טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נושפים אש: דגים חריפים לראש השנה

מרוקאי, הודי או טריפוליטאי - לא משנה באיזה נוסח תבחרו את הדגים שלכם בראש השנה הקרוב, התבלינים החריפים ישדרגו את שולחן החג ויוסיפו המון שמחת חיים לכל העסק 

תגובות

עם כל הכבוד למסורת עתיקה של מאכלים אפרפרים בטעמים עדינים מדי, ראש השנה הוא זמן מצוין לנסות מתכוני דגים חדשים שמוסיפים פלפל והמון טעמים שמחים לשולחן החג, ומשדרגים עוד ערב ארוך עם המשפחה.

» ראש השנה 2014 » מתכונים לראש השנה» מתכונים לראש השנה - מרקים» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות» מנות עוף לראש השנה » קינוחים לראש השנה » מתכונים לעוגות דבש » מתכוני דגים לראש השנה» מתכוני גפליטע פיש לחג

מצרכים:לקציצות הדגים:1 ק"ג נסיכת הנילוס טחון דק 3 בצלים קצוצים דק1 ראש שום מפורק לשיניים, קלוף וקצוץ3 תפוחי אדמה גדולים, טחונים (חיים) וסחוטים מהמים2 ביצים1 צרור כוסברה קצוץ2 כפיות כמון1 כפית פפריקה מרוקאית חריפהקורט משייה (קליפת אגוז המוסקט)מלח ופלפל לפי טעם

לתבשיל:1 ק"ג תחתיות ארטישוק קפואות, חתוכות לרבעים1/2 ק"ג פול ירוק קפוא, מופשר וקלוף4 ראשי שום ירוק טרי חצויים (עם הגבעולים) 8 עגבניות בשלות מגוררות בפומפייה לרסק טרי1/4 כוס מיץ לימון טרי1/2 כוס שמן זית 5 עלי מרווהצרור פטרוזיליה קצוצה דק1 כף זרעי כוסברה1 כף מרק עוףמלח ופלפל שחור לפי הצורך

אופן הכנה:הקציצות:מערבבים היטב את כל הרכיבים, מתבלים, יוצרים קציצות ושומרים בקירור עד להכנה. התבשיל:1.מחממים בסיר רחב את שמן הזית עם שיני השום, ראשי השום הטרי, המרווה וזרעי הכוסברה ומיד מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים אותו עד לשקיפות. 2.מוסיפים את הארטישוק, רסק העגבניות הטרי ואת הפפריקה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 15 דקות על אש נמוכה. 3.מוסיפים 1/2 כוס מים ואת אבקת המרק ומערבבים היטב. 4.בתוך התבשיל מניחים בעדינות שכבה אחידה של קציצות, מכסים שוב את הסיר וממשיכים בבישול. 5.כעבור כעשר דקות מוסיפים את הפול, מתבלים במיץ הלימון, פטרוזיליה ומעט שמן זית. רצוי להגיש בתוספת אורז לבן. 

» קציצות דגים בנוסח מרוקאי - לגרסת ההדפסה

מצרכים: 2 דניס מנוקים5 שיני שום כתושות3 כפות פפריקה חריפהמלח לפי הטעם2 כפות רסק עגבניות2 לימוניםכמון טחון לתיבוללהגשה: לימונים כבושים וחלה טרייה

אופן הכנה:1.ממליחים את הדגים היטב.2.מערבבים את השום הכתוש, עם מלח ופפריקה חריפה.3.מכניסים את השום והתבלינים לסיר עם רסק עגבניות וכוס מים ומרתיחים במשך כחמש דקות.4.מוסיפים את הדג ומבשלים שתי דקות נוספות. 5.מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה נוספת.6.מנמיכים את האש וסוחטים את הלימונים פנימה.7.מתבלים בכמון ומלח לפי הטעם ומבשלים כשבע דקות נוספות.8.מגישים עם הלימון הכבוש והחלה.

» חריימה טריפוליטאי פיקנטי - לגרסת ההדפסה

מפלפלים את שולחן החג. חריימה טריפוליטאי (צילום: אילוסטרציה)

חריימה בורי על מצע קוסקוס באדיבות ג'קו מאכלי יםמצרכים: 2 דגי בורי במשקל 800 גר' כל אחד, פרוסים בעובי 3 ס"מ1/2 כוס שמן זית15 שיני שום פרוסות1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק4 כפות פפריקה1 כפית פפריקה חריפה2 כפות כמון1 כף כורכום1/2 כפית קינמון (לא חובה)1 כפית מלח4 כפות רסק עגבניותמיץ מלימון גדול1 כוס מים

אופן הכנה:1. מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינוניתמוסיפים את הפלפל החריף ואת פרוסות השום, ומטגנים קלות מבלי להשחים אותן. 2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. 3. מוסיפים תוך כדי בחישה את רסק העגבניות, את מיץ הלימון ואת המים, עד לקבלת רוטב אחיד וחלק. 4. מוסיפים למחבת את פרוסות הדגים, כולל הראשים והזנבות, יוצקים עליהן את הרוטב בעזרת כף, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10-15 דקות, על אש קטנה. חשוב לשים לב שהרוטב לא מצטמצם מהר מדי, ובמקרה הצורך להוסיף מים.5. מוציאים את פרוסות הדג ומצמצמים את הרוטב לסמיכות הרצויה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. 6. מסדרים את פרוסות הדג על צלחת הגשה מרכזית שבמרכזה קוסקוס ויוצקים עליהן את הרוטב. אפשר לפזר גם פטרוזיליה ו/או כוסברה.

» חריימה בורי על מצע קוסקוס - לגרסת ההדפסה

מצרכים: 10 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי פרוס לפרוסות של 3-4 סנטימטר.שמן איכותי לטיגוןמיץ מלימון אחד

לרוטב:2 בצלים בינוניים6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקותחצי חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה3 עלי סלרי אמריקאי (עלים וגבעול) קצוצים 1 קופסא של שימורי עגבניות (עדיף קוביות)1 רסק עגבניות קטן1 כוס יין אמרלד ריזלינג2 כפות שטוחות של סוכר1 כף שטוחה של מלח3 כפיות של קארי1 ליטר מים

אופן הכנה: 1. שוטפים את הדגים לפני הבישול מתחת למים זורמים.2. זולפים על הדגים מיץ מלימון שלם כשעה לפני הבישול.3. מטגנים ללא טיבול את פרוסות הדג משני הצדדים בשמן איכותי. מניחים על נייר סופג.4. מטגנים את הבצל עד השחמה קלה, מוסיפים את השום הפרוס, לאחר טיגון קל מוסיפים את הכוסברה ואת הסלרי האמריקאי. 5. מאדים כ-5 דקות. מוסיפים את כל החומרים האחרים, מבשלים על אש קטנה כחצי שעה, מוסיפים מים במידת הצורך. 6. לאחר חצי שעה מוסיפים לרוטב את פרוסות הדג, מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הדג בסיר מכוסה חצי שעה נוספת לפחות.מגישים חם או קר.

»  דג חריף בקארי - לגרסת ההדפסה

שולחן חג בניחוח הודי. דג חריף בקארי (צילום: יח"צ)

מצרכים: נתחי דג לוקוס במשקל של 180 גר' כל אחד2 פלפלים אדומים חריפים1 פלפל אדום מתוקשיני שום קלופותצרור פטרוזיליהצרור כוסברה

לתערובת התיבול: 4 כפות פפריקה מרוקאיתמלחחצי כוס שמן זית

אופן הכנה:1. חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ, את הירק חותכים מעט עבה, מניחים את הירקות כמצע בסיר רחב.2. מערבבים את תערובת התיבול, טובלים בה את הדגים ומניחים בסיר. מוסיפים את יתר התערובת ועוד כ-2 כוסות מים מבשלים כ-12- דקות על להבה גבוהה ומנמיכים את האש לבישול של עוד 20 דקות עד לקבלת מרקם סמיך.

» לוקוס בדקרת פלפלים חריפים ושום - לגרסת ההדפסה

דגים ברוטב עגבניות חריףקוסקוס עם קציצות דגיםקציצות דג פיקנטיותדגים חריפים (חריימה)דגים חריפים

*#