${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאפות עם כל המשפחה: עוגת שוקולד קלאסית של אורן בקר

עוגת שוקולד היא מתכון קלאסי, שלא נכשל וקל להכין עם הילדים, ואלה מספיק סיבות כדי שכל המשפחה תיכנס למטבח לאפות ביחד

תגובות

עוגת השוקולד היא ברירת מחדל לעוגת יום הולדת - קלה ומהירה להכנה אבל טעימה ומפנקת נורא. בצעירותי ובילדותי הוריי לא פספסו שום אירוע שבו יכלו לאחד את המשפחה החמה שלנו. לא היה פסטיבל או יריד שנוכחותנו נפקדה ממנו. כבר בתור ילד הייתי שולח להוריי זר פרחים שמח בכל מאורע, ותמיד יצרתי עוגת לב ורודה ליום הולדתה של אחותי היחידה, שאני כל כך אוהב. אין אימא שלא אופה עוגת שוקולד כזו או אחרת עבור יום ההולדת של ילדיה, בין אם זה לגן, לבית הספר או סתם כשבא להתפנק. אני זוכר שכילד, מהגן ועד כיתה ט', לא היה יומולדת שאימא שלי לא אפתה לי עוגה כושית עם ציפוי שוקולד שכל הכיתה רצתה לטרוף. לכבוד ולקראת יום המשפחה, יום שתמיד מעורר ומצית בי זיכרונות ילדות ומתוקים נפלאים, בחרתי במתכון הקלאסי והשמח הזה, שאפשר ומומלץ להכין עם ילדים. » המדריך המלא לעוגות בחושות» כל מה שרציתם לדעת על מרנג ולא העזתם לשאולאפייה ועבודה עם ילדים, כך למדתי, היא  דבר מרתק, נפלא ומאתגר. בבית הספר לאפייה שלי אני מעביר סדנאות אפייה רבות לילדים, וגם להורים יחד עם ילדיהם. בכל פעם מחדש אני מתרגש לראות את האהבה של הילדים והנוער לאפייה. זה פשוט נפלא לראות את המפגש הראשוני של ילדים עם חומרי גלם, מייצרים מתכון שילדים אוהבים והמוצר הסופי. נסו, תיהנו ויום משפחה נפלא. קלאסי ופשוט להכנה. עוגת שוקולד (אילוסטרציה: dreamstime)עוגת שוקולד מפנקת

לקרם שוקולד:250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה250 ג"ר שוקולד מריראופן הכנה: 1. ממיסים את החמאה והשוקולד בקערה מעל מים חמים (בן מארי).2. לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את השמן והחלמונים ומערבבים יחד עד לבלילה חלקה.3. מערבלים חלבונים עם קורט מלח במערבל עם וו מקציף, ומוסיפים בהדרגה את  150 גר' הסוכר. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב.4. מקפלים בעזרת מרית את השוקולד המומס לקצף החלבונים.5 .מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והקקאו. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול.6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר כסף ומעליו נייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל 160 מעלות במשך כשעה, עד שהעוגה מקבלת קרום עליון יציב וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. 7. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב (חשוב). 8. מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת ואבקת סוכר במערבל עם וו מקציף, עד לקצפת יציבה.9. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים על החלק התחתון את הקצפת, מניחים מעל את החצי העליון ושומרים בקירור.10. מכינים את קרם השוקולד: בסיר קטן מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ומתקבל קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה, מורחים באופן אחיד ומקשטים. יש אפשרויות רבות לקישוט העוגה: כל סוגי הסוכריות, שבבי שוקולד, אבקת קקאו, סוכריות גומי, מרמלדות, סוכריות עדשים צבעוניות, דמויות מבצק סוכר ועוד. בנוסף, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה, מה שיהפוך את העוגה לפרווה. וניתן גם לאפות את העוגה בתבניות קאפקייקס אישיות.אין אין אין חגיגה. עוגת שוקולד (צילום: אפיק גבאי)

*#