שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

טעם של בית: מתכונים לשבת של אבי לוי

בין אם אתם אוכלים עם המשפחה או מנשנשים עם חברים, השף אבי לוי ממסעדת המוציא מביא לכם שני מתכונים לשבת נהדרת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

כמאמר השיר, "יום שישי הגיע, והוא בא בדיוק בזמן". אחרי שכל השבוע עובר ואנחנו מגיעים לסוף השבוע עם הלשון בחוץ, תמיד אפשר להתנחם בארוחת ערב שישי עם המשפחה או עם חברים. אבי לוי, ממסעדת המוציא בירושלים, מציע שני מתכונים קלילים, פשוטים להכנה ויותר מהכל - טעימים, לשתי מנות שנהדר לאכול בכל יום אבל תענוג גדול יותר לאכול בסוף השבוע. » המסעדות הכשרות הטובות בארץ» מתכון לעוגיות יו יו של אבי לויכופתא שקשוקה מצרכים:4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות4 ביצים 1 בצל, קצוץ דק2 שיני שום קצוצות1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה2 עלי נענע קצוצים1 כפית של נענע יבשה2 עלי בזיליקום שלמים4  כפות שמן זית1 כף מלח גס1 כפית פלפל גרוס1/2 כפית כמון1/2 כפית כורכום לקציצות:500 גרם בשר טחון 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה1/2 כוס כוסברה קצוצה1 בצל, קצוץ דק1 כפית כמון1 כפית פלפל גרוס2 כפיות מלח גס1 ביצה אופן ההכנה:1. מכינים את השקשוקה: מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות העגבניות, התבלינים ועשבי התיבול. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-30 דקות.2. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הבשר לתערובת אחידה. 3. קורצים מהמסה קציצות בגודל בינוני ומוסיפים לסיר עם השקשוקה.4.  סוגרים את הסיר וממשיכים בישול למשך כ-15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לבשל למשך כ- 7-10 דקות נוספות.כותפא שקשוקה - לגרסת הדפסהרגע לפני השנ"צ. כופתא שקשוקה (צילום: דור נבו)סלט פטוש עם קוביות חלה מצרכים ל-4 מנות:1/2 כוס עלי רוקט1/2 כוס נענע1/2 כוס עלי בייבי1/2 כוס חמוציות1/2 כוס אגוזים1/2 כוס קוביות חלה קלויות בתנור עם מעט שמן זית, פלפל ומלח לרוטב:2 כפות דבש1 כפית מיץ מלימון אחד3 כפות שמן זית1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור אופן ההכנה:1. בקערה גדולה, מניחים את כל רכיבי הסלט (למעט קוביות החלה).2. מוזגים את כל רכיבי הרוטב לצנצנת, ומנערים היטב.3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את קוביות החלה הקלויה ומערבבים היטב. סלט פטוש עם חלה - לגרסת הדפסה

ככה פותחים את הארוחה. סלט פאטוש (צילום: דור נבו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ