בירה ואויסטרים: מה מחכה לכם בשבוע הקולינריה הבלגית?

צ'יפס פריך, שוקולד איכותי, בירות ארומטיות ועוד הרבה יותר: שבוע הקולינריה הבלגית בפתח ואנחנו הכנו לכם מדריך שלם ומפורט

רותם מימון, עככבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עככבר העיר

מלבד פריז ורומא, אל בירות האוכל העולמיות שווה לצרף גם את בלגיה. המדינה המשתרעת בין צרפת לגרמניה, בין הולנד לים, ספגה לא מעט מכל מטבח ושכללה את ההשראה לאחד המטבחים ששווה לשים עליהם עין. אנחנו מכירים ואף מחבבים את השוקולד הבלגי, את הוופל והבירות, אבל הגיע הזמן שנכיר עוד כמה מנות שיש לבלגיה להציע לחך הישראלי. בפעם הבאה, שאתם בין ברלין לפריז – קחו בחשבון את בריסל, אנטוורפן וליאז'.» שבוע קולינריה בלגי - לכל הפרטיםבין התאריכים ה-25-27.3 יהפוך שוק נמל תל אביב לשגריר המקומי של בלגיה, כשהדוכנים והמסעדות יציעו מסע היכרות עם התרבות הבלגית - ממוזיקה עדכנית ועד מנות שף מכוכבות שזכו בתהילת עולם. "הרעיון של הפסטיבל הוא להנגיש לקהל את בלגיה שיש בה לא רק צ'יפס, שוקולד ויהלומים", אומרת רוית אלמוג מנהלת השיווק של IBBL (מבשלות בירה ישראל), מיוזמות הפסטיבל, "המטרה השנייה של הפסטיבל היא להראות לקהל הישראלי שאוכל ובירה הולכים מצוין יחד ומה שבאירופה טריוויאלי בארץ רק עכשיו מתחיל להתרומם ואנחנו רוצים להציג בפני הקהל את החיבור הטבעי הזה, לכן הפסטיבל יהיה סביב בישול בבירה ומנות שהולכות עם בירה". על מנת שלא תפספסו אף מאורע, סידרנו לכם כאן את המדריך השלם לכל האירועים, המנות, הדוכנים והמסעדות הלוקחות חלק בפסטיבל. קיטשן מרקט לבלגיה יש לא מעט כוכבי מישלן להתגאות בהם, אבל לנו לעומת זאת יש את יוסי שטרית שיכול ללמד את הבלגים דבר או שניים. לכבוד הפסטיבל יארח שטרית את השף ויקי ג'ונס, ממסעדת t'Zilte הבלגיץ, בעלת 2 כוכבי מישלן. מסעדותיו של ג'ונס מאופיינות במטבח יצירתי וחדשני, עם חיבה גדולה למנות בלגיות מסורתיות. השניים ייפגשו בשתי ארוחות משותפות, בימים רביעי (26.3) ובחמישי (27.3), ויגישו תפריט שיבטא בדיוק את הדברים הללו - מצד אחד החדשנות והווירטואוזיות המאפיינת את שטרית וג'ונס ומצד שני, חיבור בין בלגיה וישראל באמצעות הבירה, אותה ישלבו אל תוך המנות. לחובבי הבירה (ולא רק להם): ב-25.3, ישלבו ג'ונס ושטרית כוחות בסדנת בישול (בתשלום) בה ידגימו בישול בלגי לצד בישול בבירה.קישטן מרקט - שוק הנמל, קומה שנייה, תל אביבבא להתארח. ויני ג'ונס (צילום: בארט ואן הובן)רוקח שוק אמרתם מטבח שמתבסס על מאכלי ים, אמרתם רוקח שוק. ההיסטוריה של השף איל לביא מושפעת במוצהר מהמטבחים האירופאיים, ובין איטליה וצרפת - לביא יעצור לאתנחתא בלגית קלילה. במהלך ימי הפסטיבל הוא יגיש את הגרסה שלו לצ'יפס עם שני מטבלים - איולי צ'יפוטלה מעושן ואיולי עם קארי, בירת Leffe Blonde ושום.רוקח שוק - שוק הנמל, תל אביבאטליז ומעדניית איוו למעלה מעשרים שנות פעילות בירושלים עשו את שלהם ולא בכדי נחשבת מעדניית איוו, גם בירושלים וגם בתל אביב, לאטליז המטפל באופן מופתי בבשר. כמקום המתמחה בנקניקים ובשר יגיש האטליז קציצות בקר בציר בירה לף בראון ונקניקיות בבירה לף בלונד.

לחמים של אורי שפט בין צרפת לגרמניה הידועות במאפים שלהן, גם למטבח הבלגי אין במה להתבייש ומי יכול להציג מאפים בלגים אם לא מאפיית לחמים של אורי שפט? אמנם בלחמים משתמשים במתכונים מסורתיים, בלישה ידנית ובאפייה בתנור אבן שמוציא מאפים ולחמים, עוגות, קישים ופוקצ'ות, ולכבוד הפסטיבל יציעו במקום לחם בירה בלגי עם לף בלונד ולף בראון. אנחנו, לעומת זאת, נעמוד בתור לפרעצל בירה עם לף בלונד אף הוא. הבו לנו פרעצל. מאפית לחמים (צילום: אושרת יקותיאל)

דידייה ומרסיה לבקוביץ' שרקוטרי מה יגידו הצרפתים על השרקוטיירים מפריס, דידייה ומרסייה לבקוביץ'? בימים כתיקונם מכינים השרקוטרים בעצמם נקניקי גורמה על פי המסורת הצרפתית ועוד כשרים. בין נקניקים מעושנים, למאפים עם נקניק עגל חלב, הודו ממולא, או רוסטביף המנה של לבקוביץ' בפסטיבל תהיה קרוסטיני טרין בקר עם בירת סטלה ארטואה.קרמה פרסקה אחרי כל המולים, הנקניקים והפרצלים הגיע הזמן לאיזו הפסקה מתוקה. בבר הגלידרייה קרמה פרסקה, בה מכינים את הגלידות והקינוחים לעיני הלקוחות, תוכלו לסגור מעגל עם וופל בלגי אמיתי וגם עם בירות, בלגיות כמובן, שיגיעו בצורת קינוח: סורבה של בירה בהירה עם דובדבני אמרנה, ואפילו גלידת לף בראון עם שוקולד בלגי. למי שלא מתרשם מגלידות יציעו טארטלט שוקולד עם קציפת לף בראון או טארטלט עם קרמל, בוטנים וקציפה בירתית משהו, וגם קראנץ' אגוזים עם מוס שוקולד וקוויאר בירה. שרי הרינג  שרי אנסקי, ה-אישה של הקולינריה הישראלית, מי שהחזירה את הדגים המלוחים והכבושים לאופנה, תתחבר למקורותיה הצפוניים ותגיש מנה של קרוסטיני דגים כבושים (פורל מעושן ברוטב חזרת, פלמידה ומקרובסקה מעושנים ברוטב איולי והרינג כבוש בשמנת) שהותאמו בדיוק לבירות הנמכרות בפסטיבל. לאכול ולצאת לסיבוב בים הצפוני.סיבוב בים הצפוני. שרי אנסקי (צילום: טלי מאייר)פיורי של אורן גולדווסר בר האוכל האיטלקי מציע ביום יום פסטות פשוטות ומצוינות שיוצר השף אורן גולדווסר, מלוות בכל רוטב שיעלה על דעתכם ומוכנות במקום על ידי צוות טבחים חסונים. בשבוע בלגיה יעטו הפסטות תחפושת בלגית כהלכה ויוגשו עם שוקרוט, חרדל וכרוב כבוש בבירת לף בראון, וכיאה לבלגיה – תוגש גם פסטה עם מולים.  לה פרומז'רי בחנות הגבינות של שוק הנמל ניתן למצוא למעלה מ- 450 סוגי גבינה מכל רחבי אירופה (טוב, יש גם כמה מישראל), כולל כמה נדירות במיוחד. לטובת הפסטיבל יגישו במקום גבינות אירופאיות המותאמות לאכילה לצד בירות בלגיות. בין הגבינות המוצעות: גרוייר רזרב משוויץ שתוגש עם סטלה ארטואה, שומס הצרפתית שתוגש עם לף בראון, המורבייר הצרפתית לצד לף רדיוס והגאודה פרימדונה מהולנד השכנה שתוצע עם בירת הוגארדן.דלישס בשגרה, דלישס הם מעדניית הבשרים בסגנון ה-Deli האמריקאי, ומגישה הררי בשר ונקניק חמים וגם את אחד ההמבורגרים הטובים בעיר. לכבוד בלגיה, ההמבורגרים המשובחים ילבשו רוטב בירת לף בראון והכרוב יקבל מעטה בירת לף בראון.דלישסוד. המבורגר מעושן של דלישס (צילום: רותם מימון)

פישנזון כמדינה בעלת גישה לחופי הים הצפוני בלגיה עושה שימוש ניכר בדגים ופירות ים ואף לימדה את העולם קצת ממה שהיא יודעת. בפישנזון, חנות הדגים של עמרי לוטן ועדי בלק, אפשר בקלות לפנטז על שוקי הדגים של אירופה ולקבל ייעוץ (בעברית כמובן) איך מכינים דג מסוים, תוך כדי שאתם שולקים אויסטר להנאתכם. לכבוד הפסטיבל יציעו לכם בפישנזון פיש אנד צ'יפס בבלילת סטלה ארטואה, שתופיע גם כרוטב במנת המולים.אנשי הזית  את שמן הזית שמייצר איש אנשי הזית, יניב זבאן, אמנם מייצרים בישראל ולא בבלגיה, אבל אין כמו זיתים ישראליים וחטיפי צ'יפס ירקות שורש כדי להתאים ללגימה ארוכה ונעימה של בירות בלגיות. הקולה אפילו בדוכן הפיצוחים והפירות היבשים יציינו את שבוע בלגיה ויציעו לעוברים והשבים זיתים שהושרו בבירה לף ראדיוס.מיצי בשוק    דוכן המיצים המפורסם של השוק, שבימים כתיקונם סוחט על המקום פירות וירקות למיצים טריים לפי העונה, יהפוך לעת ערב לדוכן בירה, כמו שכל פסטיבל חייב ויציע את מיטב הבירות הבלגיות: לף בלונד ובראון, סטלה ארטואה ועוד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ