${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בירה ואויסטרים: מה מחכה לכם בשבוע הקולינריה הבלגית?

צ'יפס פריך, שוקולד איכותי, בירות ארומטיות ועוד הרבה יותר: שבוע הקולינריה הבלגית בפתח ואנחנו הכנו לכם מדריך שלם ומפורט

תגובות

מלבד פריז ורומא, אל בירות האוכל העולמיות שווה לצרף גם את בלגיה. המדינה המשתרעת בין צרפת לגרמניה, בין הולנד לים, ספגה לא מעט מכל מטבח ושכללה את ההשראה לאחד המטבחים ששווה לשים עליהם עין. אנחנו מכירים ואף מחבבים את השוקולד הבלגי, את הוופל והבירות, אבל הגיע הזמן שנכיר עוד כמה מנות שיש לבלגיה להציע לחך הישראלי. בפעם הבאה, שאתם בין ברלין לפריז – קחו בחשבון את בריסל, אנטוורפן וליאז'.» שבוע קולינריה בלגי - לכל הפרטיםבין התאריכים ה-25-27.3 יהפוך שוק נמל תל אביב לשגריר המקומי של בלגיה, כשהדוכנים והמסעדות יציעו מסע היכרות עם התרבות הבלגית - ממוזיקה עדכנית ועד מנות שף מכוכבות שזכו בתהילת עולם. "הרעיון של הפסטיבל הוא להנגיש לקהל את בלגיה שיש בה לא רק צ'יפס, שוקולד ויהלומים", אומרת רוית אלמוג מנהלת השיווק של IBBL (מבשלות בירה ישראל), מיוזמות הפסטיבל, "המטרה השנייה של הפסטיבל היא להראות לקהל הישראלי שאוכל ובירה הולכים מצוין יחד ומה שבאירופה טריוויאלי בארץ רק עכשיו מתחיל להתרומם ואנחנו רוצים להציג בפני הקהל את החיבור הטבעי הזה, לכן הפסטיבל יהיה סביב בישול בבירה ומנות שהולכות עם בירה". על מנת שלא תפספסו אף מאורע, סידרנו לכם כאן את המדריך השלם לכל האירועים, המנות, הדוכנים והמסעדות הלוקחות חלק בפסטיבל. קיטשן מרקט לבלגיה יש לא מעט כוכבי מישלן להתגאות בהם, אבל לנו לעומת זאת יש את יוסי שטרית שיכול ללמד את הבלגים דבר או שניים. לכבוד הפסטיבל יארח שטרית את השף ויקי ג'ונס, ממסעדת t'Zilte הבלגיץ, בעלת 2 כוכבי מישלן. מסעדותיו של ג'ונס מאופיינות במטבח יצירתי וחדשני, עם חיבה גדולה למנות בלגיות מסורתיות. השניים ייפגשו בשתי ארוחות משותפות, בימים רביעי (26.3) ובחמישי (27.3), ויגישו תפריט שיבטא בדיוק את הדברים הללו - מצד אחד החדשנות והווירטואוזיות המאפיינת את שטרית וג'ונס ומצד שני, חיבור בין בלגיה וישראל באמצעות הבירה, אותה ישלבו אל תוך המנות. לחובבי הבירה (ולא רק להם): ב-25.3, ישלבו ג'ונס ושטרית כוחות בסדנת בישול (בתשלום) בה ידגימו בישול בלגי לצד בישול בבירה.קישטן מרקט - שוק הנמל, קומה שנייה, תל אביבבא להתארח. ויני ג'ונס (צילום: בארט ואן הובן)רוקח שוק אמרתם מטבח שמתבסס על מאכלי ים, אמרתם רוקח שוק. ההיסטוריה של השף איל לביא מושפעת במוצהר מהמטבחים האירופאיים, ובין איטליה וצרפת - לביא יעצור לאתנחתא בלגית קלילה. במהלך ימי הפסטיבל הוא יגיש את הגרסה שלו לצ'יפס עם שני מטבלים - איולי צ'יפוטלה מעושן ואיולי עם קארי, בירת Leffe Blonde ושום.רוקח שוק - שוק הנמל, תל אביבאטליז ומעדניית איוו למעלה מעשרים שנות פעילות בירושלים עשו את שלהם ולא בכדי נחשבת מעדניית איוו, גם בירושלים וגם בתל אביב, לאטליז המטפל באופן מופתי בבשר. כמקום המתמחה בנקניקים ובשר יגיש האטליז קציצות בקר בציר בירה לף בראון ונקניקיות בבירה לף בלונד.

פישנזון כמדינה בעלת גישה לחופי הים הצפוני בלגיה עושה שימוש ניכר בדגים ופירות ים ואף לימדה את העולם קצת ממה שהיא יודעת. בפישנזון, חנות הדגים של עמרי לוטן ועדי בלק, אפשר בקלות לפנטז על שוקי הדגים של אירופה ולקבל ייעוץ (בעברית כמובן) איך מכינים דג מסוים, תוך כדי שאתם שולקים אויסטר להנאתכם. לכבוד הפסטיבל יציעו לכם בפישנזון פיש אנד צ'יפס בבלילת סטלה ארטואה, שתופיע גם כרוטב במנת המולים.אנשי הזית  את שמן הזית שמייצר איש אנשי הזית, יניב זבאן, אמנם מייצרים בישראל ולא בבלגיה, אבל אין כמו זיתים ישראליים וחטיפי צ'יפס ירקות שורש כדי להתאים ללגימה ארוכה ונעימה של בירות בלגיות. הקולה אפילו בדוכן הפיצוחים והפירות היבשים יציינו את שבוע בלגיה ויציעו לעוברים והשבים זיתים שהושרו בבירה לף ראדיוס.מיצי בשוק    דוכן המיצים המפורסם של השוק, שבימים כתיקונם סוחט על המקום פירות וירקות למיצים טריים לפי העונה, יהפוך לעת ערב לדוכן בירה, כמו שכל פסטיבל חייב ויציע את מיטב הבירות הבלגיות: לף בלונד ובראון, סטלה ארטואה ועוד.

*#