אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכירו את בנק היין הראשון בישראל

בר יין חדש נפתח במתחם שרונה - הטעימות מתבצעות באמצעות כרטיס חכם ומאפשרות להתלבט בין 40 סוגי יין, האוכל מזכיר מעדניית בוטיק איטלקית ועל המרשמלו אסור לוותר. יוליה ביקרה בחנות הקונספט האלכוהולית וחזרה מסוחררת

תגובות

רק אלוהים יודע מה חשבתי לעצמי כשלבשתי שמלה שחורה ויצאתי בצהריים של תחילת יולי לצעדה ברחוב המסגר. לטייסטינג רום הגעתי במצב צבירה של בורקס שחומם במיקרו, ולאור ניסיוני המאוד מר בשילוב אלכוהול ושמש, רק ייחלתי לחזור הביתה. הכניסה הממוזגת למתחם היין הקונספטואלי שהוקם במרתף של מבנה טמפלרי עתיק בשרונה, הייתה הצעד הראשון בשיפור מצב הרוח. האורות המעומעמים וקירות הבטון עם ציורים של חיות כלאיים גרמו לנוכחים להתפתל סביב העמודים בסקרנות והשרו בבר אווירה של מערה קרירה שניתקה אותי באופן מיידי מהעיר החמה.

הכלאה בין בר וחנות יין. טייסטינג רום (צילום: יוליה ניקנקין)

לא ברור איך ישראלים שמתלהבים מכל עמדת דוגמיות חינמית בסופר, לא חשבו על הקונפסט קודם. הטייסטינג רום, שנפתח על ידי אבשלום כהן מיקב הבוטיק אבשלום, בהשראת חנויות דומות בעיירה גרבה אין קיאנטי שבטוסקנה, הוא בר וחנות יין עם מערכת מזיגה חדשנית, המאפשרת למאותגרים בקבלת החלטות לטעום ארבעים סוגי יין בכל רגע נתון. הטעימות נעשות באמצעות כרטיס חכם שנטען בכסף, ממש כמו גיפט קארד שתעניקו לעצמכם, ומאפשר לבחור בין שלוש רמות מזיגה (ומחיר) שונות - טעימה, חצי כוס וכוס. הייננית רוני ססלוב שמנהלת את המקום, בחרה אוסף יינות מהארץ ומהעולם שאפשר לשתות בבר או לרכוש הביתה במחיר חנות, ואולי יגרום לאותם ישראלים לשתות יותר ממה שהם מסוגליםהיום. חוץ מיין תמצאו פה גם ויסקי, בירות בוטיק וקוקטיילים רעננים של הברמן המיתולוגי, אדי ניומן, דוגמת ניומנ'ס טוניק המשלב ג'ין, טוניק תוצרת בית עם הל, למונגראס וכפיר ליים (40 שקלים) ופיצג'רלד עם ג'ין, סוואר וביטרס פירות הדר ביתי (40 שקלים).

לאוהבי הטעימות. טייסטינג רום (צילום: רן בירן)

החדר האינטימי מצויד במטבחון שמתמודד יפה עם האתגר שבלהוציא מנות קטנות ומעניינות (טאפאס, אם תרצו) בלי טעמים שמשתלטים על היין. אביבית פריאל-אביחי מאוזריה, בנתה תפריט נטול שום ובצל טרי, שבכל זאת גרם לי לנשנש בלי הפסקה. כמו גרגרנית טובה טעמתי מהברוסקטות עם מקרל ולימונים כבושים, ופסטרמה חמה עם חרדל על ממרח סלק פיקנטי, בעוד הצוות מחליף את המפיות על השולחן בקצב. מי שלא מחפש להתמלא מלחם, יוכל להשלים את החוויה עם מגש גבינות של משק עפאים (69 שקלים) או מיני שרקוטרי של דידייה לבקוביץ (42/62 שקלים, תלוי בכמות). רוני ססלוב הניחה לפני צלחת מתוקים על בסיס יין מבית קרדינל של השוקולטייה אלי טראב. המרשמלו שהיה רך כמו ענן חוסל תוך שניות ולא הרבה אחריו גם המרמלדות בטעם יין והשוקולד. מזל שהגעתי רעבה.

פעם גם היה פה מרשמלו יין. ממתקים בטייסטינג רום (צילום: יוליה ניקנקין)

עכשיו רגע של גילוי נאות - מבינה גדולה ביין אני בהחלט לא, ולכן טוב שהצוות הידידותי במקום עוזר להדיוטים שכמותי לצמצם את האופציות לא לפי "מה שמומלץ", אלא לפי הטעם האישי והחשק באותו רגע. אחרי כוס של פלאם נובל 2009 (ועוד כמה) הבנתי ששכחתי את הכרטיס שלי במכונה. סקירה מהירה גרמה לי להזכר שפה זה לא טוסקנה, והכרטיס נעלם כלא היה. אבשלום היה נחמד ומזג לי עוד כוס. זה היה הסימן שלי להפסיק להתחזר ולחזור הביתה. שמחה ושיכורה יצאתי לסאונה של שדרות קפלן, רק כדי לראות את האוטובוס חולף על פני. המסקנה העיקרית מהסיפור היא שהמתנה של שעה בתחנה הופכת פחות נוראית כשהיא מהולה באלכוהול. אשוב בקרוב.

» טייסטינג רום - קפלן 36, תל אביב

*#