המנות הכי משתלמות בתל אביב

שקשוקה בלחמניה אצל איציק ורותי, קומבינציית קריספי באצה, קרפצ'יו רוסיני בק'רפצ'יו בר - מדי פעם אנחנו נתקלים במנה כל כך משתלמת, שאנחנו בטוחים שהמסעדה מפסידה עלינו כסף. כך תדפקו את המערכת ותצאו שבעים

מערכת עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מערכת עכבר העיר

עסקיות זה לא חוכמה. גם תפריטי לילה לא. בין 12:00בצהריים לחמש אחר הצהריים באמצע השבוע, או לפנות בוקר כששיכורים נורא, די פשוט להגריל אוכל טוב, איכותי וזול. כל ארוחת שלוש מנות מיופייפת במסעדת יוקרה מתכנסת לתוך עצמה ומציעה את אותו שפע תמורת מחיר העיקרית, ואפילו ההמבורגרים משפרים מחירים לכיוון המקדונלדס. אתה מביט בתפריט העסקיות או בתפריט הלילה, מלכסן מבט אל התפריט הסטנדרטי שמוגש בשעות נורמליות, ויודע שניצחת. אבל מה עם שאר הזמן? איך ניתן לשחזר את תחושת העליונות  הזו גם בבקרים, בערבים ואפילו במהלך סופי השבוע? בדיוק לצורך כך הכנו עבורכם את רשימת המנות שפורטות על בלוטת הטעם הכי חשובה - הבלוטה המשתלמת (את העסקית של מונטיפיורי הכנסנו בכל זאת משום שהדיל שם כל כך שווה שזה יהיה פשע להתעלם ממנה, אבל את רוב הפרצות אפשר לנצל בכל שעה).טעם העיר 2011 - כל הפרטים, כל המטעמים

המחיר היה פרמטר חשוב, אבל לא עיקרי. גם אוכל אולטרה זול לא בעיה לאתר (אנחנו מכירים מקום שבו ניתן להשיג חצי קילו נודלס ברוטב מונוסודיום גלוטומט ב־20 שקל, כמו גם מסעדה שמגישה פסטות בציר קופסאות שימורים ב־25, ואת שתיהן חסכנו מכם). חיפשנו את הקורלציה שבין תמחור הוגן לתמורה מספקת, וגם מידת המורכבות של המנה הובאה בחשבון. לכן, גם מנות לא זולות, אך עשירות, כאלה שעשויות מחומרים מובחרים ושכדי להכין אותן בבית צריך תעודה מתדמור ולפחות ערב שלם פנוי - הוגדרו כ"פרצה". גם מגודל המנות ניסינו לא להסתנוור. יצאנו מנקודת הנחה שלרובנו אין את הזמן ואת הכישורים לטרוח על פילה בקר ממולא בכבד אווז כבוש, בתיבול מחית פטריות כמהין, פיסטוקים קלויים וחומץ פטל, ושעדיף לשלם על זה 49 שקל, גם אם מדובר בסך הכל במנת ביניים לא ענקית.ארוחת בוקר, מאפיית לחמים - 69 שקלים לזוג

בוקר בקטנה - אספרסו בר - 27 שקל תמיד משתלם להזמין ארוחת בוקר מלאה, בזכות המיץ הסחוט והקפה הכלולים במחיר ברוב המקומות, אבל אם סתם בא לכם לנשנש משהו ליד הקפה, בלי להתחייב לביצים־סלט־לחמים־ומטבלים, אתם עלולים למצוא את עצמכם משלמים את אותו הסכום בדיוק עבור תמורה פחותה. סניפי האספרסו בר מאפשרים למשכימי קום, בימים א'-ה' עד 11:30, לפתוח את הבוקר עם מגוון אופציות, כשבניגוד למקומות אחרים, גם הקפה כלול. אגספרסו - מקושקשת, עגבניות שרי ועירית על טוסט ב־27 שקל; ומוזלי מפנק ב־29 שקל הם רק חלק מהפתיחים שיעשו לכם בוקר טוב.רשת אספרסו ברקטנה גדולה. בוקר בקטנה של אספרסו בר (צילום: יח"צ)הקישקע של זמי, סנדר - 22 שקל הקישקע המטוגן של זמי עשוי בעבודת יד ממעי פרה, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, ומוגש עם רוטב צלי בקר מעל. המנה מוגשת מדי יום כשבשישי מוגש הקישקע גם כחלק מהחמין - שמנמן ושזוף בדיוק כמו שקישקע צריך להיות. הגרסה המטוגנת היא יופי של נשנוש לצד בירה קרה. מעבר לכך, עבור רבים החמין הוא רק תירוץ לאכול את הקישקע. אצל סנדר לא צריך תירוצים. סנדר - לוינסקי 54 לא מתחכם, טעים. החמין של סנדר (צילום: יח"צ)קילו של מולים, גוצ'ה - 89 שקל את מנת המולים של גוצ'ה אפשר להזמין גם בחצי קילו (69 שקל), אבל הדיל הכפול משתלם בהרבה. המולים מגיעים עם אחד מארבעת הרטבים לבחירה: מרינייר - חמאה, שום, יין לבן ופטרוזיליה; פרובנסיאל - על בסיס עגבניות ובזיליקום; שמנת, תרד, ירקות שורש ויין לבן; או קוקוס וקארי עם כוסברה וצ'ילי. בצד המולים מוגשת מנת צ'יפס. למי שאוהב ניחוח של ים זו הזדמנות נהדרת ליהנות ממולים טריים (המגיעים למסעדה פעמיים בשבוע בטיסה מנורבגיה) עם רטבים מחמיאים. והמחיר זול בכ־30 אחוז לפחות מבכל מקום אחר בעיר. גוצ'ה - דיזנגוף 171, תל אביבגוצ'ה - הברזל 7, תל אביביותר משחק מאוכל. מולים מרינייר של גוצ'ה (צילום: בועז לביא)גנג קייאו וון גאי/גונג  - 68/76 שקל כמו כל המנות האותנטיות של בית תאילנדי גם זו מורכבת מחומרי גלם מסורתיים בדיוק כמו בכפרים של המזרח הרחוק. מנה זו מורכבת מתבשיל חלב קוקוס שנסחט במקום (לא מקופסת שימורים) עם נתחוני עוף או שרימפס, חצילים תאיים ועלי בזיליקום תאיים מתקתקים, והיא מתובלת בקארי ירוק חריף. בית תאילנדי - בוגרשוב 8 טעם העיר חוזר לתל אביב - המיוחדים שלנו השנה יפעל בטעם העיר בפעם הראשונה מתחם התוכן הקולינרי המיוחד שף בחורשה. במתחם ייערכו מדי ערב שתי הדגמות בישול, כולל טעימות על ידי מבחר שפים ובאדיבות איגוד השפים הישראלי. בין השפים:צ'רלי פדידה,השף של מלון שרתון, חי שוורץ (נשיא איגוד השפים הישראלי), שאול בן אדרת (קימל, התרנגול הכחול) ועידן הלפרין, שף בכיר ויועץ קולינרי בשום דורות. ההדגמות ייערכו במתחם מוצל עם מסכים במעגל סגור, ובמהלכן יוכל הקהל ללמוד, בין השאר, גם שיטות בישול חדשניות, כמו בישול מולקולרי, בישול איטי בוואקום ועוד. כמו כן, יתקיימו הדגמות בישול וטעימות לקהל ויוצגו כלים וגאדג'טים מעניינים למטבח. ההדגמות ייערכו מדי ערב בין 19:00 ל־21:00. טעימה מהטעימות. טעם העיר 2011:(צילום: מנחה נופה)

מתחם הורים וילדים מיוחד בחסות מועצת החלב יפעל השנה בפעם הראשונה בטעם העיר, וזאת מתוך הרצון לחבר גם את הדור הבא לחוויית האוכל והבישול ולהפוך את האירוע למשפחתי יותר. המתחם יכלול במה עם הפעלות לילדים, חידוני טריוויה, משחקי ילדות של פעם, עמדות יצירה לילדים וכמובן, סדנאות בישול לילדים. המתחם מיועד לילדים בני 2 עד 10. מתחם מיוחד של yes יפעל השנה בטעם העיר, שיוקדש לסדרה החדשה "חי בלה לה לנד", שתעלה בקרוב. במתחם תתקיים הקרנת הבכורה של הסדרה, שבה משתתפים דודו אהרון, זהבה בן, אביהו שבת, אתי לוי, ג'ולייטה ואלון דה לוקו, שיוצאים למסע לכיבוש אמריקה. אכן, פוטנציאל קאלט.לאכול ולשמוח. היום הראשון של טעם העיר:*לא רואים את הוידאו? עברו לדפדפן אקספלורר(צילום ועריכה: אלה זהרנו גרינהויז)בפעם הראשונה באירוע המוני בישראל יתקיים בטעם העיר תהליך של הפרדת פסולת במקום, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה. ליד כל מתחם של מסעדה יוצבו שני פחים: פח חום לשאריות מזון ופח ירוק לפסולת יבשה. בנוסף, בכל מתחם האירוע יוצבו מתקני מיחזור של נייר, זכוכית, פלסטיק ועוד. הפסולת האורגנית תועבר לייצור קומפוסט ובקבוקי הפלסטיק יוחזרו בצורה מרוכזת וההחזרים עליהם ייתרמו. ביום שלישי (14/6) יתארח בטעם העיר השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, שידבר על הפעילות שדרכה מקווים במשרד להוביל שינוי התנהגותי ולגרום לציבור להפריד פסולת ולמחזר.השתתפו בהכנת הכתבה: דנה מלמד, עומר שוברט, דנה שוופי, רוני אפרת, נעם פרתום, לירי הלפרין, יואב בורובוביץ'

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ