מלך אדמדם: מתכונים עם רימונים

קדירת טלה, סביצ'ה סלמון, עם מוס גבינה או רימונענע מצננת - תקופת החגים היא שיא עונת הרימון שמשדרג כל ארוחה 

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

הוא אדום, מתקתק ומשתלב נפלא עם כל מה שתבחרו לאכול. בתקופת החגים הקרובה מתחברים לעוד מסורת ומבשלים מנות שחוגגות את מלך הפירות האדמדם: סביצ'ה סלמון, קדירת טלה ואפילו מוס גבינה שמקבלים טוויסט צבעוני וטעים.

» » » » » » » »  - לחצו כאן לכל המתכוניםסביצ'ה סלמון רימונים ותפוז דם

שף אלרן גולדשטיין, המעדניה של גולדשטיין

מצרכים: 300 גר' פילה סלמון חתוך לקוביות ½  צרור כוסברה, עלים שלמים1  בצל סגול, חתוך רצועות דקיקות1/2 צרור בצל ירוק חתוך טבעותלתחמיץ:מיץ מ-1-2 לימוניםמיץ מרימון אחד שלםפילה קצוץ מלימון אחד¾ כפית מלח8 כפות שמן תירסמעט סוכר

2 כפות גרעיני רימונים לעיטור המנה+ פילה של תפוז דם

אופן ההכנה:1. משטחים את הדג על צלחת שטוחה כ-10 דקות לפני ההגשה.2. מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור גרוס.3. מערבבים את כול נוזלי התחמיץ ומוזגים מעל לנתחי הדגים.4. מפזרים למעלה את עלי הכוסברה בצל הסגול.5. מקשטים עם כפות גרעיני רימונים לעיטור המנה ופילה של תפוז דם. - לגרסת הדפסהאדום במיוחד. סביצ'ה דג ורימונים של גולדשטיין (צילום:  )קדירת טלה ברימונים

באדיבות שף אורי ארנון, מסעדת ארנולד'סמצרכים:1.5 ק"ג כתף טלה, חתוך לקוביות של 4X410 גרם מלח10 גרם ג'ינג'ר10 גרם פלפל לבןחצי כוס שמן200 גרם סוכר3 כפות רכז רימונים גרעינים משני רימונים  3 מקלות קינמון אופן ההכנה: 1. בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הטלה  להזהבה קלה (סגירה). מוסיפים מלח, ג'ינג'ר, פלפל, מקלות קינמון, סירופ רימונים וגרעינים מרימון אחד.2. ממלאים מים לכדי כיסוי הבשר. מכסים את הכלי ומבשלים על אש גבוהה, עד רתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה וחצי.לפני ההגשה, מפזרים את הגרעינים מהרימון השני, ומעט ירק לשבור את הצבע הכהה. רצוי להגיש לצד אורז או קוסקוס טוב. - לגרסת הדפסה. שירבו כזרעי הרימון. קדירת טלה ברימונים (צילום: דניאל לילה) מוס גבינה, דבש ורימונים באדיבות לחם טאטימצרכים:לתחתית70 גר' סוכר 70 גר' חמאה רכה 100 גר' קמח מעט קינמון

למקפא רימונים130 מ"ל מיץ רימונים 20 מ"ל גרנדין 5 גר' גלטין מושרה ב 20 מ"ל מים קרים 130 גר' שמנת מתוקה מוקצפת

למוס גבינה ודבש300 גר' גבינה 9% 700 גר' שמנת חמוצה 100 גר' דבש 400 גר' שמנת מתוקה מוקצפת 18 גר' גלטין מושרה במים קרים

אופן ההכנה:1. מכינים את התחתית: מערבבים את כל החומרים עד קבלת פירורים ואופים בתנור מחומם מראש בטמפ' 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב. 2. מכינים את מקפא הרימונים: מערבבים את המיץ והגרנדין. ממיסים את הגלטין המושרה במיקרוגל כ 20 שניות ומוסיפים למיץ ולגרנדין. מחכים 5 דקות עד שהגלטין מתחיל לעבוד ואז מוסיפים את השמנת ומערבבים. יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס"מ ומקפיאים. 3. מכינים את המוס: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ודבש, מוסיפים את הגלטין לאחר שהומס במיקרוגל כ 20 שניות ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.

הרכבת המוס: בתוך רינג קוטר 24 ס"מ מניחים את הפירורים האפויים. יוצקים מחצית מכמות מוס הגבינה ומניחים במרכז את מקפא הרימונים. מכסים בחצי השני של מוס הגבינה ומקררים. - לגרסת הדפסהמוס גבינה ודבש (צילום: יח"צ)

רימונענע אספרסו ברמצרכים: 14 קוביות קרח200 מ"ל לימונדהצ'ייסר מיץ רימוןצ'ייסר מי סוכר4 עלי נענעאופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בבלנדר. מגישים את המשקה בכוס יין עם קישוט של גרעיני רימון,לימון ונענע. - לגרסת הדפסהקריר ונעים. רימונענע של אספרסו בר (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ