${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמהין, רוקפור וקרואסונים אחרים: לאכול כמו צרפתים

הבגט של לה מולאן, הבויאבז של רוקח 73, הקוקי סן ז'אק של קלואליס, הגבינות הכי שוות ואיך לעשות את הקרפ והפירה המושלם - לאכול בתל אביב, להרגיש בצרפת

תגובות

פרויקט מיוחד: הצרפתים באים» צרפת 2012: תרבות ללא נחת» תל אביבי, אוהב צרפתים?» מהלובר עד השאנז-אליזה» לבלות כמו פריזאים» מה לראות בפסטיבל הקולנוע הצרפתי?

גורמה, גורמה, גורמה: גבינות ופינוקים

רכות מבפנים: הבגט של לה מולאן מדובר בבגט הטוב בעיר, וגם בארץ. בצרפת הוא כנראה היה מתמקם איפשהו בטופ פייב. יש לו את הקראסט המטריף שעושה את הרעש הנכון כשנותנים ביס, ואת הכמות המדויקת של רך מבפנים. הבגט הזה עשוי ממחמצת שאור בת יותר מעשר שנים, וכמו שאר המאפים במקום, גם הוא זוכה לטיפול אישי, כמו שהיה מקובל לפני שנים רבות מאוד. מהבגטים מכינים שם גם סנדוויצ'ים מעולים עם קורנביף, ברי צרפתי או סלמון מעושן.» לה מולאן - בוגרשוב 72, תל אביבללכת בבוגרשוב, להרגיש בצרפת. באגטים של לה מולאן (צילום: אושרת יקותיאל)באוריינטציה פרובנסלית: הבויאבז של רוקח 73 בסוף שנות ה־90 נסע השף אייל לביא לצרפת, במטרה למצוא את המתכון המנצח למנת הדגל שמלווה אותו עד היום - הבויאבז (מרק דגים). את מבוקשו מצא בניס, והתוצאה היא נזיד דגים ופירות ים בתיבול אניסי ונגיעת פסטיס, המוגש על פי המסורת עם רוטב רוי ולחם. בנוסף, תמצאו ברוקח 73 מטבח ים תיכוני עם אוריינטציה פרובנסלית, כלומר מנות כמו מול א־לה אסקרגו, מול רוקפור, קוט דה בף, ביף בורגיניון ופילה מיניון.» רוקח 73 - שדרות רוקח 73, תל אביבאו לה לה. בויאבז של רוקח 73 (צילום: דניאל לילה)בתוך הקונכייה: הקוקי סן ז'אק של קלואליס השף ויקטור גלוגר העביר תשע שנים בלימודי בישול בצרפת אצל מיטב השפים המקומיים. אחת התוצאות המופלאות של הסיפור הזה היא מנת הקוקי סן ז'אק שלו, שעשויה על הגריל ומוגשת בתוך הקונכייה שלה, כשמעליה רוטב צרפתי קלאסי של ציר דגים מצומצם, שמנת ויין לבן, וסיומת של כמהין שחורות ושמן כמהין לבנות. עוד בתפריט: פרחי קישוא ממולאים בפירות ים וז'וליין ירקות שורש.» קלואליס - אבא הלל 16, רמת גן מהים של צרפת. קוקי סן ז'אק של קלואליס (צילום: איל זיו)בביסטרו השכונתי: הוואטרזוי של שה קורין קורין רובינפלד שחר עלתה ארצה מבלגיה והחליטה לייבא איתה גם את המטבח. אז היא פתחה את הביסטרו השכונתי שה קורין, בו היא משתמשת בחומרי גלם כמו אנדיב, קרם ערמונים וכרישה. אחת המנות הייחודיות לשה קורין היא הוואטרזוי, תבשיל עוף (בחורף) או דג (בקיץ) עם תפוחי אדמה, ירקות שורש, גזר וכרישה, המוגשים בקרם בשמל וביין לבן. עוד פרנקופיליה בתפריט: פרופיטרולים, טארט טאטן ובסופי שבוע גם מבחר קרפים מתוקים ומלוחים.» שה קורין - ז'בוטינסקי 110, תל אביבפרנקופיליה במיטבה. הוואטרזוי של שה קורין (צילום:בועז לביא) לה קינוח: המקרונים של לה בון פטיסרי השף־קונדיטור הצרפתי אלבר דז'ין ואשתו דבורה שיחזרו בתל אביב את הקונדיטוריה שבה עבד אלבר בפריז. הסניף הראשון נפתח לפני חמש שנים ברחוב בזל, ולפני כמה חודשים נפתח סניף נוסף ביפו. המעדנים הטריים, מתוקים ומלוחים, עשויים בהקפדה המבוססת על ידע וניסיון של שנים. ברפרטואר: קרואסונים, מילפיי (מעין קרם שניט), אקלרים, פחזניות, מקרונים משובחים וטארטים. » לה בון פטיסרי - בזל 40, תל אביבהדבר הכי טוב שהגיע אלינו מצרפת. מקרונים (אילוסטרציה: dreamstime)מאחורי הקלעים של מול ים: פירות ים חברת הייבוא של מסעדת מול ים מספקת את מיטב אוצרות הים: אויסטרים מסוגים שונים, קוטו (סוג של צדפה ארוכה), פלורד (צדפות מאכל), טורטו (הסרטן הכי שמן בים), טורבוט (דג ששט על הצד ונחשב לאחד היוקרתיים בעולם), לנגוסטין (שרץ בין שרימפס ללובסטר) ועוד. החברה מוכרת בעיקר למסעדות, אבל ניתן ומומלץ להגיע באופן פרטי לנמל תל אביב ולרכוש לצריכה עצמית. חשוב לברר מראש מה יש, וניתן גם לבצע הזמנות מיוחדות.   » חברת מעדני ים, האנגר 23, נמל תל אביב. טלפון 03-5469930דייג אוהב דגים? ופירות ים? (אילוסטרציה: dreamstime)לא רק למומחים: מחבת לקרפים

כמו ענן צרפתי. פירה (אילוסטרציה: dreamstime)

*#