${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תרבחו ותסעדו: איפה אוכלים במימונה?

מימונה מסורתית במסעדה מרוקאית או טעימות של מתוקים במסיבה אוריינטלית? מסיימים את פסח 2018 עם חגיגה מרוקאית במיטבה, אוכל טוב, אווירה שמחה והרבה מופלטות וחמץ

תגובות
ככה חוזרים לשגרה. מימונה במסעדת אברטו
אפיק גבאי

אחרי פסח הארוך אין כמו עוד קצת אוכל ומשפחה כדי לחזור לשגרה שבעים ומרוצים. אמנם אירועי המימונה מזוהים עם הקהילה המרוקאית בארץ, אבל הם ממזמן הפכו לעוד סיבה למסיבה - הזדמנות ליהנות מנפלאות המטבח המרוקאי ולהיחשף למנהג הכנסת האורחים שתמיד מחמם את הלב. השנה לא צריך לחפש את החבר שיזמין אתכם לבית של הדודה כדי לחגוג קצת אותנטיות - אפשר לסיים את חג המצות ולהזמין מקום למסעדה שגם תדאג להאכיל אתכם טוב וגם תגרום לכם לתת בכפיים. מומלץ לשריין מקומות מראש בכל המסעדות.

» מסיבות מימונה ברחבי הארץ
» מתכונים למימונה עם אבי ביטון
» מה עושים היום? ללוח האירועים המלא

בניחוח זעפרן: אווה סאפי

מסעדת Ewa Safi הכשרה ממשיכה במסורת ועורכת כמדי שנה חגיגה מרוקאית ססגונית ועשירה, עם להקת נגנים והופעה חיה שתכניס אתכם לקצב. אווה סאפי תציע השנה שני מסלולים של ארוחות המבוססות על עושר הטעמים של מטבח העדה – האחד מסלול זוגי והשני מותאם ל-8 סועדים ומעלה. הארוחה הזוגית תכלול מנה ראשונה לבחירתו של כל סועד, בהן קציצות דגים ברוטב מסורתי עם גזר, פלפלים, כוסברה טרייה ולחמניה מתוקה; פסטייה טלה בבישול ארוך עם פרגיות צלויות וטנזיה בבצק פילו פריך; או סיגר במילוי צלעות בקר עם סלסת פלפלים וסלט חמצמץ של זוקיני מלפפון. בגזרת העיקריות תוכלו לבחור טאז'ין של אוסובוקו טלה עם שזיפים מקורמלים וקינמון, קוסקוס ירקות וקונפי דלעת מתוקה; טאז'ין צלי כתף בבישול ארוך עם כורכום וזעפרן; או קבב טלה עם עשבי תיבול ובצל. אם תבחרו לציין את המאורע בפורום רחב יותר – יוגשו למרכז השולחן פלטות של סלטים ולחמים, מבחר ראשונות, עיקריות וקינוחים מתוקים. כל מסלול כולל גם שתיה קלה, וכוס יין לכל סועד.
איפה: אווה סאפי, תל אביב
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל, החל מ-21:00
כמה: 300 שקלים לסועד בארוחה זוגית, או במסלול של שמונה סועדים ומעלה

אי אפשר בלי. מתוקים מרוקאים של אווה סאפי
תמוז רחמן

טנזיה טבעונית ועוד: זכאים

אם טרם שמעתם את הבשורה - מסעדת זכאים הטבעונית הופכת כשרה, ואת תעודת הכשרות הרשמית תשיק בערב המימונה לצד חגיגה צוהלת והפתעות לסועדים. זכאים תגיש לאורך הערב, ללא תשלום, מופלטות בעבודת יד של אליס חזן (אמו של אורן חזן, מבעלי המקום) ולתפריט הקבוע יצטרפו מנות ברוח המאורע כמו אורז ביכורים (טנזיה) עם תבשיל פירות יבשים מתקתק (55 שקלים); ומתוקים מרוקאיים מסורתיים עם מגוון ריבות (39 שקלים לצלחת). במנות הקבועות תמצאו גונדי של כרובית צלויה עם צזיקי, שמן אריסה, חומוס קלוי, ולימון פרסי (59 שקלים); בורקס מנגולד מהודר מבצק שמן זית דקיק והמון תוספות (119 שקלים) ועוד. הערב יכלול בין היתר מוזיקה אוריינטלית, רקדניות בטן, והכי חשוב - שפע של אלכוהול ופינוקים. 
איפה: זכאים, תל אביב
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל, החל מ-21:00
כמה: הכניסה חופשית, אוכל משתנה לפי מנות

חוגגים מימונה וכשרות. בורקס תרד בזכאים
באדיבות המקום

סיגרים עם נגיעת שף: אברטו

גם אברטו מנצלת את ההזדמנות להקפיץ קצת את הכתפיים: הצוות של הבראסרי מגדרה יקבל את הסועדים בערב המדובר כשהוא לבוש בבגדי החג ונכון לארח כמיטב המסורת הלבבית. השף אסף שטרן רקח לכבוד הערב נבחרת של ספיישלים חגיגיים עם נגיעה ליום המיוחד, כמו סיגרים של המלך - בצק פילו ממולא בבשר כתף, טחינה, טבחה ותבלינים (45 שקלים); קרפצ׳יו מרקש - שייטל עם סלט גזרים, לימון כבוש ופיצוחים (61 שקלים) ; קרואסון עם תבשיל שקדי עגל, ביצת עין, טבחה ואריסה (79 שקלים); וצלעות טלה על קוסקוס עם רוטב פירות יבשים וטרשי (139 שקלים). חוץ מתפריט האלכוהול הקבוע, יגישו בערב המימונה גם קוקטייל בסגנון תה מרוקאי על בסיס לואיזה, נענע, לימונית ושיבה שהושרו בערק עם וורמוט לבן ולימון (38 שקלים).
איפה: אברטו, גדרה
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל, החל מ-18:00
כמה: משתנה לפי מנות

מלצרים מקושטים ומנות מיוחדות. אברטו
אפיק גבאי

כמו בארמון המלך: ראיסה

השף אורי לוי מתכנן להפוך את ראיסה שבשוק הפשפשים לארמון צבעוני ממש כמו במרוקו. בערב המימונה יתארחו במקום דיג'יי ונגנים מרוקאיים, ולתפריט יצטרפו מופלטות, ממתקים ומאפים אותנטיים שיספגו היטב את האלכוהול. בתפריט תמצאו שלל קלאסיקות ים תיכוניות שיחמיאו לאווירה, בהן 200 גרם דגים מטוגנים (56 שקלים); גירוס פירות ים עם לאפה יוונית, ציזיקי ועגבניות שרי צלויות (72 שקלים); ועראייס בפרנה מרוקאית במילוי טלה קצוץ, צנוברים ופיסטוקים (58 שקלים). 
איפה: ראיסה, תל אביב
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל, החל מ-18:00
כמה: משתנה לפי מנות

צובעים את שוק הפשפשים. מסעדת ראיסה
דרור עינב

מרוקו ביפו: מיין באזאר

עוד כוכבת יפואית שמחכה להיסחף בשמחה המרוקאית היא מסעדת מיין באזאר בסמטה הפנימית של רחוב עולי ציון. כל מי שרוצה לחוות קצת טעמים וצלילים מהחג מוזמן להגיע למקום ולמצוא יחד עם התפריט הרגיל גם מופלטות, ספינג' ועוד מגוון מתוקים מסורתיים - מעשה ידיו של הטבח האורח יוני תורג'מן. את האווירה תתחזק להקת יופיום שתלווה את האירוע עם מוזיקה אינסטרומנטלית שמחה.
איפה: מיין באזאר, תל אביב
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל החל מ-20:30
כמה:  משתנה לפי מנות

אין כמו יפו בליל המימונה. מיין באזאר
באדיבות יח"צ

מופלטות עם זהבה בן: פריים

במסעדות פריים שבתל אביב וראשון לציון הולכים עד הסוף עם היום המדובר - בשני הסניפים יקיימו חפלה של ממש עם תפאורה מיוחדת, אווירה קלילה ועמדות של מופלטות שיוכנו לסועדים חופשי. במסעדה התל אביבית יארחו בהופעה חיה את נסיכת הזמר הים תיכוני זהבה בן, ובראשון לציון את הזמר תומר רז.
איפה: פריים תל אביב/ פריים ראשון לציון
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל 
כמה: משתנה לפי מנות

הופעה ומופלטות לכולם. מימונה בפריים
באדיבות יח"צ

בגרסת מרכז תל אביב: אריא

בקומת הלאונג' בר של אריא יודעים לעשות שמח מבלי לוותר על אוכל מוקפד מידיו של גיא גמזו. בערב המימונה תתקיים במקום מסיבה אלקטרונית בסגנון אוריינטלי, ומגשי מתוקים בעבודת יד יוגשו ללא תשלום לאורחים לאורך הערב. במנות: קרודו דג ים עם סלטון כרישה וצנוניות, בויניגרט מייפל וסויה בהירה (58 שקלים); קוקי סן ז'אק על הפלאנצ'ה בחמאה חומה, קרם שקדים לבנים וביסק סרטנים כחולים (64 שקלים); לחמניית שרימפס עם קרם לימון יפני ותערובת תבלינים פיקנטית (58 שקלים); וחזה ברווז מושרה בדבש אורגני וסויה שחורה לצד סלט כרוב ניצנים, פקאן סיני ועירית (128 שקלים). המסעדה בקומה השניה תפעל כרגיל.
איפה: אריא, תל אביב
מתי: מוצ"ש, ה-7 באפריל, החל מ-20:00
כמה: משתנה לפי מנות

*#