לאפות עם כל המשפחה: עוגת שוקולד קלאסית ליום הולדת של אורן בקר

עוגת שוקולד היא מתכון קלאסי, שלא נכשל וקל להכין עם הילדים, ואלה מספיק סיבות כדי שכל המשפחה תיכנס למטבח לאפות ביחד

אורן בקר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגת שוקולד קלאסית
אורן בקר

 בצעירותי ובילדותי הוריי לא פספסו שום אירוע שבו יכלו לאחד את המשפחה החמה שלנו. לא היה פסטיבל או יריד שנוכחותנו נפקדה ממנו. כבר בתור ילד הייתי שולח להוריי זר פרחים שמח בכל מאורע, ותמיד יצרתי עוגת לב ורודה ליום הולדתה של אחותי היחידה, שאני כל כך אוהב. אין אימא שלא אופה עוגת שוקולד כזו או אחרת עבור יום ההולדת של ילדיה, בין אם זה לגן, לבית הספר או סתם כשבא להתפנק. אני זוכר שכילד, מהגן ועד כיתה ט', לא היה יומולדת שאימא שלי לא אפתה לי עוגת שוקולד עם ציפוי שוקולד שכל הכיתה רצתה לטרוף.

לכבוד ולקראת יום ההולדת שלי, שתמיד מעורר ומצית בי זיכרונות ילדות ומתוקים נפלאים, בחרתי במתכון הקלאסי והשמח הזה, שאפשר ומומלץ להכין עם ילדים.

עוגת שוקולד מפנקת

המתכון מתאים לעוגה בקוטר 26

מצרכים:

150 גרם חמאה
60 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (חצי כוס) שמן
7 חלמונים
7 חלבונים
קורט מלח
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
150 גרם (1 כוס) קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
50 גרם (1/3 כוס) קקאו

לקצפת:

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות גדושות אבקת סוכר

לקרם שוקולד:

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
250 ג"ר שוקולד מריר

הכנה:

1. ממיסים את החמאה והשוקולד בקערה מעל מים חמים (בן מארי).

2. לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את השמן והחלמונים ומערבבים יחד עד לבלילה חלקה.

3. מערבלים חלבונים עם קורט מלח במערבל עם וו מקציף, ומוסיפים בהדרגה את  150 גר' הסוכר. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב.

4. מקפלים בעזרת מרית את השוקולד המומס לקצף החלבונים.

5 .מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והקקאו. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול.

6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר כסף ומעליו נייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל 160 מעלות במשך כשעה, עד שהעוגה מקבלת קרום עליון יציב וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

7. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב (חשוב).

8. מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת ואבקת סוכר במערבל עם וו מקציף, עד לקצפת יציבה.

9. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים על החלק התחתון את הקצפת, מניחים מעל את החצי העליון ושומרים בקירור.

10. מכינים את קרם השוקולד: בסיר קטן מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ומתקבל קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה, מורחים באופן אחיד ומקשטים.

יש אפשרויות רבות לקישוט העוגה: כל סוגי הסוכריות, שבבי שוקולד, אבקת קקאו, סוכריות גומי, מרמלדות, סוכריות עדשים צבעוניות, דמויות מבצק סוכר ועוד. בנוסף, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה, מה שיהפוך את העוגה לפרווה. וניתן גם לאפות את העוגה בתבניות קאפקייקס אישיות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ