חלב, מאחוריך: הסויה עוברת למרכז הבמה

"יוגורט" עם תוספות, פרוזן סויה וטעמים יצירתיים במרקם האמיתי. מי שהסתפק עד עכשיו בסורבה קליל ופירותי, יוכל ליהנות בקיץ הזה מהדבר הטבעוני האמיתי.

יוליה ניקנקין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יוליה ניקנקין, עכבר העיר

גל הטבעונות לא פוסח על אף פינה - ועם דרישה הולכת וגוברת לתחליפי חלב, ושמנת, יותר ויותר גלידריות קוראות תיגר על מוסכמת הגלידה המסורתית ומציעות גלידות משובחות על בסיס חלב סויה, שקדים או אורז, המצטרפים להיצע גדול של סורבה על בסיס פירות ואפילו אלכוהול.

» »

אנחנו מכירים אותה לרוב מ"הפוך על סויה", אך בזכות טעמה העדין, מרקמה תואם החלב והפיכתה למאמי הלאומית של עולם הטבעונות, הסויה מככבת בשנים האחרונות בלא מעט קינוחים ומעדנים. המצטרפות החדשות לטרנד הן הגלידריות, שהכניסו את הסויה לתפריט הטעמים "מן המניין", אך החידוש האמיתי הוא דווקא באגף היוגורט הקפוא - זה שמגיע עם שלל תוספות פירותיות ושוקולדיות, ושיהפוך גם את היום השרבי ביותר לרענן ומתקתק.

גם לטבעונים מגיע ליהנות. פרוזן יוגורט בגאלה (צילום: ג'ני גספר)

ב, למשל, זורמים עם הטרנג הטבעוני ומכינים את היוגורט המסורתי גם בגרסת חלב סויה (23/28/32 שקלים למנה או 83 שקלים לקילו) ומגישים עם פירות העונה, פיסטוקים, אגוזים ושלל תפנוקים מתוקים ופריכים. בגלידיריה עושים כבוד לניינטיז ומחזירים לתודעה את הפרוזן יוגורט עתיר התוספות, אך הפעם בגרסה טבעונית למהדרין. את היוגורט מבוסס הסויה (20/25/30 שקלים, תלוי בגודל) מכינים במקום. ואליו חוברות תוספות טבעוניות דוגמת עוגיות לוטוס, אוריאו ועדשי שוקולד.

לא רק לטבעונים. אניטה (צילום: אנטולי מיכאלי)

כיבוש הסויה אמנם טרם הושלם, אך בינתיים גלידריות רבות מוסיפות למקרר הגלידות טעמים מבוססי סויה שלא היו מביישים גלידריית בוטיק. ב מציעים גלידות סויה בטעמי תאנים, תמר בננה ווניל עם דובדבני אמרנה,  ובגלידרית בוחנים את בלוטות הטעם עם טעמי קרמל מלח ים על חלב שקדים, סויה חמאת בוטנים, אגוזי לוז ועוד. בוניליה מרחיבים את היצע הגלידות הטבעוניות עם גלידה קטיפתית על בסיס חלב אורז עם וניל, לימון וספייסי קינמון וגלידה על בסיס חלב סויה עם חמאת בוטנים, קוקוס ומולסה.

נראה שעם היצע טעמים רחב, ערך מוסף מוסרי ומרקם שמחקה בגאון את הדבר האמיתי - מרוויחים לא רק חובבי הנבטוטים, אלא גם צרכני החלב.

הדבר האמיתי הבא. גלידה טבעונית בוניליה (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ