טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חגיגה מקסיקנית וגלידה נוסטלגית: איפה אוכלים השבוע?

יום הולדת ארבע למסעדת מסקל, סדנת שמן זית בהשתתפות שפים, תפריט קיץ במסעדות נובה ג'ויה, תפריט חדש ברוקח 73 וגלידות בטעם נוסטלגי ברשת אניטה

תגובות

שבוע חדש מתחיל ואיתו המון אפשרויות טעימות: חגיגות 4 שנים באווירה מקסיקנית במסקל, סדנת שמן זית והרצאות של שפים בכפר המכבייה, תפריט קיץ ברשת נובה ג'ויה וגלידות בטעם נוסטלגי שרשת הגלידריות אניטה. יום הולדת ארבע למסקל מסעדת מסקל המקסיקנית חוגגת יום הולדת 4 ביום ראשון, ה-10.6, ומזמינה את כולם לפיאסטה עם תפריט של אוכל רחוב שיוגש לצד קוקטיילים צבעוניים. החגיגה תלווה במוזיקה של הלהקה המקסיקנית "סנגרה לטינה", להקת מריאצ'יס המורכבת משלושה נגנים אשר שרים ומנגנים פולקלור. בצד הקולינרי, מציע השף והבעלים, זיו ארליך, תפריט ובו מגוון מנות רחוב במחירים של 28-38 שקלים, בהן: טאקוס עוף במולה - תבשיל עוף בבישול ארוך עם שוקולד ופלפלים חריפים; טאקוס בשר - לשון, לחי כתף בקר בבישול ארוך; טאקוס אל פסטור - הודו במרינדה עם אננס טרי מעל; טוסטאדס טינגה - עוף ברוטב עגבניות וצ'יפוטלה חריף; טוסטאדס צמחוני - שעועית שחורה, חסה צנונית, גבינה מגורדת; בוריטוס בשר טחון; בוריטוס עוף טינגהף ובוריטוס צמחוני עם שעועית שחורה, אורז, שמנת חמוצה, גוואקמולי. מתפריט הקוקטיילים יוגשו: מרגריטה, צ'ילי מרטיני, מוחיטו, מיצ'לדה - משקה המורכב מבירה, לימון, מלח וצ'ילי. היכן: מסקל - ויטל 2, פלורנטין, תל אביבמתי: יום ראשון, 10.6, החל מהשעה 18:00מחיר: בהתאם למנותאנדלה, יום הולדת. טאקוס במסקל (צילום: דרור כץ) שפים חוגגים שמן זית במסגרת אירועי שבוע שמן הזית הבינלאומי שמתקיים בין התאריכים 10-12.6, תתקיים ביום ראשון 10.6, בשעה 14:30, במלון כפר המכביה, סדנת טעימת שמן זית יחד עם הרצאות פרונטליות של מיטב השפים בישראל. במסגרת הסדנה ייחשפו המשתתפים לזנים השונים, מהו כתית רגיל ומהו כתית מעולה, איזה זן מתאים לסוג האוכל ומה כדאי לדעת בבחירת שמן זית ישראלי לעומת שמן זית מיובא. בנוסף לסדנה יתקיימו הרצאות של השפים צחי בוקששתר, הקונדיטור מיקי שמו ושף משה בסון ממסעדת אקליפטוס.היכן: כפר המכביה - רמת גןמתי: יום ראשון, 10.6, 14:30מחיר: 80 שקלים מציינים בכל העולם. זיתים (אילוסטרציה: dreamstime)מטבח תיכון חדש ברוקח 73 שף איל לביא ממסעדת רוקח 73 משיק תפריט חדש הנע על ציר פרובאנס-ישראל. בתפריט החדש אפשר למצוא מנות בהשפעה פרובנסלית כמו פיסלדייה (Pissaladi?re) - מאפה לחם שטוח המוגש עם הרב דה פרובנס וגבינת גאודה;  פנשה -תבשיל של פירות ים בציר דגים עשיר; קוקי סנט ז’אק צרובות בגריל עם קרם אפונה ירוקה, ז’מבון פריך ושמן כמהין; גרסה הצרפתית להמבורגר, סטייק השה (קצוץ) - על לחמניית בריוש ברוטב קרמל תפוחים; פריז ברס - מאפה בצק רבוך במילוי קרם מסקרפונה ופירות יער טריים עם דבש לבנדר ושקדים.  היכן: רוקח 73 - רוקח 73, תל אביבפרובאנס זה כאן. רוקח 73 (צילום: נמרוד גנישר)גלידות חטיף באניטה גלידריית הבוטיק האיטלקית, אניטה, מצדיעה לטעמים וזכרונות ילדות ישראלית. בסניפים תוגש סדרת גלידות כשבכל אחת מקופלים מיטב החטיפים: סניקרס, טעמי, פסק זמן, כיף כף, באונטי, פופקורן חמאה, במבה בוטנים ובמבה אדומה. בנוסף לחטיפים מוגשות גלידות בטעמים נוסטלגיים של מרשמלו וטופי. היכן: אניטה - לרשימת הסניפיםמחיר: כדור 1 (כוס/גביע) - 14 שקלים; 2 כדורים - 19 שקלים; 3 כדורים - 23 שקלים; קילו גלידה (תיבה) - 80 שקלים.בטעם של פעם. גלידה אניטה (צילום: טל אביר)תפריט קיץ בנובה ג'ויה רשת המסעדות האיטלקית נובה ג'ויה, משיקה בימים אלו מגוון מנות קיץ חדשות ומרעננות. המנות החדשות, שנבנו על ידי שף הרשת אליאב גולדברג,  נלקחו ממסע קולינרי שעבר בריסטורנטה של דרום איטליה. בין המנות מתפריט הקיץ החדש: קלצונה ראגו ופרובולונה - קלצונה ממולא בראגו בקר, בייבי תרד וגבינות; ספגטי סרדינים - ספגטי על שמן זית, סרדינים, קראסט פירורי לחם, שום ופרמז'אנו; אוריקיטה נאפולי - פסטה קונכיות עם רוטב עגבניות ותערובת ירקות שום ופרמז'אנו; טרטר דג ים - טרטר דג ים וירקות טריים, בליווי קרם חצילים עם יוגורט ועלי מיקרו; מרק פפה פומודרו - מרק איכרים איטלקי על בסיס עגבניות, לחם ושמן זית; פיצה אספרגוס וארבע גבינות; מוסר ים עם קראסט פטרוזיליה ופרמז'אנו על מצע עלי מנגולד מוקפצים ועוד. היכן: נובה ג'ויה - לכל הסניפיםאיזה כיף שקיץ. מנת  ויטלו טונטו בנובה ג'ויה (צילום: בועז לביא)

*#