אדום, נועז ונחשק: מסעדת ננה עושה כבוד לעגבנייה

כמחווה מקומית לפסטיבל העגבניות המסורתי בספרד, מסעדת ננה בנווה צדק חוגגת עם מנות עגבנייתיות יצירתיות, שיגרמו גם לכם לרצות את האדום הלוהט הזה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

אם אמא פולניה הייתה רואה מה קורה בספרד אחת לשנה ביום הרביעי האחרון של חודש אוגוסט, היא הייתה בוודאי סופקת ידיה בתחינה, צועקת לשמיים ומגנה את הבזבוז המשווע של האדום הטעים הזה. אמא ספרדייה לעומת זאת, הייתה משתתפת בכיף בפסטיבל טומטינה השמח והדביק, הנחגג כבר קרוב למאה שנה בספרד, ובסוף גם מתעדת את קירות העיר האדמדמים ומעלה לאינסטגרם. ככה זה כשמדובר במסורת תרבותית. כללי הטקס ברורים לכל המשתתפים בו, וכוללים עגבניות שמושלכות לכל עבר והמוני אנשים שחלקם נמלטים וחלקם האחר משתתף במלחמה האדומה. התוצאה הסופית היא עיר שמתקשטת בצבע אדום – אבל מהסוג הטוב. הבונוס: אף שוטר לא ינסה לעצור את מה שנראה כמלחמת האוכל הגדולה ביותר בעולם.

» תושבי נווה צדק הציורית פחות יתלהבו אם הסמטאות יצבעו באדום-עגבנייה, אבל מסעדת שממוקמת בלב השכונה, ממש לא מתכוונת לוותר על העונה הכי טובה של העגבנייה, שנמצאת ממש עכשיו בשיאי העסיסיות שלה, ויוצאת במחווה מתקתקה לפסטיבל טומטינה הספרדי. כדי לגרום לכם להבין ממה אייל שני כל כך נפעם, בננה יגישו לסועדים תפריט מיוחד שעושה כבוד לפרי האדמדם. בין המנות המככבות בפסטיבל: עגבניות צלויות ממולאות בשר סרטנים מהים התיכון; סלמון צלוי על סלסת עגבניות שום ובזיליקום; קאצ'יוקו - נזיד פירות ים ודגים על בסיס עגבניות ועשבי תיבול; סלט עגבניות פטה וגרגירי חומוס; מאלפטי - ניוקי תרד ריקוטה ברוטב אראביאטה פיקנטי, ואפילו קינוח טארט טאטן עגבניות עם גלידת וניל. וכמובן, אי אפשר בלי קוקטייל בלאדי מרי אדמדם, חזק וקיצי.כדי ליהנות מכל הליקופן הזה, וותרו על הקסדות ופתחו יומנים, כי מהתפריט המיוחד הזה תוכלו ליהנות רק עד יום ראשון, ה-7 בספטמבר.  בלאדי מרי להרמת האווירה (צילום: dreamstime) - לפרטים נוספים - לאתר הרישמי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ