אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לוהט: אורן בקר מפגיש בין צ'ילי לשוקולד

שוקולד טעים גם כשמוציאים אותו מהקשרו המקורי, והולך מצויין גם עם מלוח וחריף. אורן בקר מדגים שילוב מנצח ומכניס קצת פלפל לתמונה

תגובות

בשבוע שעבר הוזמנתי להיות אורח בפסטיבל השוקולד בקניון באר שבע. מטרת הביקור הדרומי הייתה הדגמה חיה של הכנת ארבעה סוגי מוס: מריר, חלב, לבן וג'אנדוייה, ולימוד אפיית עוגות שוקולדיות בחושות. בין טעימה אחת לאחרת ושיטוט בין הדוכנים, הכרתי שוקולטייר מסקרן עם אהבה רבה למתוק-מתוק הזה: ניר שבתאי שמו והוא מאוהב במקצוע שלו עוד מימי שירותו הצבאי. הוא התחיל בכלל כטבח לאחר שלמד את התחום, אבל בעקבות קורס שוקלטיירים שלקח, גילה ששוקולד הוא כוס התה שלו ועשה הסבה מקצועית. מה שריגש אותי בניר הוא הרצון העז שלו להפוך את בירת הנגב לבירה מתוקה - בית לשוקולטיירים מומחים בתחומם שירעננו בהברקות חדשות את התחום המתוק. בחברה שהקים הוא רוקח קינוחי שוקולד מפתים ושלל מתוקים על בסיס טראפלס וניל, קינמון, נוגט, פרלין קוקוס ופררו רושה, ועל הדרך מפריח את הנגב במיני מתיקה.

» עוגת שוקולד קלאסית של אורן בקר» קינוחי השוקולד הטובים בתל אביבבמסגרת הפסטיבל נוכחתי לגלות פעם נוספת ששוקולד הוא הרבה יותר משוקולד, ויכול להוות חומר גלם להכנת אין ספור מטעמים שחורגים מהצפוי: החל מארטיקים על בסיס שוקולד מתובל, דרך קינוחים המשלבים מתוק ומלוח ועד לעוגות פרווה שלא היו מביישות קונדיטוריית בוטיק. ברוח הפסטיבל השוקולדי ובהשראת עולם הטעמים שאליו נחשפתי, בחרתי במתכון מתוק-חרפרף: מוס שוקולד מריר וצ'ילי שנותן עוקצנות נעימה בפה בכל ביס.

הכינו את שואב האבק. טראפלס קקאו (אילוסטרציה: dreamstime)

מוס שוקולד מריר וצ'ילי (5 מנות אישיות)

מצרכים:100 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו2 חלבוניםקורט מלח2 כפות גדושות סוכר1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה2 חלמונים1 כפית צ'ילי חריף, גרוסלקישוט:מעט אוכמניות טריות

אופן הכנה:1. ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי).2. במערבל עם וו מקצף מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתקבל קצף אוורירי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.3. במערבל עם וו מקצף מקציפים את השמנת המתוקה עד קבלת מרקם סמיך המזכיר יוגורט. מקפלים באמצעות מרית מעט מהשמנת המוקצפת לתוך השוקולד המומס ומאחדים למרקם קרם חלק. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב.4. בעזרת מרית מקפלים פנימה את קצף החלבונים, מוסיפים את שארית השמנת, מקפלים לקרם חלק ואחיד ומוסיפים את הצ'ילי.5. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 6 מ"מ ומזלפים לכלי הגשה אישיים. מצננים במקרר במשך שעתיים עד להתייצבות ומקשטים במעט אוכמניות טריות.בפנים מסתתר עיקצוץ. מוס שוקולד מריר וצ'ילי (צילום: אפיק גבאי)

*#