מתאימים לכל שולחן: מתכונים טבעוניים לפסח

ניוקי מעדשים כתומות, חציל קלוי עם עדשים ולקינוח קראמבל תפוחים. שלושה מתכונים טבעוניים לפסח, שישמחו כל שולחן חג

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חציל קלוי על הגז
חציל קלוי על הגזצילום: תומר אפלבאום
עכבר העיר

טבעונים כבר מזמן לא צריכים להרגיש מקופחים. מימים שבהם משמעות ארוחות החג היו בעיקר אורז לבן, הפריחה והקבלה של התנועה העקרונות הטבעוניים בשנים האחרונות הביאו למצב שכיום מוצעים אין ספור מתכונים ווריאציות טבעוניות למנות מוכרות. השף אוהד קורי, מרשת בתי הקפה הבריאים קפה לואיז, מציע שלושה מתכונים טבעוניים לפסח שיהפכו כל שולחן חג לחגיגי וידידותי לטבעוניים.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?
» איך מכינים חרוסת? כל הדרכים

ניוקי מעדשים כתומות

חומרים:

200 גרם עדשים כתומות יבשות
2 בטטות בינוניות קלופות אפויות בתנור עד לריכוך
15 גרם צ'יה
3 כפות חמאת שומשום
כפית כמון
כפית כורכום
מלח
שמן זית ומים לפי הצורך

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים במים עד לריכוך והיעלמות המים (מים עד לכיסוי). חשוב לשים לב שהמים לא אוזלים בתבשיל.

מוסיפים את הבטטות, הצי'ה וחמאת השומשום לעדשים, מתבלים במלח ופלפל, וטורפים הכל יחד במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד וטעם מאוזן.

לאחר התגבשות המסה מכניסים לשק זילוף ומזליפים ניוקי קטנים על תבנית משומנת.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 10 דקות, עד שהניוקי מוכנים.

חציל קלוי עם עגבניות מיובשות, עדשים שחורות וחמאת שומשום אורגנית

חומרים:

3 חצילים גדולים
100 גרם עדשים שחורות
50 גרם עגבניות מיובשות רוזמרין
2 שיני שום שמן זית חמאת שומשום (טחינה) 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות. מחוררים את קליפת החציל וקולים אותו למשך 20 דקות.

חולטים את העדשים במים חמים עד לריכוך מינימלי.

מקפלים אל תוך בשר החציל את העגבניות המיובשות החתוכות גס, השום, הרוזמרין, שמן הזית והמלח.

מגישים: מעל בשר החציל מניחים חופן עדשים שחורות , ממליחים מעט, מזליפים שמן זית ומעל מוזגים כמות נדיבה של טחינה מתובלת.

קראמבל טבעוני ללא גלוטן

חומרים:

5 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות או פלחים דקים
200 גרם קמח ללא גלוטן (30% קמח דוחן והשאר קמח תירס/שקדים)
25 גרם שמן קוקוס
50 מ"ל שמן זרעי ענבים (אפשר שמן קנולה בכבישה קרה)
30 גרם סוכר קנים
חצי כפית קינמון
60 גרם אגוזי פקאן ומלך

אופן ההכנה:

מסדרים את התפוחים בתחתית של כלים קטנים המתאימים לאפייה. מעל מפזרים מעט אבקת סוכר וקינמון.

מערבבים יחדיו את תערובת הקמחים עם השמנים והסוכר עד לכדי פירורים גדולים וקטנים, ומפזרים אותם בצורה אחידה אך גסה מעל התפוחים. 

אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כ-30-40 דקות, עד להזהבה. 

אפשר להגיש עם גלידת קוקוס טבעונית. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ