${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קפיצה קטנה לחו"ל: מה קורה בשבוע הקולינריה בלגי?

מנות מיוחדות, אינספור בירות, אורות באווירת חג המולד והכל שטוף בצרפתית ופלמית. שבוע הקולינריה הבלגית נפתח אמש

תגובות

כל מי שמלאו לו 25 זוכר את שבועות הספיישלים המשתנים בסופרמרקט: שבוע איטליה עתיר מותגי פסטה ורטבי עגבניות, שבוע צרפת ובו מגוון סוגי גבינות וכך הלאה. הם גם זוכרים וודאי את ירידי טעם העיר, בהם אפשר היה לפשוט על מבחר נאה של מנות מסקרנות ולחוות טעמים חדשים. שבוע הקולינריה הבלגי שהחל את חגיגותיו בשוק הנמל תל אביב וימשך עד ה- 27 במרץ, הוא שילוב של שני המאורעות הטעימים הללו ומתמקד בבירה צוננת, בשילוב מאכלים בעלי אוריינטציה בלגית או כאלו שבושלו בבירה בלגית מסורתית.» שבוע קולינריה בלגי - לכל הפרטים» סודות המטבח הבלגיכבר בכניסה לאזור הנמל קשה לפספס את שוק הנמל שלבש חג ונעטף באורות אדומים חמימים, שמקנים לו מראה חג מולד אלטרנטיבי ומרשים. ככל שמתקרבים מבחינים גם בדוכנים מיוחדים שהוקמו ברחבה החיצונית לטובת האירוע: דוכן מרצ'נדייז של הוגרדן, שמוכר גם מזכרות וגם מארזים מהודרים, דוכן שוקולדים של המותג הבלגי דסקלידס ושני דוכנים מחוברים של מסעדת רוקח שוק שעברו טרנספורמציה בלגית - באחד מוכרים עוף צלוי במשרה הוגרדן, לימון וכוסברה, ובשני קונוס פיש אנד צ'יפס שאזל שעתיים לאחר תחילת האירוע והומר בנקניקית עגל בלחמנייה. בנוסף לגיוון של הדוכנים המוכרים, הקונספט חביב גם כן: כל אחד מהדוכנים הקבועים רקח לטובת השבוע הבלגי מנה מיוחדת באוריינטציה בלגית או כזו שהולכת טוב עם בירה בצד. אפשר להגיע כדי לטעום ולדגום מכל הבא ליד, אבל אם מגיעים ומתחילים עם כוס בירה בדוכן שפעם מכר מיצים וכעת הוסב לבר נאה - מקבלים חוברת קופונים והנחות של חמישה עד עשרה שקלים על רוב מנות הפסטיבל. כדאי להתחיל עם בירה. שבוע האוכל הבלגי (צילום יח"צ)

הגענו עם "פתיחת השערים" הישר לתחרות מזיגת בירה שהחלה בכמה ברמנים מהוססים והסתיימה בשני זוכים בכרטיסי טיסה לתחרות בין לאומית ובנאום מנומס של שגריר בלגיה בישראל. האווירה היתה חגיגית והומת אדם, וסמוך לעמדת הכניסה הצטבר תור אנשים שלא הורשו להיכנס מחשש לצפיפות יתר. המערכת עברה בצורה חלקה - על כל חבורה שיצאה, אחרת נכנסה במקומה, כך שהרחבה החיצונית נותרה מאווררת ולא צפופה לעייפה. מתחרות המזיגה עברנו לסיור בהאנגר שהתקשט לא רק בשלטים של נותני החסות, אלא גם בשנדלירים יפים ובמוזיקה חצי ג'אזית חצי צרפתית שניגן די.ג'יי רונן גוטמן, שהתמקם בדוכן הירקות האורגניים, וזכה לעמדה עם רקע מקורי במיוחד של גזר, קישוא וכרובית. ביום חמישי יעמוד לצד גוטמן נגן הסקסופון גיא קסמן וינגן לייב לצלילי הסטים הנבחרים.

לא על הבירה לבדה, אבל בעיקר חשבנו שהקולינריה הבלגית הנחגגת בישראל תכלול את מיטב המסורת הקולינרית של העם האנין: מיני קדרות בירקות שורש, פירות ים ברטבים שונים, מאפי בשר ותפוחי אדמה ונתחי בשר כבדים. רוב המנות המוצעות במסגרת השבוע הבלגי מבוססות ברובן על חומר גלם מסויים המבושל או מושרה בבירה. כך למשל, הדוכן הוותיק דלישס מציע נקניקיות על מצע כרוב כבוש בבירת לף בראון (30 שקלים או 25 שקלים עם קופוני ההנחה); דוכן מסעדת השף רוקח שוק מציע מולים בלף בראון לצד צ'יפס (45/52 שקלים עם קופון) ודוכן הפסטות פיורי רקח לטובת המאורע פסטה עם מולים בבירת לף בלונד או קציצות בקר ברוטב לף בראון (48/56 עם קופון), שהיו מוצלחות בזכות הרוטב הארומטי והוגשו עם לחם כפרי בצד.

בדוכנים ה"קלילים" יותר הוצעו אופציות נוספות: בדוכן הדגים הכבושים "שרי הרינג" מכרו  קרוסטיני דגים כבושים שמתאימים לבירות הבלגיות; דוכן התבלינים והפירות היבשים "הקולה" קושט בקופסאות קטנות של זיתים שהושרו בבירת לף רדיוס, וב"לה פרומז'רי" התאימו לבירות פלטת גבינות.באווירה אירופאית. הכניסה למתחם (צילום יח"צ)

מסקרנים במיוחד היו מאפיית לחמים, שסביבו התאגדו חובבי בצקים שהמתינו לפרעצל בירה לף בלונד או לכיכר גדולה של לחם שהוכן עם לף בלונד ובראון (20/25 שקלים עם קופון), ודוכן קרמה פרסקה שהציע לצד הוופל הבלגי המסורתי גם קציפת לף בראון, טרטלט קרמל בוטנים וקציפת לף בראון וגלידת שוקולד בלגי ולף בראון (18/25 עם קופון). שיטת הכנת הגלידה חביבה מאוד: על משטח קפוא יוצקים נוזל סמיך של שוקולד ובירה, ובאמצעות שפכטל משחקים בו עד שהוא קופא ונצמד למשטח הקפוא. בדיוק ברקע הקיפאון המוחלט מפרידים אותו מהמשטח בתנועה חדה היוצרת גלילים גדולים של גלידה. הטעם, אגב, יותר מעניין מאשר טעים לאורך זמן, ודומיננטיות הבירה משתלטת על הפה אחרי קצת יותר מארבעה ליקוקים.נעים וטעיםהיה להסתובב בין דוכני הפסטיבל. המוזיקה מצוינת, הנוכחות הבלגית המורגשת (תוצאה של עבודת הסברה מוצלחת, ככל הנראה, של השגריר) והשפות הפלמית והצרפתית הנישאות באוויר, מוסיפות לארוע אלגנטיות אירופאית חביבה. מי שמעוניין לחוות את הקולינריה הבלגית לעומקה, מוזמן להרשם לארוחה שיקיים השף איל לביא ברוקח שוק, במסגרתה יארח את ראם אזובל מדוכן איוו בשרים לשתי ארוחות שיציעו גרסה משודרגת לאוכל רחוב בלגי. מסעדת קיטשן מרקט של השף יוסי שיטרית, תארח גם היא בימים רביעי וחמישי את השף הבלגי ויקי ג'ונס ממסעדת t'Zilte בעלת שני כוכבי מישלן, לארוחת בלגית-ישראלית, שמשלבות בישול בבירה ומציגות את המיטב הקולינרי של שתי התרבויות.בא להתארח. ויני ג'ונס (צילום: בארט ואן הובן)גם אם בישול בבירה הוא לא כוס התה שלכם, כדאי להגיע לעת ערב, להצטייד בבירה צוננת ולהנות מהבריזה הנעימה. פרעצל, צלחת גבינות וצלילי הג'אז ברקע, הם הדרך האידיאלית להתחיל את סוף השבוע בצורה מהנה ורגועה.

שבוע קולינריה בלגי - נמל תל אביב, 25-27 במרץ,  19:00

*#