${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חומוס אבו אדהם: החלקיק האלוהי בין כפר יאסיף לתל אביב

המרקם, הטעם, היעילות והשירות - המסע של חומוס אבו אדהם מהצפון לתל אביב עבר בהצלחה מרובה. אבל מה יש במנה הזו שהופך אותה לכל כך טעימה?

תגובות

כשפוגשים את אבו אדהם החביב במסעדת החומוס הצנועה שלו בכפר יאסיף שבגליל המערבי, הוא לא נראה בדיוק כמו מדען המועמד לפרס נובל. הוא אמנם בחור צנוע, חייכן, בעל לב רחב ועם רצון לקבל יפה את פני האורחים במסעדה ולפנק אותם, אבל הקהל הקבוע יודע שמדובר באיש עם ידע נדיר בפיזיקה. אפשר לקרוא לו גם "מאיץ הגרגירים". במעבדה שלו שמאחורי הדלפק הוא מצליח להגיע לחומוס במרקם שהוא אולי המיוחד ביותר שקיים בארץ. לא רק זה, הוא גם מאיץ את הגרגרים האלוהיים שלו בתל אביב ובכפר יאסיף במקביל, ובשניהם הוא מוביל על כל המתחרים ביתרון שקצת קשה לתאר אותו - מרקם חלק, אוורירי, קרמי ונמס בפה.» חומוס כספי: כשהגליל מגיע לצפון תל אביב» המסעדה הגדולה של אבו ראמי» ביקור בחומוס שבתאיאז איך הוא עושה את זה? כנראה שמעטים יודעים (אולי בחומוס אבו דאבי שבתל אביב ידעו, שכן הוא הוקם על ידי תלמידיו), אבל מדובר בהרבה יותר מסתם טיפול נכון ביחס החומוס/ טחינה/ מים שיוצר לרוב את המרקם. אולי זו השריה שונה של הגרגרים? כזו ללא תוספים או עם תוספים אחרים? אולי מהירות הטחינה של החומוס? אתם מוזמנים להציע רעיונות. מה שברור, זאת כנראה אחת ממנות החומוס הטובות בארץ. הגרגר האלוהי מרגיש מעט טוב יותר בסניף המקורי בכפר יאסיף, אבל ההבדל לא גדול. הישיבה במסעדה הקטנה שבשוק משלבת אורחים קבועים מהכפרים באזור, יחד עם תושבי הגליל המערבי וכמובן ״תיירי חומוס״ שבאים מכל הארץ כדי לטעום את הפלא.המנה המקורית. חומוס אבו אדהם כפר יאסיף (צילום: יובל הולנדר)הארוחה החשובה ביותר ביום

*#