טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משוויץ לתל אביב: הסיפורים מאחורי המנות של בינדלה

מרוטב ששואב את שמו מזונות ועד לגרסה האיטלקית לגלידונית - מה מסתתר מאחורי המנות של המסעדה האיטלקית שכולם מדברים עליה?

תגובות

מסעדת בינדלה נפתחה לפני קצת יותר מחודש ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, ומאז קשה להתעלם מהבאזז שנוצר סביבה. משהו בסיפור של כריס, השוויצרי החתיך שהתאהב בתל אביב וגם בבחור מקומי והחליט להביא לכאן את העסק המשפחתי, הצליח לעורר סקרנות וכנראה לגעת לנו בנקודות הנכונות. » בינדלה - לכל הפרטים» המסעדות האיטלקיות הטובות בארץלפני הכל, קצת היסטוריה: מסעדת בינדלה הראשונה הוקמה בשוויץ לפני 50 שנה, וכיום המשפחה חולשת על 40 מסעדות איטלקיות ברחבי שוויץ. מסעדות הבינדלה המקוריות הן מסעדות איטלקיות "אולד-סקול", כמו אלו שתמצאו בארץ המגף, החל מהעיצוב וכלה במנות הקלאסיות ששומרות נאמנות למקור ולמסורת. כריס, הבן הצעיר למשפחת בינדלה, הגיע לתל אביב לפני חמש שנים. לאחר היכרות של מספר שנים עם השף רועי סופר (סרדיניה) ושותפו אופיר תורג'מן, הם החליטו להגשים לכריס את החלום ולפתוח מסעדת בינדלה בישראל. יחד עם זאת לשלושתם היה ברור שאיטליה הקלאסית לא תעבוד בתל אביב של היום: הקהל הישראלי צריך מקום צעיר ועדכני יותר, הן מבחינת האווירה שלו והן מבחינת האוכל שהוא מגיש.משוויץ באהבה. בינדלה (צילום: דודו בכר)

בניסיון להבין איך מפצחים את הנוסחה הזו, השף רועי סופר נתן לנו הצצה למטבח של בינדלה ובחר ארבע מנות שממחישות איך הופכים את האוכל האיטלקי המסורתי לכזה שמדבר אלינו בטעמים שאנחנו אוהבים אך עם זאת שומר על שורשיו.

הקינוח של כריס: דאי דאי כריס, הנציג של משפחת בינדלה שעומד מאחורי המסעדה, כמעט לא מעורב בצד הקולינרי שלה. הוא אחראי לכל היתר - המוזיקה, האירוח והאווירה. אבל בכל זאת על מנה אחת הוא לא היה מוכן לוותר: דאי דאי, קינוח שמוגש כמעט בכל מסעדה באיטליה. הדאי דאי מזכיר מאוד גלידונית - ריבוע קטן של גלידה מצופה שוקולד פריך, מעין קסטה מיניאטורית. את סופר לא היה צריך לשכנע הרבה, הוא נשבה רק למשמע שם הקינוח. מיכל מיכאלי, הקונדיטורית של המסעדה, יצרה את הדאי דאי בגרסת ווניל, קפה או שוקולד והוא מוגש כחלק מצלחת פטיפורים. העיקר שכריס מרוצה.

דאי, תמשיכו. קינוח דאי דאי של בינדלה (צילום: יח"צ)"לא הייתי עושה מסעדה איטלקית כמו שהם עושים בבינדלה בשוויץ", מסכם סופר. "אני לא איטלקי, אני לא מתיימר להיות ואני לא מכין אוכל לפי מתכונים. אני יודע מה המסורת, אני מנסה תמיד לכבד ולהבין את השורשים, אבל משם אני משתדל תמיד לקחת את זה צעד קדימה". בינתיים נראה שזה די מצליח לו.

*#