${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אורן בקר אופה: עוגת סופלה כשרה לפסח

תשכחו מכל הסטיגמות על קינוחים כשרים לפסח, כי את עוגת הסופלה הזו לא תוכלו להפסיק לנשנש

תגובות

אפשר לומר באופן רשמי שהחורף מאחורינו וסימני האביב כבר כאן. פריחת האביב ואווירת חג הפסח הן הסנוניות הראשונות לעונת מעבר, עונה שמעבירה לי אנרגיות נפלאות, מלאות באור ואהבה. בחג הפסח הקרוב אני הולך לעבוד קשה מתמיד וליצור עוגות רבות ללא גלוטן בשילובים שונים ומיוחדים, כדי ליצור את הטוב והמעניין ביותר עבור כלל הסועדים.» פסח 2014» מתכונים לפסח» אירועי פסח 2014» אירועי ליל הסדר במסעדותבניגוד לדעה הרווחת, הקינוחים והעוגות לפסח יכולים להיות דווקא עשירים ובעלי מעוף, אם רק מפעילים את הדמיון. אני טוען שהמתוקים, הקינוחים והעוגות לפסח הן חגיגה אמיתית ומלאת אפשרויות. הרי מי לא אוהב אגוזים, שקדים, פיסטוקים, אגוזי קשיו, ואת כל הטוב הזה? אל תפחדו מההגבלות של החג הזה, כי ישנם היום בשוק המון תחליפים ראויים לקמח לדוגמת קמח מצות, קמח תפוחי אדמה, קורנפלור, עמילן, קינואה, עמילן טפיוקה ועוד. בחרתי לחלוק מתכון נפלא, טעים, בעל מרקמים שונים וללא גלוטן, כזה שמתאים לכולם, גם למבוגרים וגם לילדים. השילוב של המרנג הלימוני יחד עם האגוזים וסופלה השוקולד יוצר חגיגה אמתית, ואני מבטיח לכם, מהרגע שתתעמקו במתכון הדרך למטבח קצרה מתמיד. אני מאחל לכל הקוראים אביב פורח, קיץ נפלא, חג שמח והרבה אור ואהבה.כבר שמח פה. עוגת מרנג, אגוזי לוז וסופלה שוקולד-קפה (צילום: אפיק גבאי)

עוגת מרנג, אגוזי לוז וסופלה שוקולד-קפה מצרכים: תבנית בקוטר 22 ס"מ

לשכבת המרנג:1 וחצי כוסות (140 גר') אגוזי לוז עם קליפה4 חלבוניםקורט מלחחצי כוס (100 גר') סוכר1 כפית קליפת לימון מגוררתלשכבת הסופלה:80  גר' שוקולד מומס50  גר' חמאה3 ביציםשליש  כוס (60 גר') סוכרחצי כפית אבקת קפה נמס

לקישוט:50 גר' שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:1. מכינים את המרנג: קולים את האגוזים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך 10 דקות. מצננים היטב.2. במערבל עם וו מקצף, מקציפים את החלבונים, המלח וחצי מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.3. במעבד מזון טוחנים את אגוזי הלוז לפירורים, ומערבבים עם רבע כוס הסוכר הנותרת וקליפת הלימון. מוסיפים לקצף בצורת קיפול עדינה.4. שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר כסף, ומעליו נייר אפייה.5. אופים בתנור שחומם ל-150מעלות במשך 12 דקות, עד שהמרנג מתייצב, צבעו הופך חום בהיר וכשלוחצים עליו הקרום לא מתרומם חזרה. לא מכבים את התנור.6. מכינים את הסופלה: ממיסים שוקולד וחמאה בקערה מעל מים חמים (בן מארי), עד שמתקבל מרקם חלק.7. במערבל עם וו מקצף, מקציפים את הביצים והסוכר עד לקצף יציב. מוסיפים אבקת קפה ומערבלים עד להטמעתה.8. בעזרת מרית, מקפלים בעדינות את תערובת הביצים לתוך תערובת השוקולד והחמאה, עד שמתקבל מרקם אחיד.9. שופכים את הסופלה מעל המרנג האפוי. מחזירים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות נוספות, עד שהקרום העליון של שכבת הסופלה הופך חלק.10. מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר או למקפיא, לשעתיים לפחות לפני ההגשה.11. אפשר לקשט בשוקולד מריר מומס שמזלפים בצורת חוטים מעל העוגה.עוגת מרנג, אגוזי לוז וסופלה שוקולד-קפה - לגרסת הדפסהאפשר שיהיה כבר פסח? מרנג, אגוזי לוז וסופלה שוקולד-קפה (צילום: אפיק גבאי)

*#