${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אדום ומתוק: שלושה מתכונים לקינוחי תותים

מלבי נימוח, טארט פריך וגם ריבה מפנקת לארוחת הבוקר. שלושה מתכונים אדומים ומתוקים עם הפרי הכי יפה בסביבה - התות

תגובות

מצרכים:לבצק פריך2 ו- 1/3 כוסות קמח לבן4 כפות שקדים טחוניםכוס אבקת סוכרקורט מלח 200 גרם (חבילה) חמאה לא מלוחה1 ביצה גדולהלקרם מסקרפונה ונילחבילה מסקרפונה2 מיכלים שמנת מתוקהתמצית וניל (1 כפית)3 כפות אבקת סוכראופן ההכנה:1. מכינים את הבצק הפריך: מוסיפים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והמלח למיקסר ומערבבים מעט בעזרת פדל גיטרה. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבלים עד לקבלת מרקם חולי.2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהבצק רק מתחיל להתגבש.3. לשים קצרות ידנית, משטחים ועוטפים בניילון. מעבירים למנוחה של לפחות שש שעות במקרר.4. מרדדים לעובי 2 מ"מ, קורצים ומדפנים רינגים (טבעות) בקוטר 10 ס"מ. 5. אופים אפייה עיוורת ב- 170 מעלות. *** אפייה עיוורת:  גוזרים ניר אפייה לגודל מעט יותר גדול מהטארט, מניחים על הבצק וממלאים בגרגרי חומוס או שעועית יבשים על מנת למנוע את עליית הבצק באפייה. אופים כ-8 דקות ב-170 מעלות עד שקצוות הטארט משחימים, מוציאים את הנייר והשעועית ומייבשים את הטארט בתנור עוד כ-5 דקות עד שהטארט חום בהיר.6. מכינים את קרם המסקרפונה וניל: מקציפים הכל במיקסר בעזרת מטרפה (מתחילים במהירות איטית ואחרי כדקה מגבירים מהירות) עד לקבלת קרם יציב וגמיש ומאחסנים במקרר עד להרכבת המנה (באותו יום)7. מרכיבים את המנה: ממלאים את הטארט עד מחציתו בקרם ומשטחים קלות (אפשר בעזרת שק זילוף).8. מסדרים מעל את התותים לפי מצב הרוח (פרוסות, חצאים - איך שרוצים). אפשר להרתיח מעט ריבת תות או משמש עם מים, לסנן ולהבריש את התותים.טארט תות - לגרסת הדפסהלא צריך יותר מזה. טארט תות (צילום: נתן דביר)

ריבת תותים באדיבות באגסי ביסטרומצרכים: כ- 300 גר' תותים טריים חצויים 950 גר' סוכר3/4 כוס מיםמיץ מלימון אחד

אופן הכנה: 1. מעבירים את התותים לסיר רחב יחד עם המים והסוכר. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2-3 דקות על אש גבוהה. 3. מקטינים את הלהבה ומבשלים כ-25-30 דקות (במידה ונוצר קצף - מכבים את הלהבה). 4. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עד למבחן הצלחת. 5. מניחים בצד ומצננים. ריבת תותים - לגרסת הדפסהמתבקש. ריבת תותים (אילוסטרציה: dreamstime)

*#