אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתוק ודביק: מתכון להכנת מרשמלו ביתי

רגע לפני שאתם משפדים את המרשמלו התעשייתי שקניתם בחנות, קבלו מתכון להכנת ממתקי מרשמלו ביתיים. ולא, זה לא כזה מסובך

תגובות
מתכון למרשמלו
© Rixie | Dreamstime.com

בין המנגלים של יום העצמאות לבין הגבינות של שבועות, מגיע ל"ג בעומר ולוקח אותנו לחוויית אוכל אחרת, שמבוססת על תפוחי אדמה ומרשמלו. מתכונים לתפוחי אדמה לא תתקשו למצוא, אבל אם אתם במצב רוח הרפתקני ומעוניינים להשקיע קצת יותר בחלק המתוק של הערב, אתם יכולים להכין את המרשמלו בעצמכם. נכון, מדובר בתהליך לא קצר שדורש דיוק ומתן תשומת לב לפרטים, אבל המתכון של נעמה שטייר שמובא לפניכם מלווה צעד אחר צעד את תהליך ההכנה הביתית של ממתקי מרשמלו רכים, יפים וטעימים שירשימו את כל היושבים סביב המדורה.

» מתכוני פויקה לל"ג בעומר
» איך מכינים סמור'ס במדורה?
» טיפים להשגת המדורה המושלמת

מצרכים:

20 גרם אבקת ג'לטין
100 מ"ל מים
2 חלבונים
100 מ"ל מים
245 גר' סוכר
1 כף סירופ תירס או דבש
100 גר' אבקת סוכר
60 גר' קורנפלור
תבנית בגודל 30x30

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם 100 מ"ל מים ומניחים בצד.
2. בסיר קטן מחממים סוכר, מים וסירופ תירס או דבש. מבשלים על אש בינונית עד שמתקבל סירופ סמיך (121 מעלות). המטרה היא שהמים יתאדו והסירופ יתצמצם.
3. כשהסירופ מוכן מורידים מהאש ומניחים בצד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד להמסה.
4. מקציפים את החלבונים לקצף חלש.
5. יוצקים את הסירופ לחלבון תוך כדי הקצפה בזרם איטי. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהמסה מתקררת.
6. אם רוצים לשדרג ולהפוך את המרשמלו למעניין יותר, זה הזמן להוסיף טעם וצבע מאכל.
7. לוקחים תבנית בגודל 30x30, מניחים עליה נייר אפייה ומנפים עליה מחצית מכמות הקורנפלור ואבקת הסוכר.
8.  יוצקים את תערובת המרשמלו ומשטחים על כל התבנית. מניחים בצד להתייצבות למשך שלוש שעות.
9. לאחר שלוש שעות מנוחה חותכים את המרשמלו בצורה ובגודל הרצוי ומפזרים מעל עוד מאבקת הסוכר והקורנפלור.

הצד המתוק של החג. מרשמלו במדורה
Phil Mcdonald | Dreamstime.com
*#