טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נוסטלגיה טעימה: חוזרים למתכונים האהובים מתמודדי של מאסטר שף

העונה החדשה של מאסטר שף שעולה הערב היא הזדמנות מצוינת להיזכר בכמה מהמתכונים האהובים מהעונות הקודמות. שושברק, לחם ממולא ועוגיות יו-יו - כולם מחכים לכם בפנים

תגובות

אחרי ציפייה ארוכה, הערב חוזרת למסך תכנית הבישול מאסטר שף. מאות מתמודדים חדשים ינסו להקסים את השופטים עם הביס המושלם, אבל אנחנו רוצים להתמקד דווקא באלו שכבר הצליחו לעשות את זה. אספנו את המתכונים הזכורים ביותר מהעונות הקודמות של התכנית: שושברק של סלמה פיומי, לחם ממולא של אלקנה ביטון וכמובן, עוגיות יו-יו של אבי לוי. » מאסטר שף - לכל הפרטים» חיים כהן חושף את הסודות שמאחורי הקלעיםשושברק באדיבות סלמה פיומי - עונה 3מצרכים לשתי מנות: לבצק:1 כוסות קמחכפית מלחכפית אבקת סודה לשתייהכף שמן צמחיכוס מים

למלית:1 בצל קטן חתוך לקוביות250 גרם בשר בקר טחוןכפית מלחכפית פלפל שחורכפית ראס אל חנותכוס אגוזי קשיו קצוצים דק

לרוטב היוגורט:2 גביעי לבן 1.5% שומןכפית מלחכוס ציר עוףכפית מלח1 בצל חתוך לקוביותכוס גרגירי חומוס מבושל2 שיני שום קצוצות דקחופן כוסברה קצוצה דקאופן ההכנה:1. מכינים את המלית: בסיר עם שמן מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת הקשיו. מערבבים ומצננים.2. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד על לקבלת בצק אחיד ולא דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.3. מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר של 8-7 ס"מ, ממלאים כל עיגול בבשר וסוגרים לסהרונים. מחברים את קצות הסהרונים לקבלת צורת קונכייה.  4. מסדרים את הסהרונים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-8 דקות.5 מכינים את רוטב היוגורט: בסיר עם שמן מטגנים את הבצל ואת גרגרי החומוס כ-5 דקות. מערבבים בקערה את היוגורט, המלח והקמח ומוסיפים לסיר. מוסיפים ציר עוף ומערבבים עד לקבלת מרקם קרמי סמיך. מכבים את האש מיד ולא נותנים לרוטב לרתוח מעבר לכך.6. במחבת נפרדת עם שמן זית מטגנים את השום ואת הכוסברה. מוסיפים לרוטב ומערבבים.7. הגשה: יוצקים את הרוטב על צלחת ומניחים מעל את כיסוני הבשר.

חגיגה של טעמים. שושברק (צילום: דניאל בר און, אמיל סלמן)לחם ממולא באדיבות אלקנה ביטון - עונה 1מצרכים ל-6-4 מנות: לחם אחידצרור עלי נענע קצוציםצרור עלי פטרוזיליה קצוציםצרור עלי כוסברה קצוציםצרור עלי שמיר קצוצים7 בצלים ירוקים קצוצים750 גרם בשר בקר טחון250 גרם שומן כבש או בשר כבש שמן טחון10 פטריות שמפיניון קצוצות5 פטריות פורטבלו קצוצות10 שיני שום קצוצות1 בצל גדול קצוץ2 כפות תימין2 ביציםכוס שמן זיתמלח ים לפי הטעםפלפל שחור גרוס לפי טעםשמן זית לטיגוןאופן ההכנה:1. בקערה גדולה מערבבים את כל הירוקים הקצוצים.2. מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים במלח ופלפל ומניחים לתערובת לנוח במקרר כשעה, כדי שכל הטעמים יתחברו.3. מחממים כוס שמן זית במחבת גדולה. כשהשמן חם מוסיפים את התערובת ומטגנים את הבשר. הבשר צריך להיראות עשוי אך להישאר קצת חי. מסירים מהאש. 4. מחממים תנור ל-140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרוקנים את כיכר הלחם וממלאים בבשר המטוגן.5. מניחים את הלחם בתבנית ומשמנים היטב בשמן זית. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות.6. פורסים ומגישים חם, מומלץ לצד סלט עגבניות קלויות עם שום ופלפל.

אוכל פועלים, הגרסה המפונפנת. לחם ממולא של אלקנה ביטון (צילום: עודד מרום) עוגיות יו-יו  באדיבות אבי לוי - עונה 2מצרכים ל-25 עוגיות בקוטר של כדור פינג-פונג:לבצק5  ביצים 1/2 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפייה 3/4 כוס שמן5 כוסות (750 גרם) קמחלסירופ2 כוסות מים 2 כוסות סוכר 2 כפות מיץ לימון סחוטלמילוי150 גרם שקדים קלופים 2  כפות סוכר 50 גרם חמאה 1 כף תמצית שקדים 1/2 כף מי ורדיםשמן לטיגון עמוק לציפוי1 חבילת קוקוס

אופן ההכנה:1. מכינים את הבצק: מערבלים את הביצים במערבל עם וו לישה במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך שבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה.2. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד במשך שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים מהבצק.3. מכינים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.4. מכינים את המילוי: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ- 1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה. 5. משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב. 6.  מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס.

מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים.אוכלים אחת וחושבים על הבאה. עוגיות יויו (צילום: בועז לביא)

*#