${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: קוסקוס עם טוויסט

עם בשר, עם דגים או רק עם ירקות - לקוסקוס יש עשרות ווריאציות שונות. אז על מה חשוב להקפיד כשמכינים קוסקוס? לפאולין שובל הפתרונים

תגובות

בחיפושי אחרי מאכלי קאלט, לא חשבתי לרגע שאגיע לעסוק בקוסקוס. נכון, זה מאכל פופולרי, ונכון, יש לו אינספור גרסאות, אבל לא הייתי בטוחה האם יהיה זה נכון לתייג אותו כ"קאלט".  לפני כמה שבועות יצא לי להכין קוסקוס עבור לקוחות של חברה מסחרית גדולה. בכוונה לא נצמדתי למתכון המסורתי, אלא ניסיתי לגוון עם  גרסאות מעניינות  כמו "קוסקוס-סביח" או "קוסקוס-טבולה". האירוע היה מעולה, מנות הקוסקוס שלי הוכרזו כהצלחה מסחררת וקיבלתי תגובות נלהבות. » מתכון לטארט טאטין טבעוני» הכינו בעצמכם מילקילמחרת, בשישי בצהריים, התארחתי בביתם של  חברים, שאצלם הקוסקוס הוא המאכל  הקבוע והמסורתי בארוחה. כמובן ש"השווצתי" שגם אני הכנתי קוסקוס אמש והזכרתי את שם החברה. מסתבר שנגעתי בנקודה רגישה וגרגיר הסולת הפך לנושא מאוד אמוציונלי. אתם יכולים להיות רגועים - שום נזק גופני לא נגרם ובסופו של דבר התיישבנו בשלום סביב השולחן לטעום מהדבר האמיתי. שם הבנתי, קוסקוס הוא לא עוד מאכל קאלט, הוא ה-מאכל קאלט.הבסיס להכל. קוסקוס (צילום: פאולין שובל)

כמה דברים שצריך לדעת על קוסקוס, לפני שנכנסים למטבח: » קוסקוס - באופן מסורתי, את הקוסקוס מכינים מסולת בתהליך אידוי, בתוך סיר קוסקוס מיוחד. בגרסה תוניסאית לא מאדים את הקוסקוס, פשוט נותנים לו להתנפח במים רותחים. קיימים בשוק עשרות סוגי קוסקוס שונים, מדק ועד לגס, ומרגיל ועד למלא. ביניהם, יש גם קוסקוס אינסטנט, לו מוסיפים רק קצת שמן ומים חמים, והוא מוכן תוך מספר דקות. ועכשיו לשאלת מיליון הדולר: אינסטנט או עבודת יד? לאוהבי הג'אנר והמסורת, ולכאלה עם המון זמן פנוי, אמליץ להכין קוסקוס בדרך המסורתית. אני, כאמא עובדת -  בוחרת באינסטנט.

» בשר - האמת היא שלא חייבים בשר בקוסקוס בכלל. במטבח המרוקאי תמצאו קוסקוס בידאווי, מנה עם שבעה סוגי ירקות. אבל אם הקטע הצמחוני לא מדבר אליכם, יש מגוון בשרים שיתאימו למנת הקוסקוס שלכם: טלה, עוף, בשר מיובש (Khlii) וגם עגל. למרות שישנם מתכונים שמשלבים בין כמה סוגי בשרים, אני מעדיפה וממליצה לדבוק בסוג אחד בלבד למנה. גם דגים הם אופציה לא רעה למנת קוסקוס.» ירקות - כאן הבחירה היא שלכם: אפשר להשתמש בכל מה שיש במקרר, לפי עונה ולפי הטעם. פחות ירקות, יותר ירקות, כל אחד מחליט לפי טעמו. העיקר שיהיו טריים.» תיבול - לא להגזים. קוסקוס הוא סיפור אהבה בין הירקות לבשר או הדגים. הטעמים שלהם למעשה נותנים קובעים את טעם המנה. אפשר ומומלץ לתבל את הקוסקוס בתבלינים כמו ראס-אל-חנות, פלפל שחור, זעפרן וג'ינג'ר מיובש. אם אתם מוסיפים צימוקים, אפשר לתבל עם מעט קינמון. מה שכן, לא מוסיפים שום למנת קוסקוס מסורתית.»  זמן - המרכיב העיקרי. אם אין לכם מספיק זמן, תכינו אורז. » צורת ההגשה - את הקוסקוס מגישיםבצלחת משותפת גדולה.  זהו מאכל של שרינג, חולקים אותו עם מי שאוהבים ונהנים מאכילתו במשותף.

כן קאלט או לא קאלט, בחרתי מתכון לא מסורתי לקוסקוס. השתמשתי בקוסקוס מלא הפעם, לא מטעמי בריאות, אלא בגלל שהוא טעים לי מאוד ושידכתי לו דג ותמרים שיחד יוצרים מנה בריאה, טעימה ומיוחדת. שבת שלום.קוסקוס מלא עם דג ותמרים   מצרכים ל-2 מנות:800 גר' דג דניס (שתי יחידות)150 גר' תמרים 250 גר' קוסקוס מלא 1 כף ממרח לימונים כבושים 1 כף ממרח כוסברה2 כפות ממרח שום 1 כפית אבקת כמון 1 בצל גדול  קצוץ3-4 כפות שמן קנולה פלפלמלח

אופן ההכנה:1. מערבבים את כל התבלינים וחומרי הטעם עם 2-3 כפות שמן ויוצרים מרינדה. משרים את הדגים בה למשך כחצי שעה.2. קוצצים דק חצי מכמות התמרים ומגלענים את חצי השני.3. מחממים את התנור ל-220 מעלות.4. מחממים מחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מעבירים את הדגים עם המרינדה לכלי שמתאים לתנור ומוסיפים כ-2 כוסות מים.5. מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות.6. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן על השקית ומערבבים עם התמרים הקצוצים.7. 5 דקות לפני סוף הבישול של הדגים, מוסיפים את הקוסקוס ואת התמרים השלמים לתבנית שבתנור.8. מגישים חם.קוסקוס מלא עם דג ותמרים - לגרסת הדפסהמכיוון אחר. קוסקוס מלא, דניס ותמרים (צילום: פאולין שובל)

*#