מזהים? פאי תפוחים במעטפת מתוחכמת

פורים כבר תיכף מאחורינו, אבל בניסיון למשוך את החג עוד קצת, השף קונדיטור, אורן בקר, מכין פאי תפוחים בתחפושת מיוחדת

אורן בקר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורן בקר, עכבר העיר

אני מאוד אוהב את חודש מרץ. זה החודש שבו אני חוגג את יום הולדתי ולרוב זה גם החודש שבו חוגגים את פורים, חג מגניב ושמח שבו גם האדם הפסימי ביותר יכול להתחפש לאופטימי ומלא שמחה ואנרגיות. מאז שאני זוכר את עצמי אהבתי את חג פורים, במיוחד את הרכבת משלוחי המנות, ואת היכולת ליצור ולפנק את חבריי ומשפחתי במטעמים תוצרת ידיי. בקיצור – לשמוח, לשמח, להפתיע ולרגש.

בילדותי, בגלל אהבתי הרבה לתחום האפייה, תמיד הוטלה עליי משימת הרכבת משלוח המנות למשפחה הקרובה, לשכנים ולחברים. אני בהחלט מאלה שמקפידים להחליף משלוחי מנות, להתחפש וללכת לעדלאידעות ואני מקווה שגם אתם תשמחו, תתחפשו, תיצרו ממיטב מעשי ידיכם ותשמחו את יקירכם.אחרי שסיימנו לבלוס אוזני המן במגוון מילויים, ננסה למשוך את אווירת החג עוד קצת עם מתכון למנה מחופשת - פאי תפוחים קלאסי שמתחפש, ובכן, לתפוח ירוק. תשמחו לדעת גם שהמתכון לא כל כך מסובך כפי שחושבים. ולכל הסקפטים ומעכירי השמחות - אם פאי התפוחים הצליח להתחפש, אין סיבה שאתם לא.

פאי תפוחים:

מרכיבים:
4-6 מנות אישיות ברינג בקוטר 8

לקלתית:
100 גרם חמאה רכה
1 כף אבקת סוכר (60 גרם)
2 כפות שקדים טחונים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1ביצה
1 ו-1/5 כוסות קמח (170 גרם)
קורט מלח

מילוי תפוחים:
3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית (ניתן להחליף לסוג אחר גם)
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
כפית קינמון

מוס:
120 גרם מחית תפוח\ גרבר תפוח
4 גרם ג'לטין
20 גרם מים
5\1 כוס סוכר (40 גרם)
כף מיץ לימון
125 גרם שמנת מתוקה
3 טיפות צבע מאכל ירוק

לקישוט:
130 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: במערבל עם וו גיטרה מערבבים קצרות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים. מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וביצה.
2. מנפים קמח, מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל. מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר.
3. מוציאים את הבצק מהמערבל, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים לשעתיים לפחות במקרר עד לשימוש (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק לשימוש עתידי).
4. לאחר הצינון, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל אחד מהם לעלה בצק בעובי 3 מ"מ, הגדול במעט מהיקף התבנית המיועדת ושוליה.
5. מעבירים כל עלה בצק לתבנית ומצמידים את השוליים לדפנות.
6. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה במשך שעה.
7. אופים את הקלתיות "אפייה עיוורת" (לאחר הצינון מניחים על הקלתית נייר אפייה עם משקולת כלשהי, כגון שעועית יבשה/גרגרי חומוס, ומכניסים לתנור), בתנור שחומם ל-150 מעלות למשך 12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
8. מכינים את המלית: קולפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ.
9. על אש בינונית, ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הסוכר והקינמון, מקפיצים את התפוחים כ-3 דקות ומסירים מהאש. מצננים כרבע שעה. 10. יוצקים את המלית לתוך הקלתיות ומחזירים לאפייה בתנור שחומם ל-150 מעלות. אופים במשך 12 דקות.
11. מכינים את המוס: מניחים בקערה את הג'לטין ומעליו את המים, מערבבים ומניחים בצד עד לקבלת ספוג (עד שהג'לטין סופח את כל המים).
12. מחממים בסיר על אש בינונית את מחית התפוח עם הסוכר, הלימון וצבע המאכל עד לסף רתיחה.
13. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את ספוג הג'לטין ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מצננים כחצי שעה.
14. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך התערובת הג'לטין.
15. יוצקים לתוך תבנית סיליקון עגולה וקטנה או אפילו ספל קפה, ומקפיאים למשך שעתיים. לאחר הצינון, מוציאים את המקפא מהתבנית או הספל ומחלצים על הטארט.
16. מקשטים: ממיסים בקערה 100 גר' שוקולד מעל סיר מים רותחים ("בן מארי"). כאשר השוקולד נמס מורידים את הקערה מהאש "וזורעים" את השוקולד הנותר. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד והתקררות השוקולד ל"חום שפתיים" (29 מעלות).
17. משטחים את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה, ומקררים כ-5-10 דקות במקרר.
18. מוציאים את משטח השוקולד מהמקרר. חותכים ריבוע בגודל 8X8 ס"מ ממנו קורצים עיגול בקוטר 6 ס"מ. מעטרים עם הריבוע החסר את העוגה, כפי שנראה בתמונה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ