טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדע בצלחת, מנות ירושלמיות: המלצות טעימות לסופ"ש

חודש ההמבורגרים הבינלאומי בלופט, חגיגת יום ירושלים במסעדת פרידה קאלו, מדע בצלחת בסטודיו פיינקוק, סודות האוכל הבריא עם מיקה שרון ועינת מזור בקניון שרונים ומפגש פסגה בין צחי בוקששתר, דוחול ספאדי וליאון אלקלעי

תגובות

שף תטעם הוא מפגש קולינרי של שף מוביל עם הקהל, המתקיים בקניון שרונים. לאחר שבעבר אירחו בהצלחה את השפים שאול בן אדרת, עומר מילר והקונדיטור מיקי שמו, השף פרנק אזולאי, ושף אבי ביטון והעיתונאי קובי אריאלי (תכנית הבישול "ארוחת שישי"), הפעם יתארחו השפיות מיקה שרון ועינת מזור לסדנאות בישול בריא. בין המנות שיוכנו בסדנה תמצאו שלל מתכונים לארוחת שבועות ללא גלוטן, ומתכוני פיוז'ן מקוריים ומרעננים. ההשתתפות ללא תשלום. היכן: קניון שרונים - הרקון 2, א.ז. נווה נאמן, הוד השרוןמתי: ימי שישי במהלך חודש מאי, 11:00-13:00מחיר: ללא תשלוםמבשלות ביחד. מיקה שרון ועינת מזור (צילום: דן פרץ)

בוקששתר, ספאדי ואלקלעי נכנסים לקניון  לקראת חג שבועות החליט קניון הסינמול להרים את הכפפה ולחבר שלושה שפים מובילים, ממטבחים שונים לאירוע משותף בו יוכל הקהל לקחת חלק בהכנת מנות חלביות. צחי בוקששתר (בלאק בר בורגר), דוחול ספאדי (דיאנא בעיר) וליאון אלקלעי (טרנטינו), יכינו בזה אחר זה את המנה החלבית המיוחדת שלהם לשבועות. בתפריט: בטטות מאודות עם גבינת סנט מור ומנת צ'וקורו דגים של בוקששתר, הכנאפה המפורסמת של ספאדי ובצק פילו ממולא בפטריות ובגבינת ריקוטה ותרד של אלקלעי. טעימה מהמנות תחולק למשתתפים. בתום האירוע יקבלו המבקרים את המתכונים שהוכנו, על מנת שיוכלו להכין את המתכונים של השפים בבית. כמו כן, יימכרו הספרים של השפים המובילים בהנחות משמעותיות.היכן: סינמול - ההסתדרות 55, חיפהמתי: יום שישי, 18.5, 11:00-13:00חגיגי במיוחד. בוקששתר, ספאדי ואלקלעי (צילום: יורם אשהיים, קני וג׳ודי)  מדע בצלחת בסטודיו פיינקוק סטודיו  feincook  מציג את "מדע בצלחת", סדנה ייחודית החושפת את הקשר שבין חוקי המדע לאומנות הבישול. את הסדנה יעבירו שף יאיר פיינברג ואשת המדע ד"ר נעמי זיו, שיחד יחשפו את הסודות שמאחורי תהליכי הבישול במטבח. במהלך הסדנה, יסבירו וידגימו השניים לעיניי המשתתפים אודות שיטות למיצוי טעמים באמצעות טכניקות מיוחדות ומיצוי צבעים מחומרי גלם באמצעות תהליכים שונים.היכן: בית FeinCook - דרך בן צבי 84, תל אביב, בית פנרמה, קומה 6, סטודיו מס' 633מתי: יום שישי, 18.5, 10:00-14:00מחיר: 240 שקלים למשתתףעושים ניסויים ואוכלים אותם. מדע בצלחת (צילום: ירון ברקאי)יום ירושלים במסעדת פרידה קאלו השף יואב בלימן, ממסעדת פרידה קאלו, יציין את ערב יום ירושלים עם ארוחה בסימן אינטרפרטציה אישית של מנות דגל ממסעדות ירושלמיות שהוא אוהב במיוחד. בתפריט תוכלו למצוא את המנות הבאות: בהשראת מסעדת קבלייר - מחבת שרימפס ביין לבן (51 שקלים); בהשראת מסעדת ארקדיה של השף עזרא קדם - קרפצ'יו חצילים (41 שקלים); בהשראת מסעדת מחניודה - פולנטה בצנצנת (48 שקלים); בהשראת השף שלום קדוש - טורטליני כרישה בקרם אפונה (45 שקלים); בהשראת  מסעדת צ'אקרה – אנשובי עגבניות ושמן זית לצד שוט של וודקה (51 שקלים); בהשראת מסעדת אנגליקה – מח עצם אפוי עם תבשיל לבבות ויין אדום (51 שקלים) וקינוח סברינה בהשראת קפה קדוש (35 שקלים). היכן: פרידה קאלו - לילינבלום 43, תל אביבמתי: יום שבת, 19.5מחיר: בהתאם למנותמעלים את ירושלים על ראש שמחתם. פרידה קאלו (צילום: דרור כץ)חגיגת המבורגר ובירות בלופט במסעדת לופט שבראשון לציון מצדיעים לחודש הבורגרים הלאומי, (National Hamburger Month), ומקיימים פסטיבל בורגר ואלכוהול למשך עשרה ימים בין התאריכים 17-26.5. במהלך כל תקופת הפסטיבל יוגשו לצד מנות הבורגר הייחודיות, משקאות אלכוהוליים על פי בחירה. מעבר לתוספת אחת שתוגש לכל מנת בורגר מתפריט הפסטיבל, תציע המסעדה גם צ'ייסר או 3\1 בירה. בתפריט: בורגר מרגז 250 גרם (49 שקלים); בורגר מקסיקני - 250 גרם אנגוס, ממרח שעועית שחורה ואיולי צ'יפוטלה (56 שקלים); בורגר וואסבי - 250 גרם אנגוס, איולי וואסבי וחמוצים יפניים (56 שקלים); הוואי בורגר - 250 גרם אנגוס, אננס טרי, פלפל צ'ילי וחזה אווז מעושן (62 שקלים); בורגר כבד אווז - 300 גר' אנגוס במילוי מדליון כבד אווז (76 שקלים); בורגר סלמון - 220 גרם  (54 שקלים) ומנות נוספות.היכן: לופט - משה בקר 15, ראשון לציוןמתי: 17-26.5מחיר: בהתאם למנותהחודש הכי טוב בשנה. המבורגר של לופט (צילום: רפי דלויה)

*#