טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שדרוג ברגע: מרינדות מיוחדות ליום העצמאות

צלעות בסגנון ערבי, דגים בסגנון תאילנדי, סינטה בתיבול כחול לבן, או rub אמריקאי/קמבודי. ארבעה מתכונים למנגל מיוחד

תגובות

יום העצמאות כבר מעבר לפינה, וחובבי הבשר מתחילים להתכונן במרץ. אחרי שביררתם איפה קונים בשר, מצאתם את הספוט המושלם ל"על האש" וארגנתם את כל הסלטים והתוספות, הגיע הזמן להתעסק בעיקר - המנגל עצמו. ביקשנו מארבעה שפים מובילים את הטיפים והמתכונים שלהם למרינדות מושלמות, שיחמיאו לנתחים ויתבלו את ברביקיו יום העצמאות של כולנו. » אירועי יום העצמאות» מסיבות יום העצמאות 2014» מתכונים טבעוניים לעל האש

בנגקוק היט: מרינדה אסייתית של מינה טומיי, שף משה בדישי

"המטבח האסייתי משופע בשיטות רבות לטיפול בדגים על הגריל או על אש גלויה. בחרתי במתכון עם תיבול שמושפע מהמטבחים האסייתיים הקלאסיים תאילנד והודו, שני מטבחים שאהובים מאוד על החך הישראלי. המתכון המובא כאן עשוי מחומרי גלם זמינים במיוחד, בעבור שמאסו בטעמי הבשר".

משרה רטובה לדג בסגנון תאילנדימצרכים:2 גבעולי למון גראס טרי קצוצים דק2 שיני שוםפלפל צ'ילי אדום אחד קצוץליים אחד סחוט7 כפות פיש סוסכפית נענע קצוצהכפית כוסברה קצוצהפילטים של דג דניסאופן הכנה:1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה יחד. 2. משרים את הפילטים של הדג בתוך המרינדה לשעתיים וצורבים על הגריל.

"מדינות רבות מתהדרות בתערובת התבלינים שלהן אבל ארצות הברית מתגאה בתערובת ה-rub", אומר אורי מרמלשטיין, מפונדק דה לוקס." אלה תערובות המכילות תבלינים ועישבי תיבול בצורת צבירה רטובה או יבשה, שמושחים בהן את נתח הבשר לפני הצלייה על האש. תפקיד הrub בעיקר להוסיף טעם, צבע וגימור של קראסט מגרה. התערבות הרטובות משמשות כמשרות או מרינדות. הן מתאימות לנתחים שזקוקים לבישול ארוך ולא סובלים מהתייבשות."

Rub בסגנון קמבודי (מתאים לברווז, הודו, לשון עגל)מצרכים:שליש כוס סוכר חוםשליש כוס רוטב דגיםרבע כוס רוטב סויה2 כפות שמן קנולה14 שיני שום קצוצות דק דק4 ענפי למון גראס2 שאלוט קצוץ2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץכף מלח גס2 כפות מיץ לימון1/4 כף צ'ילי פלקס

אופן ההכנה:1. מערבבים את כול החומרים היבשים בנפרד ומגלגלים בהם את הבשר.2. מערבבים בנפרד והיטב את החומרים הרטובים, ומברישים אותם על הבשר כל חצי שעה בזמן הצלייה.ייפי קיי איי. נתח ב-rub של פונדק דה לוקס (צילום: בן יוסטר)

כחול לבן: קייטרינג מעשייה, שף חיים סבג

"כמה טיפים שצריך לדעת: חשוב להקפיד על גחלים באיכות טובה, גדולים ושלמים שלא יגמרו מהר מידי; יש להעלות את הבשר על הגריל כ-20 דקות (לפחות) אחרי שיא החום, ולשמור על מרחק של לפחות 5-6 ס"מ בין הגחלים לבשר; ואת המלח כדאי לפזר רק כשהבשר על הגריל (ולא בעת הכנת המרינדה)."משרה "ארצישראלית" לסינטה (1 ק"ג) מצרכים: 2 כפות דבש 3 כפות חרדל גרגירים 2 כפות קונפי שום (שיני שום שבושלו בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות מוחלטת)1 צ'ילי אדום קצוץ כף עלי מרווה קצוציםרבע כוס שמן זית עדיןכפית פלפל סצ'ואן טחון

"המטבח הערבי ניחן בשפע רב של תבלינים מבושמים, המתאימים בעיקר לצלייה של נתחים על אש גלויה או על גריל. במסעדה שלנו, שנתמכת בעיקר ביבול מקומי ובחומרי גלם זמינים מהסביבה, הסוד הוא בעיקר בתערובות התבלינים והשילוב המיוחד ביניהן".מרינדה לצלעות טלה או שישיליק כבש (הכמויות מיועדות לק"ג בשר)1 כוס שמן זיתחצי כף רוזמריןחצי כפית טימיןחצי כפית מלחחצי כפית פלפלחצי כפית סומקחצי כפית זרעי שומראופן ההכנה:1. מערבבים יחד את כל המצרכים. 2. משרים את נתח הבשר במשך חצי שעה במקרר, כשהוא עטוף בניילון נצמד. לאחר הקירור, מעסים את הבשר עם המרינדה ומחזירים לעוד שעה נוספת במקרר.3. אחרי שעה, הבשר מוכן לצלייה.כמו סוכריות. צלעות טלה של מגדלנה (צילום: דניאל לילה)

*#