תערוכת מבשלים יוצאת לדרך: איפה אוכלים השבוע?

יינות בחיפה, קיץ במסעדות, תפריט ללא גלוטן במסעדת יאמטויה, מנות קיץ במל ומישל - ועוד המלצות טעימות לשבוע הקרוב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

בין אם מדובר בארוחת צהריים קלילה, ארוחת ערב מהודרת או אפילו מבלי לצאת מהבית - בשבוע הקרוב תוכלו למצוא אטרקציות קולינריות מעניינות וטעימות: תערוכת מבשלים 2012, תפריטי קיץ במסעדות מל ומישל והמטבח של רמה, מבחר מנות ללא גלוטן במסעדת יאמטויה, פסטיבל ביכורי יין וגבינות בחיפה, ערב מחווה לרמת הגולן במתחם G צמרת או להתפנק בבית עם תפריט המשלוחים החדש של אונאמי. תערוכת מבשלים 2012

תערוכת מבשלים 2012 תתקיים בימים שלישי-חמישי, 22-25.5, בגני התערוכה, תל אביב, החל מהשעה 10:00. בתערוכה יתקיימו תצוגות של חברות מובילות בישראל בתחום הבישול והאפיה, במה מרכזית שתארח מופעי בישול ואפיה מסביב לשעון, הרצאות, הדגמות וטעימות, מבצעי מכירות מיוחדים ועוד. במהלך האירוע, יתארחו על הבמה המרכזית מיטב השפים והבשלנים שיעבירו למבקרים מופעי בישול, ביניהם: אבי ביטון, מיקי שמו, עומר מילר, הנס וגלית ברטלה, דודו אוטמזגין, שאול בן אדרת ועוד. התערוכה מיועדת לקהל רחב ולקהל מקצועי.היכן: גני התערוכה, תל אביבמתי: ימים שלישי - חמישי, 22-24.5

לוקח חלק בתערוכת מבשלים 2012.  אבי ביטון (צילום: בועז לביא) תפריט קיץ חדש במסעדת מל ומישל מסעדת מל ומישל יוצאת בתפריט קיץ חדש. השף יוגב ירוס בחר להתמקד בחומרי גלם הנמצאים בשיא טריותם - כך שתוכלו למצוא בתפריט החדש פסטה טרייה בעבודת יד, וונגולי (צדפות) טריות והרבה ירקות ועשבי תיבול עונתיים. בתפריט: Bloody shrimp cocktail - קוקטייל בלאדי מרי מעגבניות איטלקיות עם שרימפס כבוש (44 שקלים); אסקרגו - שלוש יחידות אסקרגו (שבלולי יער) ממולאים בראגו פטריות וחמאת שום (56 שקלים); דג ים סיציליאני על סלט שומר, תפוז ואוכמניות בגראפה (132 שקלים). בנוסף נוספו לתפריט מנות פיקולה - 6 מנות פתיח קטנות: בייבי קלמרי בתחמיץ בלסמי לבן (22 שקלים); ארטישוק רומאי בשמן כמהין (20 שקלים); גבינה רכה על פסטו רוקט (22 שקלים); קרודו בשר/ דגים (28 שקלים). לצד תפריט הערב החדש מוצג גם תפריט "טעימות ערב" הכולל לחם, מנת פיקולה לבחירה, מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית במחיר 120 שקלים לסועד.היכן: מל ומישל - בן יהודה 155, תל אביבמחיר: בהתאם למנות. ארוחת "טעימות ערב" במחיר 120 שקלים לסועדקיץ, קיץ בוא. אניולוטי קרם תירס (צילום: דניאל לילה)האווירה מתחממת במטבח של רמה הקיץ מגיע גם למטבח של רמה ומביא איתו שפע חומרי גלם הגדלים באזורים הסמוכים למסעדה, השוכנת בלב הרי ירושלים. השף תומר ניב יחד עם רמה בן צבי משיקים תפריט חדש מחומרי גלם מקומיים כמו מנגולד, אספרגוס, עשבי תבלין עונתיים הגדלים בגינה של רמה, אפונה ירוקה, ירקות וכמובן עלים מהגינה האורגנית של מגי. בין המנות החדשות בתפריט: סביצ'ה של מוסר ים על ארטישוק ביין לבן, עם פרחי אביב בטמפורה (58 שקלים); מרק אביב - עלי תרד, עלי חוביזה ואפונה ירוקה, עם קרוטנים של בריוש ו"חוביזות" בטיגון עמוק (46 שקלים); נתח סינטה מיושן היטב צלוי בחמאה, רוטב שום ירוק מוגש עם פירה מדורה ושקדים ירוקים (156 שקלים); פילה מוסר ים בקראסט לחם, רוטב הדרים חם וירקות קלויים  (128 שקלים);  צלעות טלה צלויות בגריל, צ'אטני עגבניות בורגול עם ירוקים של אביב וירקות קלויים מהגינה של רמה (145 שקלים) ועוד. היכן: המטבח של רמה - נטףמחיר: בהתאם למנותטעמים של קיץ. סורבה תות (צילום: אביב נווה)תפריט ללא גלוטן במסעדת יאמאטויה

מסעדת יאמאטויה משיקה תפריט חדש ומיוחד ללא גלוטן. בתפריט אפשר למצוא מנות ראשונות ועיקריות כמו: סלט אירי גומה- פסטה מסולסלת מקמח אורז ברוטב סורי גומה עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, עגבניות שרי ופטרוזיליה (42 שקלים); נמה הרומאקי - עלי בייבי, מלפפון, גזר, בצל ירוק וצנוברים בתוספת אבוקדו או פילה דג (סלמון/ ספייסי טונה) עטופים בדף אורז, ברוטב פונזו או שמנת וואסבי (42/32/29 שקלים); קומקו פנה עגבניות - פנה מקמח אורז עם חזה עוף, גמבה ופטריות שמפיניון מוקפץ בשמן זית ברוטב עגבניות ושום (59 שקלים); קומקו באטה איטמה עם אנטריקוט/ שרימפס - אטריות פפרדלה מקמח אורז, עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, פטרוזילה ולימון מוקפץ בחמאה וסויה, בעיטור שמנת (72 שקלים) ומנות נוספות.היכן: יאמאטויה - בני ברית 6, רמת השרוןמחיר: בהתאם למנותמתאים לכולם. מנת נמה הרומקי של יאמאטויה (צילום: מיה שטרן)אונאמי עד הבית אונאמי משיקה תפריט משלוחים חדש ובו פתיחים יפניים, מנות אורז, אטריות ותפריט סושי-בר. בין המנות תוכלו למצוא: איקה באטר שואיו - טבעות קלמארי מוקפצות בסאקה, מירין, חמאה, שום וסויה (44 שקלים); טורי יאקי אודון - איטריות מקמח חיטה עם עוף וירקות (54 שקלים); מגוון מנות סושי וקומבינציות שונות כמו: קומבינציית שינג’וקו (8 יחידות) מרק מיסו; סאקמורי רול - סלמון, סלמון סקין, אבוקדו ומלפפון; אבי סאקה קאווה רול - שרימפ טמפורה, סלמון סקין ואבוקדו (44 שקלים); קומבינציית פוג’י (12 יחידות) סאקמורי רול-סלמון, סלמון סקין, אבוקדו ומלפפון; ומגוון מנות נוספות. המשלוחים מגיעים במארזים מיוחדים השומרים על טריות הדגים וחום המנות ומעוצבים במינימליזם יפני יחד עם 10% הנחה מהמחיר. היכן: אונאמי - הארבעה 18, תל אביבמתי: המשלוחים תקפים בימים א'-ה' 12:00-23:00; שישי 17:00-23:00; שבת 13:00-23:00מחיר: בהתאם למנותשווה להישאר בבית. אונאמי יקיטורי ג'יו (צילום: גדי דגון) פסטיבל ביכורי יין וגבינות 2012

פסטיבל ביכורי יין וגבינות 2012 יתקיים בימים שלישי ה-22.5 עד חמישי ה-24.5, 18:00-23:00, במתחם האודיטוריום שבמרכז הכרמל, חיפה. הפסטיבל יציע לקהל המבקרים מגוון רחב של יינות, גבינות, שמני זית ושוקולד בשילוב הרצאות, סרטים, וסדנאות טעימה. בין היקבים שישתתפו: בוטיק הגליל, ברקן, גרנדה, גת ניצן, ג'סקלה, חרמון-עלמא, טפרברג 1870, יינות סגל, כרמל, מישר, נתיב היין, סקוריה, פסגות, עמק האלה, צובה, קדש ברנע, שושנה, שטרן, תבור, ותשבי. לצידם יוצגו גבינות מטובי היצרנים: הנוקד, מן האדמה - מחלבות בוטיק, מחלבת בארי, משק דותן, משק יעקובס, ועוד. בנוסף, במסגרת הפסטיבל, יוקרנו בסינמטק חיפה הסמוך הסרטים: קרוב לצלחת (צרפת, 2011); בחזרה לכפר (צרפת, 2008); וג'ירו חולם על סושי (ארה"ב, 2011).היכן: מתחם האודיטוריום - מרכז הכרמל, חיפהמתי: שלישי-חמישי, 22-24.5, 18:00-23:00מחיר: 50 שקלים, כולל כוס לטעימות יין מתנה

פסטיבל ביכורי יין וגבינות (צילום: יח"צ)

רמת הגולן מגיעה לתל אביב מתחם הבוטיק  G צמרת, בשיתוף עם חנות היינות "דרך היין", יארחו ערב מיוחד כמחווה למוצרים המגיעים מרמת הגולן. הערב יתקיים ביום חמישי, 24.5, בין השעות 18:00-22:00, בחנות דרך היין שבמתחם. במהלך הערב ניתן יהיה ליהנות ממגוון יינות מיקבי רמת הגולן, כולל יינות מבעבעים, לבנים, אדומים ואפילו טעימה נדירה של ירדן קברנה סוביניון 2004 דאבל מאגנום. בנוסף, תוכלו ליהנות משוקולד איכותי של יצרנית הבוטיק “דה קרינה” מקיבוץ עין זיוון, מהבירות המיוחדות של מבשלת הגולן מקצרין, ומהסיידר הייחודי של אלרום, גבינות של מחלבת נעמי ממושב נטור ושמן זית גשור המצוין מקיבוץ גשור. למשתתפים בערב המיוחד תינתן כוס יין מתנה. ההרשמה בטלפון: 03-7167277.היכן: דרך היין - מתחם G צמרת, ניסים אלוני 10, תל אביבמתי: יום רביעי, 24.5, בשעה 18:00מחיר: 25 שקלים למשתתף, מתוכם 10 שקלים זיכוי לרכישת מוצרים המשתתפים בטעימהעושים כבוד לרמת הגולן. יינות (אילוסטרציה: dreamstime)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ