${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמטבח של אורן בקר: טארט טראפלס שוקולד לשבוע מתוק במיוחד

לכבוד פסטיבל השוקולד שיתקיים בסופ"ש הקרוב, אנחנו מקדישים את הטור לחומר הגלם הכי מתוק, חושני וטעים, עם מתכון לטארט משגע

תגובות

לכל אחד מאיתנו יש מקור לנחמה, מעין מפלט מחיי היומיום האינטנסיביים. יהיו כאלה שימצאו אותו בריצה ארוכה, באימון ספורט, בכתיבה או בשמיעת שירים. אני אמצא אותו בקוביית שוקולד במילוי שוקולד לבן ושבבי בוטנים ופיסטוק. השוקולד גורם לשחרור אנדורפינים במוח ומסייעים לשיפור מצב הרוח לפעמים, אפילו בצורה קיצונית. אין ספק שהשחרור הזה גורם לתחושה טובה, גם אם זה רק לרגעים מסוימים. ברגעים של לחץ או עצבנות - נסו לקחת קוביית שוקולד, ולא משנה איזו, כדי לנקות את הראש ולהירגע. » שבוע השוקולד 2014 - לכל הפרטים» להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב בצק שמרים» כל מה שרציתם לדעת על מרנג שוקולד הוא עולם אדיר ועצום. כשף קונדיטור, זהו אחד מחומרי הגלם האהובים עליי, שבו האפשרויות עם עבודה הן בלתי נגמרות. הוא סקסי, נחשק ואהוב, הוא משתלב נהדר עם שמפנייה וגם עם תבלינים, הוא מתאים לאירועים מיוחדים וגם ליום יום, והוא תמיד יעלה בנו חיוך של אושר. השוק מציע מגוון סוגי שוקולד, אבל האהוב עליי הם דווקא השוקולד החלב והלבן. אני מאוד אוהב את סוגי השוקולד שמבוססים על אבקת חלב וסוכרים, שגורמים להרגשה נפלאה ומלאת אנרגיות. זה טעם שפשוט מחזיר אותי לילדות.אפשר לעמוד בפניו? (אילוסטרציה: dreamstime)כמה דברים שכדאי לדעת על שוקולד: » שוקולד מריר - זהו שוקולד שמכיל מוצקי קקאו סוכר ולציטין. שוקולד מריר חייב להכיל לפחות 53 אחוז מוצקי קקאו.» שוקולד חלב - נוצר כשאר מוסיפים לשוקולד מוצקי חלב (אבקת חלב). בשוקולד חלב יש גם סוכרים לציטין ולפעמים טעמים נלווים.» שוקולד לבן - מבוסס על חמאת קקאו, מוצקי חלב, סוכר ולציטין ואינו מכיל מוצקי קקאו. על כן, יש לו את הקרמיות העדינה וטעם פחות מריר.» שוקולד ג'נדויה - מתקבל כאשר מוסיפים לשוקולד מסה של אגוזי לוז ולעיתים גם שקדים קלויים בקלייה חזקה וטחונים לעיסה. למרות זאת, המרקם הקרמי של השוקולד לא נפגע. שוקולד עם אחוז גבוה של חמאת קקאו יהיה דליל לאחר המסה, ויוכל לשמש לציפויים, קישוטים, פרלינים או טמפרינג (בידוד גבישי חמאת הקקאו היציבים והנכונים לקבלת מוצר שוקולד יציב, מבריק ובעל חיי מדף ארוכים). השוקולד רגיש מאוד ללחות וגם סופג ריחות, לכן יש לאחסן אותו במקום קריר ויבש. אם שוקולד מאוכסן לא כהלכה, יכולה להיווצר שכבה דקה של גבישי שומן (כשהשוקולד נראה לבן), בעיקר בגלל שינוי טמפרטורה.לכבוד פסטיבל השוקולד שיתקיים בסוף השבוע הקרוב במתחם התחנה, הכנתי לכם מתכון לטארט טראפלס שוקולד שמח, צבעוני, מתוק ומגוון.

אופן ההכנה: 1. מכינים את בסיס העוגה: מערבבים את אבקת הסוכר והחמאה במערבל עם וו גיטרה, עד שמתקבל קרם אחיד. מנפים קמח ואבקת קקאו, מוסיפים וממשיכים לערבל רק עד שנוצר בצק אחיד.2. משטחים את הבצק, מכסים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות.3. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 2-3 מ"מ ובגודל30x30 ס"מ. בעזרת תבנית האפייה, קורצים מהבצק עיגול בקוטר 26 ס"מ.4. מרפדים את התבנית בנייר כסף ומעליו נייר אפייה. מניחים את עיגולהבצק ומחוררים אותו מעט בעזרת מזלג. מכניסים את התבנית למקררלמשך 30 דקות ולאחר מכן אופים את הבצק במשך 20 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות, עד שהוא מזהיב ומצננים.5. מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים חמים (בן מארי).6.  מערבבים חלמונים וסוכר במערבל עם וו מקצף, עד שמתקבל קצף יציב ואז מקציפים שמנת במערבל עם וו מקצף, עד לקבלת מרקם דומה ליוגורט. חשוב לעצור ולא להמשיך מעבר לשלב הזה.7. מקפלים בעדינות חלק מהשמנת המוקצפת לתוך השוקולד המומס ולאחר מכן מקפלים פנימה גם את קציפת החלמונים. מוסיפים את שארית השמנת המוקצפת וממשיכים ללקפל עד שמתקבל קרםחלק ואחיד.8. מרכיבים את העוגה: מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומצמידים לשולי התבנית שקף ברוחב המתאים. מניחים בתחתית התבנית את הבצק האפוי ומורחים עליו ריבה. יוצקים מעל את הקרם, ומיישרים בעזרת פלטה. מעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות. לאחר מכן, מוציאים ומגישים.

המתכון הבטוח לשבוע מוצלח. טארט טראפלס (צילום: אפיק גבאי)

*#