שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
עכבר העיר

טבעונים כבר מזמן לא צריכים להרגיש מקופחים. מימים שבהם משמעות ארוחות החג היו בעיקר אורז לבן, הפריחה והקבלה של התנועה העקרונות הטבעוניים בשנים האחרונות הביאו למצב שכיום מוצעים אין ספור מתכונים ווריאציות טבעוניות למנות מוכרות. השף אוהד קורי, מרשת בתי הקפה הבריאים קפה לואיז, מציע שלושה מתכונים טבעוניים לפסח שיהפכו כל שולחן חג לחגיגי וידידותי לטבעוניים. » פסח 2014 - כל הפרטים וההמלצות» מסעדות כשרות לפסח» מתכונים טבעוניים לחג» מסעדות טבעוניות מומלצותניוקי עדשים כתומות עם צ'יה וחמאת שומשום

מצרכים:200 גר' עדשים כתומות יבשות 2 בטטות בינוניות קלופות אפויות בתנור עד לריכוך 15 גר' צ'יה 3 כפות חמאת שומשום כפית כמון כפית כורכום מלח שמן זית ומים לפי הצורך

אופן ההכנה: 1. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך והיעלמות המים (מים עד לכיסוי). חשוב לשים לב שהמים לא אוזלים בתבשיל. 2. מוסיפים את הבטטות, הצי'ה וחמאת השומשום לעדשים, מתבלים במלח ופלפל, וטורפים הכל יחד במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד וטעם מאוזן. 3. לאחר התגבשות המסה מכניסים לשק זילוף ומזליפים ניוקי קטנים על תבנית משומנת. 4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 10 דקות, עד שהניוקי מוכנים.

כתום הוא הצבע החם ביותר. ניוקי עדשים (אילוסטרציה: dreamstime)חציל קלוי עם עגבניות מיובשות, עדשים שחורות וחמאת שומשום אורגנית  מצרכים:3 חצילים גדולים 100 גר' עדשים שחורות 50 גר' עגבניות מיובשות רוזמרין2 שיני שום שמן זית חמאת שומשום (טחינה) 

אופן ההכנה : 1. מחמים תנור ל-250 מעלות. מחוררים את קליפת החציל , וקולים אותו למשך 20 דקות. 2. חולטים את העדשים במים חמים עד לריכוך מינימלי. 2. מקפלים אל תוך בשר החציל את העגבניות המיובשות החתוכות גס, השום, הרוזמרין, שמן הזית והמלח. 3. מגישים: מעל בשר החציל מניחים חופן עדשים שחורות , ממליחים מעט, מזליפים שמן זית ומעל מוזגים כמות נדיבה של טחינה מתובלת. אסלי. חציל עדשים (צילום: אנטולי מיכאלו)קראמבל טבעוני ללא גלוטן מצרכים: 5 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות או פלחים דקים 200 גר' קמח ללא גלוטן (30% קמח דוחן והשאר קמח תירס/שקדים) 25 גר' שמן קוקוס 50 מ"ל שמן זרעי ענבים (אפשר שמן קנולה בכבישה קרה) 30 גרם סוכר קנים חצי כפית קינמון 60 גר' אגוזי פקאן ומלך

אופן ההכנה: 1. מסדרים את התפוחים בתחתית של כלים קטנים המתאימים לאפייה. מעל מפזרים מעט אבקת סוכר וקינמון. 2. מערבבים יחדיו את תערובת הקמחים עם השמנים והסוכר עד לכדי פירורים גדולים וקטנים, ומפזרים אותם בצורה אחידה אך גסה מעל התפוחים. 3. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כ-30-40 דקות, עד להזהבה. 4. אפשר להגיש עם גלידת קוקוס טבעונית. קינוח מושלם. קראמבל תפוחי עץ טבעוני (צילום: אנטולי מיכאלו)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ