אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: קלמרי ממולא של שיין אנד שארפ

אחד משיתופי הפעולה המעניינים שנוצרו לאחרונה מביא לנו את המתכון למנת קלמרי ממולאים 

תגובות

יענקלה שיין הוא שף ומסעדן ותיק, שהקים וערך תפריטים לכמה מהמסעדות היותר ידועות, כמו מצו בהרצליה, קפה נואר, מיט-בר, סבסטיאן, אגאדיר, קרנף ועוד, בארץ ובחו"ל. לפני כשלושה חודשים פתח, עם שותפו, שחקן מכבי תל אביב לשעבר וסגן המאמן כיום, דרק שארפ, את מסעדת שיין אנד שארפ בתל אביב. שיין אנד שארפ היא מסעדת בשר, עם חלון ראווה שדרכו אפשר לצפות ב-2,500 קילוגרמים של נתחי בשר לסטייק המתיישנים לפחות 28 ימים. כל הסטייקים נצלים בתנור גחלים מיוחד במסעדה, בטמפרטורה של 500 מעלות.» שיין אנד שארפ - לשעות פעילות ולכל הפרטים

על אף שמדובר במסעדת בשרים, המתכון שבחרו הוא לקלמרי ממולא. יענקל'ה שיין על המנה: "המנה הזאת התפתחה אצלי לפני כ-20 שנה. באותה תקופה פיתחתי לא מעט מנות שונות, שכללו בתוכן גם לחם על צורותיו השונות, טרי, יבש קצוץ, פרורי לחם קלויים וכו'. ללחם שתי תכונות עיקריות: הוא סופג את כל הטעמים ואוגר אותם עד לביס של הסועד ושנית, לחם זה המאכל הבסיסי ביותר, לפחות במערב, ולכן הוא גם טעים מאד.בשלב מסוים של נסיונות שונים בהכנת קלאמרי ממולאים, לאט לאט הגעתי למנה הזאת, ולמינונים האלה. המילוי של השרימפס מדגיש את הטעם הימי, השום והבזיליקום מעניקים טוויסט נוסף לטעם, האיולי לימון-כבוש מעניק למנה את טעם חמצמץ-רענן ורוטב חמאת הלימון סוגר את הצד "המנחם-חמאתי", במנה."משתפים פעולה. דרק שארפ ויענקלה שיין (צילום: כפיר זיו) קלמרי סגולים ממולאים בשרימפס ולחם  מצרכים:20 קלאמרי בינוניים-קטנים ומנוקים. רצוי לשמור את הראשים בצד10 שרימפס גדולים, רצוי מסוג קריסטל, מנוקים וקצוצים4 פרוסות בריוש או חלה בני יום או יומיים. אפשר גם לקלות אותם.4 שיני שום קצוצים דק10 עלי בזיליקום טריים, קצוציםחצי פילפל בינוני, חריף-ירוק טרי, קצוץ דקלאיולי:250 גרם מיונז, רצוי תוצרת הלמנס 2 כפות גדושות של לימון כבוש קצוץלרוטב חמאת לימון:50 גרם חמאה4 כפות שמן זית10 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביותחצי כוס יין לבן יבששליש כוס מיץ לימוןאופן ההכנה: 1. מפוררים את הלחם היבש וקולים אותו בתנור בחום של 150 מעלות, למשך 5-10 דקות.2. מחממים חצי כוס שמן זית במחבת ומוסיפים את השום והפלפל החריף.3. מוסיפים למחבת את ראשי הקלמרי והשרימפס. מערבבים הכל כדקה, ומוסיפים את פרורי הלחם המיובש, ואת הבזיליקום, עם מעט מלח ופלפל שחור. מערבבים עד שפרורי הלחם סופגים את כל הנוזלים שבמחבת.4. מוציאים מהמחבת וממלאים בתערובת את גוף השרימפס. סוגרים את את גוף הקלאמרי.5. מכינים את האיולי: מכניסים למעבד מזון את הלימון הקצוץ עם מעט מיונז, וכותשים היטב את התערובת. מוציאים את התערובת לכלי עמוק ומוסיפים לו את שאר המיונז תוך כדי "תנועות קיפול" - ערבוב איטי מלמעלה למטה, ולא כנהוג לצדדים.6. למחבת מחומם היטב, מוסיפים את שמן הזית והחמאה ומערבבים. 7. צורבים את הקלאמרי הממולאים כדקה וחצי מכל צד, מוסיפים את היין הלבן ואת מיץ הלימון ומצמצמים את הנוזלים לכדי רבע מהכמות.8. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים לו את קוביות החמאה הקרות. מערבבים הכל, מוסיפים מלח ופלפל שחור, תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה כליל.9. מגישים את המנה: מורחים כף מהאיולי הכבוש, במרכז כל צלחת ומניחים עליו חמישה קלמרי. שופכים מעליהם את רוטב החמאה והלימון ומגישים.

קלמרי סגולים ממולאים בשרימפס ולחם - לגרסת הדפסהקלמרי ממולאים בשרימפס ולחם (צילום: דני ססלר)

*#