טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת 44: די להתחכמות

האווירה נעימה והאוכל חדשני, אבל נדמה שבמסעדת 44 המקוריות באה על חשבון הטעם

תגובות

בסוף הביקורת הקודמת על 44, זמן קצר לאחר שנפתחה, כתבתי שאני זוכר לשפית אסנת הופמן חסד נעורים מימיה בג'וז ולוז, ולכן אחזור לשם שוב בתקווה שהמקום יתגבש. בביקור השני אני חושב שהבנתי משהו: חוסר הגיבוש הוא הקונספט. הליקר שעל שמו קרוי המקום, שמורכב מ־44 פולי קפה ו־44 קוביות סוכר, שמושרים 44 ימים בוודקה וב (44?) תפוזים, הוא מטאפורה למקום: הרבה מרכיבים נכונים שלא מתחברים. או שמתחברים בצורה מוזרה, מין דיסלקציה קולינרית. גם העובדה שהמקום נקרא 44, אבל ממוקם בנחלת בנימין 29, מעידה על סוג של דיסלקציה, מרחבית הפעם. במנות מסוימות, ההפרעה הזו יכולה מאוד להצליח, ובמנות אחרות להיכשל. לא תמיד זה טעים, אבל זה תמיד מעניין ומפתיע. יש מי שיאהבו להשתתף בניסוי הזה, אולי אנשים שאוהבים סרטים "מעניינים". כשאני יוצא למסעדה, אני רוצה שיהיה לי מעניין, אבל גם נעים וטעים. » 44  - לשעות הפעילות ולכל הפרטים» 44: רק עוד מאמץ קטןהשבוע ביקרתי אחרי הרבה יותר מדי זמן בהרברט סמואל, עם חבר אהוב שהיה הרבה יותר מדי זמן בחו"ל וחזר עם ילד שני. יונתן רושפלד הכין כמה מנות חדשות, וכולן היו מקוריות, חדשניות ומעניינות, אבל לפני הכל טעימות. אצל הופמן, נדמה, "טעים" הוא ערך משני למקוריות. זה בהחלט ראוי להערכה, אבל יש לזה מחיר. חברותינו מיכל וטלי, שנהנו יותר מאיתנו, אמרו ש"השפית מוכשרת, אבל צריכה עורכת שתעזור לה להתמקד". אני חושב שזו הערה מדויקת.החצר של 44 היתה מלאה מפה לפה, חצר מקסימה ומטופחת בטוב טעם נטול קיטש, מוארת יפה, כמו חצר של משפחה איטלקית נעימה. גם רמת ההדברה השתפרה כנראה. בספטמבר הותקפנו שם על ידי מגוון חרקים, וגם טלי ומיכל עברו שם חוויה לא נעימה עם פרוקי רגליים בעבר, ואילו הפעם אפילו יתוש לא הציק לנו. למרות שהיה מלא, השולחנות הונחו במרחק אופטימלי זה מזה, אין תחושה של צפיפות בכלל, יש שקט ואפשר לשקוע בשיחה. גם השירות השתפר פלאים. מלוח התפריט, שהמנות נכתבו עליו בכתב ברור וגדול, ועד לצוות העובדות, שהיו קשובות, מקצועיות ונחמדות בכל רמה. חברים שקיבלו שולחן בתוך המסעדה ולא בחצר יצאו בסופו של דבר החוצה כשהתפנה מקום, בטענה שלא היה נעים שם, אלא קלסטרופובי ומנוכר. גם טלי ומיכל, שישבו בפעם הקודמת בפנים, העדיפו את הקרירות שבחוץ. טלי, אדריכלית מצליחה, אמרה ש"העיצוב מינימליסטי מדי, הרצון לניקיון אסתטי בא על חשבון אווירה נעימה".נטולת קיטש וחרקים. החצר של  44 (צילום דניאל צ'צ'יק)אני פתחתי עם קוקטייל בלאדי מרי חריף ופיקנטי, מצוין. הנשים נהנו מפרוסקו, מבעבע איטלקי, ובסך הכל קשה לומר שהיו משקאות גבריים במיוחד בשולחן. סביצ'ה מוסר ים (42 שקלים) עם אבוקדו וזרעי עגבניות היה מרענן סטנדרטי; אני נפלתי על נתח אחד לא לעיס, שנאלצתי לירוק בעדינות למפית, אבל השאר נהנו. חציל שרוף בצ'אטני (32 שקלים) היא מנה של חציל ברוטב הודי מתקתק עם עגבניות ורוטב סויה, זה היה טעים אבל זו מנה של 16 שקלים לדעתי, כי היא הגיעה בצלחת שטוחה קטנה, כמעט מטבל. עלה אורז עוטף טרטר סינטה עם צנונית ובוטנים (39 שקלים) היתה לטענת הטועמות עדינה ומעולה עם תיבול אסייתי. כדורי ראש אריה (קציצות בשר חזיר) על אורז יסמין (56 שקלים) "היו נחמדות", אומרת מיכל, "והעידו על כישרון. העלים של הכרוב הסיני שבאו איתם היו מורתחים ומלוחים מדי והאורז מעט יבש". טלי אכלה קרפ וייטנאמי (55 שקלים) ממולא בשרימפס ובבייקון, שהיה "טעים למדי, אבל עמוס מדי בטעמים, גם מלוח, גם חמוץ". בעלי הזמין פילה קוד (88 שקלים) עם סלט פפאיה. הדג היה יבש לטעמי, והסלט יכול היה להיות חריף יותר. בעלי עדין פחות: "הדג היה תפל והרוטב חזק, לא התחבר לדג ורק חידד כמה הדג תפל. התחכמות של שפית שלא בדקה שהמרכיבים מתחברים". אני הזמנתי פפרדלה עם שלושה סוגי פטריות ומשמש פרסי. הפסטה היתה נהדרת, והפטריות מושלמות. המשמש הפרסי, תסלח לי ריטה, הרגיש כמו בדיחה של השפית על חשבוננו. כל ביס שהיה בו משמש כזה קילקל את הפסטה הנהדרת. אם הייתי המורה שלה, הייתי נוזף בה "אסנת, די, מספיק להתחכם". מספיק להתחכם. מסעדת 44 (צילום: דניאל צ'צ'יק)באגף הקינוחים, עוגת שוקולד (30 שקלים) קטנה ואדישה וסמי פרדו לימון, שקיבלנו במתנה ושהיה מעולה, עם מרקם מדויק נפלא ועם טעם עדין, חמוץ ומתוק. יחד עם שתייה חמה, הלחם היה לשמחתנו חינם, השארנו 588 שקלים. יצאנו משם מעט נבוכים. מצד אחד, היה ממש כיף שם בחצר. מצד שני, יש איזה חוסר התאמה קונספטואלית בינינו ובין המקום. בעיקר של בעלי ושלי. ניסינו שוב, לא הלך, לא נורא. נראה לי שניפרד כידידים. 

44 - נחלת בנימין 29, תל אביבפתוח: א'-ה' 18:00 עד אחרון הלקוחות, ו' 12:00 עד אחרון הלקוחות

*#