שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכונשף: פרעצל של כרמלה בנחלה

רגע לפני סגירת "כרמלה בנחלה", השף דניאל זך חולק מתכון לאחת המנות המוכרות במסעדה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

אחרי כמעט 11 שנות פעילות ב"בית העמודים" המרשים במדרחוב נחלת בנימין, מסעדת כרמלה בנחלה תסגור את שעריה בסוף חודש יוני. המסעדה הוקמה בשנת 2001 על ידי השף דניאל זך והמסעדן אורי ירמיאס (אורי בורי בעכו) שפרש לאחר חמש שנים. תפריט המסעדה דגל במטבח עונתי טרי מהשוק, ושם במרכזו את חומרי הגלם המקומיים. כבר בימי ירמיאס השיקו כאן את תפריט הטעימות, שעליו אמר זך, יליד גרמניה, בספרו "כרמלה ואני" (הוצאת מודן בשנת 2009) כי הוא "תוצאה של הביוגרפיה הקולינרית שלי". כרמלה בנחלה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכונשף: שוקונגו של מסעדת פויקה» מתכונשף: קלמרי ממולא של שיין אנד שארפאחת המנות המוכרות מהמסעדה היא הפרעצל. דניאל זך על המתכון: "הפרעצל הוא אחד המאכלים המזוהים ביותר איתי ועם 'כרמלה בנחלה'. לפרצל נחשפתי לראשונה במהלך טיול בדרום גרמניה ומיד סידרתי לעצמי סטאז' במאפייה מקומית קטנה, בה עבדו זה לצד זה שלושה דורות של אופים. במסעדה אנחנו מגישים אותו עם פנכת חמאה צהובה וממליצים לקחת בצד את מטבל העגבניות המגוררות וגבינת המאירי בשמן זית".פרעצל

מצרכים ל 16-12 פרצלים: 1 ק"ג קמח לבן 8 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים 20 גרם (2 כפות) סוכר 550 מ"ל (21/4 כוסות) מים קרים 35 גרם (1/3 חבילה) חמאה, מומסת 10 גרם (2 כפיות) מלח 60 גרם אבקת סודה לשתייה 1 ליטר מים פושרים 1/4 כוס מלח גסאופן ההכנה:1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים במהירות נמוכה למשך כ-4 דקות. מוסיפים את החמאה ואת המלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 9 דקות. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר כ-30 דקות. 2. מחלקים את הבצק ל 16-12 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה לנקניק שהקצוות שלו דקים והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת פרצל (בייגלה, או הספרה 8). שמים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומניחים לתפיחה 30 דקות. 3. מערבבים את אבקת הסודה עם המים הפושרים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי. 4. מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה ומניחים חזרה בתבנית. מפזרים עליהם מעט מלח גס וחורצים בכל אחד מהם חריץ. אופים כ-14 דקות, עד שהפרצלים שחומים יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.פרעצל - לגרסת הדפסהרגע לפני סגירה. פרעצל של כרמלה בנחלה (צילום: דניה ויינר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ