${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמטבח של אורן בקר: מאפים מלוחים וממכרים במיוחד

בואו ניקח הפסקה מכל המתוקים שמסביב ונתמקד במלוחים, או יותר נכון, בלחמוני זיתים וחטיפי גבינה ממכרים

תגובות

עולם האפייה הוא עולם עצום ורחב, שבו ניתן לשלב אין ספור טעמים צורות צבעים וגוונים. לרוב, הדבר הראשון שקופץ לראשם של אנשים הם דווקא דברי מתיקה כמו עוגות ועוגיות למיניהן, אבל לי יש חיבה מיוחדת דווקא למאפים מלוחים ופיקנטיים. המלוחים הממכרים האלה נהדרים לאירועי קוקטייל פרטי, למפגש קז'ואלי עם חברים על בירה או יין וגם סתם למאנצ'יס. הם נפלאים ליד ירקות חתוכים או מטבלים צבעוניים, ומביאים איתם לחלוחית של מליחות נעימה על קצה הלשון.» טארט שוקולד לשבוע מתוק» להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב בצק שמרים» כל מה שרציתם לדעת על מרנג במהלך לימודי בקורדון בלו, הייתי מופתע שמתוך עשרות מתכונים שביצענו  כמעט ולא הייתה נגיעה במתכונים פיקנטיים ומלוחים. ייתכן שזה עניין תרבותי או פשוט שזה כיוון אחר של חשיבה. אין ספק שבארצנו הקטנטונת הקהל די אוהב טעמים מלוחים ופיקנטיים (אני אומר את זה גם מזווית אישית).אני מאמין שאחד העקרונות החשובים באפייה הוא לחשוב "מחוץ לקופסה". אפשר לעבוד ולשלב במאפה את כל סוגי הגבינות  קשות או רכות, וגם אנטיפסטי, פירות יבשים, דגנים שונים - רשימה אין סופית של אפשרויות וטעמים. הכנתי שני מתכונים מלוחים, שונים וטעימים, ופשוטים להכנה. יאללה, תתחילו לאפות.תשמרו על ראש פתוח בנוגע לתוספות (צילום: אפיק גבאי)חטיפי גבינה ממכרים (65 חטיפים)

מצרכים:225 גר' חמאה רכה2/3 גביע  (150 גר') גבינה לבנה 9%1 ו-חצי כוסות  1+ כף  (225 גר') קמח2 כפיות מלח1 כפית פפריקה מתוקה1 כפית פלפל לבן טחוןלציפוי:1 ביצה טרופהתוספות לפי הטעם:זיתים מגולענים, גבינת פרמזן מגוררת, פלפלים קלויים, תבליניםאופן הכנה:1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה רכה וגבינה לבנה.2. מנפים את הקמח ומוסיפים לו מלח, פפריקה ופלפל לבן. מוסיפים למערבלתוך שהוא פועל במהירות נמוכה, וממשיכים לערבל עד שנוצר בצק חלק.3. מוציאים את הבצק, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור שלשעתיים לפחות במקרר (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק).4. לאחר שהבצק מתייצב מוציאים מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי כ-2.5 ס"מ.5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4.5 ס"מ, מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים כל עיגול בביצה טרופה ומקשטים לפי הטעם.5. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 20 - 25 דקות, עד שהבצק מזהיב, אך עדיין עסיסי. מגישים את חטיפי הגבינה כשהם חמימים.

נראה אתכם עוצרים אחרי אחד. חטיפי גבינה (צילום: אפיק גבאי)לחמוני זיתים (6 לחמונים) מצרכים: 1/2 קובייה(25 גר') שמרים טריים1 ורבע כוסות (300 מ"ל) מים1 כף סוכר3 וחצי כוסות (500 גר') קמח3 כפות שמן זית1 כפית מלח100 גר' זיתי קלמטה, קצוצים גסאופן הכנה:1. מערבבים שמרים טריים עם חצי מכמות המים ועם הסוכר בקערת מערבל.2. מנפים קמח, מוסיפים למערבל ולשים בעזרת וו לישה במהירות בינונית.3.  תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן זית, מלח ואת שארית המים, עד שנוצר בצק אחיד.4. לאחר 10 דקות לישה מוסיפים את הזיתים ולשים למשך 2 דקות נוספות.5. נותנים לבצק לנוח בקערה מכוסה בסביבה חמימה למשך שעתיים  עד שהוא מכפיל את נפחו. לאחר המנוחה, לשים את הבצק על מנת להוציא ממנו את האוויר.6. על משטח עבודה מקומח קלות מחלקים את הבצק ל– 6 חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן,במרחק של 5 ס"מ זה מזה. מתפיחים שוב למשך 30 דקות בסביבה חמימה.7. אופים למשך 25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהלחמים מקבלים צבע זהוב. צריכים להיכנס לג'ינס צמוד? תשכחו מזה. לחמוני זיתים (צילום: אפיק גבאי)

*#