${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

או לה לה: המדריך לאירועי שבוע האוכל הצרפתי

לא יודעים לאיזה אירוע ללכת? פאולין שובל עושה לכם סדר בין כל השפים, הסגנונות והמטבחים שתמצאו בשבוע האוכל הצרפתי השני שמתקיים בארץ

תגובות

שבוע האוכל הצרפתי יתקיים זו השנה השנייה בין התאריכים 9-12 בפברואר, תחת הסיסמה so French, so tasty. מה שהתחיל כפרויקט של  משרד החקלאות הצרפתי במטרה לקדם את תוצרת צרפת ברחבי העולם, הפך לחגיגה קולינרית ולאמצעי קידום של עסקים המקומיים - מטרה ראויה בהחלט, כל עוד הסועד מבין מה נמצא בצלחת לפניו, למה זה שם ומי עומד מאחורי המנה הזו. אז כדי שלא תלכו לאיבוד בין מבול השמות הצרפתיים, המסעדות השונות והשפים המארחים - הנה המדריך המלא לשבוע האוכל הצרפתי בישראל.

שף כריסטופר האש

» מהיכן: פריז. האש הוא בן 33, דור חמישי למשפחה של טבחים, מה שאומר שיש לו את זה בדם. בקיצור, כמו אובליקס, גיבור הקומיקס המפורסם "אסטריקס", אפשר לומר שגם כריסטופר האש "נפל לתוך קדירה" כשהיה קטן. החל מ-2010 האש הוא שף מסעדת Les Ambassadeurs שבמלון CRILLON, ובזכותו זכתה המסעדה זכתה לקבל כוכב מישלין.
» סגנון בישול: ברור. כבר ממבט הראשון תבינו ותדעו בדיוק מה אתם הולכים לאכול. מומלץ לאוהבי הבישול הצרפתי האותנטי, בעל קו נקי, כמות מרכיבים מצומצמת וטעמים מדויקים.
» כמה כוכבי מישלין: 1
» היכן יבשל? יחד עם השף מורן ינאי במסעדת הוטל מונטיפיורי בתל אביב.

שף דידייה אנייס

» מהיכן: אנייס מחזיק בתואר MOF  היוקרתי, מה שאומר שהוא בעל המקצוע הטוב ביותר של צרפת  (אלה שיש להם צווארון עם הדגל הצרפתי), משנת 2000. אנייס הוא שף המסעדות במלון גראן הוטל קאפ פרה שכולל את "לה קאפ" בעלת כוכב מישלן והמסעדות "לה וורנדה" ו-"קלאב דופין".
» סגנון בישול: אנייס הוא מאסטרו, ומציג בישול צרפתי אלגנטי בהתגלמותו.
» היכן יבשל? אנייס יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה בתל אביב.

שף פטריק ריינג'אר

» מהיכן: ריינג'אר מגיע במקור מחבל ארץ ברטאן, עבר דרך מוסדות קולינריים ידועים כמו MERE POULARD  ו-LENOTRE ובשנת 2009 התמקם במסעדה של CAP ESTEL, וילה קסומה על שפת הים התיכון בריביירה הצרפתית. ריינג'אר מצליח לשמור על הבישולים שלו בגובה העיניים ומשרה אווירה פשוטה אבל ייחודית בכל מקום בו עבד. אגב, אם אתם באזור, תוכלו לקפוץ לוילה וליהנות מארוחה עסקית שמתחילה מ-39 יורו, לא נורא בשביל מסעדת בעלת כוכב מישלן.
» סגנון בישול: צבעוני, מופשט וטרי. פטריק מביא ביצוע מושלם של המטבח הים-תיכוני, שמבוסס חומרים מקומיים בלבד.
» כמה כוכבי מישלין: 1
» היכן יבשל? פטריק ישמור על הסגנון שלו ויבשל עם השף יורם ניצן במסעדת מול ים בתל אביב.

שף סילבן סנדרה

» מהיכן: סנדרה עומד בראש מסעדת  Itineraires בפריז. מדובר בשף צעיר שהמציא את הקונספט של טאפאס פריזאי. מלבד זאת, הוא נבחר לשף השנה לשנת 2009 במדריך גו מיו וב-2003 זכה בכוכב מישלן.
» סגנון בישול: רב-גוני ורב-תרבותי. סנדרה נותן את האינטרפרטציה שלו למטבחים מסביב לעולם, מפרו ועד יפן. אפשר רק לקוות שהפעם הוא יביא לנו דווקא משהו צרפתי, אולי מעיר מולדתו, בראס, שמפורסמת בעופות שלה.
» היכן יבשל? יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת קיטשן מרקט 

שף מוראד האדוש 

» מהיכן: האדוש בן ה-35, מתפקד החל מ-2012 כשף המסעדה המפורסמת של ברנאר לואזו - Loiseau des Vignes   שבעיר ביון שבחבל בורגנדי.
» סגנון בישול: האדוש נחשב לשף שמתמחה במטבח המלונאי בסגנון אלגנטי ומורכב (ואפשר לראות את זה בסרטון שמדגים את המנה שיגיש). מומלץ לבעלי חוש אסתטי חזק.
» כמה כוכבי מישלין: 1
» היכן יבשל? בשנה שעברה, האדוש התארח בסלון של אייל שני, אבל השנה הוא יבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל בתל אביב.

שף סטפן פרואדוו

» מהיכן: האם באמת יש צורך להציג את השף סטפן פרואדוו? שף סטפן הוא אולי השם המוכר ביותר מכל השמות שנזכרו עד כה, בזכות השתתפותו בתוכנית ריאליטי הבישול הראשונה ששודרה בארץ "קרב סכינים" ואין ספק שבארץ הוא מרגיש כמו בבית. כיום, אגב, הוא מוביל את מסעדת לה פנטין לטור, בעלת ארבע מצנפות במדריך גו מיו.
» סגנון בישול: יצירתי, ספוטני ומלא תשוקה לאוכל - בדיוק כמו שף העצמו.
» היכן יבשל? סטפן יפגוש את יריבו הוותיק מתכנית הטלוויזיה, שף אביב משה, במסעדת מסה בתל אביב. קרב סכינים, גרסת 2014.

שף אוליבייה ארלו

» מהיכן: ארלו בן ה-31, מוביל את המטבח של מסעדת "לה שנסלייר" שבחבל טורן, מוסד בעל כוכב מישלן ושלוש מצנפות במדריך "גו מיו". במהלך הקריירה שלו עבר ארלו במסעדות גדולות כמו פלאזה אטנאה של אלן דוכס ועד למלון CRILLON (ממנו מגיע שף כריסטופר האש, זוכרים?)
» סגנון בישול: ארלו הולך על העיקר ולא עוסק בשולי. המטבח שלו יצירתי מאוד ונותן כבוד לחומר הגלם המקומי ומתאים לאוהבי הפשטות והשקט.
» היכן יבשל? ארלו יבשל יחד עם השף צ'רלי פדידה במסעדת Olive Leaf הכשרה במלון שרתון תל אביב.

שף-קונדיטור סבסטיאן גודאר

» מהיכן: גודאר, הוא דור שני למשפחת קונדיטורים וגדל בפטיסרי של אביו, דניאל גודאר, שף-קונדיטור בעל שם מקומי ידוע באזור פונט-א-מוסון. הוא נבחר לשף-קונדיטור בשנת 2012 על ידי מדריך "פודלו" ואפילו שירת כקונדיטור לשניים מראשי ממשלת צרפת: פייר ברגאווי ואדוארד בלדור. כיום הוא הבעלים של הפטיסרי Des Martyrs שנקרא על שם הרחוב בו הוא ממוקם ברובע התשיעי של פריז. סגנון בישול: מסורתי. גודאר הושפע מאוד מהעבודה המשותפת יחד עם פייר הרמה מ"פושון". אפשר לומר שהוא לא משכפל את הפטיסרי הצרפתי, הוא יוצר אותו מחדש. קלאסיקות כמו אקלר שוקולד, מילפיי ופרי-ברסט, הן האקזוטי החדש לפי סבסטיאן. אומרים שחדש זה ישן שפשוט נשכח וגודאר מצליח לשמר את הזכרונות הטובים של העולם הקונדיטוריה.
» היכן יבשל? יחד עם השף קונדיטור ענר בצלאל בדלאל הקונדיטוריה בתל אביב.

שף ליונל לוי

» מהיכן: לוי הוא שף בעל ניסיון רב שרכש אותו במיטב מוסדות קולינריים, כולל אלן דוכס. כיום הוא מבשל באינטר-קונטיננטל מרסיי והוטל דיו.
» סגנון בישול: ים-תיכוני, לצד המטבח של מרסיי, שהוא קרייאטיבי ועכשווי.
» היכן יבשל? ליונל לוי יבשל ארוחה ים תיכונית עם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה ירושלים.

שף ז'אן-איב בורדייה

» מהיכן: בורדייה מגיע אלינו מ-BORDIE, בית לייצור חמאה בסן מאלו שבחבל ברטאן. בורדייה בכלל רצה להיות ימאי כשהיה ילד, אבל הפך למומחה לחמאה ולאמן גבינות, בזכות היותו נצר לשושלת יצרני גבינות מחבל קונטה.
» סגנון בישול: חדשני. ז'אן-איב לא מפחד משום דבר: לא משום, לא מיוזו, לא מאצות ים ולא מפלפל סצ'ואן. עם חמאה בכל הזוויות, בורדייה מבטיח איכות וטעמים חדשים בשיטות ייצור מסורתיות.
» היכן יבשל? ז'אן-איב יתארח במסעדת פאסטל בתל אביב, של השף לטיבו ברה, השף לשעבר של מעון שגריר צרפת בישראל. מה שבטוח - יהיה שמח.

שף סבסטיין סאנז'ו

» מהיכן: סאנז'ו עומד בראש מסעדת "לה רלה דה מואן" שבדרום צרפת. כשהיה בן 20 התאהב במבט הראשון במבנה ששימש פעם כבית אוכל לנזירים, פתח בו מסעדה ובגיל 31 זכה בכוכב מישלן הראשון שלו. להבדיל מהשפים האחרים, סאנז'ו הוא אוטודידקט מוחלט ולמד את כל מה שהוא יודע מהשטח.
» סגנון בישול: המנות של סאנז'ו מבוססות על חומרי גלם פשוטים וקלאסיים, ויחד עם זאת במטבח שלו לא חסרות הפתעות ואינטרפרטציות אישיות.
» היכן יבשל? עם השף רן ראש במסעדה הנמל 24 בחיפה.

שף יוני סעדה

» מהיכן: כוכב TOP CHEF 2013 (צרפת), נצר שלישי לקצבים ממוצא תוניסאי, שחולם להיות השף הכשר הראשון בעל כוכב מישלן. מבשל במסעדת מיניאטור, בעלת מצנפת אחת במדריך גו מיו.
» סגנון בישול: פיוז'ן, בריא והכי חשוב - כשר.
» היכן יבשל? עם שף אלרן בוזגלו במסעדת אדום בירושלים. מעניין לראות איך אלרן יסתדר עם האוכל הכשר.

שף כריסטוף דוברן

» מהיכן:
דוברן הוא חבר האקדמיה הקולינרית של צרפת והתפרסם בזכות ספרי הבישול שהוציא. הוא מדריך קולינרי שהתנסה בכל סוגי המטבחים ועבד בפאבים, בתי מלון, מסעדות וגם יאכטות. כיום הוא מפעיל את אתר הבישול והמתכונים הפופולרי 750g.com.
» סגנון בישול: לדוברן יש טכניקה מעולה וניסיון עשיר, ככה שזה לא ממש משנה מה הוא יבשל. מומלץ  לבעלי לב חזק שמוכנים להרפתקה קולינרית.
» היכן יבשל? דוברן יבשל יחד עם השף יוחאי קוסביצקי במסעדת פלימרקט ביפו.

שף דידייה אדון

» מהיכן: השף בן ה-34 התחיל את עבודתו כטבח בגלל שלא הלך לו בבית הספר. הוא עומד בראש מסעדת "לה דומיין דה הוט רוש" שבטורן איתה עבר מסע ארוך בדרך למישלין הנכסף - הוא זכה בכוכב מישלן בשנת 90, איבד אותו ב-95  והרוויח אותו בחזרה ב-98.
» סגנון בישול: לרוב הקהל השמרני של אזור טורן הוא זה שמשפיע על מטבחו ולכן הוא מגדיר אותו כחצי-קלאסי, חצי-חדשני. יחד עם זאת, אדון עדיין מצליח להיות יצירתי, מה שבא לידי ביטוי בפרטים הקטנים.
» היכן יבשל? אדון יתארח במטבחו של השף שחר סיוון בביסטרו וניה החדש בעיר התחתית בחיפה.

שף טיירי שרייה 

» מהיכן:
שרייה הוא השף של משרד החוץ הצרפתי מזה 20 שנה. הקריירה שלו רצופה במפגשים נדירים ובלתי נשכחים, לדוגמה נלסון מנדלה לאחר שחרורו מהכלא, אריאל שרון במפגש פסגה בענייני המזרח התיכון, ג'ון קרי, לוראן פביוס ועוד רבים.
» סגנון בישול: לבשל במטבח של משרד הפנים זה כמו להיות שף פרטי, רק עם הבדל אחד קטן: השף מייצג את המטבח הרפובליקני הרשמי. מומלץ לאלה שרוצים "ללכת על בטוח", עם חווית מטבח מדויקת והאותנטית.
» היכן יבשל? עם השף רוני בלפר במסעדת לה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב.

השף גיום גומז

» מהיכן: גומז הוא נשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית והשף של הנשיא פרנסואה הולנד בארמון האליזה.
» היכן יבשל? גומז יחבור לצוות המטבח במסעדת פרה על הגג של השף שלום קדוש במלון לאונרדו פלאזה בירושלים, להכנת ארוחת הצהריים במסגרת אירוע גאלה.

שף דמיאן לפורט

» מהיכן:
ממסעדת L’Absinthe, Rostang’s House, Paris . מומלץ לאוהבי הדבר האמיתי.
» היכן יבשל? דמיאן לפורט יבשל יחד עם אוראל קמחי במסעדת פופינה

שף אלן רוסו

» מהיכן: רוסו הוא הבעלים של חברת המזון "רוסו לזלייה", שעוסקת בפיתוח מוצרים וקייטרינג עילית. הוא גם הבעלים והשף של מסעדת מיל בעיר דקס.
» היכן יבשל? יבשל עם השף פאיז סגאירה במסעדת שה יוז'ין במצפה רימון ועם השף דרור שושן בסמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע.

שף אריק פרובו

» מהיכן: פרובו עומד בראש מסעדת l’Etrier במלון רויאל ברייר בדוביל שבחבל נורמנדי. הוא בעל ניסיון קולינרי עשיר ומסעדתו מעוטרת בכוכב מישלין.
» סגנון בישול: נקי, אך מפתיע. המנות של פרובו מבוססות לרוב על חומרי גלם מקומיים.
» היכן יבשל? עם השף אליאס מטר במסעדת דנטה בנצרת.

*#