טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ממגידו עד עמק יזרעאל: הפנינים הקולינריות של העמקים

מסעדות בשריות, אוכל אסייתי אותנטי, המון ארוחות בוקר ונוף ירוק בעיניים. לכבוד פסטיבל טעמים בעמקים, מצאנו את המקומות הכי טעימים באזור

תגובות

לא רק בגלל הכשרות: ארנולד'ס כמעט שש שנים אחרי שפתח את מסעדת הבשר ארנולד'ס במושב נתיב השיירה, פתח השף אורי ארנון את האחות הקטנה והמעוצבת ברמת ישי. הדמיון בין השתיים חוגג ולא רק בגלל הכשרות: כמו בארנולד'ס הוותיקה, גם כאן מתמחה השף בטיפול בבשר תחת הסיסמה "לא תרגישו שהוא כשר". מה אוכלים פה? בשר כמובן. כדאי להתחיל עם מנות טאפאס נעימות וטעימות למרכז השולחן, כמו סלט קינואה, חומוס, סלט פטוש, קרם חצילים ופוקצ'ה פריכה ונפלאה. כדאי גם להתעכב על הקרפצ'יו או על סטייק הפורטבלו. לעיקריות, אל תוותרו על אנטריקוט עגל מיושן, עשוי בגריל עם רוטב בקר וקברנה. למביני עניין כדאי ללכת על אסאדו שעבר ביקור ארוך במעשנה.המחיר: טאפאס בין 54-74 שקלים, ראשונות 54 שקלים, עיקריות בין 78- 178 שקלים לנתחים הגדולים והמובחרים.

ארנולד'ס - אקליפטוס 3, רמת ישיתאוות בשרים. ארנולד'ס רמת ישי (צילום: רותם מימון)הבראנץ' הקסום שאתם לא מכירים של נילי כהן מינץ בית לחם הגלילית היא סיבה מעולה להגיע לאזור עמק יזרעאל - הבתים הטמפלריים וגבעות האלונים והאלות שמסביב, משווים תחושה של כפר בגרמניה (בעיקר ביום חורפי). לכן, משמח היה לגלות את החצר הקסומה בו פועלת נילי כהן מינץ. נילי, שפית-קונדיטורית ותיקה, עוזבת את הקייטרינג שלה בבקרי שישי בלבד לטובת ארוחת בראנץ' שתגרום לכם לרצות לחתום פה קבע, ושולחן מתוקים שיהרוס לכם את הבריאות. בקיצור, שמורת טבע בלב שמורת טבע.מה אוכלים פה? תפריט הבראנץ' משתנה, אבל כולל מנה ראשונה ועיקרית ושתייה. בראשונות תמצאו מרק בצל צרפתי עם גבינת גרוייר, סשימי לברק או אנטיפסטי. לעיקריות אפשר לבחור בין שקשוקת חצילים או ביצים עלומות על פרנץ' טוסט, מאפה בצק עלים עם ריקוטה ובצל מקורמל ואפילו פולנטה וניל עם ראגו פטריות וערמונים. הכי חשוב: תשאירו מקום לקינוח - עוגת ריקוטה ולימון טרייה היא אחת ההפתעות הטובות שטעמנו לאחרונה.המחיר: 82 שקלים ליחיד, 160 לזוג.מתי: כל יום שישי עד השעה 14:00. חובה להזמין מקום מראש.

להזמנות: 054-4737776מה עשינו שמגיע לנו הטוב הזה? מקרונים של נילי כהן מינץ (צילום: רותם מימון)סיפתח לסופ"ש: בראנץ' רגוע באיילת גפנים נמאס לכם מעוד ארוחת בוקר ברשת כלשהי? אז אתם חייבים להכיר את איילת גפנים. את הבקתה הקסומה בה פעלה עד לא מזמן מסעדת מורגן ביקנעם המושבה, תפסה זה מכבר איילת, בעלת הקייטרינג "גפנים". היא החליטה להסב את המקום ממסעדת בשר מושחתת למקום רומנטי ועדין לארוחות בוקר שלוות ויוצאות דופן, עם עשר מנות משתנות שהולכות טוב עם כוס יין ליד. מה אוכלים פה? כאמור, בבראנץ' מוגשות עשר מנות אישיות וצמחוניות, אז תתרווחו וקחו את הזמן. אנחנו טעמנו שקשוקה עם מנגולד ירוק ואדום, שיפודי אנטיפסטי, קרפצ'יו סלק במרינדה, צ'יפס מתפוח אדמה סגול עם סלמון כבוש, תרד חלוט ומוקפץ עם שמנת חמוצה ואגס מקורמל, בריוש עם ביצים עלומות, וקינחנו עם קרם ברולה קטן ואצבעות שוקולד.המחיר: 85 שקלים לארוחה מלאה ליחיד, או 60 שקלים לארוחה ישראלית.מתי: ימי חמישי ושישי, 14:00-8:00, חובה להזמין מקום מראש.איילת גפנים - להזמנת מקום: 052-8134103/5סוף שבוע רגוע. איילת גפנית (צילום: רותם מימון)עושים כבוד לוותיקים: אוקטגון אוקטגון, שממוקמת מול שדות המוריקים של מושב נהלל, היא מהבולטות והוותיקות במסעדות העמק. המסעדה נפתחה לפני 14 שנים, ועם הזמן עברה כמה מהפכים קולינריים. יחד עם זאת, הרעיון המקורי היה ונשאר: חיבור בין חומרי הגלם האיכותיים מעמק יזרעאל למטבח מקומי ישראלי.מה אוכלים פה? לראשונות, כדאי להתעכב על פלאפל פטריות וסלט נהלל או לרדת על אחת הנקניקיות הבקר והפורט. אם אתם צמחוניים, אתם חייבים לנסות את הקנלוני הממולא גבינות, ואילו כל השאר מוזמנים לאחת מקדרות הבית (בשר או פירות ים) ואפילו ההמבורגר. המחיר: ראשונות נעות בין 41-49 שקלים, עיקריות בין 59-118 שקלים. עסקיות בין 69-118 שקלים. שימו לב: בזמן הפסטיבל מוצע תפריט מיוחד של עשר מנות קטנות ב-100 שקלים.

מהשדה אל מטבח השף: כרמל יבולים ודורון בר און בהיוגב אמרתם עמק יזרעאל אמרתם שדות. ומה יותר טוב להגשמת הפנטזיה החקלאית שלכם מאשר חומרי גלם שנקטפו לפני כמה דקות ומוגשים לכם טריים? הכירו את משק כרמל, המוכר את מיטב תוצרת העמק בכלל והמשק בפרט, כמו דבש, שמן זית, זיתים, גבינות וכל מה שתצטרכו לפיקניק. לכבוד הפסטיבל, חבר המשק אל המשק השכן, בו מתגורר השף דורון בר און. בר און יכין ארוחות בראנץ' שמבוססות על התוצרת הזו, בקונספט: "משפחה אחת מגדלת, משפחה אחת מבשלת".מה אוכלים פה? בראנץ' במלוא מובן המילה, כלומר השילוב האולטימטיבי בין ארוחת בוקר לצהריים. זה מתחיל עם סלטים טריים לפתיחה ומנה עיקרית לבחירה. עד כה כיכבו כאן מנות דוגמת כבדי עוף ביין, נקניקיות חריפות, נתח פריים ריב עם עשבי תיבול מהגינה, קציצות בשר עם עלים ירוקים ולימון פרסי, פסטה רחבה עם עגבניות טריות ורוטב בשר ועוד ועוד. במהלך הבראנץ' "יפריע" לכם השף עם הדגמות שונות ומשונות. קחו בחשבון שהתפריט משתנה על פי תוצרת השדה.המחיר: 75 שקלים. קפה ועוגה בתוספת 10 שקלים.מתי: הבראנץ' מתקיים בימי שישי בין 15:00-9:30 והחנות פתוחה בכל יום.משק כרמל - מושב היוגבלהזמנת מקום: 04-9893247בוקר טוב! דורון בר און ומשק יבולים (צילום: באדיבות המקום)בגלל המאפים: ביגה בטבעון לחמי מחמצת מסורתיים הם ההתמחות של ביגה, מקום שהוא שילוב בין מאפייה, מעדנייה ובית קפה שמציע גם עוגות, עוגיות ושאר מאפים. בביגה ניתן להצטייד גם בקפה, גרנולה, קישים, טחינה, ממרחים שונים ועוד, אבל מעבר לכל זה - זה גם מקום שירעיף עליכם יופי של ארוחות בוקר ופיצות מהסרטים.מה אוכלים פה? החל ממאפי בוקר מגרים ועד מנות בשר כמו תבשיל עוף בקארי - יש פה משהו לכל שעות היממה. בין לבין, כדאי לשים עין על הפסטות המוכנות במקום, הפיצות, הכריכים והסלטים. המורעבים יוכלו לסגור את הפינה עם שניצל ביתי או חריימה באס.המחיר: ארוחות בוקר - 46-115 שקלים, ראשונות - 35-47 שקלים, פסטות ופיצות - 46-59 שקלים, דגים ובשר - 53-77 שקלים, ומתוקים 15-37 שקלים. ביגה - טבעוןמה תרצו לאכול? ביגה (צילום: באדיבות המקום)בוקר טוב כל היום: זבולון 1 בעליו של הביסטרו זבולון 1, שהתמקם בבית הראשון שהוקם בטבעון, החליטו שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, ולא משנה באיזו שעה אוכלים אותה. לכן, הם יצרו תפריט בוקר מושקע במיוחד, שניתן לאכול אותו גם בערב. אבל בזאת לא מסתכם העניין כי חוץ מארוחות בוקר, תפריט הערב מציג מגוון פסטות מרשים ולא מהסס לגעת גם בנתחי בשר כבדים.מה אוכלים פה? ארוחות בוקר כמובן - למשל ארוחה פריזאית או ספרדית, אבל לא רק. שימו לב למנות כמו פפרדלה מיקס פירות ים, ניוקי צבעוני או פילה לוקוס ברוטב פלפלים קלויים, וגם לנתח אסאדו של 450 גר'. לא משנה מה תבחרו, תשאירו מקום לפנקייקים או לעוגת ז'רבו הונגרית.המחיר: ארוחות בוקר 33-105 שקלים, ראשונות 28-38 שקלים, פסטות 49-56 שקלים, עיקריות 68-85 שקלים, קינוחים 16-44 שקלים.

*#