מנות בפיתה ותפריטי קיץ: איפה אוכלים השבוע?

מנות בפיתה אצל האחים, דו קיום בצלחת בביסטרו 60 ביפו, מנות קיץ בשה קורין, תפריטים חדשים במסעדת קלואליס ובאיטלקיה בתחנה ועוד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

אפשרויות קולינריות רבות מוצעות לכם בשבוע הקרוב: תחרות אשכול הזהב במלון דן פנורמה תל אביב, יום הולדת לזוזוברה, הדס פרנקל מתארחת בברטי, תפריטים חדשים במסעדות קלואליס ואיטלקיה בתחנה, מנות קיץ בביסטרו שה קורין, ביסטרו 60 ביפו מקרב לבבות עם מנות "דו קיום בצלחת" ולסיום, מסעדת האחים מגישה מנות ב/עם פיתות. 10 שנים לתחרות אשכול הזהב

אשכול הזהב 2012 - ערב ההצדעה ליינות ישראל - יערך השנה בפעם העשירית ברציפות, ביום שני, 18.6, בשעה 19:00 במרכז הכנסים של מלון דן פנורמה תל אביב. את ארוחת הגאלה יובילו השנה השפים מאיר אדוני (כתית, המזללה), אביבית פריאל (אוזוריה),  יוסי שטרית (קיטשן מרקט), יריב מלילי (בית תאילנדי), איש הגלידות איתי רוגזינסקי (וניליה), איש הלחמים אלי אברהם (לחמא), הקונדיטורית נעמה שטייר (לשעבר הרברט סמואל). השף המארח: איציק ידגר – שף ראשי מלון דן פנורמה.במהלך האירוע תיערך מכירה פומבית של יינות אספנות ישראלים שכל הכנסותיה יוקדשו לעמותת "ילדים שלנו" של בית החולים שניידר לרפואת ילדים.היכן: מרכז הכנסים של דן פנורמה - גן צ'ארלס קלור 20, תל אביבמתי: יום שני, 18.6מחיר: 400 שקלים לסועדמבשל למען הילדים. מאיר אדוני (צילום: דו פרץ)ברטי מארחים את בר יין

השפים אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת ברטי יארחו את השפית הדס פרנקל מבר יין לערב חד פעמי שיתקיים ביום שלישי, 19.6.  פרנקל תגיש באותו הערב מנות חדשות מתפריט הקיץ של בר יין לצד מנות חדשות שטרם הוגשו ויעלו לתפריט הספיישלים בקרוב. בין המנות: סקאלופ עם ארטישוק צלוי ופינק ליידי; שייטל צרוב עם סלט מלפפונים אסייתי חריף; סלט שורשים עם קלמרי ווינגרייט ג'ינג'ר; סשימי עם אספרגוס חם, יוגורט וזרעי עגבניה; ברוסקטות טרטר בקר; והפתעות נוספות.היכן: ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביבמתי: יום שלישי, 19.6מחיר: מנות הספיישל יוגשו במחיר של 45-82 שקליםנחלת בנימין פינת קינג ג'ורג'. סביצ'ה דג לבן ואננס (צילום: בועז לביא)יום הולדת לזוזוברה מסעדות זוזוברה חוגגות  12 שנים לזוזוברה הרצליה ושנה לזוזוברה כפר סבא. לכבוד האירוע, יצר שף אבי קונפורטי תפריט הודי, מגוון וייחודי שיוגש במסעדות, במשך ארבעה ערבים, בין הימים ראשון-רביעי 17-20.6, החל מהשעה 17:00. בין המנות תמצאו: סלט עלים ועשבי תיבול בויניגרט מסאלה מתקתק (36 שקלים); סלט טיקה עוף עם בצלים קלויים, גרגירי חומוס בויניגרט מסאלה ורהיטה פרג (רהיטה, יוגורט הודי שמיועד לקרר את הפה מהחריפות (39 שקלים); פאנג'הבי מאסאלה פרגיות- רהיטה נענע, בצלים חיים וצ'אפטי חיטה מלאה (62 שקלים); צ'יקידנה נודל קארי - אטריות חיטה, עגבנייה, אפונה, בצלים בקארי עגבניות אש (51שקלים); כלכותה קבב - קציצות עוף, בצל, זנגוויל, שום ותבלינים הודים מצופים ברוטב נוסח כלכותה (59 שקלים) לצד קינוחים אקזוטיים ומשקאות לאסי שונים. היכן: זוזוברה הרצליה - אריה שנקר 7, הרצליה פיתוחזוזוברה כפר סבא - וייצמן 207, מתחם G הצפוני, כפר סבאמתי: ימים ראשון - רביעי, 17-20.6יום הולדת שמח. פאנג'הבי מאסאלה פרגיות (צילום: דודי מוסקוביץ)ביר גארדן בבאגסי

הבאגסי בפלורנטין משיק ביר גארדן בגינת המסעדה, עם מבחר מנות קלאסיות לליווי ערב שתייה, הרבה בירות והמון אווירה טובה. בתפריט הביר גארדן:נקניקיות כבש פיקנטיות מהגולן בעבודת יד במיני פלאוטה; ברוסקטת פועלים - דגי מטיאס כבושים עם חמאה, ביצה קשה, צ'ילי חריף, גילופי מלפפון ובצל ירוק; סביצ'ה דג ים בשמן צ'ילי לימון ומלח ים; מלוואח מגולגל וממולא בכבדים וריבת בצל; סנדוויץ' קבבוני טלה בפריינה עם עגבניות ובצל גריל, טחינה וחריף; פיש וגרטן - נתחי דגים בטמפורה וגרטן תפוחי אדמה ועוד. בתפריט הבירות: גולדסטאר, הייניקן, פאולנר, מרפיס, מרדסו, סן-ברננדוס, ניו קסל, קורונה, בקס, לף בלונד / בראון, דובל, שמאי, לה שופ, מק שופ, קריק ועוד בירות.היכן: באגסי - פלורנטין 26, תל אביבאצלנו בחצר. באגסי (צילום: דניאל לילה)ארוחה הודית בעולי ציון השף עמית רז, בעל המסעדה ההודית "מסאלה דוסה" בקייפטאון, יגיע השבוע לישראל לביקור מולדת במהלכו יתארח במסעדת עולי ציון ביפו ויבשל לאורחים בערב חד פעמי של חוויה הודית אותנטית. האירוע יתקיים ביום שני, 18.6, במסעדת עולי ציון ביפו. בתפריט שהשף עמית רז יבשל: מרק עוף קשיו ודלורית וקצפת כוסברה; ראשונות  למרכז השולחן: פלאק פניר מגולגל בחציל וסב פורי - לחם מנופח ממולא בהפתעות; עיקריות למרכז השולחן: ווינדלו דגים מגואה, רוגנגוש תאנים, אוויאל - תבשיל קוקוס וירקות, חמוצים הודים, לחם הודי,מבחר צ'אטני: ראהיטה - יוגורט נענע, משמש, כוסברה, צ'ילי; לקינוח - קולפי הל ופיסטוק, צ'אי מסאלה ועוד.היכן: עולי ציון - עולי ציון 31, יפומתי: יום שני, 18.6מחיר: 130 שקלים לסועדמנות קיציות בשה קורין התפריט הקיצי החדש של שה קורין מביא לקדמת הבמה חומרי גלם בלגיים אופייניים כמו עלי אנדיב, אספרגוס, סלק, דגים טריים ופירות ים, עם פירות וירקות העונה הנפוצים בישראל. התפריט מציע מגוון מנות קלאסיות שקיבלו אינטרפרטציה קיצית ומקומית, בהןן: Salade d'liege - סלט ליאז', רוקפור, עלים ירוקים, אגוזי מלך ואגס מקורמל (36 שקלים); Tarte tatin salee aux poires - טארט טאטן אגסים, עם גבינת עזים, כרישה ותרד בליווי סלט ירוק ומרענן (52 שקלים); Bettrave surprise - סלט עוף עטוף בקרפצ'יו סלק, על פרי העונה (42 שקלים); Moulesprovencales - מולים פרובנסייל מוקפצים עם מבחר עגבניות העונה ברוטב יין לבן (92 שקלים) ועוד. לצד המנות החדשות, מציע התפריט גם קאווה סיגליות, משקה ייחודי למקום המתאפיין בבשומת עדינה של פרחי סיגליות, הודות לסוכריית ה-violet הבלגית, המתמוססת בתוך הקאווה ומעניקה לה את צבע סגלגל וטעם מתקתק.היכן: שה קורין - ז'בוטינסקי 110, תל אביבקיץ בבלגיה. fleur de saumon של שה קורין (צילום: בועז לביא)תפריט חדש לאיטלקיה בתחנה

מסעדת איטלקיה בתחנה שבמתחם התחנה בנווה צדק מתחדשת בתפריט חדש וקיצי. השף אמיר מרקוביץ יצר תפריט המשלב מנות דגים נאים, ירקות צלויים, סלטים רעננים, ירקות ירוקים ופירות ים טריים. בתפריט: טרטר סלמון - קוביות סלמון טרי בתיבול עדין של מיץ לימון, שמן זית, פלפל אדום , כוסברה, בצל ירוק ובצל סגול (40 שקלים); תמנון סיציליאני - תמנון ים תיכוני, ארטישוק יהודי ופטריות יער מעורבבים על הגריל עם שמן זית ועשבי תיבול (54 שקלים); ניוקי ירוק - ניוקי תפוחי אדמה, אפונה, פרחי ברוקולי ואספרגוס ברוטב קרם תרד, עשבי תיבול וגבינת פרמז'נו (75 שקלים); שערות נפטון - ספגטי מוקפץ עם בייבי קלמארי, שום, שמן זית ועשבי תיבול (84 שקלים) ומנות נוספות. היכן: איטלקיה בתחנה - מתחם התחנה, תל אביבקיצי במיוחד. טרטר של איטלקיה בתחנה (צילום: דניאל לילה)דו קיום בביסטרו 60

ביסטרו 60 היפואית משיקה תפריט חדש של דו קיום בצלחת עם מנות מסורתיות לצד מנות ביסטרו מערביות. בין מנות הפתיחה (16-33 שקלים) יוגשו: חציל בלאדי קלוי, חובז (לחם מסורתי עם מטבחים), אמבוטה (כרובית), מלפוף (כרוב ממולא), קובה, ספיחה (לחמניות ממולאות בבשר), וסיאדייא (הגרסה היפואית לפאייה פירות ים). בעיקריות (45-92 שקלים) תוכלו למצוא: מנות גריל הכוללות קבב יפואי, מעורב יפואי, אנטריקוט ועוד; מנות מהמטבח של אמא (45-55 שקלים) כגון מגלובה, מחאשי (ממולאים), סינייה, עראיס, וטביח; מנות מהים (75- 129 שקלים) כגון דגי יפו, שרימפס וקלמארי, ופלטת פירות ים זוגית. בנוסף, תציע המסעדה גם קטגוריית מנות ביסטרו כמו קרפצ'יו בקר, המבורגר בקר טחון טרי במקום, ופסטת פירות ים טריים עשירה. לקינוח יוגשו ("חלוואן") קלאסיקות בטוויסט של ביסטרו 60 וביניהם עוגת גבינה, מלבי, וכנאפה. היכן: ביסטרו 60 - שערי ניקנור 25, יפו

השלום מתחיל ביפו. מנת פירות ים של ביסטרו 60 (צילום: מישל זקאק) האחים מגישים: הכל בפיתה

מסעדת האחים מגישה מנות מיוחדות המתבססות על פיתה, וביניהן ספאייח - פיתה ממולאת בשר טלה טחון עם עגבניות, קינמון וחמאה, מוגש עם טחינה ועגבניות (33 שקלים); מסאחן - כרע עוף בבהרט על לאפה עם בצל בסומאק, שקדים, צנוברים ופטרוזיליה (49 שקלים); סלט פאטוש עם גבינת חלומי וקרעי פיתה פריכה ומטוגנת (42 שקלים); או שווארמה של כף עגל ובשר טלה טחון בפיתה, עם בצל בסומאק, עלי נענע ופטרוזיליה, לבאנה, טחינה וצ׳יפס (37 שקלים). כמו כן בנה השף אסף דוקטור תפריט "בפיתה", אשר יוצע מדי יום בישיבה במסעדה, על הבר או בטייק אווי כמו: פיתה עם ארטישוקים מטוגנים ולבנה, שום חסה ומלפפון (27 שקלים); פיתה עם נקניקית עגל וכבש חריפה פירה שמאלץ, רוטב חזרת טריה, עגבניה, בצל ירוק ופטרוזיליה (32 שקלים); שקדי עגל בפיתה עם לבנה, עמבה, צנוניות, קולורבי, נענע וחסה (37 שקלים); פיתה טחול ממולא עם טחינה, עגבניות, פטרוזילה, בצל וסלסה (37 שקלים).היכן: האחים - אבן גבירול 12, תל אביבגם פה יש פיתה. סלט פאטוש וחלומי (צילום: בועז לביא) תפריט חדש בקלואליס

שף ויקטור גלוגר משיק תפריט חדש במסעדת קלואליס. בין המנות החדשות תוכלו למצוא: סלט טראוט סלמון נורווגי בעישון בייתי, עלים ירוקים, תמרים, צנוניות ואגוזי קשיו בויניגרט פסיפלורה (68 שקלים); קרפצ'יו SEA BASS עם זרעי עגבניות ,מחית פלפל צ'ילי "אספלט", מלח אטלנטי ושמן גזר (74 שקלים); ברזאולה פילה בקר עם שמן כמהין ומוצרלה רכה (70 שקלים); קלמארי סגול על הפלנצ'ה עם בצל, גרגרי חומוס, שמן זית, שום וצ'ילי (137 שקלים); פאייה "סמואל פראה" - פאייה בניחוח זעפרן ספרדי עם לובסטר, קוקי סאן ז'אק, שרימפס, קלמארי סגול ומולים (בעונה) - ניתן להזמין לזוג/ שלישיה /רביעייה (295 שקלים לסועד); צלעות טלה בצלייה איטית עם רוטב ציר, פירה וריבת "חושחש" (168 שקלים); ויוה ארגנטינה - אלפחורס ביתי, אורז בחלב וגלידת ריבת חלב (48 שקלים); לה דולצ'ה ויטה - עוגת מוס שוקולד 70% וג'אנדויה עשירה, כוסית מוס שוקולד לבן וקוביות ג'לי קסיס וג'לי פסיפלורה (56 שקלים); קינוח ללא סוכר ועוד.היכן: קלואליס - אבא הלל 16, רמת גןהכל חדש. סלט טראוט סלמון (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ