברנה סוביניון של הברון הרצוג (צילום: יח"צ)

על היין: אין הרבה יינות ברשימה שמספר הבקבוקים שלהם בשוק הוא מצומצם, גם לפני עונת החגים. היין של חוות צוק מתחיל מבקבוק כמעט עירום ומסתיים בטעמים מסעירים של טבע, כמו שלא פגשנו.

מה חשבנו עליו: במילה אחת – וואו. לטוב ולרע, הקברנה סוביניון של חוות צוק לא הותיר אף טועם אדיש. החל מריחות לא טיפוסיים של גבינות ועד דבש ודשא, יחד עם טעם עשבוני של טבע דרמטי ואפילו קצת אדמה – מעין תבנית נוף של המקום ממנו הגיע. בשורה התחתונה: יין לארוחת חברים שמבינים ביין או לערב פויקה קשוח.

המחיר: 69 שקלים.להשיג בחוות צוק - משה פרלוק 5, רמת אביב

על היין: סדרת "ספיישל רזרב" החדשה של ברקן הציגה לעולם ארבעה יינות שאמורים להוות שחקני חיזוק ליקב הוותיק והשיראז אכן מצדיק את הטייטל שתלו בו. היין מורכב מענבים מאזור הרי ירושלים מחד ומהגליל העליון מאידך.

מה חשבנו עליו: השיראז שהפתיע לטובה. יחסית ליינות שיראז, שהיו כבדים ולעתים מגושמים וחסרי חן בפה, מדובר בהפתעה נעימה בזכות טעמי קפה ופלפל שחור מורכבים והסיומת החלקה והכיפית שתגרום לכל אחד כמעט להתחבר ליין. בשורה התחתונה: יין שאפשר להביא בשמחה לארוחת חג ולהרגיש עמו בנוח.

המחיר: 70 שקלים.

מד רד 2011 מסדרת מדטירניאן - יקב אמפורה

על היין: מד רד מופק מענבי קברנה סוביניון המעורבים עם 7% ענבי סירה מכרם אזור מנרה. בעבור יקב אמפורה, מד רד הוא יין הכניסה לסדרות הגבוהות של היין האדום, אך הוא גם זה ששומר על מתן תמורה למחיר.

מה חשבנו עליו: יין מוערך מאוד שבלט בקשיחותו ובחוסר התחנפותו לקהל "שלא מבין ביין" ופיצל את הטועמים לשניים - אלה שראו בו רב רושם, ואלה שטענו כי הוא לא יותר מיין לערב נעים מול הטלוויזיה. אם ננסה ללכת על דרך המלך, זה היין המושלם לערב פויקה עם החבר'ה מהפלוגה.

המחיר: 70 שקלים.

קברנה מרלו שירז, סדרת עברי 2011 של יקב תניא

על היין: הבלנד מכיל 55% קברנה סובניון, 30% מרלו ו- 15% שירז שעברו תהליך יישון של 13 חודשי יישון בחבית, והאמת? בטעימה אפשר להרגיש כל חודש וחודש בטעימה.

מה חשבנו עליו: ובכן, מדובר ביין בעייתי קצת. זה מתחיל מהריח החזק של החבית וצבעו האדום והכהה מאוד וממשיך לטעימת היין שהותירה אחריה יובש לא נעים בפה וסיומת מרירה מדי. בקיצור, יין יומרני וכבד, ולא במובן הטוב של המילה. במחיר הספציפי הנ"ל היינו מדלגים ליין אחר.

המחיר: 75 שקליםקברנה מרלו שירז של יקב תניא ומד רד מסדרת מדטירניאן - אמפורה (צילום: יח"צ)

מומלץ: סירה 2011 מסדרת "VIVO" של יקב צ'ילאג

על היין: 90% ענבים מזן סירה, ועוד 10% מקברנה סוביניון שגדלו בכרם בן זמרה בגליל העליון ועברו תהליך יישון של 15 חודשים בחבית עץ אלון צרפתי ועוד תקופה לא קצרה בבקבוק. אלו אולי לא פרטים שאומרים לכם משהו, אבל הם בהחלט יצרו את אחד היינות המצטיינים ברשימה.

מה חשבנו עליו: גבירותיי ורבותיי נגמרו המשחקים - כאן מדובר ביין לארוחה רצינית. צבעו סגול-בורדו עמוק, ריחו מלטף את האף וככל שהוא עומד פתוח כך מתפתחים ממנו טעמים וריחות. גם הסיומת החמצמצה מותירה גם עקצוץ נעים שמושך תשומת לב ללא הרף. לסיכום: זהו יין אלגנטי שכדאי מאוד להביא לארוחה רצינית, עם הרבה מאוד בשר, שממנה יהנו אנשים שמעריכים טעמים מיוחדים ולא מתחנפים. לא לאנשים ששותים יין פעם בשנה.

המחיר: 75 שקלים.» יינות לבנים ורוזה מומלצים לחג

*#