${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר: העסקיות של השנה

הווייב של האחים, הנגישות של שולחן, היוקרה של רפאל, הביתיות של המוציא, האווירה השמחה במטבח של פיני, האיכות של ברטי והחוויה של צפון אברקסס. מהי העסקית הכי טובה שאכלתם השנה?

תגובות

עכבר העיר מזמין אתכם לקחת חלק בבחירת המופעים, המסעדות, המקומות ואירועי התרבות של השנה. איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם מבין האפשרויות בקטגוריות השונות, ממלאים את הפרטים ונכנסים להגרלה נושאת פרסים. במקום הראשון: טיסה זוגית לברלין או לרומא, מתנת ישראייר.» פרסי עכבר העיר - לאתר התחרות

החדשות הטובות הן שבשביל לאכול טוב כבר לא צריך לשבור קופת חיסכון. הארוחות העסקיות, אותם דילים שנוצרו כדי למלא את השעות המתות של המסעדות, הפכו כבר לעניין של שגרה בכל מקום שמכבד את עצמו. כיום תוכלו לאכול ארוחה טובה ובמחיר נמוך יותר משעות הערב, גם במסעדות השף המובילות.

» המסעדה הטובה של השנה» ארוחת הבוקר הטובה של השנה» בית הקפה הטוב של השנה» המסעדה החדשה הטובה של השנהמתוך השפע של עסקיות שאפשר למצוא ברחבי הארץ, התמקדנו  במקומות שנותנים תמורה מלאה בעד הכסף. אלה לא בהכרח ארוחות שאפשר להגדיר אותן כזולות, אבל חשוב לזכור שעל אותה ארוחה בשעת הערב תשלמו הרבה יותר. האחים

כמה כבר אפשר לחדש בשיפודיות, אתם שואלים? אז זהו, שהרבה. האחים יותם ואסף דוקטור, שהביאו לנו את הקרפצ'ו בר, פתחו לפני כשלוש שנים את האחים, שיפודייה איכותית עם זווית, שעוטפת את חוויית הארוחה באווירה תל אביבית מגניבה ובמחירים הוגנים ביותר. ועוד לא התחלנו לדבר על הערב הסיטונאי שמנהיגים במקום.

דבר השופטים: השיפודים הכי טובים והכי משתלמים במרכז תל אביב ואחת האופציות הבודדות לאכול טוב ולצאת בפחות מ-50 שקלים. השיפודיה האורבנית של האחים דוקטור היא תמצית המטבח הישראלי עם סלטים משובחים, ומנות לא מתחכמות שיוצאות מהגריל, במחירים שמוכיחים שאפשר לאכול טוב בלי לקבל אחר כך טלפון ממנהל הבנק. אל תפספסו את סלט הקישואים החיים, וכשיחזור הקיץ - את סלט הענבים. האחים - אבן גבירול 12, תל אביבפשוט ומגניב. סלט ענבים באחים (צילום: בועז לביא)

המוציא אבי לוי השכיל להביא את מה שהוא באמת אוהב ומכיר: מטבח ביתי משודרג עם כמה אינטרפרטציות אישיות ועוף בחלה אחד, שמראים שמעבר לסיפור ולזכייה בתכנית הריאליטי מאסטר שף, יש פה באמת כישרון. תוסיפו לזה את מחירי המנות הסבירים וזה בכלל שווה עליה לירושלים.

דבר השופטים:  אוכל שמבושל באהבה, מוגש באהבה מתקבל בבטן באהבה גדולה. יש משהו בבישול של אבי לוי, שמוציא מהאנשים רגשות. לוי הוא הפתעה מהרגע הראשון ועד למסעדה שלו, שמציעה ארוחה עסקית של סלטים ומנות נדיבות שבושלו על פתיליה ומוגשות במחיר משתלם, אבל מבלי ליפול למלכודת מסעדת הפועלים. לקינוח אתם חייבים לאכול את ה"יויו", העוגיות האלג'יראיות שהפילו את כל שופטי מאסטר שף מהכסאות.המוציא - משיח ברכוף 4, ירושליםככה מסיימים את הארוחה. עוגיות יויו (צילום: בועז לביא)

שולחן

מעטים הם מקומות האוכל שעוד לפני שנפתחו והוגשה בהם מנה אחת - כבר כל העיר דיברה עליהם. אחד מהמקומות הללו היא מסעדת שולחן של השף עומר מילר, שבחן ששמור רק לו מצליח להביא מטבח שמהלך על הגבול שבין אוכל מתוחכם אבל לא מתנשא, ומגיש גורמה נגיש שמתומחר בהגינות.

דבר השופטים: בגלל סוכריות הדלעת והמבורגר הקומות, אבל בעיקר כי אפשר לאכול כאן ארוחה עסקית כל השבוע. עם עסקיות שנעות בין 48-110 שקלים אפשר לאכול שניצל ופירה וגם להרחיק לכת עד שרימפס בחמאת עגבניות ופסטה שחורה. שדרות רוטשילד בצהריים הן גם המקום לעצור בו ולהרגיש את העיר הפועמת, שלפעמים נדמה שאף אחד לא עובד בה (חוץ מהשף).שולחן - רוטשילד 73, תל אביבמה בא קודם, הביצה או השניצל? שולחן  (צילום: רותם מימון)

מה עוד לא נכתב על מסעדת רפאל? השף רפי כהן מביא את טעמי ילדותו ואת המטבח המרוקאי של סבתא עזיזה לשיאים חדשים והוא עושה את זה במסירות מוחלטת. לכן לא מפתיע למצוא פה לארוחת ערב אויסטרים או סשימי טונה לצד סיגרים וקציצות דגים, כולם מגלמים את הפרפקציוניזם של כהן.

דבר השופטים: בשעות הערב רפאל היא מסעדה יוקרתית עם מחירים מתאימים. בשעות צהריים, לעומת זאת, מגיש רפי כהן תפריט מוקפד, שמאפשר להיחשף לכשרון שלו בלי לוותר על הטעם. בטווח מחירים שבין  130-98 שקלים תוכלו ליהנות מתפריט הערב של רפאל מבלי לקרוע את הכיס. העסקית של רפאל נמתחת גם אל סוף השבוע ומאפשרת פתרון מוקפד ומושקע לארוחת שבת, עם פוקצ'ה שגובלת באלוהות וקוסקוס אחד אלמותי. טיפ: אל תוותרו על הספגטי ראשי לוקוס - ככה מפגישים בין איטליה לבין הלבנט. רפאל - הירקון 87, תל אביבמהמנות המפורסמות בעיר. קוסקוס של רפי כהן (צילום: דניאל לילה)

פיני לוי חזר לירושלים, עם מסעדה קטנה וקסומה ברחוב עמק רפאים שפתח יחד עם בנו, איציק, שהתמחה כסו שף במסעדת רפאל. יחד, מציעים השניים מטבח לבנטיני חגיג ועדתי, שממשיך את המורשת הקולינרית שהתווה לוי עוד מימי מסעדת "אצל פיני בחצר".

דבר השופטים: העסקית הנדיבה כוללת מבחר סלטים לא שגרתיים (חצילים בפלפל צ'ומה, למשל) ומנות עיקריות כמו זנב שור שבושלה שעות - לא יקר ומאוד מאוד מיוחד. זו נקודת מפגש בין טברנה לוהטת למסעדת שף צנועה, שעושה מזון לנשמה.המטבח של פיני - עמק רפאים 27, ירושליםעושים שמח. המטבח של פיני (צילום: אמלי סלמן)

בברטי, מסעדתם של השפים רועי ענתבי ואור ברי, מגישים אוכל לבנטיני-ים תיכוני, עם רפרנסים למקורות הביתיים של הבעלים. התפריט כולל גרסאות עכשוויות לספיחה וסמבוסק, ובהתאם גם לממולאים, קבב ואפילו מלוואח. כשכל מסעדה אופנתית מתיימרת לעשות קרקס בצלחת, בברטי שומרים על קו נקי, שמשלב בין הישן לחדש ובמחיר שנותן תמורה מלאה.

דבר השופטים: אין ספק שבכל מנה בברטי אפשר להרגיש את החיבור לים התיכון, לחומרי הגלם המצוינים מהים המקומי ולתבלינים המוכרים מהאזור. במחיר של 75 שקלים תוכלו לאכול ראשונה ועיקרית, או לחרוג קצת ולבחור מנה מתפריט הערב, שמגיעה עם מנה ראשונה. והיופי הוא שכל אחד יוכל למצוא מה לאכול. טיפ: אל תפספסו את הפסטה עם המולים.ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביבאסור לפספס. פסטה מולים של ברטי (צילום: רותם מימון)

צפון אברקסס

כולם מדברים על אייל שני, אף אחד לא מדבר על צפון אברקסס. אז נכון, מדובר באחת מהדמויות היותר צבעוניות בעולם הקולינריה והבידור בארץ (אולי גם בעולם), אבל בראש ובראשונה מדובר בשף שמכין אוכל מעולה. בצפון אברקסס אפשר למצוא את נקודת המפגש בין מסעדת היוקרה, הסלון, ואוכל הרחוב של המזנון

דבר השופטים: כאמור, האיש שהביא לנו גורמה בפיתה, וגרם לנו להסתכל באירוטיקה רכה על עגבניות, מציע גם את אחת העסקיות המשתלמות בעיר. העסקית של צפון אברקסס היא האופציה הטובה ביותר להבין מה הסיפור של אייל שני בטווח מחירים שבין 120-80 שקלים ולאכול את כל המנות הקלאסיות שלו פלוס קינוח בסוף, מבלי לקרוע את הכיס.צפון אברקסס - לילינבלום 40, תל אביבאייל שניזם. לחם וקרם פרש בצפון אברקסס (צילום: אורן אסיף)

חברי הצוות (לפי סדר א'-ב'):

אפרת אנזל - אשת תקשורת וקולינריהטל לוין - עורכת ראשית, עכבר העיררותם מימון - כתב האוכל של עכבר העיר דני ססלר - כתב אוכל ויין טלי קושניר - עורכת מדור האוכל, עכבר העיר

*#