ממגידו עד עמק יזרעאל: הפנינים הקולינריות של העמקים

מסעדות בשריות, אוכל אסייתי אותנטי, המון ארוחות בוקר ונוף ירוק בעיניים. לכבוד פסטיבל טעמים בעמקים, מצאנו את המקומות הכי טעימים באזור

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

כבר עשור שבכל שנה, בערך בעונה הזאת, מתקיים פסטיבל "טעמים בעמקים", מהוותיקים שבפסטיבלי הארץ. השנה מציינים עשור לפעילותו והאירוע מתקיים בשיתוף פעולה עם פסטיבל "צלילי טבע" במגידו, ומשלב טבע, טיולים, מוזיקה, אמנות ואוכל. אבל עם כל הכבוד לפסטיבל, בשבילנו הוא רק עוד תירוץ לצאת ולחפש מקומות לאכול בהם. החורף שהשתבש לו קצת השנה הוא הזדמנות פז להשלים את החוסר בשעות שמש, ואזור מגידו ועמק יזרעאל טומן בחובו לא מעט פינות חמד קטנות ושקטות שרק מבקשות שתטיילו בהן. שימו לב לפריחה הקולינרית ברמת ישי, בה כל אחד יכול למצוא משהו שהוא אוהב, ואל המקומות הקטנים במושבים ובקיבוצים בסביבה העוטפת שמציעים ארוחות שף קטנות ואינטימיות, מחלבות ויקבים - ועוד לא התחלנו לדבר על טבעון ונצרת. תאמינו לנו, יש חיים מחוץ לבועה והם מה זה יפים.» פסטיבל טעמים בעמקים 2014 - לכל הפרטיםהפסקה אסייתית בגיוזה כשאנשי מסעדת השף נמל 24 החיפאית פותחים מסעדה אסייתית ברמת ישי, אפשר להבין כמה צרפת ווייטנאם קרובות זו לזו. הבייבי הטרי של השף רן ראש נולד אחרי טיול קולינרי ארוך בסין, תאילנד וכמובן - וייטנאם. הגל האסייתי יוצא את גבולות גוש דן, ולצפון יש את גיוזה להתגאות בה.מה אוכלים פה? תפריט אסייתי נאמן למקור עם חיבה גדולה לגיוזות, דים סאם ובאו. התפריט מציע דים סאם עם פרגית וכבד אווז, כיסוני צלופח מעושן עם סרטנים וסלק, באו של טופו, פטריות ובקצ'וי וסלט וייטנאמי אורגינל. לעיקריות תמצאו פה מנות קארי גדולות ונדיבות, נודלס וגם הוט פוט (מרקים ענקיים). כל מי שחזר מהטיול במזרח עם טעם של עוד, חייב לעצור כאן לטעימה.המחיר: ראשונות בין 34-46 שקלים, מרקים 25 שקלים, דים סאם בין 31 שקלים ל-66 שקלים (בהתאם ליחידות), מנות קארי בין 54-72 שקלים, נודלס בין 52-62 שקלים.גיוזה - האיקליפטוס 3, רמת ישילא משחקים משחקים. גיוזה (צילום: רותם מימון)

לא רק בגלל הכשרות: ארנולד'ס כמעט שש שנים אחרי שפתח את מסעדת הבשר ארנולד'ס במושב נתיב השיירה, פתח השף אורי ארנון את האחות הקטנה והמעוצבת ברמת ישי. הדמיון בין השתיים חוגג ולא רק בגלל הכשרות: כמו בארנולד'ס הוותיקה, גם כאן מתמחה השף בטיפול בבשר תחת הסיסמה "לא תרגישו שהוא כשר". מה אוכלים פה? בשר כמובן. כדאי להתחיל עם מנות טאפאס נעימות וטעימות למרכז השולחן, כמו סלט קינואה, חומוס, סלט פטוש, קרם חצילים ופוקצ'ה פריכה ונפלאה. כדאי גם להתעכב על הקרפצ'יו או על סטייק הפורטבלו. לעיקריות, אל תוותרו על אנטריקוט עגל מיושן, עשוי בגריל עם רוטב בקר וקברנה. למביני עניין כדאי ללכת על אסאדו שעבר ביקור ארוך במעשנה.המחיר: טאפאס בין 54-74 שקלים, ראשונות 54 שקלים, עיקריות בין 78- 178 שקלים לנתחים הגדולים והמובחרים.

ארנולד'ס - אקליפטוס 3, רמת ישיתאוות בשרים. ארנולד'ס רמת ישי (צילום: רותם מימון)הבראנץ' הקסום שאתם לא מכירים של נילי כהן מינץ בית לחם הגלילית היא סיבה מעולה להגיע לאזור עמק יזרעאל - הבתים הטמפלריים וגבעות האלונים והאלות שמסביב, משווים תחושה של כפר בגרמניה (בעיקר ביום חורפי). לכן, משמח היה לגלות את החצר הקסומה בו פועלת נילי כהן מינץ. נילי, שפית-קונדיטורית ותיקה, עוזבת את הקייטרינג שלה בבקרי שישי בלבד לטובת ארוחת בראנץ' שתגרום לכם לרצות לחתום פה קבע, ושולחן מתוקים שיהרוס לכם את הבריאות. בקיצור, שמורת טבע בלב שמורת טבע.מה אוכלים פה? תפריט הבראנץ' משתנה, אבל כולל מנה ראשונה ועיקרית ושתייה. בראשונות תמצאו מרק בצל צרפתי עם גבינת גרוייר, סשימי לברק או אנטיפסטי. לעיקריות אפשר לבחור בין שקשוקת חצילים או ביצים עלומות על פרנץ' טוסט, מאפה בצק עלים עם ריקוטה ובצל מקורמל ואפילו פולנטה וניל עם ראגו פטריות וערמונים. הכי חשוב: תשאירו מקום לקינוח - עוגת ריקוטה ולימון טרייה היא אחת ההפתעות הטובות שטעמנו לאחרונה.המחיר: 82 שקלים ליחיד, 160 לזוג.מתי: כל יום שישי עד השעה 14:00. חובה להזמין מקום מראש.

להזמנות: 054-4737776מה עשינו שמגיע לנו הטוב הזה? מקרונים של נילי כהן מינץ (צילום: רותם מימון)סיפתח לסופ"ש: בראנץ' רגוע באיילת גפנים נמאס לכם מעוד ארוחת בוקר ברשת כלשהי? אז אתם חייבים להכיר את איילת גפנים. את הבקתה הקסומה בה פעלה עד לא מזמן מסעדת מורגן ביקנעם המושבה, תפסה זה מכבר איילת, בעלת הקייטרינג "גפנים". היא החליטה להסב את המקום ממסעדת בשר מושחתת למקום רומנטי ועדין לארוחות בוקר שלוות ויוצאות דופן, עם עשר מנות משתנות שהולכות טוב עם כוס יין ליד. מה אוכלים פה? כאמור, בבראנץ' מוגשות עשר מנות אישיות וצמחוניות, אז תתרווחו וקחו את הזמן. אנחנו טעמנו שקשוקה עם מנגולד ירוק ואדום, שיפודי אנטיפסטי, קרפצ'יו סלק במרינדה, צ'יפס מתפוח אדמה סגול עם סלמון כבוש, תרד חלוט ומוקפץ עם שמנת חמוצה ואגס מקורמל, בריוש עם ביצים עלומות, וקינחנו עם קרם ברולה קטן ואצבעות שוקולד.המחיר: 85 שקלים לארוחה מלאה ליחיד, או 60 שקלים לארוחה ישראלית.מתי: ימי חמישי ושישי, 14:00-8:00, חובה להזמין מקום מראש.איילת גפנים - להזמנת מקום: 052-8134103/5סוף שבוע רגוע. איילת גפנית (צילום: רותם מימון)עושים כבוד לוותיקים: אוקטגון אוקטגון, שממוקמת מול שדות המוריקים של מושב נהלל, היא מהבולטות והוותיקות במסעדות העמק. המסעדה נפתחה לפני 14 שנים, ועם הזמן עברה כמה מהפכים קולינריים. יחד עם זאת, הרעיון המקורי היה ונשאר: חיבור בין חומרי הגלם האיכותיים מעמק יזרעאל למטבח מקומי ישראלי.מה אוכלים פה? לראשונות, כדאי להתעכב על פלאפל פטריות וסלט נהלל או לרדת על אחת הנקניקיות הבקר והפורט. אם אתם צמחוניים, אתם חייבים לנסות את הקנלוני הממולא גבינות, ואילו כל השאר מוזמנים לאחת מקדרות הבית (בשר או פירות ים) ואפילו ההמבורגר. המחיר: ראשונות נעות בין 41-49 שקלים, עיקריות בין 59-118 שקלים. עסקיות בין 69-118 שקלים. שימו לב: בזמן הפסטיבל מוצע תפריט מיוחד של עשר מנות קטנות ב-100 שקלים.

אוקטגון - צומת הכניסה לבסיס רמת דוד, נהללקפיצה קטנה לכפר. אוקטגון (צילום: זיו כפיר)

מהשדה אל מטבח השף: כרמל יבולים ודורון בר און בהיוגב אמרתם עמק יזרעאל אמרתם שדות. ומה יותר טוב להגשמת הפנטזיה החקלאית שלכם מאשר חומרי גלם שנקטפו לפני כמה דקות ומוגשים לכם טריים? הכירו את משק כרמל, המוכר את מיטב תוצרת העמק בכלל והמשק בפרט, כמו דבש, שמן זית, זיתים, גבינות וכל מה שתצטרכו לפיקניק. לכבוד הפסטיבל, חבר המשק אל המשק השכן, בו מתגורר השף דורון בר און. בר און יכין ארוחות בראנץ' שמבוססות על התוצרת הזו, בקונספט: "משפחה אחת מגדלת, משפחה אחת מבשלת".מה אוכלים פה? בראנץ' במלוא מובן המילה, כלומר השילוב האולטימטיבי בין ארוחת בוקר לצהריים. זה מתחיל עם סלטים טריים לפתיחה ומנה עיקרית לבחירה. עד כה כיכבו כאן מנות דוגמת כבדי עוף ביין, נקניקיות חריפות, נתח פריים ריב עם עשבי תיבול מהגינה, קציצות בשר עם עלים ירוקים ולימון פרסי, פסטה רחבה עם עגבניות טריות ורוטב בשר ועוד ועוד. במהלך הבראנץ' "יפריע" לכם השף עם הדגמות שונות ומשונות. קחו בחשבון שהתפריט משתנה על פי תוצרת השדה.המחיר: 75 שקלים. קפה ועוגה בתוספת 10 שקלים.מתי: הבראנץ' מתקיים בימי שישי בין 15:00-9:30 והחנות פתוחה בכל יום.משק כרמל - מושב היוגבלהזמנת מקום: 04-9893247בוקר טוב! דורון בר און ומשק יבולים (צילום: באדיבות המקום)בגלל המאפים: ביגה בטבעון לחמי מחמצת מסורתיים הם ההתמחות של ביגה, מקום שהוא שילוב בין מאפייה, מעדנייה ובית קפה שמציע גם עוגות, עוגיות ושאר מאפים. בביגה ניתן להצטייד גם בקפה, גרנולה, קישים, טחינה, ממרחים שונים ועוד, אבל מעבר לכל זה - זה גם מקום שירעיף עליכם יופי של ארוחות בוקר ופיצות מהסרטים.מה אוכלים פה? החל ממאפי בוקר מגרים ועד מנות בשר כמו תבשיל עוף בקארי - יש פה משהו לכל שעות היממה. בין לבין, כדאי לשים עין על הפסטות המוכנות במקום, הפיצות, הכריכים והסלטים. המורעבים יוכלו לסגור את הפינה עם שניצל ביתי או חריימה באס.המחיר: ארוחות בוקר - 46-115 שקלים, ראשונות - 35-47 שקלים, פסטות ופיצות - 46-59 שקלים, דגים ובשר - 53-77 שקלים, ומתוקים 15-37 שקלים. ביגה - טבעוןמה תרצו לאכול? ביגה (צילום: באדיבות המקום)בוקר טוב כל היום: זבולון 1 בעליו של הביסטרו זבולון 1, שהתמקם בבית הראשון שהוקם בטבעון, החליטו שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, ולא משנה באיזו שעה אוכלים אותה. לכן, הם יצרו תפריט בוקר מושקע במיוחד, שניתן לאכול אותו גם בערב. אבל בזאת לא מסתכם העניין כי חוץ מארוחות בוקר, תפריט הערב מציג מגוון פסטות מרשים ולא מהסס לגעת גם בנתחי בשר כבדים.מה אוכלים פה? ארוחות בוקר כמובן - למשל ארוחה פריזאית או ספרדית, אבל לא רק. שימו לב למנות כמו פפרדלה מיקס פירות ים, ניוקי צבעוני או פילה לוקוס ברוטב פלפלים קלויים, וגם לנתח אסאדו של 450 גר'. לא משנה מה תבחרו, תשאירו מקום לפנקייקים או לעוגת ז'רבו הונגרית.המחיר: ארוחות בוקר 33-105 שקלים, ראשונות 28-38 שקלים, פסטות 49-56 שקלים, עיקריות 68-85 שקלים, קינוחים 16-44 שקלים.

זבולון 1 - זבולון 1, טבעוןבואו בכל שעה. זבולון 1 (צילום: באדיבות המקום)נצרת לא מה שחשבתם: תשרין תשרין היא חלוצת הגל החדש של הקולינריה בנצרת, שפתחה את הדלת למסעדות השף המרשימות שפועלות היום בעיר. המסעדה ממוקמת במבנה עתיק משנת 1868, ומגישה תפריט שמשלב בין מנות מהמטבח הערבי הקלאסי כמו מוחמר ועראיס. מהצד השני, היא גם מקדישה חלק נכבד מהתפריט לסלטים מוקפצים ומנות אירופאיות. בימים אלה ממש היא מתחדשת בסניף נוסף בקניון דודג' סנטר בנצרת עלית (דבר שיקל קצת על החנייה מסביב). אבל בינתיים, אל תשכחו להזמין מקום.מה אוכלים פה? מסלטים עונתיים המבוססים על ירק הגליל, עבור בסלטים קלאסיים כמו טבולה, לבנה וחומוס, דרך מנות כמו קרפצ'יו, סינייה וגבינת חלומי מהטאבון וכלה באנטריקוט על הפלנצ'ה, רביולי שרימפס ונתחי עוף בקפה.כמה: מנות הטקטוקה 33-69 שקלים, סלטים 42-62 שקלים, עיקריות 59-139 שקלים.תשרין - כיכר המעיין, נצרת» איפה אוכלים בנצרת? הראשונה בעיר. תשרין (צילום: רותם מימון)

בגלל הבופה: זוהר בדשא בקיבוץ דליה מתחם הנופש והצימרים של קיבוץ דליה יענה לכם על שתי שאלות מאוד חשובות: איפה ישנים ואיפה אוכלים באזור עמק יזרעאל ורמת מנשה? תוסיפו לזה גם דשא ומרחבים ירוקים, וקיבלתם המפלט המושלם מהעירוניות החונקת. בתפקיד הדובדבן שעל הקצפת: בופה בשיטת אכול כפי יכולתך שמוגש במקום.מה אוכלים? אמרנו בופה, אז תתכוננו לכמות יפה של גבינות צאן ובקר, דגים כבושים, לחמים ביתיים, לא מעט סלטים טריים ומקוריים (קישואים, קינואה, פטוש, סלרי), פינת חמוצים ביתיים, עוגות וריבות ביתיות, דגני בוקר ופנקייקים, ביצים איך שתרצו ועוד הפתעות.המחיר: לאורך ימי הפסטיבל, הבופה יוצע במחיר אטרקטיבי של 49 שקלים.זוהר בדשא - לכל הפרטיםתישנו ותאכלו. זוהר בדשא (צילום: אלון לויטה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ