שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

עודף מ-75 שקלים: יינות רוזה ולבנים לחג

מתקתקים או חצי יבשים, עם טעמי פירות או יובש מדברי: אחרי שבדקנו אילו יינות אדומים כדאי להביא לחג, כעת מגיע תורם של הלבנים והרוזה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

בכל שנה זה אותו הסיפור: ליל הסדר מתקרב ואנחנו מוצאים את עצמנו מול מדפי היין, משתוממים איזה  להביא ולאיזו ארוחה. אם אתם חובבי יין מדופלמים שמדקלמים ביטויים כמו עפיצות וטאנינים לארוחת בוקר - הרווחתם, אך אם אתם כל השאר - זו הכתבה המיועדת לכם. ברוח התקופה, כיוון שהתקציב מוגבל, החלטנו לצמצם את הטעימות ליינות (לא רק תוצרת ישראל, אלא גם תוצרת חוץ) שמחירם אינו עולה על 75 שקלים. אספנו שתי קבוצות של טועמי יין לא מקצועיים אבל יודעים להעריך יין טוב, נתנו להם לחוות את דעתם. אחרי שסקרנו את היינות האדומים, כעת מגיע תורם של היינות הלבנים והרוזה.» יינות אדומים מומלצים לחג» פסח 2014 - כל הפרטים וההמלצות» מתכונים לפסח» מסעדות כשרות לפסח

שרדונה 2013 של קאסה דה לואיג'י

על היין: כשהיינות הכשרים בארץ (ולא רק הם) כל כך יקרים, מזל שיש יקבים בחו"ל (במקרה הזה בצ'ילה) שמייצרים יינות כשרים בעבור השוק הישראלי ובמחירים שפויים. הפעם טעמנו שרדונה ששייך באופן מובהק לעולם החדש.

מה חשבנו עליו: השרדונה המתעתע. צבעו הצהוב והחרדלי כמעט עשוי להרתיע בהתחלה, אך בניגוד לתעוזה הזאת ריחותיו עדינים, טעמו פירותי וקליל, והחמיצות שמתלווה אליו באפטר טייסט תופסת אותך לא מוכן. בשורה התחתונה: יין למשפחות שאוהבות יין קליל ליד ארוחת תבשילים קלה, אפילו אסייתית.

המחיר: 34 שקלים ממש משתלמים.

מומלץ: רוזה סילבר 2013 של טפרברג

על היין: הרוזה של טפרברג עשוי מ100% ענבי קברנה סוביניון שהגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר הבציר המכאני, ונכנסו להשריה ארוכה במטרה לקבל מהקליפות שלהם את הצבע הוורוד-אדמדם המשגע הזה.

מה חשבנו עליו: הקלאסיקה של הרוזה. את האף מילא ריח אפרסקי נעים ומגרה שמתלווה גם אל הטעם, ויחד עם זאת יש בו עדינות ותחושה של רוזה נקי. העדינות שלו גורמת לכך שזהו רוזה שילווה בנעימים ובקלות מנות ראשונות קרות מכל סוג כמעט. בשורה התחתונה: ההפתעה הכי משתלמת ברשימה.

המחיר: 39 שקלים (אפשר למצוא בחנויות 3 ב-110 שקלים). סופר משתלם.

רוזה סילבר 2013 של טפרברג (צילום: יח"צ)

רוזה סירה 2011 של פול מאס

על היין: היינות של יקב פול מאס שהגיעו ארצה בשנה האחרונה מדרום מערב צרפת. זהו אזור נטול גינוני כובד וחשיבות עצמית מנופחת כמו בורדו או הלואר, אבל אולי זה מה שהופך את הרוזה שלו למתאים ביותר לקיץ הישראלי.

מה חשבנו עליו: כמו שיר של ביונסה - אתה יודע שזה לא שיא האיכות, אבל איזה כיף. ההתאהבות ברוזה של פול מאס התחילה בגלל צבעו הוורוד-כתום והמשיכה עם טעמי פירות ומרירות עדינה בסוף שמילאו לנו את הפה בכל טעימה מחדש. הוא אולי חסר יומרות - אבל היינו מתים לראות יקבים ישראלים שעושים רוזה מצטיין בתחומו שכזה. בקיצור, הרוזה המושלם לקיץ.

המחיר: 45 שקלים שאתם חייבים לעצמכם.מומלץ: רוזה 2013 של דלתון

על היין: ברוח התקופה בה כל יקב שמכבד את עצמו יוצר רוזה, גם דלתון מציגים יין מרשים שעשוי מ-48% ענבי שיראז, 43% קברנה סוביניון ותוספת מפתיעה של מעט ברברה. כל זן הותסס בנפרד ורק בסיום התהליך עורבב עם האחרים. יכול להיות שכאן טמון סוד הקסם שלו?

מה חשבנו עליו: הזוכה התואר חביב הקהל. מצבעו הוורוד והחיוור, דרך הריח האשכולית-גויאבה-פרחים שמיסטל לנו את האף, ועד המתיקות המתונה והקלילות הבלתי רגילה שלו, אפילו לרוזה. בקיצור, מחפשים יין שאפשר לשתות ממנו בקבוקים מבלי להרגיש? שימו יד על הדלתון רוזה 2013.

המחיר: 49 שקלים משתלמים ביותר.גמלא סוביניון בלאן 2013 של יקב רמת הגולן

על היין: עוד יין מסדרת היינות החדשה שהוציאה רמת הגולן לחג. זהו סוביניון בלאן שעשוי מענבים שגדלים בכרמים מהצפון הקר של רמת הגולן שנודע בתוצרת משובחת לרוב, וגם הפעם לא נרשם פספוס.

מה חשבנו עליו: יין ששיגע לנו את האף ואת הפה. בעל ריחות אגס וגויאבה בולטים, וצבע צהוב בהיר עד כמעט שקוף שמסתיר מאחוריו מתיקות נעימה ונוכחות מאוזנת בין הטעם והריח. היינו שמחים לשתות אותו לצד גבינות כחולות, אבל יותר מזה - ליד קינוחים. אם לתמצת זאת בשתי מילים מאוד לא פלצניות: אחלה יין.

המחיר: 50 שקלים, ששווים את המוצר.רוזה של דלתון וגמלא סוביניון בלאן של יקב רמת הגולן (צילום: יח"צ, יגאל עמר) אסטייט ויונייה 2013 של יקב תישבי

על היין: הוויונייה הטרי של תישבי מגיע מכרמים באזור הגבוה יחסית של הרי יהודה (800-900 מטר מעל פני הים) ולכן זכה בבציר מאוחר יחסית, עמוק אל תוך הסתיו. התוצאה: יין לבן יבש, מעט דחוס ופחות קליל מהמצופה.

מה חשבנו עליו: יין לכולם. חובבי המתוק אהבו אותו בזכות ריח מתקתק של ענבים ירוקים והקשוחים יותר חיבבו אותו בזכות הסיומת המרירה. זהו יין קליל שלא היינו שותים אותו בארוחת החג, אלא דווקא למחרת - בארוחת צהריים נינוחה, או בדיוק כשמוציאים את הפירות והקינוחים.

מחיר מומלץ לצרכן: 55 שקלים.

טרה גוורצטרמינר 2012  של טפרברג

על היין: הגוורץ של טפרברג עשוי מ-100% ענבי גוורצרמינר מהחלק הגבוה של הרי השומרון, שנבצרו בשעת לילה קרירה והגיעו מיד לסחיטה עדינה. בנוסף, בתהליך הייצור עבר היין שלבים שנועדו להעצים את הפרחוניות שלו.

מה חשבנו עליו: יין פירותי עם ריח מתוק ונעים של הדרים, ובעיקר של אשכולית. המתיקות נשמרה גם בטעימה, אך נוספו אליה טעמי קליפות הדרים  שהפכו אותו לכבד יחסית ליין שהוא חביב הקהל. היינו שותים אותו בארוחה מרובת מנות המורכבת בעיקר מירקות ופחות עם אוכל מורכב ומתוחכם. בשורה התחתונה: יין ששותים ביום קיץ חמים, כשלא צריך לחשוב יותר מדי.

המחיר: 59 שקלים.אסטייט ויונייה של תישבי וטרה גוורצטרמינר של טפרברג (צילום: יח"צ)

גמלא השמורה רוזה סירה 2013 של יקב רמת הגולן

על היין: לקראת פסח השיק יקב רמת הגולן סדרה של חמישה יינות נגישים וידידותיים לשותה המתחיל (ולא רק לו), בהם הרוזה החדש, שיוצר לראשונה ביקב, מענבי סירה מכרמים ברמת הגולן בבציר 2013 עם שילוב של מעט ענבים מזן ויונייה.

מה חשבנו עליו: הרוזה המדובר הוא בעל צבע אדום ארגמני עמוק אך צלול, והצטיין בריח דומיננטי דובדבני מתוק ובולט. לשמחתנו הרבה, המתיקות נמשכה אל תוך הפה באופן שאינו אגרסיבי מחד ואילו לא נופל למלכודת הארטיק דובדבן מהצד השני. בקיצור, התחושה של רוזה אלגנטי, נעים לשתייה שממש מתאים לעל האש ביום החג בחברת אנשים שיעריכו את ההשקעה.

המחיר: 60 שקלים.רזרב רוסאן גלבוע 2012 של בנימינה

על היין: הרזרב רוסאן מורכב מ-90% ענבי רוסאן, 5% מרסאן ו-5% ויונייה, מכרמים שגדלו באזור הגלבוע, שמאופיין בחום ביום וקור בלילה, ובשמירה על ארומות בולטות.

מה חשבנו עליו: לרזרב רוסאן צבע צהוב יפהפה, אבל היה שנוי במחלוקת בגלל אפטר טייסט מריר, חוסר איזון שבא לידי ביטוי בטעמים מתוקים מדי בהתחלה, וטעם לוואי לא מוסבר.

המחיר: 60 שקלים (יקר לדעת רוב הטועמים).

רזרב רוסאן גלבוע של בנימינה וגמלא השמורה רוזה סירה של רמת הגולן (צילום: יח"צ)סוביניון בלאן 2013 מסדרת גליל עליון של רקאנטי

על היין: בזמן שלא מעט יקבים הלכו על יינות מתוחכמים, ביקב רקנאטי הלכו על קלאסיקה עם ענבי סוביניון בלאן מגפנים שגדלו באזור הגבוה של הגליל העליון. התוצאה - אחד היינות המאתגרים והמעניינים ברשימה.

מה חשבנו עליו: חובבי אשכולית וגויאבה - הגעתם למקום הנכון. רקאנטי יצרו יין מאוזן להפליא עם ריח חזק ומסעיר של פירות. אמנם בטעימה הראשונה הריח היה נועז מהטעם, אך עם הזמן השתחררו ממנו טעמי יער טרופי, ששלחו אותנו למעין חופשה במזרח הרחוק. מוגש נהדר לצד עוגת גבינה עם מרקחת של פסיפלורה או פרי חמצמץ / טרופי אחר.

מחיר מומלץ לצרכן: 62 שקלים.מומלץ: ווייט טוליפ 2013 של טוליפ

על היין: קחו גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק שמגיע מאזור כפר יובל וערבבו אותו עם ענבי סובניון בלאן מכרם בן 30 מאזור כרם בן זמרה, שידועים בעשבוניות החמצמצה שלהם ותקבלו את התחכום של ווייט טוליפ.

מה חשבנו על היין: יין עם ריחות אשכולית מצוינים. הריח הנעים המשיך גם בטעמים וקיבלנו מלוא החך טעמי אשכולית במרירות עדינה, נגיעות ליצ'י, והפרחוניות המתבקשת מהשילוב. יין שהיינו שמחים שילווה ארוחת פסטה (כשרה לפסח כמובן), אוכל אסייתי, דגים וסביצ'ה. בשורה התחתונה: יין מתוחכם ומעניין. אל תחמיצו.

המחיר: 69 שקלים.

סוביניון בלאן של רקאנטי וווייט טוליפ של טוליפ (צילום: בועז לביא, אסף שמע)ספיריט הגליל רוזה  2013 של טריו

על היין: היקב הצעיר שהוקם רק ב-2006 במושב רמות נפתלי צבר תאוצה תוך זמן קצר ובצדק, כיוון שמוציא מאמתחתו יינות משובחים של ממש, כמו למשל הרוזה שנוצר משילוב של ענבי קברנה סוביניון מאזור מושב דישון וענבי קברנה פרנק מאזור ספסופה, שנבצרו ידנית בהגעתם להבשלה.

מה חשבנו עליו: רוזה עדין ומפתיע, בעל צבע אדמדם בהיר וריח עמוק. טעמו קצת מריר אבל לא משהו שמפריע למתיקות המעודנת של תותים ואפילו הבחנו בחמאתיות קרמלית. רוזה מהנה מאוד לשתייה ולארוחה כיפית של גבינות ובכלל אוכל מלוח, פסטות ובקר. פחות מתאים לדעתנו עם דגים.

מחיר: 70 שקלים.» יינות אדומים מומלצים לחג

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ