טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: שוקונגו של מסעדת פויקה

אריאל כהן ממסעדת פויקה חולק את המתכון לאחד הקינוחים המושחתים בתל אביב

תגובות

מצרכים:2 ביצים 100 גרם שוקולד מריר 70% קקאו לפחות 50 גרם חמאה 20 גרם סוכרסיר פויקה קטן (רבע)סיר פויקה מס' שלושאופן הכנה:1. ממיסים את השוקולד ביחד עם החמאה על בן מארי (מעל מים רותחים) עד שהעיסה אחידה וחלקה. 2. במקביל, מקציפים את הביצים (החלמון והחלבון) ביחד עם הסוכר. 3. לאחר שהביצים יציבות והשוקולד מומס אבל לא רותח(!), מקפלים את השוקולד בעדינות ובהדרגה יחד עם הביצים. 4. יוצקים את התערובת לפויקה קטן (רבע) ומכניסים לפויקה מס' שלוש כאשר המכסה של הפויקה הקטן פתוח. את הפויקה הגדול מכסים ואופים מעל מדורה או כיריים במטבח - במשך 12 דקות. *ניתן להשאיר את התערובת במקרר ולאפות רק לפני האכילהעוגת שוקונגו - לגרסת הדפסהסיר של שוקולד. שוקונגו של פויקה (צילום: דנה קרן)

*#