טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: המדריך למנות יפות לארוחת החג

רגע לפני ראש השנה, פאולין נפגשת עם מומחה באמנות הצילחות ומביאה טיפים להגשה שתהפוך את ארוחת החג שלכם לבלתי נשכחת. ויש גם מתכון מפתיע

תגובות

סבתי פאני תמיד אמרה שאפילו האוכל הפשוט ביותר טעים כפליים אם מגישים אותו על כלים יפים. חיפשתי את ההזדמנות לבדוק אם האמירה הזו נכונה דווקא בתקופת החגים. לצורך הניסוי, הזמנתי את עצמי למלון חמישה כוכבים (שם בטוח אוכל למצוא כלים יפהפיים), לממלכתו של השף צ'רלי פדידה, המוכר מתוכנית הבישול בערוץ 10 "השף האולימפי". צ'רלי הוא אלוף ולא רק כסלנג, הוא ייצג את ישראל בכבוד פעמים רבות בתחרויות שפים ברחבי העולם. כי אם ללמוד על תורת "הצילחות", זה חייב להיות מהטוב ביותר. » פאולין מבשלת גורמה עם דוד ביטון» פאולין מכינה כריכים מיוחדיםצ'רלי ואני יוצאים לדרך במטבח של אוליב ליף, מסעדתו במלון שרתון בתל אביב (ואחת הטובות בעיר לדעתי). בחרתי את המרכיבים הפשוטים ביותר: חזה עוף וירקות העונה, חומרי גלם שאפשר למצוא בכל בית, כדי לראות מה השף האולימפי יצליח להוציא מהם.גם למארחת מגיע לשבת אני שואלת את צ'רלי איך הוא ממליץ להגיש אוכל בבית והוא מפתיע אותי בתשובתו: "ללא שום ספק, להגיש הכל למרכז השולחן ולא כל מנה בנפרד. למארחת מגיע לשבת עם כולם סביב השולחן, במקום לשרת את האורחים כל הערב. אבל ממש לא חייבים לוותר על הגשה אלגנטית: אני נוהג להשתמש בכוסות להגשת סלטים או מרקים, מה שמאפשר להגיש הכל לשולחן ולבנות מנות אישיות ומעוצבות". צ'רלי ממשיך להסביר לי על צורות, הרמוניות, צבעוניות וחשיבות בחירת הכלים ותוך כדי אנחנו מסיימים להכין את המנה. אני מסתכלת על הצלחת ומתמלאת גאווה: זאת מנה פשוטה, עם חומרי גלם עונתיים ויפהפייה. סבתא פאני צדקה, לצורה בה אנחנו מגישים את האוכל יש חשיבות רבה. "אני חושב שנכניס אותה לתפריט" הוא אומר, ואני מקווה שבאמת יעשה זאת.

שלושה טיפים לצלחות מרשים של צ'רלי פדידה:1. שלוש הוא המספר האידיאלי: תמיד כדאי לשים בצלחת שלושה מרכיבים שונים, ולא שניים או ארבעה.2. שלבו מרכיבים בצבעים שונים: אדום, לבן, ירוק. מנות חד גוניות נראות פחות טוב. 3. חישבו על נוחיותם של הסועדים בבחירת הכלים, לדוגמה: לקוקטייל בעמידה הגישו מאכלים בגודל קטן יותר על מנת שהאורחים יוכלו לאכול ביד אחת. פונקציונאליות מרשימה לא פחות מצבעים וקישוטים.חצי עוף מטוגן עם ירקות העונה מצרכים לשתי מנות:2 יח' כרעיים 2 יח' חזה עוף 1 שומר1 גזר1 גמבה אדומה1 גמבה צהובה4 גבעולי אספרגוס1 עגבנייה1 ענף רוזמרין3-4 שיני שום2 ראשי סלרי1 זוקיניחופן עלי בייבי1 כף מיץ לימון1 כף אפונה מלח גס, פלפל גרוס טרי, שמן זית לפי הטעםאופן ההכנה:1. מכינים את קרם הסלרי: מקלפים את ראשי הסלרי ומבשלים אותם במים עם מלח עד שמתרככים.  2. לאחר שמוכנים, מוציאים את ראשי הסלרי וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים לפי הטעם ומניחים בצד.3. מחממים שמן במחבת ומוסיפים את שיני השום ואת הרוזמרין. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת שמזהיב. 4. לאחר הטיגון, מעבירים את המחחבת לסיום הבישול בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-20 דקות (תלוי בגודל העוף). בודקים שהעוף מוכן בעזרת דקירת סכין: אם לא יוצאים נוזלים, העוף מבושל מספיק. לאחר שהעוף מוכן, פורסים אותו לפרוסות. 5. חולטים את האספרגוסים במים רותחים למשך דקה או שתיים (הם עדיין צריכים להיות פריכים).6. חותכים את הירקות לצורות שונות (רצועות, קוביות, ולאיזו צורה שתרצו). מחממים שמן במחבת ומטגנים את הירקות למשך 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל. 7. מכינים רוטב לסלט: מערבבים כפית חרדל עם מיץ מחצי לימון ושתי כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.8. מרכיבים את המנה: מניחים כף מקרם הסלרי על הצלחת, ומכאן נותנים לדמיון וליצירתיות דרור. בזכות הירקות הרבים המנה צבעונית ומושכת את העין וכעת נותר לכל אחד להבין איך הוא רוצה לסדר את הירקות והעוף מעל או לצד קרם הסלרי (מזכירה לכם את העצות של צ'רלי). מגישים לצד סלט עלי בייבי והרוטב. » חצי עוף מטוגן עם ירקות העונה - לגרסת הדפסה

*#