${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: אושפיזין מתוק עם אורן בקר

השבוע פגשה פאולין את השף קונדיטור המוכר לסשן מתוק במיוחד שימתיק לכולם את חג הסוכות

תגובות

עם חיוך ביישני מקבל את פניי הקונדיטור אורן בקר ב"מעבדה", בית הספר שלו לבישול. הכימיה בינינו נוצרת באופן מיידי: אורן עושה לי סיבוב קצר במקום, מציג בגאווה מוצרים חדשים באריזות נוצצות: מרמלדה, עוגת דבש, סוכריות על מקל. אני מרגישה כמו צ'רלי בממלכת השוקולד, הרגשה שמתחזקת ככל שאני נשארת פה. "באיזה טעם לא תשתמש אף פעם?", אני שואלת תוך כדי שאורן אוסף את חומרי הגלם בהם נשתמש. "ליקריץ'", הוא מכריז חד משמעית. אני מתאכזבת כי זה אחד מהטעמים האהובים עלי, שמזכיר לי את ילדותי. מזל שאני גם אוהבת טעמים אלכוהוליים כמו רום, גרנד מרנייה וכל מיני ליקרים. "גם אני מת על זה!" הוא אומר. טוב, נראה לי שמצאנו מכנה משותף ואפשר להתקדם.  » פאולין מבשלת - לכל הטורים» סוכות 2013 - לכל האירועים והפרטים

ביקשתי מאורן להכין כיבוד מפנק לאושפיזין בסוכה שלי. תוך כדי שהוא עונה על השאלות שלי הוא גם העמיד סירים, הרתיח שמנת וסירופים ונתן לי הסברים. בזמן הזה אני הייתי עסוקה בניסיון לפענח את הטעמים של כל מה שנמצא בהישג ידי. "אתה מאוד דידקטי", הפה שלי סוף-סוף מתפנה מעוגיות שיבולת שועל הורסות. "אני מאוד אוהב ללמד. בבית הספר שלי הסדנאות הופכות  למפגש חברים. אחרי כמה מפגשים בודדים, אנשים מביאים לכאן סירים עם אוכל והאווירה היא משפחתית."ממלכה של מתוקים. אורן בקר והיצירות שלו (צילום: פאולין שובל)

מצרכים לתבנית 15x10:175 גר' שמנת מתוקה145 גר' סוכר120 גר' גלוקוזה250 גר' שוקולד לבן10 גר' חמאה10 גר' פיסטוקים קצוצים10 גר' שמן סויה (לא חובה)צבע מאכל ירוק (לא חובה)מד חום לבישול סוכר

אופן ההכנה:1. ממיסים את הסוכר והגלוקוזה לקרמל בצבע זהוב ויפה. בנפרד מבשלים שמנת ושומרים עליה חמימה.2. פותחים את הקרמל עם השמנת החמימה עד השקרמל "בולע" את כל השמנת. מערבבים היטב ומבשלים יחד עד ל-118 מעלות (נעזרים במד חום לבישול סוכר וכל הזמן מערבבים את המסה). כשהמסה מגיעה ל-118 מעלות, מורידים אותה מהאש ומוסיפים את החמאה, שוקולד לבן והפיסטוקים ומערבבים יחד.3. מעבירים את המסה לתבנית בגודל 15x10 ס"מ ובגובה של 2 ס"מ. נותנים למסה להתקשות לפחות 24 שעות.4. לאחר 24 שעות חותכים את המסה לקוביות בגודל 2x2 ס"מ. 5. ממיסים 100 גר' שוקולד לבן, ומערבבים עם 10 גר' שמן וצבע מאכל (לא חובה). 6. מצפים כל סוכרייה בשוקולד הלבן המומס ומניחים ל-20 דקות מנוחה. 7. לאחר כ-20 דק' הסוכריות מתקשות ומוכנות להגשה.סוכריות קרמל ושוקולד לבן עם פיסטוק (צילום: פאולין שובל)

מצרכים:240 גר' מחית פטל (1 כוס)70 גר' סוכר (שליש כוס)1 כף מיץ לימון טרי180 גר' שמנת מתוקה (שלושת רבעי מיכל)2 כפיות אבקת ג'לטין + 4 כפות מיםמד חום לבישול סוכר

אופן ההכנה:1. מחממים מעט את מחית הפטל. מספיגים את אבקת הג'לטין במים ומניחים ל-10 דקות במקרר, עד שמתקשה. לאחר מכן ממיסים את הג'לטין במיקרו למשך 10 שניות. 2. מוסיפים למחית הפטל מיץ לימון, סוכר ואת הג'לטין המומס והחמים.  3. מקציפים שמנת מתוקה עש שהיא הופכת לקצפת קלה ומקפלים אותה אל מחית הפטל. חושב לוודא שמחית הפטל נמצאת בטמפרטורה של כ-35 מעלות.4. לאחר שהקרם חלק ומוכן יוצקים אותו לתבניות סיליקון בצורת חצי כיפה קטנות ומקפיאים היטב.5. לאחר שהקרם מתייצב בסיליקון מחלצים אותו מהתבניות. מצמידים כל 2 חצאי כיפות לכדור.6. כל כדור מצפים בשוקולד לבן מומס עם עשרה אחוז שמן ו-1 גרם צבע מאכל אדום.7. מניחים את כדורי הפנקוטה ל-10 דקות בהקפאה, עד שמתקשים.8. מניחים את כדורי הפנקוטה בכוס מרטיני ומקשטים עם פטל.

בונבוני פנקוטה פטל בכוס מרטיני (צילום: פאולין שובל)

*#