שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

אדום ומתוק: שלושה מתכונים לקינוחי תותים

מלבי נימוח, טארט פריך וגם ריבה מפנקת לארוחת הבוקר. שלושה מתכונים אדומים ומתוקים עם הפרי הכי יפה בסביבה - התות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

הם יפים, הם אדומים, הם מתוקים, הם עשירים בויטמים C וזו העונה שלהם. כן, התותים כבר פה, טעמם השתפר ומחירם מתחיל להתייצב - כל הסיבות שאנחנו צריכים בשביל להיכנס למטבח ולצאת ממנו עם קינוחים, מאפים ודברי מתיקה שסובבים סביב הפרי הנהדר הזה. » איפה אוכלים השבוע?» עכבר משלוחיםמלבי עם תותים צלויים, סירופ רימונים ושטרוייזלבאדיבות רועי ענתבי, מסעדת ברטי

למלבי:420 מ"ל חלב150 מ"ל שמנתחצי מקל וניל80 גר' סוכר50 גר' קורנפלור6 מ"ל מיי ורדים (כ-4 טיפות)לסירופ רימונים:500 גר' סוכרחצי ליטר מים250 מ"ל רכז רימוניםחצי מקל ונילקליפת תפוזקליפת לימון1מקל ציפורןלשטרוייזל:50  גר' חמאה קרה 50  גר' קמח 50  גר' שקדים טחונים 50  גר' סוכר8 תותים יפיםאופן ההכנה: 1. ממיסים את הקורנפלור בכוס חלב מתוך כל הכמות. 2. מחממים בסיר את החלב הנותר, השמנת, הסוכר, הוניל ומי הוורדים. מביאים לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה את החלב עם הקורנפלור וממשיכים לבחוש מספר דקות עד קבלת נוזל חלק ונטול גושים.3. מקררים ומאפסנים במקרר.4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.5. מכינים שטרוייזל: מערבבים קמח, שקדים וסוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת הידיים לתערובת פירורית. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות עד הזהבה.6. להרכבת המנה: צולים תותים על מחבת פסים, מורחים מלבי על גבי צלחת (כמו שמעצבים מנת חומוס), מפזרים פירורי שטרוייזל, 2 תותים צלויים ומעט סירופ רימונים.מלבי עם תותים צלויים, סירופ רימונים ושטרוייזל  - לגרסת הדפסהמתוך וטעים. מלבי עם תותים (צילום: דנה מלמד)טארט תות באדיבות שף קונדיטור ענר צלאל, דלאל הקונדיטוריה

מצרכים:לבצק פריך2 ו- 1/3 כוסות קמח לבן4 כפות שקדים טחוניםכוס אבקת סוכרקורט מלח 200 גרם (חבילה) חמאה לא מלוחה1 ביצה גדולהלקרם מסקרפונה ונילחבילה מסקרפונה2 מיכלים שמנת מתוקהתמצית וניל (1 כפית)3 כפות אבקת סוכראופן ההכנה:1. מכינים את הבצק הפריך: מוסיפים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והמלח למיקסר ומערבבים מעט בעזרת פדל גיטרה. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבלים עד לקבלת מרקם חולי.2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהבצק רק מתחיל להתגבש.3. לשים קצרות ידנית, משטחים ועוטפים בניילון. מעבירים למנוחה של לפחות שש שעות במקרר.4. מרדדים לעובי 2 מ"מ, קורצים ומדפנים רינגים (טבעות) בקוטר 10 ס"מ. 5. אופים אפייה עיוורת ב- 170 מעלות. *** אפייה עיוורת:  גוזרים ניר אפייה לגודל מעט יותר גדול מהטארט, מניחים על הבצק וממלאים בגרגרי חומוס או שעועית יבשים על מנת למנוע את עליית הבצק באפייה. אופים כ-8 דקות ב-170 מעלות עד שקצוות הטארט משחימים, מוציאים את הנייר והשעועית ומייבשים את הטארט בתנור עוד כ-5 דקות עד שהטארט חום בהיר.6. מכינים את קרם המסקרפונה וניל: מקציפים הכל במיקסר בעזרת מטרפה (מתחילים במהירות איטית ואחרי כדקה מגבירים מהירות) עד לקבלת קרם יציב וגמיש ומאחסנים במקרר עד להרכבת המנה (באותו יום)7. מרכיבים את המנה: ממלאים את הטארט עד מחציתו בקרם ומשטחים קלות (אפשר בעזרת שק זילוף).8. מסדרים מעל את התותים לפי מצב הרוח (פרוסות, חצאים - איך שרוצים). אפשר להרתיח מעט ריבת תות או משמש עם מים, לסנן ולהבריש את התותים.טארט תות - לגרסת הדפסהלא צריך יותר מזה. טארט תות (צילום: נתן דביר)

ריבת תותיםבאדיבות באגסי ביסטרומצרכים: כ- 300 גר' תותים טריים חצויים 950 גר' סוכר3/4 כוס מיםמיץ מלימון אחד

אופן הכנה: 1. מעבירים את התותים לסיר רחב יחד עם המים והסוכר. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2-3 דקות על אש גבוהה. 3. מקטינים את הלהבה ומבשלים כ-25-30 דקות (במידה ונוצר קצף - מכבים את הלהבה). 4. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עד למבחן הצלחת. 5. מניחים בצד ומצננים. ריבת תותים - לגרסת הדפסהמתבקש. ריבת תותים (אילוסטרציה: dreamstime)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ