אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זמן פחמימות: אוכל מנחם לימים קשים

בימים שבהם הכל לא שגרתי, מותר לעגל פינות ולוותר. עוגת שוקולד חמה עם לבת לוטוס, ופרנץ' טוסט עם ענן מסקרפונה ודובדבנים - מתכונים מושחתים וטעימים

תגובות

גם ברגעי מצוקה קשה, מתח וחרדה כדאי לזכור: פחמימות הן לא האויב, אלא קלוריות קטנות של אושר, שכבר במגע ראשוני עם הפה משמשות כתרופת הרגעה. הסוכר מעורר, הבצק החם מרגיע, והאפקט הכולל מנחם גם ברגעים קשים במיוחד. כדי לעבור את התקופה המתוחה בשלום, או לפחות באופטימליות רגשית, לא מספיק להתמכר לסדרת טלוויזיה ולהתכחש לחדשות, כדאי גם להזין את הגוף במיני מפנקים שיאפשרו להתמודד עם כל המתח ההולך ומצטבר. רופאים ומרפאים אלטרנטיביים ימליצו בוודאי על תרופות נוגדות חרדה, מדיטציה והתעמקות בפן החיובי. אנחנו, מתוך היכרות עמוקה עם מעלות השוקולד, הבצק ושאר חברים משמינים, נמליץ להקשיב לגוף ולתת לו ליישם כל גחמה, תשוקה והתנהגות בלתי דיאטטית בעליל. אנשי השמרים יבואו על סיפוקים על עוגת קראנץ' שוקולד פריכה עם מילוי נוטלה עשיר, חובבי ממרח הלוטוס הפלאי יתמכרו ברגע לעוגת השוקולד החמה עם פנים הלוטוס הכנוע, ומי שמתגעגע לימי שבת שלווים, יאמץ בחום את הפרנץ' טוסט המושחת, המקבץ לתוך צלחת אחת בריוש שטוגן בחמאה, קרם מסקרפונה עשיר ודובדבנים טריים. יש תקופות שבהן הכל מותר.

» מתכונים מושחתים לעוגיות שוקולד צ'יפס» קינוחי השוקולד הכי טובים בתל אביב» עוגיות שוקולד שכיף לאפות עם ילדים

עוגת הקרנץ שוקולד היא העוגה האהובה עליי ואולי זאת הסיבה שהיא הכי מנחמת מבחינתי. המראה והטעם מזכירים לי רוגלך ענק.

לסירופ סוכר120 מ"ל (½ כוס) מים150 גר' (¾ כוס) סוכר1 כפית תמצית ונילקורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרילבצק770 גר' (½ 5 כוסות) קמח רגיל150 גר' (¾ כוס) סוכר25 גר' (½ שקית) שמרית  ¾ שקית משפר אפייה3 ביצים גדולות (מס' 1) 180 מ"ל (¾ כוס) מים בטמפרטורת החדר1 כפית תמצית ונילקליפת לימון מגוררת מ- ¼ לימון 175  גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)½ כפית מלח

למלית750 גר' ממרח שוקולד נוטלה (אפשר גם השחר)150 גר' עוגיות חמאה מפוררות דק מאד במעבד מזון או 150 גר' אגוזי מלך, קצוצים דק מאוד במעבד מזון לציפוי1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:הסירופמביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את תמצית הוניל ומלח הלימון או מיץ הלימון, ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.הבצק1.  מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים ומשפר האפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים את הביצים, המים, תמצית הווניל וקליפת לימון, ומערבבים במהירות בינונית במשך 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.2. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. 3. חלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, מפזרים פירורי עוגיות ומגלגלים לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת x, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.4. מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות. 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 כ-35 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בסירופ בעודה חמה (הסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

» קראנץ שוקולד - לגרסת ההדפסה

לחיי הנחמות הקטנות והמתוקות. קראנץ' שוקולד של מיקי שמו (צילום: דניאל לילה)פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ודובדבנים

באדיבות שף איילון עמיר מבנציון 1 (4 מנות)המרכיבים:לקרם המסקרפונה250 גר' גבינת מסקרפונה500 גר' שמנת מתוקה 42%90 גר' סוכר לבןלפרנץ' טוסט4 פרוסות לחם קסטן או בריוש3 ביצים5 גר' סוכר50 מ"ל שמנת מתוקהמעט חמאה מומסתלהגשהדובדנים טרייםאבקת סוכרשקדים/ אגוזים, קלויים ושבוריםהוראות הכנה:הקרםמקציפים במיקסר את השמנת והסוכר, ולקראת סוף ההקצפה מוסיפים את גבינת המסקרפונה. שומרים בקירור.פרנץ' טוסט1. מורידים את החלק ה"קשה" מכל פרוסת לחם או בריוש.2. שמים בקערה את הביצים, הסוכר והשמנת המתוקה, ומערבבים היטב.  שרים את הלחם בבלילה למשך שתי דקות. מטגנים את הלחם בחמאה עד לקבלת צבע זהוב.3. מגישים: מעבירים לצלחת, ועל כל פרוסה עורמים קרם מסקרפונה ומפזרים מעל דובדבנים. מפדרים באבקת סוכר ואוכלים מיד. 

» פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ודובדבנים - לגרסה המודפסת

קרם מסקרפונה טוב למצבי חרדה. פרנץ' טוסט בבן ציון 1(צילום: איליה מלניקוב)

באדיבות השף יונתן בורוביץ' מקפה 48(24 עוגות אישיות)המרכיבים:ללבת הלוטוס300 גר' ממרח לוטוס, מצונן ומחולק לכדורים קטנים במשקל 15 גר' האחדלעוגהמעט חמאה מומסת לשימון התבניתקורט אבקת קקאו400 גר' חמאה400 גר' שוקולד מריר משובח7 ביצים160 גר' חלמון335 גר' סוכר115 גר' קמח

הוראות ההכנה:1. משמנים תבניות עוגה בשכבה עבה של חמאה רכה ומפדרים בשכבת קקאו.2. ממיסים על בן מרי את השוקולד, החמאה והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. בקערה נפרדת טורפים ביצים שלמות וחלמונים. 3. מעבירים את תערובת הביצים לתוך תערובת השוקולד החמה, טורפים פנימה את הקמח ומעבירים את המסה לשני שקי זילוף. ממלאים כל תבנית עד מחציתה, מכניסים כדור בצק לוטוס וממלאים עד למעלה במסת השוקולד.4.  אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים, מצננים מעט הופכים את התבנית ומגישים.

» עוגת שוקולד עם לבת קרם לוטוס נמסה - לגרסה המודפסת

יש תקופות שבהן הכל מותר. עוגת שוקולד חמה בקפה 48 (צילום: אנטולי מיכאלו)

*#